Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Nov 9, 2023 10:05:23 GMT 1
Sidor widzisz problem mam taki, że ty się zapisałeś do rozgrywki i pierwsze co zrobiłeś w niej to zanegowanie jej sensu. Już kij z tym wpisem o robieniu Show, to ci mogę wybaczyć. Ale nie rozumiem jak można zapisać się do rozgrywki i w jednym z pierwszych wpisów negować jej sensowność. Dlaczego tak?
|
|
|
Post by Sidor on Nov 9, 2023 14:39:29 GMT 1
Ani Pshemo nie grał żadnego cyrku, ani Ty nie jesteś niczemu winien. Dlaczego mówisz tak jakby Antura był niewinny? Czego nie miałby być twoim zdaniem winien skoro jest mafią? No nie jest winien ewentualnej porażki mafii, jeśli chodzi o samą grę, aktywność w temacie. Jeśli przegrają, decydujący będzie zły wybór kol. Boba.
|
|
|
Post by Sidor on Nov 9, 2023 14:40:35 GMT 1
i cala teraz odpowiedzialnosc na mnie zostaje zrzucona, cyrk, bo ty tez zamiast sie uniewinnic w moich oczach na poczatku gry wolales grac swoj cyrk No ja się uniewinniłem na tyle wczoraj, że mafia musiała mnie mechanicznie uniewinnić. W moich oczach nie, wprost przeciwnie.
|
|
|
Post by Sidor on Nov 9, 2023 14:48:44 GMT 1
Sidor widzisz problem mam taki, że ty się zapisałeś do rozgrywki i pierwsze co zrobiłeś w niej to zanegowanie jej sensu. Już kij z tym wpisem o robieniu Show, to ci mogę wybaczyć. Ale nie rozumiem jak można zapisać się do rozgrywki i w jednym z pierwszych wpisów negować jej sensowność. Dlaczego tak? No co ja Ci mam napisać? Odezwał się do mnie na PW kol. Volverin, czy bym nie zagrał, bo brakuje czwartego do brydża, więc powiedziałem, że spoko, mogę coś tam popisać. W zwykłych mafiach też często piszę, że to gra intucji i emocji, a cała reszta to dorabianie ideologii. Też jestem często za to atakowany. Też nie wszyscy to rozumieją. Doskonale wiesz, że tak jest. Piszę prawdę. Piszę, jak to widzę. I nie będę wymyślał jakichś farmazonów, tylko po to, żeby brzmieć merytorycznej czy wiarygodniej. Jeśli chcecie, jeśli nie tolerujecie takiej gry, to po prostu powiedzcie i nie będę się wtedy zapisywał do gier.
|
|
|
Post by Sidor on Nov 9, 2023 14:49:29 GMT 1
Albo tych gier, które oznaczycie jako te szczególnie na serio.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Nov 9, 2023 15:06:12 GMT 1
Pomóż mi znaleźć zło w Anturze.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Nov 9, 2023 15:09:48 GMT 1
A swoją drogą twoje występy w rozgrywkach dużych były jednak znacznie lepsze niż ten. Tam mi nie przeszkadzało twoje podejście, tutaj tak.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Nov 9, 2023 15:11:20 GMT 1
Dlaczego tak łatwo pozwoliłeś na śmierć Kacpra skoro byłem dla ciebie mafiozą?
|
|
|
Post by Sidor on Nov 9, 2023 15:24:23 GMT 1
A swoją drogą twoje występy w rozgrywkach dużych były jednak znacznie lepsze niż ten. Tam mi nie przeszkadzało twoje podejście, tutaj tak. W meczówce też by Ci pewnie przeszkadzało. W dużych rozgrywkach masz kilku niewinnych, kilku ewidentnie podejrzanych, a ja jestem zawsze gdzieś pośrodku, więc w tych pierwszych dniach możesz się merytorycznie skupić na innych osobach. Ja wtedy w niczym nie przeszkadzam, czasem mogę nawet sprowokować jakąś reakcję, a jak ktoś lubi mój styl czy poczucie humoru, tylko mu ubarwiam rozgrywkę. A tu jesteś zmuszony niemal w punkcie wyjścia zająć stanowisko w mojej sprawie. Moim zdaniem, to jedyna różnica.
|
|
|
Post by Sidor on Nov 9, 2023 15:30:02 GMT 1
Dlaczego tak łatwo pozwoliłeś na śmierć Kacpra skoro byłem dla ciebie mafiozą? Odpowiedź jest dość prosta: Bo Kacper też nim był. Nie będę przecież kłaść się Rejtanem, żeby linczować najpierw Ciebie, skoro mafijność Kacpra intuicyjnie/losowo oceniam tylko o punkt procentowy niżej. Myślę, że niejeden gracz traktujący rozgrywkę znacznie bardziej serio też by tak zrobił.
|
|
|
Post by Sidor on Nov 9, 2023 15:36:38 GMT 1
Pomóż mi znaleźć zło w Anturze. Ja w nim jakiegoś wielkiego zła nie widzę. Jego start zdawał mi się najbardziej naturalny i wyluzowany z Waszej trójki. Po Twoim uniewinnieniu jest trochę inaczej. Mam wrażenie, że Antura był zawsze wojownikiem, pieniaczem, kimś, kto - niesłusznie podejrzewany - nigdy nie odpuszczał, walczył, wykłócał się... Tu tego nie widzę, aczkolwiek biorę pod uwagę, że może mieć na to wpływ równoległa gra na MU. Możliwe również, że to siła sugestii. Jak masz potwierdzone info, że Antura=mafia, wiele rzeczy wygląda bezwiednie inaczej.
|
|
|
Post by Sidor on Nov 9, 2023 15:37:39 GMT 1
To jest to dorabianie ideologii, o którym często piszę. Zazwyczaj dorabiamy ją do intuicji i emocji, a w tym przypadku po prostu do wiedzy.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Nov 9, 2023 15:41:13 GMT 1
W dużych grach zdarzało ci się pisać, że stawiasz na intuicję a argumentów nie masz, ale w żadnej dużej grze jeszcze nie wszedłeś tekstem, że równie dobrze moglibyśmy zrobić debatę oxfordzką zamiast gry w mafię i wyszło by na jedno. W dużych grach po swojemu, ale jednak uczestniczyłeś w zabawie. Oskarżałeś, uniewinniałeś, etc.
Tutaj jednak czułeś potrzebę podkreślić, że robimy coś co jest bez sensu. W dużych grach tak nie było.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Nov 9, 2023 15:44:04 GMT 1
Jako mieszkaniec, który uważał Anturę za drugiego mieszkańca nie przeszkadzało ci jego podejście do rozgrywki i to że częściej go nie ma niż jest?
|
|
|
Post by Sidor on Nov 9, 2023 15:50:18 GMT 1
Jako mieszkaniec, który uważał Anturę za drugiego mieszkańca nie przeszkadzało ci jego podejście do rozgrywki i to że częściej go nie ma niż jest? Szczerze? Nie.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Nov 9, 2023 15:51:04 GMT 1
Ja bym tak nie umiał.
|
|
|
Post by Sidor on Nov 9, 2023 15:54:36 GMT 1
W dużych grach zdarzało ci się pisać, że stawiasz na intuicję a argumentów nie masz, ale w żadnej dużej grze jeszcze nie wszedłeś tekstem, że równie dobrze moglibyśmy zrobić debatę oxfordzką zamiast gry w mafię i wyszło by na jedno. W dużych grach po swojemu, ale jednak uczestniczyłeś w zabawie. Oskarżałeś, uniewinniałeś, etc. Tutaj jednak czułeś potrzebę podkreślić, że robimy coś co jest bez sensu. W dużych grach tak nie było. Możliwe, ale myślę, że to też można wytłumaczyć specyfiką gry. Zauważ, że w pierwszych linczach wielokrotnie nie głosowałem, że rzucałem kiedyś monetą... Nie jest to nic nowego, jeśli chodzi o moją grę.
|
|
|
Post by Sidor on Nov 9, 2023 15:56:55 GMT 1
Moim zdaniem, nikt nigdy nie wykazał, że "glonowanie" samo w sobie świadczy bardziej o mafijności niż miastowości.
|
|
|
Post by Sidor on Nov 9, 2023 15:57:21 GMT 1
To jest przede wszystkim różnica podejścia.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Nov 9, 2023 15:58:30 GMT 1
Moim zdaniem, nikt nigdy nie wykazał, że "glonowanie" samo w sobie świadczy bardziej o mafijności niż miastowości. No nie, ale poczucie kontroli jest większe gdy oceniasz gracza, który gra niż gdy oceniasz gracza, który glonuje.
|
|