|
Post by sleuthhound on Oct 12, 2023 23:44:04 GMT 1
Pssst.
|
|
|
Post by Borys Jelcyn on Oct 12, 2023 23:47:33 GMT 1
robienie listy gitów pierwszego dnia, gdy mafia nie musi szukać detektywa i może sobie odpierdalać core miasta jak chce w mordach, jest dość hmm... nieoptymalne to chyba dobre słowo.
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 12, 2023 23:48:33 GMT 1
Śpieszmy się chwalić Borysa.
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 12, 2023 23:49:52 GMT 1
uważasz, że core miasta tworzą listy gitów, a nie gra?
|
|
|
Post by Borys Jelcyn on Oct 12, 2023 23:52:23 GMT 1
uważam, że przy tej liczbie graczy i przy tym setupie lepiej sobie zrobić listę gitów w serduszku i odpalić ją za 3-4 dni, jak mafia chujowo pomorduje. jak ktoś jest naprawdę solidnym gitem, to przecież nie padnie w linczu (chyba, że mafia odpierdoli coś naprawdę srogiego, ale wtedy tym lepiej dla nas)
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 12, 2023 23:55:04 GMT 1
ja myślę, że lista gitów jest po to, żeby zbadać reakcje i interakcje przede wszystkim, szczególnie na wstępnym etapie, bo wiadomo, że im dalej w las, tym bardziej będzie przerzedzona i zmieniona, i nikt o zdrowych zmysłach nie będzie jej traktować jak dwunastu tablic
szczególnie biorąc pod uwagę, że odpalenie jej za 3 dni będzie miało takie samo znaczenie jak odpalenie jej za 4 dni przy tym setupie
czy może uważasz, że nasze listy gitów byłyby na tyle trafne i mocne, że mafia kierowałaby się przy nich tymi dwoma mordami do czwartego dnia?
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 12, 2023 23:58:54 GMT 1
Drugi post Jelcyna był bardzo celny. Wielkiej miejskości tam nie dostrzegłem - zwyczajny wpis, do napisania przez Mafiozę. A jak jeszcze z tym Papieżem jest w mafii, to nawet zrozumiałe, że powstał. Ale może źle zarollowałem i ciężka porażka. Post Papieża o Tygrysie i jego "złym poście": Co jest w nim złego. Poproszę o rozwinięcie. Ty ciągle prosisz o rozwinięcie i argumenty a sam żadnych nie dajesz. Niby jesteś aktywny a raczej stopujesz rozgrywkę niż ją posuwasz do przodu. No ale niech będzie, że odpowiem Dla przypomnienia tak wyglądał ten post: No 'co tu właściwie robisz' jest dla mnie oczywistym synonimem tego 'jaki masz kolor'. Nie wiem, czego nie rozumiesz. I oczywiście, że trzeba to wyjaśnić jak najszybciej, bo jak już pisalem mnie jutro nie będzie. Jeśli jesteś niewinny, to powinno Ci na tym zależeć, zamiast zostawiać sobie furtkę do tego, żeby jutro na mnie zagłosować pod nieobecność. A teraz wygląda to dla mnie tak, jakbyś obawiał się dłuższej interakcji ze mną, żeby się na tym nie wysypać i zagrałeś podobnie jak Hobbit w Lotrowej, który był w mafii. Smh 1. Zdanie: 'co tu właściwie robisz' ni chuja nie jest oczywistym synonimem pytania o kolor. Zresztą po chuj takie pytanie zadawać? Myślisz, że 5 osób odpowie, że ma czerwony i szybko skończymy grę, czy jaki był tu rzekomy proces myślowy, cel tego pytania? Wygląda jak pozorowanie aktywności, o czym pisałem zresztą wyżej. 2. Zasłonięcie się nieobecnością przy linczu, wytłumaczenie się na wyrost. Domena mafiozów. 3. Atak poprzez odwołanie się do zeszłej edycji. Raz że to mało zgrabna chęć przemycenia, że jest się bywalcem. A dwa, patrz punkt 4. Mafiozi nie wiedzą często jak zaatakować, a porównanie do innych edycji i zachowania innej kreacji z takiej edycji zawsze mafiozie łatwiej stworzyć, bo zawsze można się potem przekrzykiwać, że może inni nie widzą podobieństwa, ale osoba pisząca widzi. Czyli w skrócie wytworzyłeś mafijnego pierda i powinieneś prosić Volverina o uruchomienie jakiejś edycji zapoznawczej, żeby można było Cię tam przenieść, bo jak nie, to chyba trzeba będzie Cię spalić na stosie, w czym papieże również mają spore doświadczenie. Też celny. I aż nadto szczegółowy na tym etapie rozgrywki. Tak jakby wiedział, że ma rację. A Tygrys rzuca mu za ich interakcje uniewinnienie. W mokrych snach widzę dwie mafie Papież - Tygrys tańczące wokół siebie. Dorzućmy tam jeszcze Jelcyna. Ależ to idzie, trzech Mafiozów złapanych, otwieramy szampany.
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 0:00:04 GMT 1
to w drugą stronę Jelcyn, w trosce o Twoje zdrowie psychiczne i poczucie bezpieczeństwa - kto jest Twoim podejrzanym? jakie masz wnioski?
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 0:03:08 GMT 1
Dramaturgia (Legendarny: Porażka): Jakie są szanse na to, że chyba trzy dwie osoby (nie chciało mi się liczyć) poczują potrzebę podzielenia się w temacie, że podobają im się wejścia innego gracza? Jaki jest tego cel poza napompowaniem własnej pozycji?
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 0:03:29 GMT 1
To w ramach ambitnej hipotezy, z bardziej przyziemnych rozważań Pablo Picasso z podejrzaną prezencją w rozgrywce dotychczas:
1. Pierwszy post - zagaduje Tygrysa. 2. Drugi post - plusuje Tygrysa (zapaliło mi lampkę, że po pytaniu od razu wycofanie, "uniewinniam cię na ten dzień" i koniec interakcji z jego strony). 3. Trzeci post - wyskoczenie z postem na Thane Kroisa, że bardzo słabo i zapadnięcie się pod ziemie.
|
|
|
Post by Borys Jelcyn on Oct 13, 2023 0:05:36 GMT 1
Dlaczego tak bardzo dążysz do odkrywania kart na tym etapie Ozdoba?
Przy braku detektywa, tak dużej liczbie graczy, w zasadzie nieograniczonych mordach mafii, takie porządkowanie sytuacji w mieście nie jest żadnym szukaniem prowokacji, a jawnym pomaganiem mafii w ustawianiu strategii na grę.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 0:06:52 GMT 1
Jelcyn, bez stresu, zróbmy sobie miastowy trzon z ośmiu niewinnych i niech się mafia martwi jak ich wszystkich wymordować z mordami co drugi dzień.
|
|
|
Post by Borys Jelcyn on Oct 13, 2023 0:09:09 GMT 1
Jeśli zostałeś odesłany przez mafię do robienia spisu lep, gaszenia pożarów w zarodku (opisując te lepy) i wychwycenia nastrojów/strategii co wazniejszych graczy, to robisz to źle. Jeśli robisz to będąc w mieście, to tym gorzej dla Ciebie.
|
|
|
Post by Borys Jelcyn on Oct 13, 2023 0:10:44 GMT 1
Ja nikomu nie bronię zrobienia sobie listy graczy którym ufa, tylko po co ją teraz upubliczniać, skoro prawdopodobieństwo, że ktoś skrajnie niewinny padnie w linczu jest iluzoryczne?
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 0:11:41 GMT 1
W ilu z ostatnich piętnastu edycji był detektyw, że traktujesz to jako istotny czynnik? I ile było w nich mordów mafii oraz strzałów mafii w porównaniu do obecnej? Przecież setup tej edycji wybitnie sprzyja transparentności i odkrywaniu kart, jeśli jest się miastowym, to tym bardziej nie powinno bać się mordu, tylko grać, produkować, pressować i pchać.
Ty tymczasem wchodzisz w pozie kontestatora, zdążyłeś ocenić swój post jako miejski oraz skwitować post pełen wniosków jako wniosków pozbawiony (jednocześnie teraz mówisz, że odkrywanie kart = wysnuwanie wniosków jest jawnym pomaganiem mafii, to właściwie do czego się wcześniej przywaliłeś? napisałeś post dla posta, bo akurat się nawinął?), a jednocześnie operujesz na jakiejś totalnie odrębnej logice: a) nie powiem kogo uniewinniam; b) nie powiem kogo podejrzewam; c) robienie tak jest pomaganiem mafii w ustawianiu strategii (jakiej strategii, nie ma żadnej roli mafijnej, jest jeden ksiądz, jest stricte gra na wajb, mordy są co drugi dzień); d) najbardziej horrendalne - porządkowanie sytuacji w mieście jako złe.
Jeśli porządkowanie jest złe, to pchanie gry i zbieranie danych powinno być dobre, ale u Ciebie tak nie ma. Jednocześnie dostałeś z miejsca dwóch groupie którzy Twoje posty pochwalili, kiedy według mnie do chwalenia tam nic nie ma. Możemy się nie zgadzać w sposobie na grę, ale w takim razie może z innej strony - jaki w ogóle masz? Przecież literalnie mordy mafii są ograniczone.
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 0:12:46 GMT 1
Ja nikomu nie bronię zrobienia sobie listy graczy którym ufa, tylko po co ją teraz upubliczniać, skoro prawdopodobieństwo, że ktoś skrajnie niewinny padnie w linczu jest iluzoryczne? A, no to bardziej rozumiem. Ale przecież na to pytanie dostałeś już odpowiedź. Jaka jest moc wiążąca takiej listy gitów według Ciebie? Jak najbliższe referendum?
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 0:14:20 GMT 1
Dziwna logika jeszcze nie świadczy o mafijności, ale hamowanie aktywności jest i będzie według mnie antymiastowe.
|
|
|
Post by Borys Jelcyn on Oct 13, 2023 0:18:21 GMT 1
Liczba graczy w tej edycji nie sprzyja przypadkowym linczom, a brak detektywa nie sprzyja przypadkowym mordom.
Za to tworzenie core miasta na wczesnym etapie gry sprzyja Karasiopodobnym.
Amen.
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 0:20:47 GMT 1
To zadam ponownie pytanie - czy uważasz, że core miasta tworzy lista gitów?
Czy mafia zazwyczaj podejmuje przypadkowe mordy? Jak często detektyw jest istotnym czynnikiem?
Mi to wygląda na tamowanie ewentualnej współpracy i reakcji w oparciu o z góry założone wydumane przesłanki, i kompletnie nie kumam dlaczego to robisz kwitując amenem.
|
|
|
Post by Borys Jelcyn on Oct 13, 2023 0:27:20 GMT 1
Core miasta na ogół tworzą gracze którzy wzajemnie uważają się za gitów (lub nietykalnych na pewnym etapie gry, ale to kwestia semantyki), na teraz sensowne jest wskazanie jedynie takiego gita, który miałby problem z przeżyciem linczu (ale i tu specyfika tej gry jest taka, że raczej żaden widoczny git nie padnie, a jeśli padnie to z dużym prawdopodobieństwem rękami mafii)
Oczywiście, że mafia mordująć w edycjach, gdzie ten detektyw jest kluczem do zwycięstwa jednej ze stron, zawsze szuka detektywa, wtedy nawet jeśli nie ma pewności przypadkowego mordu, to jest na to duża szansa. W sytuacji, gdzie mafia nie musi tego robić, może sobie spokojnie mordować graczy z trzonu niewinnych.
I ok po kilku dniach ten trzon się i tak wykrystalizuje. Nie rozumiem tylko jaki jest cel tego, by wykrystalizował się pierwszego dnia. Gdzie mafii zdecydowanie trudniej jest wczuć się w miejskie nastroje (musi je dopiero zbadać) i może np. zamordować kogoś kogo i tak wielu graczy nie uniewinniało od ręki (ale kto np. przyczepił się do któregoś z mafiozów)
|
|