monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 14:48:10 GMT 1
bardziej mi zależy na wyczuciu tego jak się ludzie pozycjonują i dlaczego, czy zauważę w tym ukryty cel, czy będzie to logiczne, czy będzie to miało uzasadnienie, czy nie, a potem mój silniczek to mieli na backgroundzie ale oczywiście po 40 edycjach razem i tak nikt tego nie rozumie
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 14:48:32 GMT 1
dlatego chciałem, żebyś się spozycjonował do egze i Pshema, ale tego nie zrobiłeś, no więc chuj, już pobite gary
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 14:50:12 GMT 1
Tomeczek gra jeszcze jakieś inne gierki równocześnie?
|
|
|
Post by bobek on Nov 15, 2023 14:51:20 GMT 1
ojej, no to skoryguj i odpisuj w oparciu na swoją korektę ja chciałem, żebyś się oparł na konkretnym wycinku wypowiedzi, bo przecież dorzucając tam luczyka na zielono jakakolwiek dyskusja jest bezcelowa, wręcz masz przecież wygraną w miasta w kieszeni jeśliś w mieście, a w trójce Monti-Pshemo-egze jest dwóch mafiozów
więc na huj w ogóle prezentować te odczyty? tylko, że ja nie jestem taki pewien gagatku ani co do Ciebie, ani co do tamtej dwójki, więc chciałem uzyskać od Ciebie INFORMACJE a Ty się obruszasz, że w swiecie według Kacperka to inaczej wygląda i jak ja śmiem śmieć znowu mi wciskasz coś na banie różnica między tym co czuje a tym co narysowałeś jest taka łuczyk najniewinniej, rzucę 78% to co napisał tomus w mojej opinii pozytywne, rzucę 60% to co napisał egze mnie konsternuje, ale nie sądzę żebym czytał to na minus czyli blank 50% Pshemo pcha jakiś cel jak najęty, ale nie widzę w tym planu jak ostatnio kiedy mnie jebał w 2v2 czy nie widzę w tym głębi. Zobaczymy jak wyjdzie mi z nim gadka dzisiaj, ale jeżeli dalej będzie w zaślepieniu kręcił się wokół mojej osoby to mu notowań nie podwyższe. Dodatkowo są tam niepotrzebne rzeczy tak jak ten fragment o Ozdobie przy których myślałem co do chuja a żeby podjąć się opisywania Ciebie musiałbym chyba najpierw zjeść obiad. Tak po prostu, może raz na 5 gier jestem w stanie rozczytać Cię poprawnie więc po co mam teraz świrować pawiana więc wbrew temu co insynuujesz nie mam trzech pytań na które musze odpowiedzieć i wszystko jest jasne mam w kurwe pytań na które musze odpowiedzieć i nic nie jest jasne zamknij dyskusje ze swojej strony i zmieńmy temat
|
|
|
Post by bobek on Nov 15, 2023 14:52:33 GMT 1
Tomeczek gra jeszcze jakieś inne gierki równocześnie? ewentualnie prowadzi tą naszą ale nie sądzę żeby to było super zajmujące pierwszy realny czas na gre dla normalnego człowieka będzie dzisiaj po południu i po tym okresie ruszałbym jakiekolwiek tematy obecnościowe
|
|
|
Post by bobek on Nov 15, 2023 14:53:39 GMT 1
mów o kim chcesz porozmawiać wchodzę w posty tej osoby i za 15 min możemy gadać
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 14:54:16 GMT 1
tak, ale ja chcialem, zebys mi odpowiedzial na trzy pytania, bo wtedy bedzie bardziej jasne dla mnie
ot mam swoje grabki w tej piaskownicy i jestem przeciwnikiem komunizmu
mozemy pogadac o czyms innym, o czym chcesz?
ja nie uwazam, zeby Przemyslaw Cie pchal na serio
pchanie sie zacznie dzisiaj kolo 16-17, wszystko wczesniej to bylo tylko ustawianie artylerii na pozycjach
|
|
|
Post by bobek on Nov 15, 2023 14:57:37 GMT 1
no czyli zgadzasz się, że jeżeli jego artyleria będzie cały czas w tej samej pozycji to coś nie będzie się zgadzało
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 14:58:39 GMT 1
bo mysle ze bardziej trzeba gadac o czyms, a nie o kims
Tomek sie do egze w ogole nie ustosunkowal ani do luczyka, ty mu sie podobasz, ja nie, Przemek sobie przejechał na Tomeczku
egze sie szeroko wypowiada, ale o teorii, cos se tam paruje
Przemek lawiruje jak piskorz wokol kazdego
Luczyk solidnie do przodu
|
|
|
Post by bobek on Nov 15, 2023 14:59:16 GMT 1
to są Twoje pytania?
jeśli tak to
Łuczyk>egze Łuczyk>Pshemo Pshemo<egze
na tą chwile
ale w tych pytaniach dla mnie powinieneś być też Ty i Tomuś nie
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 15:02:03 GMT 1
no czyli zgadzasz się, że jeżeli jego artyleria będzie cały czas w tej samej pozycji to coś nie będzie się zgadzało no myslalem o tym jak pisalem i dla mnie tak: a) czy mafia moglaby se robic taki rozpierdol zeby uzasadnic glos na kazdego dzis? no niby tak, ale musialaby sie w odpowiednim momencie skonkretyzowac, tutaj na minus ten wieczorny wjazd Przema, ktory pod katem retoryki i argumentow byl wedlug mnie slaby; b) czy mafia moglaby do tej pory sie nie okreslic? tak, jesli punkt a) zrobil jakis miastowy; c) czy mafia moglaby se siedziec z jednym celem i tak jechac? no tak, tutaj widze podkladke pod mafie Tomus - jakis harpagan robiacy raban, Tomek na wywazeniu i bez twardych rzeczy, harpagan robi miszmasz, ale tak, zeby na koniec spokojnie zlewarowac cel niewiele to daje, ale jakbym mial tak czysto z wlasnych przemyslen dac, to przekonanie o czyjejs winie na tym etapie jest mafijne, przekonanie o czyjejs niewinnosci troche mniej, ale tutaj wszystko zalezy od konfiguracji i pozycjonowania sie ale np ciezko spozycjonowac egze jak pisalem tomusia sie nie da spozycjonowac do wszystkich Pshema sie da, ale styl jaki przyjal pozwala mu na elastycznosc
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 15:03:39 GMT 1
to są Twoje pytania? jeśli tak to Łuczyk>egze Łuczyk>Pshemo Pshemo<egze na tą chwile ale w tych pytaniach dla mnie powinieneś być też Ty i Tomuś nie bobson, ale to bylo pytanie ktora para ma wiekszy sens, a ktora mniejszy, w oparciu tylko o jakis wycinek z tego naszego uniwersum pt zawezamy zeby miec mozliwosc zyskania od kogos innego pogladu na temat ograniczonego zakresu mi by sie bardzo przydalo jakbys napisal czysto parami, ktora para ma dla ciebie najwiekszy sens, ktora sredni, ktora mniejszy a rozpisywanie tego w calej piatce, bo siebie bys nie rozpisywal, to juz za duze cwiczenie i jest niemiarodajne dlatego szukam ograniczenia
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 15:05:03 GMT 1
najprościej byłoby pójść w wykluczenia, ale dla mnie nikt się na ten moment nie wyklucza
może delikatnie Pshemo z Tomkiem ze względu na to, że nielogicznym i nieprzynoszącym profitu byłoby to zejście z niewinności Tomeczka do lekkiego przyataku, ale to Pshemo, więc dzielę takie argumenty na czworo, czasami logiki po prostu nie ma jak u Konte
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 15:09:43 GMT 1
a dla mafii najprosciej byloby teraz jebac we mnie i Pshema jesli Pshemo jest niewinny, bo w sumie mogloby sie znowu to ladnie skolejkowac
tymczasem egze chad niewzruszony wstal, przeciagnal sie i powiedzial ze nie wyspal
luczyk cos tam pomamrotal ale bez konkretow
tomek mial czytac ale wiadomo, on jest ponad nami plebsem, jemu sie nie chce
no i ty jakis taki chetny jestes do rozmowy i chyba wychodzi ci z kalkulacji, ze ja i pshemo, ale jesli jestes w mafii, to ladnie to obudowujesz, tzn tak nienachalnie
wiec mam zagwozdke, bo moze to swiadczyc o tym, ze Pshemo chce, zebym spadl, ale nie chce zeby to wyszlo tak, ze potem on jest celem bo koniec gry = jest w mafii
albo to konflikt dwoch miastowych byl i mafia woli sie przygladac zeby bron boze sie nie wsypac
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 15:12:56 GMT 1
Kacper, a jesteś miasto?
|
|
|
Post by bobek on Nov 15, 2023 15:15:51 GMT 1
przecież już Ci się zdradziłem, że tak
|
|
|
Post by bobek on Nov 15, 2023 15:16:03 GMT 1
czekaj myśle nad tym co napisałeś
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 15:16:23 GMT 1
kurde, bo chciałem Ci dać ISO do poczytania z Tomusia i Pshema, ale nie wyświetla wszystkich postów ich w tym temacie, co jest dziwne
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 15:18:18 GMT 1
dobra, co trzeba zrobić IMO:
a) zobaczyć co tam Tomeczek wysmaży jak mu się zachce; b) zobaczyć te uniewinniania -> uwinniania -> neutralania Przemka do Tomeczka i ocenić na ile to mogło być wyrachowane; c) ocenić w kim jest strach. bo mafia w tej edycji moim zdaniem jest zestrachana.
|
|
|
Post by bobek on Nov 15, 2023 15:23:19 GMT 1
no czyli zgadzasz się, że jeżeli jego artyleria będzie cały czas w tej samej pozycji to coś nie będzie się zgadzało no myslalem o tym jak pisalem i dla mnie tak: a) czy mafia moglaby se robic taki rozpierdol zeby uzasadnic glos na kazdego dzis? no niby tak, ale musialaby sie w odpowiednim momencie skonkretyzowac, tutaj na minus ten wieczorny wjazd Przema, ktory pod katem retoryki i argumentow byl wedlug mnie slaby; b) czy mafia moglaby do tej pory sie nie okreslic? tak, jesli punkt a) zrobil jakis miastowy; c) czy mafia moglaby se siedziec z jednym celem i tak jechac? no tak, tutaj widze podkladke pod mafie Tomus - jakis harpagan robiacy raban, Tomek na wywazeniu i bez twardych rzeczy, harpagan robi miszmasz, ale tak, zeby na koniec spokojnie zlewarowac cel niewiele to daje, ale jakbym mial tak czysto z wlasnych przemyslen dac, to przekonanie o czyjejs winie na tym etapie jest mafijne, przekonanie o czyjejs niewinnosci troche mniej, ale tutaj wszystko zalezy od konfiguracji i pozycjonowania sie ale np ciezko spozycjonowac egze jak pisalem tomusia sie nie da spozycjonowac do wszystkich Pshema sie da, ale styl jaki przyjal pozwala mu na elastycznosc a) tak jak pisałem dzisiaj na wejściu uważam, że w tym układzie mafiozie najbardziej opłaca się strzelać we wszystko wokół zmniejszając szanse na konsolidacje miasta. Mimo to, myśle że mafiozi potrzebują mieć tą podpórkę uzasadniającą jak najmocniejszą, a takich mocniejszych póki co wiele nie było co przenosi nas do punktu b) mogli się nie skonkretyzować. Byłbym zdziwiony żeby było inaczej scenariusz c) też jest możliwy ale generalnie tych scenariuszów może być też znacznie znacznie więcej
|
|