Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 19, 2023 18:42:47 GMT 1
dawidozdoba Jeśli mamy do czynienia z mafią Harrierową, a na tym etapie trzeba to już założyć moim zdaniem, to trzeba spojrzeć na mafię pod kątem strategii. Chronologia wydarzeń w konflikcie Grubol - Papież daje mi nadzieje, że przy rozpoczęciu się tego konfliktu mafia myślała, że wystarczy siedzieć z boku i tylko to podsycać, czyli właśnie taki Harrier, który przed rozpoczęciem całej afery po linczu na Sleuthoundzie nie był brany pod uwagę. Potem walnąć jeszcze jednego niewinnego i wygrane. To jedna sprawa, mafia Harrierowa chciałaby też pewnie się spozycjonować tak, żeby nie być po jednej stronie konfliktu. Czytam właśnie posty Centrysty kompleksowo - głównie interesowały mnie interakcje na linii Harrier-Centrysta-Krokiet. Dobra interpretacja jest w chuj trudna, ale co mogę na ten moment stwierdzić to że się przede wszystkim nie wykluczają. Żadnych ostrzejszych tarć. Analiza Centrysty na Krokieta żeby wykreować antagonizm jest możliwa, szczególnie że kompletnie rozeszła się po kościach.
W sposób pośredni zaprowadziła do obecnej sytuacji. Podchwyciłeś ją (może to nie jest najlepsze słowo, ale myślę, że wiesz o co mi chodzi) i wokół tego też budowałeś częściowo narrację i swoje stanowisko. Pytanie brzmi, czy mafia byłaby w stanie tak daleko przewidzieć jej skutki. Szczerze mówiąc wątpię, więc myślę, że jeśli to było zagranie, to krótkometrażowe, ukierunkowane na to, żeby zobaczyć, czy ktoś to podchwyci z miejsca. Zapominasz o jednej rzeczy - konflikt wyszedł Papież - Grubol, ale de facto jest z tego Papież, Krokiet - Grubol, Ozdoba. Ja chcę zobaczyć kto ten antagonizm między mną, a Papieżem podsycał w okolicach D2 i D3, i kto się bezpośrednio ustosunkowywał, a kto tylko podchwycił niektóre argumenty i na nich jechał do końca. To jest uważam dobre do oceny, bo masz takiego Leppera który z miejsca mówi, że ma wyjebane i nie będzie czytał, ale jest też druga strona barykady, która bez żadnego wsadu merytorycznego podchwytuje gorące słówka i leci z nimi dalej. Już odpowiedziałem w edicie poprzedniego posta. W sumie fakt, że zostaliśmy wrzuceni w komplekcie duetowi do tego konfliktu jest ciekawy. To już praca dla Ciebie do wykonania, ja zaraz będę testament pisał.I w tym wszystkim jeszcze Doda, która w sumie pokazała taką bezjajeczność w ocenianiu tego konfliktu, że chyba w mafii być musi przy swoim stażu w Forumowej. Na chwilę obecną mój obraz gry to Krokiet, Harrier, Doda + Centrysta, ale może to być też Maximus/Tytus. A jakbyś procentowo rozłożył szanse? Dwie rzeczy imo istotne: strategia, ale też spięcie całości typowo growo.
Kto tu gra złą bądź nietypową gierkę? Krokiet gra nietypową (i przez to złą, ale nadal nie chcę tu wierzyć w wyrachowanie), Harriet gra złą i nietypową, Dody nie jestem w stanie ocenić. Centrysta grał nietypową i złą na starcie, teraz gra typową. Maximusa i Tytusa nie da się ocenić w tym zakresie. Maximusa gierkę typowo pod kątem jakieś rzetelnego grindu bym określił jako dobrą.
Natomiast z punktu widzenia strategii - strategicznie wygrywa tutaj Harriet, który może się stawiać w punkcie Pana i Władcy, a wkład do gry ma minimalny, strategicznie dobrze rozegrałby to Maximus, strategicznie pozycja Tytusa jest pozycją wymarzoną z punktu widzenia czteroosobowej mafii w grze, strategicznie Krokiet wyrzuciłby z gry niewinnego Papieża (aczkolwiek nie mógł przewidzieć, że ja zaproponuję Papieża najpierw), a potem prawdopodobnie niewinnego Ciebie, ale traci na tym w pozycji. Strategicznie Doda i Centrysta są tu neutralni, bo mogą się ustawić jak chcą. Procentowo na każdą mafię? Kurczę, no nie widzę tej mafii bez Krokieta i Harriera. Będę cię musiał prosić o zaufanie w kwestii Krokieta. Ale chyba rozumiem dlaczego możesz mieć problemy z ocenieniem Krokieta jako mafia -> on de facto gra w tej edycji dobrze. Moje argumenty na niego są bardzo personalne, wynikające z naszej koleżeńskiej relacji. Krokiet zawsze traktował mnie serdecznie, czy byłem w mafii, czy byłem w mieście. W tej edycji byłem rozstawiany po kątach, trzymany na dystans. To jest coś co tylko ja o nim mogę wiedzieć. Jeśli jest w mieście w tej edycji, to ja nie wiem co się odjebało i będę z nim chciał to serio wyjaśnić xD Pewnie ja zjebałem w komunikacji, ale on ewidentnie też. Tak czy siak, według mnie po prostu nie potrafił odwzorować naszych wajbów. A patrząc tak sucho na jego grę -> silny Mafioza. Wejście miał jak z mojego poradnika silnych Mafiozów, proporcja śmieszków do jakichś celnych strzałów w czyimś kierunku znacznie wzrosła w tej edycji w porównaniu do poprzednich, sprawdzałem i pisałem o tym w jednym z testamentów. Ale no najbardziej jestem pewny Krokieta i Harriera. Dody troszeczkę mniej. Centrysty jeszcze troszkę mniej. Przy Centrysta/Maximus/Tytus to myślę proporcje się rozkładają jakoś 60%/20%/20%? Coś takiego.Maximusa wydaje się delikatnie oczyszczać zachowanie Laury wobec niego. Wajbowo też mi się zgadzał, fajnie się rozumieliśmy w kilku momentach tej edycji. Do tego jego temat jest podgrzewany regularnie na przestrzeni edycji tak jakby nieproporcjonalnie do jego jakości gry mam wrażenie. Przecież gra bardzo dobrze. Centrysty temat gasł jak tylko dał trochę effortu. Mam super wajby do Maximusa ale zaczyna mnie martwić to jak rzetelnie wygląda. Bo rzetelność to dobre słowo. Nie umiem tu ocenić mety, te wstawki z MU szczerze mówiąc pomijałem, ale to jest bardzo dobra, jednostajna gra miastowego. Tylko jednocześnie nic wybitnie trudnego do zagrania. Wydaje mi się, że odpowiednią metryką oceny powinna być ewentualna szkodliwość czynów i szczerość.
No jest jakaś szansa. Ale moim zdaniem Maximus najwcześniej do rozważenia w czwartej meczówce, jeśli jakimś cudem by do takiej meczówki doszło. Wajby u mnie przechylają szalę na jego korzyść.
Może się okazać, że to też Tytus, nie jestem w stanie tego wykluczyć. Na ten moment mam założenie, że nie rozpatruję Tytusa w pierwszej kolejności. Nieocenialna gra. Jeśli tak zagrał w mafii to z jednej strony mnie poirytuje, ale z drugiej będę gratulował. Chyba tyle. Nie jestem w stanie chyba już zmienić tego stanowiska, zbyt wiele godzin poświęciłem na tę grę, budowało mi się to i ewoluowało mocno, nie wiem czy to biasy czy nie, ale no jedno jest pewne - wypracowane w pocie czoła te ready. Najwyżej jestem niewystarczająco dobry żeby mafię w tej edycji rozpracować. I w tym wszystkim jeszcze Doda, która w sumie pokazała taką bezjajeczność w ocenianiu tego konfliktu, że chyba w mafii być musi przy swoim stażu w Forumowej. Po co miałbym być celowo bezjajeczny? To, że do mojego wyjścia nie wiedziałem na kogo głosować to bezjajeczność? Nie no, celowo nie byłeś. Założenie jest takie, że jesteś w mafii, więc wyszło jak wyszło.
W mieście oczekiwałbym od ciebie jakichś celnych argumentów, jakiegoś punchline'u. Ty masz swój umysł i potrafisz dorzucić konkretem do pieca. Tutaj nic, zero.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 19, 2023 18:44:31 GMT 1
Po co miałbym być celowo bezjajeczny? To, że do mojego wyjścia nie wiedziałem na kogo głosować to bezjajeczność? Nie no, celowo nie byłeś. Założenie jest takie, że jesteś w mafii, więc wyszło jak wyszło.
W mieście oczekiwałbym od ciebie jakichś celnych argumentów, jakiegoś punchline'u. Ty masz swój umysł i potrafisz dorzucić konkretem do pieca. Tutaj nic, zero.
LOL Grubol I TU JEST MIĘDZY NAMI RÓŻNICA BO JA MÓGŁBYM POKAZAĆ SPORO DOBRYCH MIASTOWYCH ROZKMIN DODY
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 19, 2023 18:50:13 GMT 1
Nie no, celowo nie byłeś. Założenie jest takie, że jesteś w mafii, więc wyszło jak wyszło.
LOL Grubol I TU JEST MIĘDZY NAMI RÓŻNICA BO JA MÓGŁBYM POKAZAĆ SPORO DOBRYCH MIASTOWYCH ROZKMIN DODY Lepperze drogi, kurwiszonku kochany. Jasne, że napisał jakieś rozkminy, ja sam przecież przez długi czas sobie je czytałem i miałem takie "no okej, jakoś to się trzyma, może być niewinny". Ale mafioza potrafi napisać dobrą rozkminę. Trudniej mu natomiast grać we fragmentach emocjonalnych, w takich konfliktach jak mój z Papieżem odpowiednio się ustosunkowywać do sytuacji. Jest też kwestia mety. Znasz metę tego gracza? Zagłębiałeś się? Bo ja tak.
A zachowujesz się jakbyś zagrał w mafię już ponad setkę gier. Za dużo bierzesz na wajby, ta gra nie jest taka prosta. Grubol na 100% mafia. Dlaczego? No masz jakieś swoje powody. Ale nie lekceważ tej gry, nie sądź że po rozegraniu kilku edycji będziesz celnie rozczytywał konflikty i interpretował fakty. Za 70 minut twoje dotychczasowe estymatory legną w gruzach i będziesz musiał troszeczkę przemyśleć swoje rozumienie tej gry.
A jak jesteś w mafii, jesteś kozak i całuję rączki.
|
|
Doda
Edycja#37
Limit: 157
|
Post by Doda on Oct 19, 2023 18:53:19 GMT 1
Po co miałbym być celowo bezjajeczny? To, że do mojego wyjścia nie wiedziałem na kogo głosować to bezjajeczność? Nie no, celowo nie byłeś. Założenie jest takie, że jesteś w mafii, więc wyszło jak wyszło. W mieście oczekiwałbym od ciebie jakichś celnych argumentów, jakiegoś punchline'u. Ty masz swój umysł i potrafisz dorzucić konkretem do pieca. Tutaj nic, zero.
[/quote] Czy z wiedzą, którą zakładasz miałem, nie powinienem być bardziej stanowczy? Według ciebie powinienem wiedzieć co kiedy się wydarzy, wtedy łatwiej by mi było zająć jakieś stanowisko, przekonywać innych graczy, łapać jakieś plusy. Na początku gry ktoś zauważył, że plusuje pisząc, nie wykorzystałbym tego z dodatkową wiedzą?
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 19, 2023 18:57:28 GMT 1
LOL Grubol I TU JEST MIĘDZY NAMI RÓŻNICA BO JA MÓGŁBYM POKAZAĆ SPORO DOBRYCH MIASTOWYCH ROZKMIN DODY Lepperze drogi, kurwiszonku kochany. Jasne, że napisał jakieś rozkminy, ja sam przecież przez długi czas sobie je czytałem i miałem takie "no okej, jakoś to się trzyma, może być niewinny". Ale mafioza potrafi napisać dobrą rozkminę. Trudniej mu natomiast grać we fragmentach emocjonalnych, w takich konfliktach jak mój z Papieżem odpowiednio się ustosunkowywać do sytuacji. Jest też kwestia mety. Znasz metę tego gracza? Zagłębiałeś się? Bo ja tak.
A zachowujesz się jakbyś zagrał w mafię już ponad setkę gier. Za dużo bierzesz na wajby, ta gra nie jest taka prosta. Grubol na 100% mafia. Dlaczego? No masz jakieś swoje powody. Ale nie lekceważ tej gry, nie sądź że po rozegraniu kilku edycji będziesz celnie rozczytywał konflikty i interpretował fakty. Za 70 minut twoje dotychczasowe estymatory legną w gruzach i będziesz musiał troszeczkę przemyśleć swoje rozumienie tej gry.
A jak jesteś w mafii, jesteś kozak i całuję rączki.
NIEE JA NA LUZIE TE GIERKE TRAKTUJE ZA CO Z GÓRY TROCHĘ WAS PRZEPRASZAM
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 19, 2023 19:24:19 GMT 1
Analiza Centrysty na Krokieta żeby wykreować antagonizm jest możliwa, szczególnie że kompletnie rozeszła się po kościach. wkurwiłeś mnie trochę Grubol, i to bez względu na twoją przynależność z edycji na edycję siedzę po parę godzin nad tymi analizami, rzeźbię w gównie nie po to, żeby definitywnie pokazać czyjąkolwiek przynależność (chociaż fajnie by było jakby się udało), tylko żeby być katalizatorem jakiejś poważniejszej dyskusji i z edycji na edycję jest to samo - MUSZĘ SIĘ DOPOMINAĆ, żeby ktokolwiek to przeczytał tu przecież było to samo, może ze 3 osoby się odniosły, mimo że prosiłem kilka razy - i jak mnie czytałeś, to powinieneś to wiedzieć ba, nawet ty, który podnosisz ten zarzut, użyłeś tej analizy instrumentalnie - tam gdzie ci pasowało, rzuciłeś że Centrysta props, analiza dobra a Krokiet do piachu, a teraz jak ci nie pasuje, mówisz, że analiza jednak wcale nie taka dobra, a Krokiet w mafii z Centrystą xd nie wiem, z czego wynika ta wybiórczość, ale szkoda kurwa było na was analizy wy głupie chuje wy, parafrazując klasyka
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 19, 2023 19:31:03 GMT 1
Nie no, analiza była dobra, sztosik i szanuję. Nigdzie nie napisałem, że nie była.
Źle zinterpretowałem natomiast jej znaczenie. W sensie, że uznałem, że cię całkowicie oczyszcza, a to było bardzo naiwne założenie. Mimo że wciąż może być prawdziwe. Z fartem.
|
|
|
Post by Stary Niedźwiedź on Oct 19, 2023 19:32:53 GMT 1
Trochę mi zajęło, ale przeczytałem wszystko. Wnioski proste, linczujemy Grubola, patrzymy na przynależność i myślimy co dalej, elo.
|
|
|
Post by Stary Niedźwiedź on Oct 19, 2023 19:38:32 GMT 1
W sumie miałem się nie tłumaczyć, ale jednak wypada: nie, nie bawi mnie to, wyjątkowo mnie to nie bawi. Pół biedy granie w mafię, ale ja funkcjonować jak człowiek obecnie nie potrafię. Nie, nie planuję się zabierać za następne edycje, możecie być spokojni. Dogram tę na ilę dam radę i spierdalam.
|
|
|
Post by Stary Niedźwiedź on Oct 19, 2023 19:43:08 GMT 1
No, ale pora się rozchmurzyć, graj muzyko
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 19, 2023 19:54:12 GMT 1
Miastowi, pamiętajcie o słuchaniu się w pierwszej kolejności Starego Niedźwiedzia. On niech namaści gracza, który ma być deciderem, gdy Niedźwiadek już zginie.Stary Niedźwiedź Dałem moje propozycje w testamencie. Argumentowane były na przestrzeni edycji nie raz. Działaj, wybieraj, decyduj, rób co uwążasz za słuszne. Powodzenia. ANDRZEJ LEPPER Dzięki za wspólną grę. Liczę teraz na to, że posłuchasz Starego Niedźwiedzia w kwestii co dalej. Lucille Lucifer (luci) Fajnie grasz, jeśliś miastowy to przepraszam za niedociągnięcia komunikacyjne z mojej strony, na pewno ta edycja mnie mocno zaangażowała, również emocjonalnie. Mam nadzieję, że mimo wszystko gra ci się dobrze w tej edycji. tytusbanka Idź za głosem Starego Niedźwiedzia, jeśliś miastowy. Powodzenia. dawidozdoba Powodzenia, proszę bądź niewinny xD Dzięki za grę. Maximus Dzięki za grę, dobry gracz z Ciebie, jak w mafii tak grasz to w ogóle brawka, wysoki poziom. Słony Krokiet Dzięki za grę. Jak jesteś w mafii, fajnie pograne. Jak jesteś w mieście, coś nam w tej edycji ewidentnie nie pykło. Nie tak to miało wyglądać kumplu, mieliśmy razem walczyć z kurewstwem, a ty dystans między nami zwiększałeś. Porozmawiamy po edycji, w podsumowaniu i na priv. Ale dalej cię lubię! Harrier Du Bois Jak jesteś w mafii, dobra partia. Jak jesteś w mieście, wydaje mi się, że dałeś od siebie zdecydowanie za mało biorąc pod uwagę okoliczności. Będzie o czym rozmawiać w podsumowaniu tak czy siak. Dzięki za grę. Oświecony Centrysta Jak jesteś w mafii, to dobry poziom generalnie. Jak jesteś w mieście, to mam wrażenie że twoje ostatnie edycje chyba z coraz mniejszą weną grane. Dzięki za grę. Doda Jak jesteś w mafii, to logiczne. Jak jesteś w mieście, edycja niestety kompletnie bez inspiracji. Dzięki za grę.
|
|
|
Post by Stary Niedźwiedź on Oct 19, 2023 19:55:52 GMT 1
Nie no, szanujmy się, fakt że jestem pewnym niewinnym nic nie znaczy. Każdy miastowy jest dla siebie pewnym niewinnym. Ja mam chujowy przegląd, chujową grę, zły pomysł, żeby ze mnie robić lidera
No i martwi mnie ten post, bo wychodzi z niego, że jesteś niewinny (chyba, że to gra do końca, w obu przypadkach szanuję)
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 19, 2023 20:00:32 GMT 1
Grubol - [*] -niewinnyTestament:
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 19, 2023 20:01:16 GMT 1
poniżej glenfiddicha 18yo nie schodzę po tym wszystkim
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 19, 2023 20:03:14 GMT 1
trzymaj się volv, teraz dwie sprawy:
a) niedźwiedź, jak nie chcesz prowadzić, to powołaj radę jedności narodowej, sam zdecyduj kogo tam umieścisz b) rada jedności narodowej pisze w testamencie, który potem umieszcza o 22:01 jeśli nie zginie:
a) niewinnych b) stan pośredni (czyli tę grupę 50/50) c) winnych
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 19, 2023 20:03:27 GMT 1
lepper obyś mnie kurwa gorąco potrafił przeprosić
|
|
|
Post by Stary Niedźwiedź on Oct 19, 2023 20:04:46 GMT 1
Jedyny plus jest taki, że zamiast jak debil zaufać mafiozie przeciwko niewinnemu wczoraj, zaufałem niewinnemu przeciwko niewinnemu. O matko, ale się szykuje giera.
Pora wyjebać stól, i to nie ten lekki stolik do wywracania konfa
|
|
|
Post by Słony Krokiet on Oct 19, 2023 20:05:13 GMT 1
nie no trolluje
nie uwierze kurwa
|
|
|
Post by Stary Niedźwiedź on Oct 19, 2023 20:05:57 GMT 1
A teraz muszę wjechać mafiuszkom na łeb i wymodlić ten mord, będzie ciekawie.
E: Jesteś następny Krokiet
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 19, 2023 20:06:17 GMT 1
Jedyny plus jest taki, że zamiast jak debil zaufać mafiozie przeciwko niewinnemu wczoraj, zaufałem niewinnemu przeciwko niewinnemu. O matko, ale się szykuje giera. Pora wyjebać stól, i to nie ten lekki stolik do wywracania konfa przeczytales cala gierke, input co sadziles jeszcze zanim poznales kolor grubola daj koniecznie w testamencie
|
|