|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 13:19:44 GMT 1
Ale czemu miałbym? Nie chcę. Żebym urósł. Poza tym podobno masz na mnie głos, to jak masz za tym inne argumenty niż przewrażliwienie na własnym punkcie, to chętnie je poznam. PS. Nie odpowiedziałeś, do której edycji przyrównujesz Tygrysa. Odpowiedz, to ważne. Do tej do której i ty. Ale nie widzę sensu o tym dyskutować, bo możemy mieć przeciwne wrażenia, ciężko dyskutować o wrażeniach. Ten kogo miał przekonać argument, że Tygrys w mafii wyglądałby roztropniej tego przekonał, kogo nie przekonał, tego już raczej nie przekona. Nie mam głosu na tobie, tylko na Lepperze. Ciebie już od wczoraj przecież nie ruszam, a jemu poświęciłem sporą część swoich postów dzisiaj. Edit: Co do Tygrysa satysfakcjonuje mnie konkluzja, że dziś go nie ruszamy.
|
|
|
Post by Pablo Picasso on Oct 13, 2023 13:22:25 GMT 1
Picasso, jak to jest, że masz śladową aktywność, a zdążyłeś się już 2 razy podpiąć pod innych graczy: raz, gdy Thane zebrał negatywny elektorat w postaci mnie i Tygrysa, a teraz gdy Centrysta jest jebany przez kilka osób, przede wszystkim Jelcyna i mnie? Trochę to śmierdzi. Może byś się wypowiedział na temat kilku innych graczy? Na przykład mnie, Ozdoby i Olinka? Możesz też dorzucić Lucille, Dodę i sleuthounda z tych mniej aktywnych. W gwoli ścisłości. Pytanie do Centrysty nie było atakiem, a jedynie prostą prośbą o faktycznie zacytowanie tej wypowiedzi
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 13:22:32 GMT 1
Ja czytałem. Ale chodzi Ci o "Trzech muszkieterów" czy bardziej dostrzegasz tutaj analogię do "Hrabiego Monte Christo" i Krios, Harrier oraz Krokiet to odpowiednicy Danglarsa, Fernanda oraz Villeforta? Edit: Wywołuję do tablicy sonnycrocket bo widziałem, że był online. Jakie masz spojrzenie na rozgrywkę? Kto winny, kto niewinny? Bardzo ładne. Myślałem raczej o tym, że w tej rozgrywce nie ma póki co Atosa, Portosa i Aramisa, a D'Artagnan jakiś nieswój jakby mu żelazną maskę kazali nosić. Ale czemu Danglars, Fernando i Villefort a nie Danglars, Fernando i Edmund? Zakładasz, że z tej trójki ktoś jest ofiarą spisku?
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 13:27:28 GMT 1
Picasso, jak to jest, że masz śladową aktywność, a zdążyłeś się już 2 razy podpiąć pod innych graczy: raz, gdy Thane zebrał negatywny elektorat w postaci mnie i Tygrysa, a teraz gdy Centrysta jest jebany przez kilka osób, przede wszystkim Jelcyna i mnie? Trochę to śmierdzi. Może byś się wypowiedział na temat kilku innych graczy? Na przykład mnie, Ozdoby i Olinka? Możesz też dorzucić Lucille, Dodę i sleuthounda z tych mniej aktywnych. W gwoli ścisłości. Pytanie do Centrysty nie było atakiem, a jedynie prostą prośbą o faktycznie zacytowanie tej wypowiedzi Dlaczego uznałeś za celowe to zaznaczyć? Nie rozumiem tego tłumaczenia ani sposobu konstrukcji zdania. Z Twojego poprzedniego posta wynika, że Centrysta wyszedł dla Ciebie negatywnie po udzieleniu odpowiedzi. Zamiast się na tym skupić, to powstrzymujesz konie pędzące w Twoim kierunku mówiąc, że go nie atakowałeś. Skoro miałeś złe wrażenie z wypowiedzi, to czemu nie ciągniesz tego tematu, tylko przechodzisz w defensywną postawę?
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 13:28:58 GMT 1
via mobile
Post by Słony Krokiet on Oct 13, 2023 13:28:58 GMT 1
No właśnie, gdzie ten sonny rocket?
|
|
Maximus
Edycja#37
Limit: 371
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 13:31:15 GMT 1
Różnica jest taka, że miastowi gdy są atakowani to częściej rosną w siłę, atakowani mafiozi częściej słabną. No to ja na przykład zaatakowany urosłem w siłę. Lepper zaatakowany osłabł. Jest pewna ironia w tym, że jest przedstawicielem Samoobrony, a się nie obronił.
|
|
Papież
Edycja#37
Limit: 306
|
Post by Papież on Oct 13, 2023 13:31:22 GMT 1
Picasso, jak to jest, że masz śladową aktywność, a zdążyłeś się już 2 razy podpiąć pod innych graczy: raz, gdy Thane zebrał negatywny elektorat w postaci mnie i Tygrysa, a teraz gdy Centrysta jest jebany przez kilka osób, przede wszystkim Jelcyna i mnie? Trochę to śmierdzi. Może byś się wypowiedział na temat kilku innych graczy? Na przykład mnie, Ozdoby i Olinka? Możesz też dorzucić Lucille, Dodę i sleuthounda z tych mniej aktywnych. W gwoli ścisłości. Pytanie do Centrysty nie było atakiem, a jedynie prostą prośbą o faktycznie zacytowanie tej wypowiedzi Biorąć pod uwagę, że Centrysta kłamał/manipulował, to ta prosta prośba była atakiem, bo przypominała o tym kłamstwie/manipulacji. Ja czytałem. Ale chodzi Ci o "Trzech muszkieterów" czy bardziej dostrzegasz tutaj analogię do "Hrabiego Monte Christo" i Krios, Harrier oraz Krokiet to odpowiednicy Danglarsa, Fernanda oraz Villeforta? Edit: Wywołuję do tablicy sonnycrocket bo widziałem, że był online. Jakie masz spojrzenie na rozgrywkę? Kto winny, kto niewinny? Bardzo ładne. Myślałem raczej o tym, że w tej rozgrywce nie ma póki co Atosa, Portosa i Aramisa, a D'Artagnan jakiś nieswój jakby mu żelazną maskę kazali nosić. Ale czemu Danglars, Fernando i Villefort a nie Danglars, Fernando i Edmund? Zakładasz, że z tej trójki ktoś jest ofiarą spisku? Chyba nie rozumiem Twojej analogii. Edmund był ofiarą spisku właśnie, więc jakbym zakładał, że ktoś z tej trójki taką ofiarą jest, to bym właśnie Edmunda wymienił. No ale jeśli gdzieś takowego miałbym widzieć, to tylko w Kriosie, bo nie widzę nikogo spiskującego przeciwko Słonemu oraz Harrierowi.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 13:39:08 GMT 1
Mądrze, zapunktowałeś mi tym. W nagrodę masz moje uniewinnienie na dzisiaj Czy to był żart? @ Pablo
|
|
|
Post by Pablo Picasso on Oct 13, 2023 13:40:07 GMT 1
W gwoli ścisłości. Pytanie do Centrysty nie było atakiem, a jedynie prostą prośbą o faktycznie zacytowanie tej wypowiedzi Dlaczego uznałeś za celowe to zaznaczyć? Nie rozumiem tego tłumaczenia ani sposobu konstrukcji zdania. Z Twojego poprzedniego posta wynika, że Centrysta wyszedł dla Ciebie negatywnie po udzieleniu odpowiedzi. Zamiast się na tym skupić, to powstrzymujesz konie pędzące w Twoim kierunku mówiąc, że go nie atakowałeś. Skoro miałeś złe wrażenie z wypowiedzi, to czemu nie ciągniesz tego tematu, tylko przechodzisz w defensywną postawę? Abstrahując już od faktu, że nie możesz wiedzieć, jakie są moje zamiary to wyjaśnij mi jedno. Czemu miałbym pozwolić się staranować przez konie, które na mnie pędzą?
|
|
|
Post by dawidozdoba on Oct 13, 2023 13:44:02 GMT 1
Dlaczego uznałeś za celowe to zaznaczyć? Nie rozumiem tego tłumaczenia ani sposobu konstrukcji zdania. Z Twojego poprzedniego posta wynika, że Centrysta wyszedł dla Ciebie negatywnie po udzieleniu odpowiedzi. Zamiast się na tym skupić, to powstrzymujesz konie pędzące w Twoim kierunku mówiąc, że go nie atakowałeś. Skoro miałeś złe wrażenie z wypowiedzi, to czemu nie ciągniesz tego tematu, tylko przechodzisz w defensywną postawę? Abstrahując już od faktu, że nie możesz wiedzieć, jakie są moje zamiary to wyjaśnij mi jedno. Czemu miałbym pozwolić się staranować przez konie, które na mnie pędzą? Bo wydają się być bardzo daleko. Nie znam Twoich zamiarów, więc podniosłem tę kwestię. Dla mnie nielogicznym dla miastowego jest przypuszczenie ataku - jakkolwiek to semantycznie nie nazwiesz, ocena skutków jako negatywne dla gracza atakowanego, żeby później w postawie defensywnej stwierdzić, że to nie był atak. Wygląda na postawę wycofaną. Zamiary masz zamiar wyjaśniać, czy karty przy sobie jak Jelcyn?
|
|
|
Post by Pablo Picasso on Oct 13, 2023 13:46:22 GMT 1
Mądrze, zapunktowałeś mi tym. W nagrodę masz moje uniewinnienie na dzisiaj Czy to był żart? @ Pablo Częściowo
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 13, 2023 13:51:50 GMT 1
Różnica jest taka, że miastowi gdy są atakowani to częściej rosną w siłę, atakowani mafiozi częściej słabną. No to ja na przykład zaatakowany urosłem w siłę. Lepper zaatakowany osłabł. Jest pewna ironia w tym, że jest przedstawicielem Samoobrony, a się nie obronił. A JA MAM W OGÓLE SIĘ PRZED CZYM BRONIĆ? JESTEŚCIE SKURWYSYNAMI ŻE ZMUSZACIE GRACZY DO WYCHODZENIA Z KREACJI I PSUCIA ZABAWY KIEDY MAMY 20 GRACZY I NAWET NIE KONIEC D1? W DODATKU THANE KRIOS KTÓREMU WYTKNĄŁEM ŻE KŁAMIE I ON COŚ TAM WYSRAŁ A KOLEDZY MAFIJNI POKLEPALI GO PO PLECACH? WAM SIĘ OCZY OTWORZĄ JAK MI ZAMKNĄ
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 13:54:08 GMT 1
Mądrze, zapunktowałeś mi tym. W nagrodę masz moje uniewinnienie na dzisiaj Ojoj, czyżby muchomor w moim koszu? Nie może być. Koń spytał o ten post Pablo, bo koń ma z nim problemy. Tak, jak wcześniej mówił Harrier, wczesne rozgłaszanie wszem i wobec, kogo uważa się za miastowego jak najbardziej może służyć postawieniu się w dobrej pozycji. I o ile koń osobiście uważa, że wczesne nazywanie innych graczy miastowymi jest w porządku, o tyle ten post ze strony Pablo pasuje do tezy Harriera. Zdecydowanie wygląda on koniowi na próbę przeciągnięcia Tygrysa na swoją stronę poprzez wczesne ogłoszenie go miastowym, nawet w formie dowcipu. Koń cytuje tutaj post Grubola, bo zdał sobie właśnie sprawę, że Grubol to szybko zauważył i wyraził podejrzenie mafijności. Grubol tutaj punktuje. Pablo właśnie powiedział koniowi, że był to żart "częściowo." Otóż koń uważa, że uzyskanie jakiegokolwiek odczytu koloru z wypowiedzi "będę się czaił" ze strony Przyczajonego Tygrysa to nonsens, a już szczególnie uzyskanie tak silnego odczytu, żeby zadeklarować uniewinnienie na stronie 1. Zdaniem konia każdy miastowy byłby tutaj bardziej podejrzliwy. Mógłby sobie zażartować, ale Pablo właśnie powiedział koniowi, że to nie był w pełni żart, więc...
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 13:54:23 GMT 1
A to nie można pisać o grze nie wychodząc z kreacji? Skoro cię to przerasta to cóż. Przecież mnie nie interesuje twoja tożsamość, ani nie zależy mi na tym, żebyś przestał sobie Lepperować. Ja chcę tylko jakiejś sensownie wyglądającej merytoryki. Teraz wygląda to tak, że albo Lepperujesz, albo piszesz mafijnie.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 13:55:33 GMT 1
Jest pewna ironia w tym, że jest przedstawicielem Samoobrony, a się nie obronił. A JA MAM W OGÓLE SIĘ PRZED CZYM BRONIĆ? JESTEŚCIE SKURWYSYNAMI ŻE ZMUSZACIE GRACZY DO WYCHODZENIA Z KREACJI I PSUCIA ZABAWY KIEDY MAMY 20 GRACZY I NAWET NIE KONIEC D1? W DODATKU THANE KRIOS KTÓREMU WYTKNĄŁEM ŻE KŁAMIE I ON COŚ TAM WYSRAŁ A KOLEDZY MAFIJNI POKLEPALI GO PO PLECACH? WAM SIĘ OCZY OTWORZĄ JAK MI ZAMKNĄ Szukanie mafiozów nie jest dla ciebie również zabawą? Pytanie na serio.
|
|
|
Post by Pablo Picasso on Oct 13, 2023 13:55:49 GMT 1
Abstrahując już od faktu, że nie możesz wiedzieć, jakie są moje zamiary to wyjaśnij mi jedno. Czemu miałbym pozwolić się staranować przez konie, które na mnie pędzą? Bo wydają się być bardzo daleko. Nie znam Twoich zamiarów, więc podniosłem tę kwestię. Dla mnie nielogicznym dla miastowego jest przypuszczenie ataku - jakkolwiek to semantycznie nie nazwiesz, ocena skutków jako negatywne dla gracza atakowanego, żeby później w postawie defensywnej stwierdzić, że to nie był atak. Wygląda na postawę wycofaną. Zamiary masz zamiar wyjaśniać, czy karty przy sobie jak Jelcyn? Na ten moment zbieram deck, aby mieć czym grać. Nie wiem jak w prostszych słowach mam wyjaśnić, że w momencie pisania prośby o cytat, była to "prośba o cytat". Póżniej wynikło, że Centrysta lawirował, więc moim pierwotnym celem nie było przyjebanie się do Centrysty co sugeruje Papież. "Atak" wynika z tego, że przyłapałem go na kłamstwie i nie doczepiam sie na podstawie argumentów, które wcześniej użyli inni jakobym robił doczepkę do kopania leżącego
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 13:57:23 GMT 1
Papież ogólnie ma tendencje zarzucać graczom atakowanie innych graczy, gdy tego nie robią, coś o tym wiem.
|
|
|
Post by Olinek Okrąglinek on Oct 13, 2023 13:57:32 GMT 1
No właśnie, gdzie ten sonny rocket? W Miami? Generalnie bardzo mocno się tu Panowie produkujecie, i dobrze, ale tajni agenci FSB, w większości rzecz jasna, siedzą pewnie w ukryciu. Cieszy mnie w tym też to, że mogę sobie pozwolić jeszcze na stanie z boku. Obrady są popychane do przodu i to jest bardzo sensowna sytuacja.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 13, 2023 13:58:47 GMT 1
fajnie jakby w mafii był sonny rocket Co to za podszyw? Witam szanowne grono miejskie. Czas tutaj posprzątać. Trudno to głębiej analizować. Koń przeczytał posty crocketa, jest tylko ten + komentarz dotyczący krokietów. Olinku, gdzie są skryci tajni agenci FSB?
|
|
Papież
Edycja#37
Limit: 306
|
Post by Papież on Oct 13, 2023 13:59:02 GMT 1
Jest pewna ironia w tym, że jest przedstawicielem Samoobrony, a się nie obronił. A JA MAM W OGÓLE SIĘ PRZED CZYM BRONIĆ? JESTEŚCIE SKURWYSYNAMI ŻE ZMUSZACIE GRACZY DO WYCHODZENIA Z KREACJI I PSUCIA ZABAWY KIEDY MAMY 20 GRACZY I NAWET NIE KONIEC D1? W DODATKU THANE KRIOS KTÓREMU WYTKNĄŁEM ŻE KŁAMIE I ON COŚ TAM WYSRAŁ A KOLEDZY MAFIJNI POKLEPALI GO PO PLECACH? WAM SIĘ OCZY OTWORZĄ JAK MI ZAMKNĄ Przecież możesz się kreować ile chcesz, najwyżej jak pod kreacją nie będziesz przemycał merytorycznych przemysleń, to zostaniesz wyjebany w szybkim linczu. No ale spróbujmy wyciągnąć tę merytorykę. Kto to są ci "koledzy mafijni" którzy poklepali Thane po plecach? Rozumiem, że Thane dla Ciebie pewna mafia? Papież ogólnie ma tendencje zarzucać graczom atakowanie innych graczy, gdy tego nie robią, coś o tym wiem. Przesadzasz. Nie uważasz, że ten post Pablo wyglądał jak zaczepka/atak w stronę Centrysty?
|
|