foka
Edycja#38
|
Rozgrywka
Oct 29, 2023 18:42:46 GMT 1
via mobile
Post by foka on Oct 29, 2023 18:42:46 GMT 1
Eee
|
|
foka
Edycja#38
|
Rozgrywka
Oct 29, 2023 18:43:24 GMT 1
via mobile
Post by foka on Oct 29, 2023 18:43:24 GMT 1
It got weird
|
|
|
Post by Pekyuya Pö on Oct 29, 2023 18:45:45 GMT 1
Jest też opcja Baylan - Ziemia, dla której kluczowy jest ten post: to dalej mi się nie chce, jakbyś był Lewkoniem to byś dostał uniewinnienie za niewinnego Lewkonia Ziemia uniewinnia Szmeterling za bycie Lewkoniem. Jeśli Baylan jest faktycznie zagrożony, to Ziemia wpada do tematu przed linczem i "orientuje się", że Szmeterling to nie Lewkoń i zdejmuje głos z Baylana i daje go na Szmeterling. Jakimś cudem Ziemia zrobiła dokładnie to, ale dzień później. Dlaczego tak długo zajęło jej rozwiązanie już rozwiązanej zagadki?Ktoś zna odpowiedź?
|
|
|
Post by Baylan Skoll on Oct 29, 2023 18:46:48 GMT 1
Brak Pekayo to chyba potwierdzenie, że jest w mafii.
Uważam, że dobrze robi Wujek wstawiając ogień pod Conte. Ale muszę się nad tym jeszcze zastanowić.
Moja operatywa jest taka - jeśli Conte jest w mafii, to jedzie na moich plecach całą grę i bronieniu mnie. Ja walę maczetą i zbieram cięgi, a on idzie za plecami z bagażem.
Ale problem mam w ewentualnym proficie. Mafia gra, żeby wygrać. Mafia w dwuosobówce musi to robić jeszcze bardziej. Oczywistą strategią tutaj może być założenie, że: a) ja sobie wyrobię na tyle mocną pozycję, że tego Conte będę uniewinniał zmanipulowany jak to mówił Drzewo, czy zaznaczał Papuga; b) jak Conte zejdzie, to następny w kolejce jestem ja, co da trochę oddechu drugiemu mafiozie.
Dlatego problem mam tutaj z założeniem Pekayo - Conte. Akurat ta dwójka tutaj zagrałaby bardzo słabo strategicznie.
Widzisz to Wujek, czy nie?
|
|
|
Post by Baylan Skoll on Oct 29, 2023 18:47:46 GMT 1
O kto to wyszedł.
Pekayo, w jakim uniwersum byś se robił tego pseudo-claima na snajpera będąc w mieście? Czemu?
|
|
|
Post by Pekyuya Pö on Oct 29, 2023 18:48:24 GMT 1
Żeby przeżyć dłużej, żeby zamiast mnie mógł paść mafioza.
|
|
|
Post by Wujek Dobra Rada on Oct 29, 2023 18:49:46 GMT 1
Jest też opcja Baylan - Ziemia, dla której kluczowy jest ten post: Ziemia uniewinnia Szmeterling za bycie Lewkoniem. Jeśli Baylan jest faktycznie zagrożony, to Ziemia wpada do tematu przed linczem i "orientuje się", że Szmeterling to nie Lewkoń i zdejmuje głos z Baylana i daje go na Szmeterling. Jakimś cudem Ziemia zrobiła dokładnie to, ale dzień później. Dlaczego tak długo zajęło jej rozwiązanie już rozwiązanej zagadki?Ktoś zna odpowiedź? O kurwa. Umknęło mi to. Ziemia Co Ty na to?
|
|
|
Post by Baylan Skoll on Oct 29, 2023 18:50:46 GMT 1
Ja tego nie rozumiem. Wujas wytłumaczysz mi?
|
|
|
Post by Baylan Skoll on Oct 29, 2023 18:51:08 GMT 1
Ale przecież wcześniej pisałeś, że z Conte będę chciał, żeby zleciała Ziemia. Teraz Cię zaatakowała, to Ci powinno dać do myślenia. A Ty nic. Ktoś podpadł i na tej podstawie ktoś inny ma być natychmiast uniewinniony? Teraz popatrzyłem na głosowanie i faktycznie, nie możecie być razem w mafii. Ale skąd mam wiedzieć który? To jest zabawne w kontekście Pekayo.
|
|
foka
Edycja#38
|
Rozgrywka
Oct 29, 2023 18:51:10 GMT 1
via mobile
Post by foka on Oct 29, 2023 18:51:10 GMT 1
Tez nie rozumiem
|
|
|
Post by Baylan Skoll on Oct 29, 2023 18:51:51 GMT 1
Tez nie rozumiem Jesteś niewinny?
|
|
|
Post by Pekyuya Pö on Oct 29, 2023 18:52:04 GMT 1
jestem wyluzowany, o to się nie martw jesteś Lewkoniem? Nie. Jeszcze dwie próby. Tu jest większy kontekst.
|
|
|
Post by Wujek Dobra Rada on Oct 29, 2023 18:52:07 GMT 1
Brak Pekayo to chyba potwierdzenie, że jest w mafii. Uważam, że dobrze robi Wujek wstawiając ogień pod Conte. Ale muszę się nad tym jeszcze zastanowić. Moja operatywa jest taka - jeśli Conte jest w mafii, to jedzie na moich plecach całą grę i bronieniu mnie. Ja walę maczetą i zbieram cięgi, a on idzie za plecami z bagażem. Ale problem mam w ewentualnym proficie. Mafia gra, żeby wygrać. Mafia w dwuosobówce musi to robić jeszcze bardziej. Oczywistą strategią tutaj może być założenie, że: a) ja sobie wyrobię na tyle mocną pozycję, że tego Conte będę uniewinniał zmanipulowany jak to mówił Drzewo, czy zaznaczał Papuga; b) jak Conte zejdzie, to następny w kolejce jestem ja, co da trochę oddechu drugiemu mafiozie. Dlatego problem mam tutaj z założeniem Pekayo - Conte. Akurat ta dwójka tutaj zagrałaby bardzo słabo strategicznie. Widzisz to Wujek, czy nie? No właśnie z poziomu strategii to słabo. Ale oni się nie wykluczają w mafijnej parze, a najbardziej mi śmierdzą. Pytanie jeszcze, która dwójka rozegrałaby to wszystko najlepiej strategicznie? Może Ziemia z Bolkiem?
|
|
|
Post by Pekyuya Pö on Oct 29, 2023 18:52:55 GMT 1
Ktoś podpadł i na tej podstawie ktoś inny ma być natychmiast uniewinniony? Teraz popatrzyłem na głosowanie i faktycznie, nie możecie być razem w mafii. Ale skąd mam wiedzieć który? To jest zabawne w kontekście Pekayo. Czy zabawne? Kiedy to pisałem, zakładałem, że byłeś o włos od linczu. A nie byłeś.
|
|
|
Post by Baylan Skoll on Oct 29, 2023 18:53:06 GMT 1
Brak Pekayo to chyba potwierdzenie, że jest w mafii. Uważam, że dobrze robi Wujek wstawiając ogień pod Conte. Ale muszę się nad tym jeszcze zastanowić. Moja operatywa jest taka - jeśli Conte jest w mafii, to jedzie na moich plecach całą grę i bronieniu mnie. Ja walę maczetą i zbieram cięgi, a on idzie za plecami z bagażem. Ale problem mam w ewentualnym proficie. Mafia gra, żeby wygrać. Mafia w dwuosobówce musi to robić jeszcze bardziej. Oczywistą strategią tutaj może być założenie, że: a) ja sobie wyrobię na tyle mocną pozycję, że tego Conte będę uniewinniał zmanipulowany jak to mówił Drzewo, czy zaznaczał Papuga; b) jak Conte zejdzie, to następny w kolejce jestem ja, co da trochę oddechu drugiemu mafiozie. Dlatego problem mam tutaj z założeniem Pekayo - Conte. Akurat ta dwójka tutaj zagrałaby bardzo słabo strategicznie. Widzisz to Wujek, czy nie? No właśnie z poziomu strategii to słabo. Ale oni się nie wykluczają w mafijnej parze, a najbardziej mi śmierdzą. Pytanie jeszcze, która dwójka rozegrałaby to wszystko najlepiej strategicznie? Może Ziemia z Bolkiem? Conte - Bolek Ziemia - Bolek Foka - Wujek
|
|
|
Post by Baylan Skoll on Oct 29, 2023 18:53:32 GMT 1
To jest zabawne w kontekście Pekayo. Czy zabawne? Kiedy to pisałem, zakładałem, że byłeś o włos od linczu. A nie byłeś. W D1? Byłem linczowany jeszcze do 20:55. To nie jest o włos? Tylko o co? O paznokieć?
|
|
|
Post by Wujek Dobra Rada on Oct 29, 2023 18:53:45 GMT 1
Ja tego nie rozumiem. Wujas wytłumaczysz mi? Ziemia uniewinniała Szmeterling na podstawie tożsamości, myślała, że to Lewkoń. Potem zaatakowała Petulę i dodała coś w stylu, że skoro Petula to Lewkoń to tym bardziej mafia. Ostatecznie zagłosowała na Szmeterling, którą forsowałem przez pierwszą połowę dnia.
|
|
|
Post by Pekyuya Pö on Oct 29, 2023 18:54:34 GMT 1
Przecież rozpisałem, że tak nie było. A jeśli jesteś z Ziemią razem w mafii, to w ogóle nie byłeś zagrożony, bo Ziemia w każdej chwili miała wyjście pod postacią Szmeterling.
|
|
|
Post by Pekyuya Pö on Oct 29, 2023 18:55:26 GMT 1
Ja tego nie rozumiem. Wujas wytłumaczysz mi? Ziemia uniewinniała Szmeterling na podstawie tożsamości, myślała, że to Lewkoń. Potem zaatakowała Petulę i dodała coś w stylu, że skoro Petula to Lewkoń to tym bardziej mafia. Ostatecznie zagłosowała na Szmeterling, którą forsowałem przez pierwszą połowę dnia. A dzień wcześniej było wiadomo, że Szmeterling to nie ta osoba, której tożsamość miała ją uniewinniać.
|
|
|
Post by Baylan Skoll on Oct 29, 2023 18:55:49 GMT 1
Ja tego nie rozumiem. Wujas wytłumaczysz mi? Ziemia uniewinniała Szmeterling na podstawie tożsamości, myślała, że to Lewkoń. Potem zaatakowała Petulę i dodała coś w stylu, że skoro Petula to Lewkoń to tym bardziej mafia. Ostatecznie zagłosowała na Szmeterling, którą forsowałem przez pierwszą połowę dnia. Ciekawe. Widzę ten post Pekayo też. To zwróć uwagę też na to: mam ten sam core i ten sam plan, co żako dzisiaj leci pacyfista moja spekulacja jest taka że akainu był snajperem i zjebał z brakiem testamentu ale to się jeszcze okaże jeśli zakładasz że dziś ma lecieć pacyfista, to nie jest ten sam plan co żako jak to nazwałeś, bo to de facto mój plan, a mowa w nim o linczowaniu niedoszłego snajpera dopiero jutro bardzo po łebkach uważam przeczytałeś te posty za co mógłbym Cię uniewinnić? To nie jest pierwszy raz, jak Ziemia czyta albo bardzo wybiórczo, albo nie rejestruje informacji. Tylko jak to o niej świadczy? Totalne roztrzepanie miastowego, czy mafia, która jest ztunelowana na swoim kontekście rozgrywki?
|
|