|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 20:12:24 GMT 1
Cóż, Pablo na przyszłość więcej werwy w obronie, to byś może nie padł. Ja uważałem, że jesteś niewinny na przykład, myślę, że mógłbyś jeszcze parę osób przekonać grając po prostu mocniej. To czemu go nie broniłeś? Bo nie miałem go mocno uniewinnionego, jak miałem mieć? Przecież nie będę krzyczał nielinczujcie go po samej czutce.
|
|
|
Post by tytusbanka on Oct 13, 2023 20:14:18 GMT 1
Tyś kolego dobry jest. Pasuje do Ciebie powiedzenie "mądry Polak po szkodzie". Lincz zły, ale po fakcie. Pablo niewinny, ale po fakcie.
|
|
|
Post by Melania Trump on Oct 13, 2023 20:14:46 GMT 1
Moim zdaniem chujowy lincz bo poszła masówka. Nie jest problemem, że na niewinnego, bo to się zwykle dzieje, ale przez to, że tak ładnie komunikowaliście w temacie na kogo głosujecie mafia wiedziała, co musi zrobić i mamy zero informacji teraz z tego linczu. Mafia wiedziała, że pada niewinny dzięki wam, przez co, ten mafiozo, który chciał posłać obok linczu to sobie spokojnie posłał obok linczu, a ten który chciał z grupą to sobie spokojnie posłał z grupą. Pablo odstawał swoją grą i zdążył swoimi postami zwrócić uwagę graczy. To był typ linczu który w takich edycjach będzie się zdarzał. Analizowanie linczu w tym gronie nie ma za bardzo sensu, bo mafia mogła wszystko zrobić.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 13, 2023 20:15:05 GMT 1
via mobile
Post by Laura Pergolizzi on Oct 13, 2023 20:15:05 GMT 1
W obu obozach musi być pełne zadowolenie skoro taka tu cisza. Teraz jesteś zadowolona z przebiegu ostatnich stron i tego, że nie było ciszy? Tak, z wyjątkiem linczu.
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 20:15:19 GMT 1
Ale ja nie krytykuje za zlinczowanie niewinnego, tylko za pisanie na kogo głosują i pokazanie dokładne mafii jaka jest sytuacja. Udajesz, że tego nie widzisz, czy nie widzisz?
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 20:16:11 GMT 1
Moim zdaniem chujowy lincz bo poszła masówka. Nie jest problemem, że na niewinnego, bo to się zwykle dzieje, ale przez to, że tak ładnie komunikowaliście w temacie na kogo głosujecie mafia wiedziała, co musi zrobić i mamy zero informacji teraz z tego linczu. Mafia wiedziała, że pada niewinny dzięki wam, przez co, ten mafiozo, który chciał posłać obok linczu to sobie spokojnie posłał obok linczu, a ten który chciał z grupą to sobie spokojnie posłał z grupą. Pablo odstawał swoją grą i zdążył swoimi postami zwrócić uwagę graczy. To był typ linczu który w takich edycjach będzie się zdarzał. Analizowanie linczu w tym gronie nie ma za bardzo sensu, bo mafia mogła wszystko zrobić. Zastanów się przez chwilę proszę, bo sama byłaś orędownikiem trzymania kart przy sobie. Nie mam nic przeciwko temu, że zagłosowaliście na niewinnego, że akurat na Pablo, to jest okej. Ale po co pisać o tym mafii? Mafia mogła w tym linczu zrobić wszystko, bo jej wszystko powiedzieliście. Edit: Ja na przykład nie pokazałem gdzie zagłosuje.
|
|
Papież
Edycja#37
Limit: 306
|
Post by Papież on Oct 13, 2023 20:17:22 GMT 1
No Ty, Thane, wolałeś oddać głos de facto w powietrze. Nie ma powodów do dumy.
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 20:18:31 GMT 1
Nie ma to znaczenia, udajesz, że nie widzisz jak głupie było pokazanie mafii na kogo leci masówka? Mi nie chodzi w ogóle o to, że ja posłałem na Tytusa a wy na Pascala, bo sam mogłem na Pascala. Ale chodzi mi o to, że ja nie pokazałem gdzie zagłosuje, a wy tak i to jeszcze większą grupą.
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 13, 2023 20:21:11 GMT 1
Dziwne było dla mnie zachowanie sleuthhounda przed linczem. Rozumiem tutaj podejście Kriosa, mafia mogłaby się bardziej wsypać głosami, gdybyśmy nie mówili na kogo pójdzie głos, a tak trochę uprzedziliśmy ich o zamiarach i mogli lepiej sobie zaplanować rozłożenie głosów w linczu, żeby nigdzie nie wyjść podejrzanie. Z drugiej strony, opcje były dość klarowne ostatecznie. Albo ja, albo Picasso, imo, dużej straty nie ma.
|
|
|
Post by Melania Trump on Oct 13, 2023 20:23:25 GMT 1
Nie ma to znaczenia, udajesz, że nie widzisz jak głupie było pokazanie mafii na kogo leci masówka? Mi nie chodzi w ogóle o to, że ja posłałem na Tytusa a wy na Pascala, bo sam mogłem na Pascala. Ale chodzi mi o to, że ja nie pokazałem gdzie zagłosuje, a w ty tak i to jeszcze większą grupą. Dziwne masz podejście wytykając masówkę w d1. To było oczywiste, że tych aktywniejszych nikt nie ruszy więc mimo to pole do głosowania się zawężało i mafia też to mogła wiedzieć bez deklaracji w jakie cele pójdzie dzisiejszy lincz. Sytuacja była dość klarowna. Myślałam że to rozumiesz.
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 20:24:13 GMT 1
Ale tych mniej aktywnych było kilku. Jakbyście nie mówili, że idziecie w Pascala, to zapewniam, że mafia by nie była pewna, że idziecie w Pascala.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 13, 2023 20:24:39 GMT 1
LINCZ NA PICASSO TO MOJA WINA PRZEPRASZAM PICASSO ŻE NIE ZAUWAŻYŁEM NICI POŁĄCZENIA MIĘDZY NAMI BO NIE SKUPIŁEM SIĘ PRZED 20 NA MERYTORYCE ALE WYNAGRODZE CI TO POWINIENEMCIE BRONIĆ
ALE NIE MA CO TERAZ TEGO ROZKMINIAĆ BO TRZYMAM RĘKĘ W GARŚCI
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 13, 2023 20:26:57 GMT 1
KACPEREK KIMKOLWIEK GRASZ JESLI MI TERAZ NIE DASZ 100% CLEARA TO PAŁA JESTEŚ
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 20:27:01 GMT 1
W moim idealnym świecie widząc jak niewinnie gra dzisiaj LP nie pisałby nikt o tym, że ona jest niewinna, ani nikt nie pisałby, że głosuje na Pascala. Tylko ci co widzą niewinność LP i widzą winę Pascala po prostu by zagłosowali na Pascala a nie na LP. I w takim świecie uważam, że mielibyśmy dużo lepsze, więcej mówiące głosowanie.
Ale z tego co widzę nie umiecie na przykład kogoś pressować lub zadawać mu pytań bez mówienia winny, niewinny, głosuje na niego/niegłosuje na niego.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 13, 2023 20:27:22 GMT 1
BO MAMY TU WYLEW MIASTOWOŚCI
|
|
Grubol
Administrator
|
Post by Grubol on Oct 13, 2023 20:28:13 GMT 1
Analizowanie głosowań, podczas gdy Mafia po prostu będzie głosowała tak, jak ułożyła jej się gra w temacie. Załóżmy Mafioza Jelcyn zaczął atakować Centrystę, to sobie posłał na Centrystę i wyjebane w masówkę. Załóżmy w Mafii Grubol, to sobie napisał analizę i wybrał prosty cel Picasso i nie będzie myślał gdzie tu głos posłać, bo inni się nie określili. Każdy gracz sobie zbuduje w jakiś sposób fundament w temacie.
Nie da się stworzyć warunków do tajnego głosowania i nie sugerowania o zamiarach, jeśli chcesz grać w Mafię, atakować, rozmawiać i uniewinniać/uwinniać graczy na podstawie tworzonego przez nich contentu.
|
|
|
Post by Lucille Lucifer (luci) on Oct 13, 2023 20:29:05 GMT 1
Ktoś chyba chciał tabelkę z głosami: Picasso, 9 - Ozdoba, Grubol, Du Bois, Maximus, Melania, Centrysta, Papież, Tytus, luci luci, 4 - Laura, Olinek, Picasso, Krokiet Thane, 1 - Tygrys Grubol, 1 - sleuthhound Centrysta, 1 - Jelcyn Tygrys, 1 - Doda Niedźwiedź, 1 - Lepper Tytus, 1 - Doda Lepper, 1 - Niedźwiedź
|
|
|
Post by Thane Krios on Oct 13, 2023 20:29:36 GMT 1
Moim zdaniem można budować zajebiste interakcje i popychać grę do przodu bez mówienia na kogo zagłosujesz. Na przykład ja tak zrobiłem.
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 13, 2023 20:30:57 GMT 1
sleuthhound A BO MNIE CIEKAWI DLACZEGO GŁOS NA GRUBOLA? JA GO STAWIAM JAKO POTENCJALNY PLOT TWIST ZA TE LISTE A TWÓJ GŁOS Z JAKIEGO POWODU? NA CO ZWRÓCIŁEŚ UWAGE?
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 13, 2023 20:31:54 GMT 1
|
|