|
Post by Carles Puyol on Apr 30, 2020 23:47:07 GMT 1
Nie wiem, czy Mieszko przeżyje jutrzejszy lincz, ale trzeba się na wszelki wypadek zastanowić, kogo sprawdzić. Uważam, że nie ma co sprawdzać Freemana, on jest do zamordowania tak czy owak, więc jak nie sprawdzimy rolnego lub nie będzie w ogóle sprawdzenia, to bym bił w niego. Ale to tak wstępnie, bo przez 2 dni to się wiele może zmienić. A Wy co sądzicie?
|
|
|
Post by Życiowa Porażka on May 1, 2020 0:13:36 GMT 1
Hm, Morgana w końcówce mógłbyś wkopać, że jest mózgiem mafii, bo to ktoś dobry, a na razie prawdpodobnie Ci ufa.
A taka luźna myśl - sasha? Pawlak ja uniewinnił i nie zauważyłem, by ktoś ja szturchal.
|
|
|
Post by Mieszko on May 1, 2020 8:15:17 GMT 1
Postaram się przeżyć dzisiaj, natomiast z tym opryszkiem to było do przewidzenia, kto by tak grał rolnego eh. To może się okazać kluczowe jeśli ktoś z was przeżyje długo, szkoda.
W ogóle zdziwiło mnie że to Żuras byl, myślałem że to Kacper ;P
|
|
|
Post by Piłkarski Sędzia on May 1, 2020 9:43:16 GMT 1
Miałeś pecha Volv i tyle
|
|
|
Post by Carles Puyol on May 1, 2020 11:01:53 GMT 1
Ja bym Sashy nie ruszał na razie, tomus88888888 nie będzie raczej jakąś kluczową postacią rozgrywki, to już prędzej Grechutę bym sprawdził i jak rolny to odjebal.
|
|
|
Post by Carles Puyol on May 1, 2020 13:14:04 GMT 1
Mamy 10 niewinnych w grze. Z tego Trumpa i Smutek da się zlinczować więc bym nie sprawdzał, jak wyskoczą z rolą na swoją obronę to się ich odstrzeli. Jesieniara też raczej do zlinczowania więc jak wyżej. Grechuta to już grubszy kaliber ale na razie wydaje się mieć paru "zwolenników" i może da się go ubić rękami miasta.
Z kolei Szlachcic i Freeman są raczej nie do zlinczowania i zwłaszcza na tego pierwszego nie ma jak nagonić więc bym nie sprawdzał, jak nie trafimy rolnego to mord na Szlachcicu jutro.
Czyli do sprawdzenia Sasha, Dutch, Jarolim i Sierocki. Wybierzmy kogoś z tej czwórki.
|
|
|
Post by Carles Puyol on May 1, 2020 18:39:45 GMT 1
Volv, kogo w końcu dziś sprawdzasz? Mam nadzieję, że przeżyjesz, nawet kosztem licza chociaż wolałbym żeby padł ktoś niewinny.
|
|
|
Post by Mieszko on May 1, 2020 19:01:49 GMT 1
Sprawdziłbym Sierockiego, jest szansa, że kitra rolę. Jak masz inne pomysły to wal. Jest szansa, że przeżyję, ale niestety z tego co widzę to tylko kosztem licza, a jutro i tak polecę. Starałem się jak mogłem z moim mocno ograniczonym czasem, teraz już mi się nie chce tracić wieczoru na bronienie, spędzam fajny weekend nad jeziorkiem i chcę wypocząć, a nie klepać posty na forum, mam nadzieję, że rozumiecie. Tak więc skrobnę tylko, że mogę uderzać w Porażkę, wyślę głos w licza i tyle. I tak polecimy jeden po drugim teraz. A Tobie Gary życzę powodzenia, chociaż szansa niestety malutka, że się utrzymasz. Granie początkującego to nie jest prosta rzecz, Red pamiętam też miał gorąco z tym udawaniem Lewkonia w pewnym momencie edycji. Ale próbować warto
|
|
|
Post by Carles Puyol on May 1, 2020 19:13:47 GMT 1
W obecnej chwili wychodzi na to, że w zasadzie tylko ja mam jeszcze jakąś szansę na wygraną, więc chyba mordy trzeba będzie robić pod moje dojście do końca i mnie Sierocki z rolą czy bez nie przeszkadza.
Może sprawdź Jarolima albo Sashę?
|
|
|
Post by Życiowa Porażka on May 1, 2020 19:16:42 GMT 1
Spokojnie, nadrabiam zaległości, jest jeszcze 1,5h, dużo może się zmienić.
|
|
|
Post by Życiowa Porażka on May 1, 2020 19:17:24 GMT 1
Aha, Mieszko, powinieneś podać się za księdza lub detektywa w momencie, gdy będziesz miał być zlinczowany. Trzeba się postarać, byś jutro mógł mieć sprawdzenie.
|
|
|
Post by Mieszko on May 1, 2020 19:25:02 GMT 1
Sprawdzenie to mam dzisiaj, nie jutro.
|
|
|
Post by Mieszko on May 1, 2020 19:26:04 GMT 1
No to prędzej Jarolima niż Sashę.
Mam się podawać za deta w takim razie? Czy po prostu to zasugerować bez podawania się bezpośrednio za niego xD
|
|
|
Post by Życiowa Porażka on May 1, 2020 19:31:21 GMT 1
Jak masz dzisiaj sprawdzenie, to na razie się nie podawaj, nie wiadomo, czy umrzesz. Hmm, ja się zastanawiam, czy napisać, że jesteś niewinny i że zagłosowac mogę tylko na Gretuche, Smtuka, Dutcha i Trumpa - moją mafię. Jak myślicie?
|
|
|
Post by Mieszko on May 1, 2020 19:36:08 GMT 1
Moim zdaniem niewiele to zmieni, bo polecisz albo Ty, albo Ja xD Ja tylko napiszę, że linczowanie mnie to BARDZO chujowy pomysł i tyle taka niby informacja W ogóle w tej edycji mam wrażenie, że miasto gra zajebiście dobrze. Czy to złudzenie spowodowane tym, że jestem w mafii? Bo na przykład jak byłem w mafii z Garym jako Hans Landa, to tam po prostu przeszarżowaliśmy, ale wydaje mi się, że tamto miasto było o wiele gorsze i gdybyśmy podeszli inaczej do tematu to mogliśmy to znacznie lepiej pograć. A tutaj po prostu każdy z miastowych naprawdę ładnie, trudno nawet o jakieś glony oprócz zawodnika z pierwszego linczu.
|
|
|
Post by Piłkarski Sędzia on May 1, 2020 19:38:29 GMT 1
Jesteśmy świeżo po poprzedniej edycji,gdzie miasto gorzej grało, to teraz każdy chce zrobić o wiele lepsze wrażenie.
|
|
|
Post by Carles Puyol on May 1, 2020 19:40:21 GMT 1
Też mi się wydaje, że miasto ładnie gra. Mało jest graczy, których można ot tak odjebać w linczu rękami miasta. W zasadzie tylko można liczyć na to, że jak nie będą mogli znaleźć ostatniego to się pogubią.
Jeszcze w sumie tego Dutcha możesz sprawdzić.
|
|
|
Post by Mieszko on May 1, 2020 19:44:42 GMT 1
Nawet jak był Szlachcic czy Jarolim czy nawet dzisiaj wcześniej Grechuta, których autentycznie można było oskarżyć i mieć jakieś logiczne argumenty to goście potrafili wjechać z takimi reakcjami i dobrymi rozkminkami, że każdy bardziej doświadczony gracz zauważy, że szanse na ich mafijność znacznie spadają. Ale bez wymówek, mimo tego dało się zagrać o wiele lepiej. No nic, już za 4 lata, już za 4 lata Volv rozjebie w mafii, nie ma bata xD Jestem ciekaw Gary jak długo się utrzymasz z tą kreacją xD Fajny eksperyment niezależnie od tego jak się zakończy
|
|
|
Post by Mieszko on May 1, 2020 19:45:12 GMT 1
Już zostanę przy sprawdzeniu Sierockiego, gra z przyczajki mocno moim zdaniem, a to chyba Kacper.
|
|
|
Post by Carles Puyol on May 1, 2020 19:47:50 GMT 1
W ogóle jak ostatnio była kreacja Sierockiego to też byliśmy razem w mafii i chuj z tego wyszedł, pamiętasz? I wtedy też Żuras grał (właśnie Sierockim).
|
|