|
Post by Harrier Du Bois on Oct 18, 2023 8:51:08 GMT 1
Tak było. Po przemyśleniu sprawy przez noc i na-tyle-co-to-możliwe ochłonięciu, ja na 95% będę was namawiać dzisiaj na Grubola. Wyślę to i się będę zbierać do roboty, tam trochę nadrobię to jeszcze będę musiał wrócić do kwestii "Panowie, policzmy głosy", tj. czy biorąc pod uwagę obecną pozycję graczy, jeżeli dzisiaj nie trafimy (niezależnie od tego, kto byłby kandydatem), to czy mamy firepower na przepchnięcie kontrkandydata, przy czym ja dalej nie mam pewności, że w przypadku niewinności jednego powinniśmy linczować drugiego. Ktoś zapyta dlaczego. Powiem tak: tak 1. Grubol sam to zaproponował dwa dni temu i znał tego konsekwencje. Ja rozumiem, jaki był pierwotny zamysł, że miał wkalkulowany w to wszystko lincz na sobie, co prawda w wersji w mafii nie wiem, czy pozycja Grubola aż tak poszła w górę po wystawieniu "tylko LP", ale patrząc po układzie niewinny Ja-Lepper-Luci-Niedźwiedź, o ile to ksiądz, przepchnięcie dwójki i dojechanie trójką byłoby już zagraniem all in, bo po prostu linczów by brakło i musielibyśmy wrócić do Grubola. Wracając do sedna - sam to zaproponował, wyszło jak wyszło, ale ja teraz mam problem z tym wycofywaniem się z tego rakiem. Tzn. też rozumiem, bo gdyby green69 przepchnął Generała, to chuja byście dostali a nie głowę pod topór, ale wtedy byłaby meczówka, a teraz meczówki nie ma, a poza tym punkt drugi 2. Grubol wczoraj dawał 95% na Sleutha. Pudło, zdarza się, to nie przez pudło na Sleuthu go teraz wskazuję. Wczoraj dawał 95% na Krokieta/Papieża. Czy niewinny Grubol wskazałby trzech niewinnych jako 95% mafie? No jasne, jest takie ryzyko, ale dla mnie brzytwa Ockhama daje dwa rozgałęzienia, albo Grubol jest w mafii, albo kogoś trafił, no starajmy się nie overkomplikować tego. 3. jak powiedział Pan Grubol w poradnikach/podcastach, miasto ma problem z linczowaniem swoich podejrzanych, a gracz Lowrider też ma dobrą czutkę, która za tym nie idzie. Tego głosu na Picasso nie liczę, potem jakbym miał zrobić topkę swoich podejrzanych to byłby townlean Centrysta, ksiądzlean Niedźwiedź i implikacja winny Grubol->duża szansa na winnego Ozdobę. Jest możliwe, że gram chujową edycję pod kątem celności, skoro mamy celność miasta rzędu 20% to jest to dość powszechne zjawisko w tej edycji, no ale kurwa aż tak? Do tego dochodzi ten sam aspekt z drugiej strony: Grubol jako mafię wskazuje ludzi, których przed tą całą inbą miałem raczej po miejskiej stronie czy Krokieta w ogóle jako cleara, więc no ja mam duże opory w zaufaniu Grubolowi ze znakiem zapytania, żeby odjebać teraz ludzi, których sam oczyszczałem.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 18, 2023 8:52:35 GMT 1
Natomiast fakty są takie, że MUSIMY głosować blokiem niewinnych, więc skoro Luci i Niedźwiedź są w team papież, to musimy razem z Lepperem wypracować tutaj konsensus. Jak my się podzielimy, to jest kaplica.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 18, 2023 8:57:00 GMT 1
4. Mam duży problem z tym, że wskazana przez Grubola trójka to jest Krokiet, Papież i Doda, a nie ma tam ani Maximusa, ani Ozdoby. Tzn. no ja nie wymagam teraz, żeby ktoś podawał takich podejrzanych, żeby mi to było łatwiej łyknąć, no ale to dalej jest dwóch gości, którzy całą grę mi wajbują po właściwej stronie i ta Doda na doczepkę jako wolny elektron.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 18, 2023 8:57:30 GMT 1
a tak poza tym, to kupiłem przed chwilą wakacje na Dominikanie, na początku listopada discordowe #photos zapłonie.
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 18, 2023 8:59:59 GMT 1
dobra Harrier to jak to widzisz dalej, jeśli Grubol padnie zielony? bo ja mam spore wątpliwości do jego winy, widzę na co się zanosi ale chciałbym widzieć jakiś plan co potem
krokiet z papajem zdążyli już włożyć łeb pod topór za winę Grubola - co jeśli tam będzie np. jeden winny, nie dwóch?
dzień dobry wszystkim tak w ogóle
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 18, 2023 9:04:00 GMT 1
Ja przede wszystkim chcę rozwiązać wojnę polsko-polską, ktoś z nich musi polecieć, żebyśmy albo wyjebali mafię, albo ci miastowi, którzy są w drugim obozie, otworzyli oczy, bo w tym momencie mamy autostradę do przegranej przy wersji miasto-miasto.
Nikogo w tym momencie nie wskażę, no ale Ozdoba i Maximus mi po głowie chodzą.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 18, 2023 9:04:21 GMT 1
Jezu Harrier
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 18, 2023 9:09:10 GMT 1
Twoja brzytwa Ockhama kompletnie pomija całość mojej gry w tej edycji. No ja nie chcę na siłę tu zadymy robić dzisiaj, ale serio słabo.
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 18, 2023 9:10:01 GMT 1
Ja przede wszystkim chcę rozwiązać wojnę polsko-polską, ktoś z nich musi polecieć, żebyśmy albo wyjebali mafię, albo ci miastowi, którzy są w drugim obozie, otworzyli oczy, bo w tym momencie mamy autostradę do przegranej przy wersji miasto-miasto. Nikogo w tym momencie nie wskażę, no ale Ozdoba i Maximus mi po głowie chodzą. A co z Krokietem, przy winie Grubola dalej uważasz go za czystego?
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 18, 2023 9:11:17 GMT 1
Ja przede wszystkim chcę rozwiązać wojnę polsko-polską, ktoś z nich musi polecieć, żebyśmy albo wyjebali mafię, albo ci miastowi, którzy są w drugim obozie, otworzyli oczy, bo w tym momencie mamy autostradę do przegranej przy wersji miasto-miasto. Nikogo w tym momencie nie wskażę, no ale Ozdoba i Maximus mi po głowie chodzą. No to trzeba rozwiązać, ale serio, popatrz na moją gierkę, na gierkę Papieża, na różnice w efforcie, w rozbudowaniu wniosków, w braniu odpowiedzialności, w wystawianiu łba, ryzykowaniu, w graniu w otwarte karty. Wskazywanie mnie z tej dwójki ci po prostu nie przystoi.
|
|
|
Post by Słony Krokiet on Oct 18, 2023 9:16:54 GMT 1
Ja przede wszystkim chcę rozwiązać wojnę polsko-polską, ktoś z nich musi polecieć, żebyśmy albo wyjebali mafię, albo ci miastowi, którzy są w drugim obozie, otworzyli oczy, bo w tym momencie mamy autostradę do przegranej przy wersji miasto-miasto. Nikogo w tym momencie nie wskażę, no ale Ozdoba i Maximus mi po głowie chodzą. No to trzeba rozwiązać, ale serio, popatrz na moją gierkę, na gierkę Papieża, na różnice w efforcie, w rozbudowaniu wniosków, w braniu odpowiedzialności, w wystawianiu łba, ryzykowaniu, w graniu w otwarte karty. Wskazywanie mnie z tej dwójki ci po prostu nie przystoi. Wszystko co wymieniłeś wskazuje na Twoją sterylność i Twoją mafijność
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 18, 2023 9:17:01 GMT 1
Jezu Harrier 1. Miasto (gracze z listy powyżej) odczytują mnie jako niewinnego i tego się trzymają. Wciąż mam na to nadzieję. Musi to się wydarzyć dziś.
2. Miasto mnie linczuje, dostając potwierdzenie mojej niewinności. No chujowo, ale plus taki, że macie niewinnego Volva, który włożył całe serducho, żeby tę grę przeanalizować i dał z siebie
110%. Jeśli w to pójdziemy (czyli to musiałoby się zdarzyć jutro) to spędzę cały wtorek nad przedstawieniem tego co uważam, że miasto powinno zrobić dalej. Zaufają mi siłą rzeczy nieprzekonani do mnie, będzie wciąż lincz zapasu i spróbuję wam to odratować.
3. Całkowitą kontrolę nad miastem przejmuje jeden uniwersalnie uniewinniony zawodnik, np. Trump. O tym później piszę.
3. Ja odczytam Papieża jako niewinnego, a on mnie. Widzę na to wzrastające szanse. Która opcja została na stole? Ja widzę twoją gierkę, problem w tym, że ja widzę też gierkę Papieża i tak naprawdę nie widzę różnicy w efforcie, po prostu jego effort jest bardziej jednostajny, a ty w pewnym momencie wyszedłeś przed szereg, powiedziałeś "Wszystkie światła na mnie i zaufajcie mi". Tak, statystycznie częściej zrobi to miasto ale nie wykluczam, że mogą to zrobić mafiozi, tym bardziej w czasach, w których co dwie edycje dostajemy nowego najlepszego mafiozę na forum. I to nie jest tak (robię sobie disclaimer jak nie trafię, będzie mniej bolało), że ja cię mam za 100% pewną mafię, bo nie mam. Tak samo, czy tym bardziej, nie mam za pewną mafię krokieta i papieża. Ja najchętniej linczowałbym w bok, ale NIE MOŻEMY TEGO ZROBIĆ, w tym układzie, który jest teraz, jak spadnie ktoś spoza waszej 2/3 jako niewinny, to mamy tutaj wietnam i nie możemy sobie na to pozwolić. @centrysta, na teraz uważam, że do jakiejś meczówki typu 2/3-1 ktokieta i grubola należy traktować jako wykluczających się idę do roboty
|
|
Papież
Edycja#37
Limit: 306
|
Post by Papież on Oct 18, 2023 9:22:12 GMT 1
a tak poza tym, to kupiłem przed chwilą wakacje na Dominikanie, na początku listopada discordowe #photos zapłonie. Harrier mafia, bo się chwali wakacjami tak jak mafiozo Glorfindel.
|
|
Papież
Edycja#37
Limit: 306
|
Post by Papież on Oct 18, 2023 9:24:14 GMT 1
dobra Harrier to jak to widzisz dalej, jeśli Grubol padnie zielony? bo ja mam spore wątpliwości do jego winy, widzę na co się zanosi ale chciałbym widzieć jakiś plan co potem krokiet z papajem zdążyli już włożyć łeb pod topór za winę Grubola - co jeśli tam będzie np. jeden winny, nie dwóch? dzień dobry wszystkim tak w ogóle To może inaczej. Czy jak ja padnę zielony to zlinczujesz Grubola i Ozdobę? To samo pytanie do Lucille Lucifer (luci) oraz Stary Niedźwiedź.
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 18, 2023 9:36:50 GMT 1
dobra Harrier to jak to widzisz dalej, jeśli Grubol padnie zielony? bo ja mam spore wątpliwości do jego winy, widzę na co się zanosi ale chciałbym widzieć jakiś plan co potem krokiet z papajem zdążyli już włożyć łeb pod topór za winę Grubola - co jeśli tam będzie np. jeden winny, nie dwóch? dzień dobry wszystkim tak w ogóle To może inaczej. Czy jak ja padnę zielony to zlinczujesz Grubola i Ozdobę? To samo pytanie do Lucille Lucifer (luci) oraz Stary Niedźwiedź . no myślę że jest szansa wyruchać szympansaja ogólnie najchętniej zaczynałbym od krokietsona ale ta idea w ogóle się nie przyjmuje na razie nie wiem kurwa, miałem ciebie z Ozdobą w środkowym tierze w testamencie bo obaj macie zachowania które mi się nie podobają, i które mi się podobają ta nawalanka między wami niby was mocno dystansuje, więc jeśli tam jest mafia to max jedna muszę jeszcze wrócić do waszych tęczowych dyskusji bo miałem to zrobić po mordzie, a się zrobił turbo kocioł w temacie i zapomniałem
|
|
|
Post by Słony Krokiet on Oct 18, 2023 9:39:39 GMT 1
nie może być sytuacji, w której ktoś jest gotów dzisiaj linczować między mną, a papieżem a potem ewentualnie nie pójdzie w grubola. Ta trajektoria, która na pewno będzie forsowana przez mafie kończy grę.
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 18, 2023 9:41:35 GMT 1
nie może być sytuacji, w której ktoś jest gotów dzisiaj linczować między mną, a papieżem a potem ewentualnie nie pójdzie w grubola. Ta trajektoria, która na pewno będzie forsowana przez mafie kończy grę. krokiet ty historycznie masz chyba lepszą celność ode mnie, jak bardzo jesteś pewien tego grubola? pewnie i tak będę musiał odsiać to co mi napiszesz przez grube sito, bo w tej gierce nie ufam ci nic a nic no ale spróbujmy
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 18, 2023 9:42:33 GMT 1
4. Mam duży problem z tym, że wskazana przez Grubola trójka to jest Krokiet, Papież i Doda, a nie ma tam ani Maximusa, ani Ozdoby. Tzn. no ja nie wymagam teraz, żeby ktoś podawał takich podejrzanych, żeby mi to było łatwiej łyknąć, no ale to dalej jest dwóch gości, którzy całą grę mi wajbują po właściwej stronie i ta Doda na doczepkę jako wolny elektron. NO I PIĘKNIE MAXIMUSA I OZDOBY NIE MA W TEJ TRÓJCE BO ONI PO PLECACH SIE KLEPIĄ. JA NP NIE MAM PROBLEMU NAPISAĆ TEGO ŻE NIEWINNY GRUBOL = KRUCJATA NA PAPIEŻU I KROKIECIE POMIMO TEGO ŻE SĄ W MOJEJ DRUŻYNIE OBECNIE
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 18, 2023 9:43:09 GMT 1
nie może być sytuacji, w której ktoś jest gotów dzisiaj linczować między mną, a papieżem a potem ewentualnie nie pójdzie w grubola. Ta trajektoria, która na pewno będzie forsowana przez mafie kończy grę. PISZE O TYM OD WCZORAJ I PRZEWIDUJE ŻE BYŁOBY TAK: NIEWINNY PAPIEŻ/KROKIET????? WALIMY W DODE!!!!!
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 18, 2023 9:45:07 GMT 1
Jezu Harrier 1. Miasto (gracze z listy powyżej) odczytują mnie jako niewinnego i tego się trzymają. Wciąż mam na to nadzieję. Musi to się wydarzyć dziś.
2. Miasto mnie linczuje, dostając potwierdzenie mojej niewinności. No chujowo, ale plus taki, że macie niewinnego Volva, który włożył całe serducho, żeby tę grę przeanalizować i dał z siebie
110%. Jeśli w to pójdziemy (czyli to musiałoby się zdarzyć jutro) to spędzę cały wtorek nad przedstawieniem tego co uważam, że miasto powinno zrobić dalej. Zaufają mi siłą rzeczy nieprzekonani do mnie, będzie wciąż lincz zapasu i spróbuję wam to odratować.
3. Całkowitą kontrolę nad miastem przejmuje jeden uniwersalnie uniewinniony zawodnik, np. Trump. O tym później piszę.
3. Ja odczytam Papieża jako niewinnego, a on mnie. Widzę na to wzrastające szanse. Która opcja została na stole? Ja widzę twoją gierkę, problem w tym, że ja widzę też gierkę Papieża i tak naprawdę nie widzę różnicy w efforcie, po prostu jego effort jest bardziej jednostajny, a ty w pewnym momencie wyszedłeś przed szereg, powiedziałeś "Wszystkie światła na mnie i zaufajcie mi". Tak, statystycznie częściej zrobi to miasto ale nie wykluczam, że mogą to zrobić mafiozi, tym bardziej w czasach, w których co dwie edycje dostajemy nowego najlepszego mafiozę na forum. I to nie jest tak (robię sobie disclaimer jak nie trafię, będzie mniej bolało), że ja cię mam za 100% pewną mafię, bo nie mam. Tak samo, czy tym bardziej, nie mam za pewną mafię krokieta i papieża. Ja najchętniej linczowałbym w bok, ale NIE MOŻEMY TEGO ZROBIĆ, w tym układzie, który jest teraz, jak spadnie ktoś spoza waszej 2/3 jako niewinny, to mamy tutaj wietnam i nie możemy sobie na to pozwolić. @centrysta, na teraz uważam, że do jakiejś meczówki typu 2/3-1 ktokieta i grubola należy traktować jako wykluczających się idę do roboty Opcja numer 1, ogarniasz poślady i zauważasz, że jest większa szansa na moją niewinność niż niewinność Papieża.
|
|