monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 15:24:02 GMT 1
smiesznie sie ukladaja te glosy na tomusia, bo najpierw ja se dalem, potem dal przemek ktory go uniewinnial ale jak juz sie wypstrokacil z tego, ze ten tomus to jednak nie wie, to ostatecznie jego glos jest na boberku
a potem swoje na tomusia dolozyl luczyk
|
|
|
Post by bobek on Nov 15, 2023 15:25:21 GMT 1
dobra, co trzeba zrobić IMO: a) zobaczyć co tam Tomeczek wysmaży jak mu się zachce; b) zobaczyć te uniewinniania -> uwinniania -> neutralania Przemka do Tomeczka i ocenić na ile to mogło być wyrachowane; c) ocenić w kim jest strach. bo mafia w tej edycji moim zdaniem jest zestrachana. przystaje na ten plan
|
|
|
Post by tomus on Nov 15, 2023 15:25:32 GMT 1
ja też tak czytam, głuptasku i tak gram Czytanie postów jest w ogóle przereklamowane
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Nov 15, 2023 15:26:27 GMT 1
robi się ciekawie
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 15:27:33 GMT 1
no myslalem o tym jak pisalem i dla mnie tak: a) czy mafia moglaby se robic taki rozpierdol zeby uzasadnic glos na kazdego dzis? no niby tak, ale musialaby sie w odpowiednim momencie skonkretyzowac, tutaj na minus ten wieczorny wjazd Przema, ktory pod katem retoryki i argumentow byl wedlug mnie slaby; b) czy mafia moglaby do tej pory sie nie okreslic? tak, jesli punkt a) zrobil jakis miastowy; c) czy mafia moglaby se siedziec z jednym celem i tak jechac? no tak, tutaj widze podkladke pod mafie Tomus - jakis harpagan robiacy raban, Tomek na wywazeniu i bez twardych rzeczy, harpagan robi miszmasz, ale tak, zeby na koniec spokojnie zlewarowac cel niewiele to daje, ale jakbym mial tak czysto z wlasnych przemyslen dac, to przekonanie o czyjejs winie na tym etapie jest mafijne, przekonanie o czyjejs niewinnosci troche mniej, ale tutaj wszystko zalezy od konfiguracji i pozycjonowania sie ale np ciezko spozycjonowac egze jak pisalem tomusia sie nie da spozycjonowac do wszystkich Pshema sie da, ale styl jaki przyjal pozwala mu na elastycznosc a) tak jak pisałem dzisiaj na wejściu uważam, że w tym układzie mafiozie najbardziej opłaca się strzelać we wszystko wokół zmniejszając szanse na konsolidacje miasta. Mimo to, myśle że mafiozi potrzebują mieć tą podpórkę uzasadniającą jak najmocniejszą, a takich mocniejszych póki co wiele nie było co przenosi nas do punktu b) mogli się nie skonkretyzować. Byłbym zdziwiony żeby było inaczej scenariusz c) też jest możliwy ale generalnie tych scenariuszów może być też znacznie znacznie więcej no a ja uwazam, ze mafioza w tej edycji to sie chce skonsolidowac jak najszybciej, uniewinnic sie z jednym, drugim i fajrant, potem granie na tym co trzeba zagrac w takim przypadku (czyli zwykly konformizm i lizodupstwo) i dojezdzanie do konca i w tym kontekscie nie pasuje mi zupelnie Pshemo, bo najpierw dal tego Ozdobe, w ogole fajnie, fajnie, gadamy se Montas, a jak mu dojechales z tym, a potem ja przybilem co mi sie nie podoba, to sie zaczelo wieczorne GAWIEDZ ZDECYDUJE KTO JEST W MAFII i w ogole tak jakby najpierw oczekiwal scenariusza good feelings a jak sie okazalo ze domniemanie czule struny nie wystarczaja, to jest wjezdzik a dlaczego uwazam, ze mafiozi chca sie skonsolidowac? bo tak jest prosciej atakowanie wszystkich wokol jest trudne, trudno jest wymierzyc dobry atak jesli to jest atak dla ataku, a nie atak bo ktos sie wjebal a jak okreslil pewien medrzec ZACNE GRONO TU MAMY i ja nie uwazam, ze ktos moglby sie wjebac inaczej niz na wlasne zyczenie bo przeszarzuje
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 15:28:10 GMT 1
ja też tak czytam, głuptasku i tak gram Czytanie postów jest w ogóle przereklamowane Tomek, Tomek, daj mi powody, żebym mógł w Ciebie wierzyć!
|
|
|
Post by tomus on Nov 15, 2023 15:28:14 GMT 1
Na żywo też mi się wydaje, że ten Monciak coś kombinuje. Krzywo mu z oczu patrzy. I jeszcze gra w Football Managera a nie w Europę Universalis, mimo że wyszedł nowy dodatek. No nie dodaje mi się jego niewinność
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 15:29:47 GMT 1
oj dawno nie grałem w europkę co miesiąc opłacam też abonament na hoi iv i też dawno nie grałem
|
|
|
Post by tomus on Nov 15, 2023 15:29:49 GMT 1
A i Bobek mi się nie spodobał, rzucił jakąś bardzo wygodną wymówką. Tak jakby próbował przyjąć wygodną pozycję, w której rozsiada się jak żaba na liściu i nic nie będzie robił do nocy.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Nov 15, 2023 15:31:14 GMT 1
Bobek co Cię w moim zachowaniu konsternuje?
|
|
|
Post by bobek on Nov 15, 2023 15:32:07 GMT 1
Bobek co Cię w moim zachowaniu konsternuje? Twoja frywolność
|
|
|
Post by bobek on Nov 15, 2023 15:32:19 GMT 1
A i Bobek mi się nie spodobał, rzucił jakąś bardzo wygodną wymówką. Tak jakby próbował przyjąć wygodną pozycję, w której rozsiada się jak żaba na liściu i nic nie będzie robił do nocy. Która to wymówka?
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Nov 15, 2023 15:33:38 GMT 1
i wytłumacz mi jeszcze raz czemu Łuczyk jest niewinny
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Nov 15, 2023 15:34:02 GMT 1
bo albo czegoś nie rozumiem, albo twoje uniewinnienie go jest mocno z dupy
|
|
|
Post by tomus on Nov 15, 2023 15:34:37 GMT 1
ja nie czytam póki co na zbyt dużym zaangażowaniu więc mogę sobie na pewne mispleje pozwolić, ale Ty? kolego A ta
|
|
|
Post by bobek on Nov 15, 2023 15:35:49 GMT 1
bo Łuczyk w mojej opinii jest specjalistą od pozycjonowania się jako mafiozo żeby nie być na pierwszym planie. Typu cichacz. A w tym wypadku wczoraj od początku się na ten pierwszy plan wpychał więc narażał na niepotrzebne ryzyko
|
|
|
Post by bobek on Nov 15, 2023 15:36:56 GMT 1
ja nie czytam póki co na zbyt dużym zaangażowaniu więc mogę sobie na pewne mispleje pozwolić, ale Ty? kolego A ta tu nie chodzi o zaangażowanie w grę tylko zaangażowanie w CZYTANIEczy Ty przypadkiem nie napisałeś 5 minut temu, że czytanie jest przereklamowane?
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Nov 15, 2023 15:37:40 GMT 1
No ale ciekawe, że mimo że się narażał, to raczej nikt go mocno nie przycisnął, a najbardziej jechany był jeszcze zanim zaczął grać.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 15:38:31 GMT 1
bo Łuczyk w mojej opinii jest specjalistą od pozycjonowania się jako mafiozo żeby nie być na pierwszym planie. Typu cichacz. A w tym wypadku wczoraj od początku się na ten pierwszy plan wpychał więc narażał na niepotrzebne ryzyko ciekawe bo byłem właśnie po szlugi i myślałem o tym że nie wiem co powiedzieć o luczyku bo tak się zajebiście pozycjonuje ot robi swoje
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Nov 15, 2023 15:39:04 GMT 1
Poza tym o ile dobrze doczytałem w robocie, to Ty go uniewinniałeś wcześniej z nieco innego powodu Bobku
|
|