Doda
Edycja#37
Limit: 157
|
Post by Doda on Oct 19, 2023 17:14:35 GMT 1
z logiki gry i moich analiz grubol > papież z czutki i emocji papaj > grubol chyba nie chciałbym dzisiaj iść w papajaI bardzo słusznie. Wróciłem z piłki, zaraz napiszę parę słów. Doda Stary Niedźwiedź znacie Volva (Grubola) nie od dziś. Czy sądzicie, że niewinny Volv by teraz grał pod publiczkę albo czekał, czy kreślił wizję na kolejne dni, jeśli padnie, przepytywał, drążył? Odpowiem od razu tu tobie i Grobolowi - dociekałem wczoraj o dwie kwestie, które wykluczały mi się (nadal ciężko mi to zrozumieć) z mafiowaniem Volva - rozpoczęcie procesu kładzenia głowy pod topór przy linczu na LP i wyjawienie dokładnej tożsamości Maksimusa wraz z postami, charakterystyką grą, numerem buta i danymi z książeczki zdrowia dziecka. Moim zdaniem to już były za duże jak na tamten moment plejsy, nieopłacalne.
|
|
Doda
Edycja#37
|
Post by Doda on Oct 19, 2023 17:15:34 GMT 1
No ok, fair. To teraz załóżmy wersję Grubol niewinny, Harrier niewinny, pozostali: Lepper Luci Krokiet Ozdoba Centrysta Maximus Doda Tytus Nie dopuszczam chyba już totalnie Leppera i Luci w mafii, jak tak jest, to gierka chyba przegrana, tylko że później. Krokiet byłby mnie w stanie ograć, stary wyga, ale ja kurwa w to nie wierzę, nie w tej edycji, w której w trójkę z Papieżem mieliśmy tyle samo pokrywających się wniosków. Ozdoba Centrysta Maximus Doda Tytus W tym układzie mamy 4 mafie w 5 nickach, przy czym Tytus jest największą niewiadomą, bo zagrał tak, że równie dobrze może być winny i niewinny. Jeżeli z pozostałych będziemy w stanie wyłuskać jednego prawdopodobnego niewinnego, to można go zostawić ewentualnie na koniec na ostatnią meczówkę z Tytusem, a wcześniej zlinczować pozostałych. UP JAKBYM MIAŁ TERAZ OBSTAWIAĆ TO TYTUS MAFIA A MAXIMUS SZYKOWAŁ SOBIE W NOCY GRUNT NA SPRAWDZENIE TYTUSA JAKO PIERWSZEGO -> ALIBI GOŚĆ I TAK JEST DO ODJEBANIA WIĘC MAFIA MOŻE SOBIE NA NIM POPARCIE NIEZDECYDOWANYCH DODA NAJCZYSTSZA Z TEJ CAŁEJ GRUPY WIELE MIĘSNYCH POSTÓW KTÓRE PEWNIE BĘDĘ CYTOWAŁ JESZCZE PRZED MORDEM Edit: znowu nie dałem komentarza xD Ja bym ruszał jutro linczowanie Tytusa tylko w przypadku potwierdzenia winy Grubola.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 19, 2023 17:20:48 GMT 1
Lucille Lucifer (luci) A TAK Z CIEKAWOŚCI UNIEWINNIASZ MNIE ZA SPOSÓB MOJEJ GRY CZY Z POWODU TEGO ŻE RESZTA LUDZI MNIE UNIEWINNIA METOWO?
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 19, 2023 17:22:25 GMT 1
Na tym etapie z gry trochę, ale prawdę mówiąc, nie przyglądałem Ci się też jakoś mocno. Chyba przewaga ma tutaj opinia innych w tym momencie.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 19, 2023 17:27:16 GMT 1
a, jest, rzeczywiście no ale to mi się nasuwa inne pytanie - bo ja potem napisałem wprost w temacie, że idę w papieża nie wyszło ci z rachunków, że papaj i tak poleci, nawet jeśli ty zmienisz na Grubola? Nawet jeśli z rachunków nie wychodziło to miałem nadzieję, że moja zmiana głosu może coś pokazać, a w sumie nic za bardzo z tego nie wyszło. Poza tym nie byłem pewien wszystkich głosów. Po mojemu w tych nazwiskach: ANDRZEJ LEPPER, Harrier Du Bois, luci, Papież, Słony Krokiet może być jedna mafia maksymalnie, w dwie nie uwierzę. Wykreślam siebie, co jest logiczne i Papieża, który okazał się zielony. Zostaje Lepper, Du Bois i Krokiet. Może być tutaj jakiś twist, ale nie musi, po mojemu to raczej ma zostać na meczówkę, ewentualnie po tym linczu, gdyby Grubol okazał się mafią. Mówię o ego bo twierdzisz, że jak spadniesz niewinny to Twoje trzeba zamknąć oczy i głosować tak, jak zostawisz listę, ale co jeśli będzie tam błąd? Zgadzam się, że teraz już w każdym głosowaniu musi być jednomyślność, ale typy raczej trzeba omawiać na bieżąco, które będą najbardziej prawdopodobne. Po prostu widzę, że nie dopuszczasz myśli do siebie, że możesz się mylić i chodzi tylko o to. Nie liczę na nic. Mój lincz jest przesądzony. Wykorzystuję ostatnie godziny by dojść do prawdy. Oczywiście lincz na mnie już wydarzyć się musi, niech każdy miastowy, nieważne co będę pisał i analizował, zagłosuje dziś na mnie. Ja piszę posty głównie dla Ozdoby. No i jak Luci mi mówisz o ego to trochę mi przykro, bo serio w ogóle o ego tu nie chodzi. Daleko mi do stwierdzenia, że ja jestem jakiś zajebisty i TRZEBA mnie posłuchać jutro, bo jestem mną. Po prostu tak wynika z ułożenia rozgrywki, że musi zadecydować jedna osoba. Ja wrzucę testament, dam swoją kolejkę, a Niedźwiedź może podjąć decyzję czy tak robicie czy nie. Ale ktoś musi, nie może być dyskusji w temacie gdy prawie połowa graczy to mafiozi. Tyle i tylko tyle. No czyli się zgadzamy w najważniejszym, musi być jednomyślność. Ale ja nie widzę innego sposobu żeby to osiągnąć niż poprzez zaufanie potwierdzonemu niewinnemu. Jebać mnie, serio, może sobie Niedźwiedź decydować. Ale KTOŚ musi. Oczywiście że mogę się mylić.
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 19, 2023 17:34:28 GMT 1
Już ostatni post z kolorkami, obiecuję. Tutaj wpisuję jakby mogłaby wyglądać moja wersja mafii, jeśli Grubol winny i mafia nie głosowałaby na siebie (oprócz linczu na LP): ED: Zamiast Dody mógłby być Tytus.
Papież - 7 - Dawid Ozdoba, Doda, Grubol, Maximus, Oświecony Centrysta, Stary Niedźwiedź, Tytus Bańka Grubol - 5 - ANDRZEJ LEPPER, Harrier Du Bois, luci, Papież, Słony Krokiet
sleuthhound - 9 - Dawid Ozdoba, Doda, Grubol, luci, Maximus, Melania Trump, Papież, Stary Niedźwiedź, Tytus Bańka Stary Niedźwiedź - 5 - ANDRZEJ LEPPER, Harrier Du Bois, Oświecony Centrysta, sleuthhound, Słony Krokiet
Przyczajony Tygrys - 7 - Doda, Laura Pergolizzi, luci, Maximus, Papież, Stary Niedźwiedź, Tytus Bańka, Tytus Bańka - 5 - Dawid Ozdoba, Grubol, Oświecony Centrysta, Przyczajony Tygrys, Thane Oświecony Centrysta - 4 - ANDRZEJ LEPPER, Harrier Du Bois, Melania Trump, Słony Krokiet Papież - 1 -sleuthhound
Olinek Okrąglinek - 5 - Laura Pergolizzi, Oświecony Centrysta, Przyczajony Tygrys, Stary Niedźwiedź, Tytus Bańka Oświecony Centrysta - 3 - ANDRZEJ LEPPER, Maximus, Olinek Okrąglinek Przyczajony Tygrys - 2 - Doda, Papież Doda - 2 - Dawid Ozdoba, Melania Trump Papież - 2 - Grubol, Thane Słony Krokiet 2 - luci, sleuthhound Stary Niedźwiedź - 1 - Harrier Du Bois
Pablo Picasso - 9 - Dawid Ozdoba, Grubol, Harrier Du Bois, luci, Maximus, Melania Trump, Oświecony Centrysta, Papież, Tytus Bańka luci - 4 - Laura Pergolizzi, Olinek Okrąglinek, Pablo Picasso, Słony Krokiet Thane Krios - 1 - Przyczajony Tygrys Grubol - 1 - sleuthhound Oświecony Centrysta - 1 - Borys Jelcyn Przyczajony Tygrys - 1 - Doda Stary Niedźwiedź - 1 - ANDRZEJ LEPPER Tytus Bańka - 1 - Thane Krios ANDRZEJ LEPPER - 1 - Stary Niedźwiedź
|
|
Doda
Edycja#37
|
Post by Doda on Oct 19, 2023 17:36:47 GMT 1
Masz Maksimusa głosującego na Centrystę, luci
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 19, 2023 17:40:17 GMT 1
Masz Maksimusa głosującego na Centrystę, luci A, faktycznie. Zaraz sprawdzę czy inaczej te kolorki mogą wyjść, zakładając, że mafia we wcześniejszych linczach nie głosowałaby na siebie. ED: No to wychodzi mi chyba jedynie, że w mafii zamiast Maximusa i Centrysty byłby Ozdoba i Tytus, którego skazali na poświęcenie, a na Dodę w tym jednym głosowaniu mogliby głosować, będąc pewnymi, że nie spadnie.
|
|
Doda
Edycja#37
|
Post by Doda on Oct 19, 2023 17:41:30 GMT 1
Moim zdaniem bez sensu jest analizowanie czystych głosów bez kontekstu, jeśli z ich gry wynikało, że muszą w danej sytuacji głosować na swojego to głosują nawet jeśli mogą jego tym pogrzebać.
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 19, 2023 17:44:34 GMT 1
Tak, ale we wcześniejszych linczach nie musieli głosować za bardzo na swojego, jedynie dla rozrzucenia głosów. To są wszystko tylko teorie, nie strzelam teraz, że tak wygląda skład mafii, za dużo niewiadomych. Być może lepiej będzie to wyglądało po następnym linczu, gdy się coś więcej rozjaśni.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 19, 2023 17:47:53 GMT 1
Mnie się naprawdę wydaje, że Grubol zleci czerwony. Bądźmy dobrej myśli
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 19, 2023 17:48:07 GMT 1
Za dużo tego kręcenia z jego strony
|
|
Maximus
Edycja#37
Limit: 371
|
Post by Maximus on Oct 19, 2023 17:54:11 GMT 1
Szczerze się zastanawiam, gdzie jest drużyna Grubola, jeśli jest czerwony.
Czuję się, jakby było odliczanie do kolejnego zielonego.
|
|
Maximus
Edycja#37
Limit: 371
|
Post by Maximus on Oct 19, 2023 17:56:22 GMT 1
Bo naprawdę mi się wydaje, że jakby Grubol naprawdę był czerwony, to mafia chciałaby się wykręcić i już dojechać z nim do końca, a tak się nie dzieje.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 19, 2023 17:59:54 GMT 1
dawidozdobaJeśli mamy do czynienia z mafią Harrierową, a na tym etapie trzeba to już założyć moim zdaniem, to trzeba spojrzeć na mafię pod kątem strategii. Chronologia wydarzeń w konflikcie Grubol - Papież daje mi nadzieje, że przy rozpoczęciu się tego konfliktu mafia myślała, że wystarczy siedzieć z boku i tylko to podsycać, czyli właśnie taki Harrier, który przed rozpoczęciem całej afery po linczu na Sleuthoundzie nie był brany pod uwagę. Potem walnąć jeszcze jednego niewinnego i wygrane. To jedna sprawa, mafia Harrierowa chciałaby też pewnie się spozycjonować tak, żeby nie być po jednej stronie konfliktu. Czytam właśnie posty Centrysty kompleksowo - głównie interesowały mnie interakcje na linii Harrier-Centrysta-Krokiet. Dobra interpretacja jest w chuj trudna, ale co mogę na ten moment stwierdzić to że się przede wszystkim nie wykluczają. Żadnych ostrzejszych tarć. Analiza Centrysty na Krokieta żeby wykreować antagonizm jest możliwa, szczególnie że kompletnie rozeszła się po kościach. I w tym wszystkim jeszcze Doda, która w sumie pokazała taką bezjajeczność w ocenianiu tego konfliktu, że chyba w mafii być musi przy swoim stażu w Forumowej. Na chwilę obecną mój obraz gry to Krokiet, Harrier, Doda + Centrysta, ale może to być też Maximus/Tytus. Maximusa wydaje się delikatnie oczyszczać zachowanie Laury wobec niego. Wajbowo też mi się zgadzał, fajnie się rozumieliśmy w kilku momentach tej edycji. Do tego jego temat jest podgrzewany regularnie na przestrzeni edycji tak jakby nieproporcjonalnie do jego jakości gry mam wrażenie. Przecież gra bardzo dobrze. Centrysty temat gasł jak tylko dał trochę effortu. Może się okazać, że to też Tytus, nie jestem w stanie tego wykluczyć. Chyba tyle. Nie jestem w stanie chyba już zmienić tego stanowiska, zbyt wiele godzin poświęciłem na tę grę, budowało mi się to i ewoluowało mocno, nie wiem czy to biasy czy nie, ale no jedno jest pewne - wypracowane w pocie czoła te ready. Najwyżej jestem niewystarczająco dobry żeby mafię w tej edycji rozpracować.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 19, 2023 18:00:16 GMT 1
Jeśli jesteście winni obaj to bierzecie miasto pod chuja teraz, lincz na Grubolu jest przyklepany i on będzie winny
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 19, 2023 18:06:37 GMT 1
ZAMYKAM SIĘ DO LINCZU
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 19, 2023 18:20:27 GMT 1
dawidozdoba Jeśli mamy do czynienia z mafią Harrierową, a na tym etapie trzeba to już założyć moim zdaniem, to trzeba spojrzeć na mafię pod kątem strategii. Chronologia wydarzeń w konflikcie Grubol - Papież daje mi nadzieje, że przy rozpoczęciu się tego konfliktu mafia myślała, że wystarczy siedzieć z boku i tylko to podsycać, czyli właśnie taki Harrier, który przed rozpoczęciem całej afery po linczu na Sleuthoundzie nie był brany pod uwagę. Potem walnąć jeszcze jednego niewinnego i wygrane. To jedna sprawa, mafia Harrierowa chciałaby też pewnie się spozycjonować tak, żeby nie być po jednej stronie konfliktu. Czytam właśnie posty Centrysty kompleksowo - głównie interesowały mnie interakcje na linii Harrier-Centrysta-Krokiet. Dobra interpretacja jest w chuj trudna, ale co mogę na ten moment stwierdzić to że się przede wszystkim nie wykluczają. Żadnych ostrzejszych tarć. Analiza Centrysty na Krokieta żeby wykreować antagonizm jest możliwa, szczególnie że kompletnie rozeszła się po kościach.
W sposób pośredni zaprowadziła do obecnej sytuacji. Podchwyciłeś ją (może to nie jest najlepsze słowo, ale myślę, że wiesz o co mi chodzi) i wokół tego też budowałeś częściowo narrację i swoje stanowisko. Pytanie brzmi, czy mafia byłaby w stanie tak daleko przewidzieć jej skutki. Szczerze mówiąc wątpię, więc myślę, że jeśli to było zagranie, to krótkometrażowe, ukierunkowane na to, żeby zobaczyć, czy ktoś to podchwyci z miejsca. Zapominasz o jednej rzeczy - konflikt wyszedł Papież - Grubol, ale de facto jest z tego Papież, Krokiet - Grubol, Ozdoba. Ja chcę zobaczyć kto ten antagonizm między mną, a Papieżem podsycał w okolicach D2 i D3, i kto się bezpośrednio ustosunkowywał, a kto tylko podchwycił niektóre argumenty i na nich jechał do końca.
To jest uważam dobre do oceny, bo masz takiego Leppera który z miejsca mówi, że ma wyjebane i nie będzie czytał, ale jest też druga strona barykady, która bez żadnego wsadu merytorycznego podchwytuje gorące słówka i leci z nimi dalej. I w tym wszystkim jeszcze Doda, która w sumie pokazała taką bezjajeczność w ocenianiu tego konfliktu, że chyba w mafii być musi przy swoim stażu w Forumowej. Na chwilę obecną mój obraz gry to Krokiet, Harrier, Doda + Centrysta, ale może to być też Maximus/Tytus. A jakbyś procentowo rozłożył szanse? Dwie rzeczy imo istotne: strategia, ale też spięcie całości typowo growo.
Kto tu gra złą bądź nietypową gierkę? Krokiet gra nietypową (i przez to złą, ale nadal nie chcę tu wierzyć w wyrachowanie), Harriet gra złą i nietypową, Dody nie jestem w stanie ocenić. Centrysta grał nietypową i złą na starcie, teraz gra typową. Maximusa i Tytusa nie da się ocenić w tym zakresie. Maximusa gierkę typowo pod kątem jakieś rzetelnego grindu bym określił jako dobrą.
Natomiast z punktu widzenia strategii - strategicznie wygrywa tutaj Harriet, który może się stawiać w punkcie Pana i Władcy, a wkład do gry ma minimalny, strategicznie dobrze rozegrałby to Maximus, strategicznie pozycja Tytusa jest pozycją wymarzoną z punktu widzenia czteroosobowej mafii w grze, strategicznie Krokiet wyrzuciłby z gry niewinnego Papieża (aczkolwiek nie mógł przewidzieć, że ja zaproponuję Papieża najpierw), a potem prawdopodobnie niewinnego Ciebie, ale traci na tym w pozycji. Strategicznie Doda i Centrysta są tu neutralni, bo mogą się ustawić jak chcą.
Maximusa wydaje się delikatnie oczyszczać zachowanie Laury wobec niego. Wajbowo też mi się zgadzał, fajnie się rozumieliśmy w kilku momentach tej edycji. Do tego jego temat jest podgrzewany regularnie na przestrzeni edycji tak jakby nieproporcjonalnie do jego jakości gry mam wrażenie. Przecież gra bardzo dobrze. Centrysty temat gasł jak tylko dał trochę effortu. Mam super wajby do Maximusa ale zaczyna mnie martwić to jak rzetelnie wygląda. Bo rzetelność to dobre słowo. Nie umiem tu ocenić mety, te wstawki z MU szczerze mówiąc pomijałem, ale to jest bardzo dobra, jednostajna gra miastowego. Tylko jednocześnie nic wybitnie trudnego do zagrania. Wydaje mi się, że odpowiednią metryką oceny powinna być ewentualna szkodliwość czynów i szczerość.
Może się okazać, że to też Tytus, nie jestem w stanie tego wykluczyć. Na ten moment mam założenie, że nie rozpatruję Tytusa w pierwszej kolejności. Nieocenialna gra. Jeśli tak zagrał w mafii to z jednej strony mnie poirytuje, ale z drugiej będę gratulował. Chyba tyle. Nie jestem w stanie chyba już zmienić tego stanowiska, zbyt wiele godzin poświęciłem na tę grę, budowało mi się to i ewoluowało mocno, nie wiem czy to biasy czy nie, ale no jedno jest pewne - wypracowane w pocie czoła te ready. Najwyżej jestem niewystarczająco dobry żeby mafię w tej edycji rozpracować.
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 19, 2023 18:26:29 GMT 1
dawidozdoba Doprecyzowując w kwestii strategii: Na moment linczu na Sleuthoundzie wyglądało to tak. Harris -> globalnie uniewinniany Krokiet -> team Papież Doda -> team nie wiadomo Centrysta(założenie, że on w mafii) -> taki lekki team Grubol, a przynajmniej mnie miał za niewinnego. Uniewinniał mnie i grał na wątpliwości, że może jeden, a może drugi. No i mafia na tym etapie mogła myśleć, że nawet jak konflikt się rozwiąże dwoma linczami na niewinnych i dojdzie do meczówki, to Harrier jako globalnie uniewinniany mógłby zmanipulować meczową na niewinnego, ewentualnie jednego poświęcić, ale dalej grać z pozycji lidera endgame, dość prosta droga do zwycięstwa. No i oczywiście to rozstawienie się po planszy dawało im pole manewru, że ten winny, to ten raczej niewinny (Krokiet-Centrysta) itp. W sumie dalej mają mocne szanse, nawet jakby mi ten skład siadł w końcu, bo ja jeszcze zlinczowania czterech mafiozów z rzędu w meczówkach nie widziałem. Wersja mafii jeszcze bardziej dojebanej czyli Maximus w mafii zamiast Centrysty -> całkowity team Grubol. Praktycznie perfekcyjne rozłożenie pionków na planszy. Bardziej prawdopodobny wydaje mi się wariant z Centrystą.
Edit odp. do góry: Zagranie potencjalne z analizą Centrysty na Krokieta pewnie jak to typowo się na mafijnym dzieje -> spontanicznie rzucone, "dawaj zrobię na ciebie analizę, poszturchamy się lekko" nastawione na jakieś możliwe profity w przyszłości. Jeśli są w mafii, to dostali ode mnie prezent tymczasowy.
|
|
Doda
Edycja#37
|
Post by Doda on Oct 19, 2023 18:32:50 GMT 1
I w tym wszystkim jeszcze Doda, która w sumie pokazała taką bezjajeczność w ocenianiu tego konfliktu, że chyba w mafii być musi przy swoim stażu w Forumowej. Po co miałbym być celowo bezjajeczny? To, że do mojego wyjścia nie wiedziałem na kogo głosować to bezjajeczność?
|
|