Uszanowanie,
bezrolny.
przygotowuję to pismo jednocześnie jako post do tematu i jako testament, więc niektóre rzeczy mogą wyglądać nietypowo, weźcie to pod uwagę.
Z ogólnych rzeczy, głosy na sanah uważam za bardzo mocno uniewinniające. Ona wcale nie musiała polecieć, z perspektywy mafijnej niełatwo było dać taki głos imo. A nawet jeśli bym tego nie brał pod uwagę, to ta czwórka i tak jest niewinna z innych powodów.
Nie rozpoznałem zbyt dużo tożsamości. Miałem teorię, że Sanah to był Eneldo, ale wydaje mi się, że jednak nie. Rozpoznałem jeszcze tylko zwierzęta (kangura, węża i kota), Capablancę i Dixona.
Moja lista graczy (uszeregowana od top niewinnych do top podejrzanych):
Paper Star - niewinny (dziękuję Sanah za wysypanie się z tego w temacie:
mafiacorner.boards.net/post/86363 - jaki mafiozo pisze tak do swojego kolegi). Przy okazji w tym poście wymieniona jest trójka Capa, Kot, Wujek. Jaka szansa, że 'rule of 3' (mafii zawsze dziwnie jest podawać trzy niewinne nicki koło siebie i statystycznie najczęściej dają jednego winnego) zadziałało?
Scott Dixon - głos na sanah na plus; interakcja z sanah też na plus(https://mafiacorner.boards.net/post/85727/thread), na duży plus zachowanie dixona na stronie 29, gdzie pyta ludzi o Sanah. Który mafiozo tak robi? Mocno uniewinnia w kontekście koloru też ten post, gdzie Dixon zamyka sobie furtkę do pójścia w razie co w Michała Szkota i pisze, że pójdzie w Sanah:
mafiacorner.boards.net/post/86201/thread po czym konsekwentnie idzie w nią i linczuje mafiozę. Wysoka dynamika eod. Dla mnie top1 niewinnych.
Jose Raul Capablanca - w moim poście (https://mafiacorner.boards.net/post/85971/thread) o nim oceniałem go już pozytywnie. Do tego głos na mnie, moim zdaniem uniewinniający, straszny strzał w próżnie jak na eod z zagrożoną mafią. Ogromny plus, że był atakaowany przez sanah i to w bardzo mafijny sposób, wyglądało to ewidentnie jak mafia atakująca miastowego. Nie podoba mi się tylko, że bottom 3 jeśli chodzi o dynamikę w eod, ale pewnie nie miał czasu i w nowym dniu się poprawi.
ciri - ciri to lhf a i tak dynamika w eod dobra jak na lhf; ten oto post sanah o niej
mafiacorner.boards.net/post/86170/thread też uniewinniający. Nie widzę powodu, żeby taka interakcja odbywała się w temacie zamiast na mafijnym. No i przede wszystkim głos na Sanah. Jak ktoś miałby budować towncred na tym głosie, to raczej nie glon.
Decard Cain - ponownie głos na sanah; Zrzuciłem go w ostatniej chwili za Ciri i Capablancę, myślałem, że ten post mocniej go uniewinnia, ale założenie jest takie, że co się dzieje jeśli Decard mafia.
mafiacorner.boards.net/post/85797/thread; Do tego ten post. Z jednej strony świetny, też do tego doszedłem ale dopiero po linczu:
mafiacorner.boards.net/post/86311/thread. Troszkę nie daje mi spokoju, że on ogarnął to tak szybko? Jeśli ktoś z głosujących na Sanah jest w mafii to pewnie on. Ale myślę, że nie jest, więc daje na zielono.
janosik - ewidentny lhf baicik na eod, głos w pollocka to dobry głos
Tinder - głos w wuję czyli dobrze, był konkurencją dla zlinczowanego mafiozy, czyli kolejny pozytyw. Był top1 kandydatem do zlinczowania, ale nie obsrał się tylko robił swoje. Nie wiem co wyciągnąć z tego posta, chyba też leciutko na plus:
mafiacorner.boards.net/post/86138/thread; nie podoba mi się jego uczestnictwo w teorii andre oraz jego wyjaśnienie do postu, o którym rozmawialiśmy wcześniej. Na ten moment przyjmuję jednak roboczą hipotezę, że po prostu znalazł się w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie.
Wściekły Wąż - wąż także był czymś pomiędzy konkurencją dla mafiozy i myslynch baitem, bardzo mi się podobała pozytywna wyjebka na p.34, a także generalnie reagowanie agresją na oskarżenia, co częściej robią niewinni, głos w prachetta nie za mocny i okazał się samodzielnym głosującym, co na lekki minus. Dużo level 0 wniosków. Jeśli tu się kryje silny nick, to zrzućcie go na górę pomarańczowych.
Andre 3000 - mindmeld w kontekście typów Sanah, zgadzam się ze sporą ilością wniosków; nie dodaje mi się jednak, że dał się zbaitować na węża. Miastowi takiego kalibru nie dają się baitować na głos na węża. Na pewno temat nie na dziś, więc nie analizuję go dokładnie póki co.
Terry Pratchett - głos na węża na minus; post sanah na mały plus (https://mafiacorner.boards.net/post/85537/thread), mafia raczej nie traktuje swoich kolegów z brakiem respektu; nie podoba mi się też ten post, coś jest w nim nie tak ale nie umiem tego opisać:
mafiacorner.boards.net/post/85939/thread Kangurek Kao - niewątpliwy potencjał gracza, zarówno w kontekście umiejętności jak i wpływania na rozgrywkę, a w trakcie eod ogląda harrego pottera i jednocześnie głosuje w najłatwiejszy możliwy typ - Tindera. Daję go pomimo tego stosunkowo wysoko, bo wydaje się bardzo naturalny.
Dobry Wuja - wygląda na dobrego gracza, a głos na tindera, na plus posty sanah o nim oraz fakt, że się wypostował , bardzo zły post o sanah:
mafiacorner.boards.net/post/86236/thread, którą w dalszej fazie jawnie broni. Top 3 antymiastowych eod. ale wysoko w dynamice.
Kot w paczkomacie InPost - dał się zbaitować w głos na janosika. Najlepiej dać mu ze 20 godzin i kilka godzin przed linczem zobaczyć, czy coś będzie grał; mafiacorner.boards.net/post/85819/thread ten post bardzo ciekawy, chwilę wcześniej sanah wymienia trójkę podejrzanych z kotem, a tutaj nagle o kocie zapomina. To stawia kota w złym świetle. Jeśli go dobrze rozpoznałem, to absolutnie nie można od niego stay away, tylko trzeba się nim mocniej zająć. Michael Scott - głos w janosika, nie tylko dał się zbaitować, ale był głównym baitującym, potężnie antymiastowe eod1 (m.in. obrona sanah), gra performatywna, ustawiona wyłącznie na defensywę, chwast, podejrzewa mocne nicki a potem głosuje na janosika co zupełnie się nie dodaje w połączeniu z potencjałem gracza;
mafiacorner.boards.net/post/86321/thread bardzo słaby post w kontekście winy sanah, 'nie uniewinniam, ale', próba ustawienia się w pozycji chroniącego sanah przed linczem ale bez postawienia się w obozie uniewinniających sanah.
Jackson Pollock - nie podoba mi się całokształt jego gry dotychczas, nie mam nic co go uniewinnia, przyjmuje łatwe wygodne pozy do tego bottom 3 w dynamice eod. Wyjebałbym bez żalu.
Carmen Sandiego - szkoda, że trafiła do mafii, bo bym się z nią pokreował. głos na tindera bardzo słaby, brak kreowania się pomimo tego, że otworzyłem jej silną możliwosć do tego;
mafiacorner.boards.net/post/86306/thread - 'uznałem, że możesz być podejrzany' - tutaj pokazuje podejście, w którym nie szuka mafii, nie ma podejrzanych, tylko uznaje, że ktoś może być podejrzany przez miasto (co sugeruje szukanie nie mafii, a podejrzanych, którzy będą zgodni z konsensusem); bottom 3 w dynamice eod, gracz pojawia się świeżo w rozgrywce na najbardziej emocjonujący moment i nic nie próbuje robić.
Praca domowa (czyli trzy tematy, które zostawiłem ale nie udało mi się już czasowo przeprocesować:
2. Długa analiza deckarda może być kluczem do odkrycia jego koloru.
Nie skaczcie sobie do gardeł, pamiętajcie o współpracy. Rolni, pamiętajcie o testamentach (nierolni też, faza nocy pozwala fajnie wszystko przemyśleć i się przyłożyć). We got this in the bag.
Wasz tomus :*