|
Post by Mieszko on May 1, 2020 19:51:01 GMT 1
Nie chciałem żebyś mi to przypominał XD
|
|
|
Post by Piłkarski Sędzia on May 1, 2020 20:04:14 GMT 1
Volv chyba po prostu doszło do tego,że musicie nawzajem siebie atakować.
|
|
|
Post by Życiowa Porażka on May 1, 2020 20:12:32 GMT 1
Ja właśnie boję się, że moja niechęć do atakowania Mieszka sprawi, że go wkopię. Z drugiej strony, jak go zaatakuję, to będzie nasze 1 vs 1, a później i tak powiedzą, że mafia poszła na całość, by kogoś uniewinnić. Tak źle i tak niedobrze.
|
|
|
Post by Carles Puyol on May 1, 2020 20:20:47 GMT 1
Ja się do Ciebie dopierdalam, bo rozważam głos na Ciebie w ramach robienia sobie dobrego PRu pod końcówkę gry. A nie mogę zagłosować na Ciebie z dupy. Zastanawiam się, czy lepiej walnąć dziś w Smutek i potem na pewno stracić Ciebie oraz Mieszka i podkopać też moje szanse, czy może lepiej poświęcić Ciebie i liczyć, że jakoś dojadę do końcówki. Tylko w takim układzie musiałbyś zagłosować na Grechutę, bo jak zagłosujesz na Smutek, a on nie padnie to będzie katastrofa, już nie będzie się go dało zlinczować.
|
|
|
Post by Carles Puyol on May 1, 2020 20:25:17 GMT 1
Dobra, Jesieniara już wali w Mieszka, więc na Smutek nie znajdą się szable. Muszę więc znaleźć jakiś sposób, żeby walnąć w licza i się nie wkopać.
|
|
|
Post by Życiowa Porażka on May 1, 2020 20:31:49 GMT 1
Ja Ci zostawiam decyzję i mogę się dostosować, bo długoterminowo jesteś naszą najlepszą kartą na zwycięstwo.
Mieszko jest już skończony, niestety. Ja to raczej kwestia czasu.
|
|
|
Post by Carles Puyol on May 1, 2020 20:34:50 GMT 1
Jeszcze myślę, ale raczej muszę zagłosować na Ciebie. Ty uderzaj w Smutek, może się uratujesz.
|
|
|
Post by Piłkarski Sędzia on May 1, 2020 20:35:44 GMT 1
Ja niestety czas na ważniejsze rzeczy musiałem poświęcić na dzień dobry akurat, więc tutaj po prostu zawaliłem z czasem i nie małej ilości czasu,by jakoś się uniewinnić.
|
|
|
Post by Carles Puyol on May 1, 2020 22:57:06 GMT 1
Kurwa, 10-2 i szanse na lincz na niewinnym są coraz mniejsze a Porażka przetrwa pewnie maksymalnie kilka dni. Trzeba dobrze rozplanować mordy. Zostało 10 osób: -Dutch - sprawdzony przez niewiarygodnego deta, chyba można zrobić z niego OC w razie czego. -Smutek, Depresja, Niepewność - det, niewiarygodny, w razie czego licz możesz się podać za deta i chociaż jego zlinczować -Donald Trump - moim zdaniem jest szansa na odjebanie go -Sasha Strunin - niewinna, raczej bez szans na nagonienie, będzie trzeba mordować. -Marek Sierocki - raczej ciężko zlinczować, ale wydaje się mi ufać, na razie można go zostawić, może potem się zamorduje a może ktoś postanowi go zlinczować. -Marek Grechuta - nie ufa mi, nie ufa liczowi, mam nadzieję, że uda się go zlinczować, ale jak nie, to trzeba zamordować. -Jesieniara - liczę, że uda się zlinczować. -Szlachcic - to nie jest żaden wymiatacz, więc można go będzie zmanipulować, chociaż raczej nie ma szans na lincz na nim, więc możliwy kandydat do mordu. -David Jarolim - liczę, że zostanie zlinczowany, jest na to szansa. -Morgan Freeman - Red, moim zdaniem kandydat do mordu na jutro. Nie wiem, co o mnie sądzi, licza ma za niewinnego, ale uważam, że nie można go trzymać, bo on jest w stanie uniewinnić zbyt dużo graczy. Jego trzeba posłać do piachu jak najszybciej, to potem jest szansa, że o jego uniewinnieniach zapomną.
Licz, co sądzisz?
|
|
|
Post by Piłkarski Sędzia on May 1, 2020 23:46:11 GMT 1
Ciekawe jak zareagują na tą analizę głosów
|
|
|
Post by Mieszko on May 2, 2020 8:02:41 GMT 1
Ty Gary masz zajebisty mindset do grania w mafii, ten moim zdaniem niepoprawny optymizm jest inspirujący i godny podziwu
|
|
|
Post by Życiowa Porażka on May 2, 2020 8:23:49 GMT 1
Ja bym był bardziej skłonny do mordu na Sashy lub Szlachcicu. Freeman jest oczywiście niebezpieczny, ale jak uda Ci się dojść do końcówki, to Freeman może ją przegrać tylko dlatego, że jest Redem. Wtedy można łatwo miastu wmówić, że Red jest mózgiem mafii i wykorzystuje swoje świetne umiejętności do układania miasta. Z Egze-Gretucha to samo, czy Red i Egze kiedyś dotrwali do samego końca przy ostatnich trzech uczestnikach? Wydaje mi sie, ze jesli nie mafia to zawsze miasto się za nich zabieralo.
Ja bym bardziej Sashe.Z drugiej strony zgadzam sie, ze jesli Freeman w miarę szybko uzna, że jesteś winny, to bedzie miał moc, by doprowadzić do linczu na Tobie. Jednak na razie ma Cie za niewinnego, tylko też nie wiem na ile to prawda, a na ile nie chce się Toba zajmować.
|
|
|
Post by Mieszko on May 2, 2020 9:07:36 GMT 1
Problem w tej strategii jest taki, że trzeba by było liczyć na to, że grający dalej Red nie ogarnie całej mafii zanim zrobi się naprawdę gorąco. Moim zdaniem on już od pewnego czasu przeczuwa, że Puyol to nie jest początkujący, a właśnie kreacja mafijna i kitra się z tą informacją po prostu. A dojdzie też szybko do wniosku, że trzeba zlinczować Ciebie, bo nie ma za bardzo innych kandydatów. Kogo niewinnego da się zlinczować? Jarolim, Dutch, moooooże Grechuta i to też grubymi nićmi szyte. Tak więc obecnie mamy sytuację 9-2: lincz na niewinnym + mord 7-2 lincz na niewinnym 6-2 lincz na niewinnym + mord 4-2 lincz na niewinnym 3-2 Red musiałby pomylić się 4 razy żeby w ogóle doszło do meczówki, a tam dopiero dało by się zrobić panikę w mieście i Reda zlinczować ewentualnie, a nawet jak dzień przed meczówką by się udało to i tak dajecie Redowi 3 kolejne lincze i dni na ogarnięcie kto w tej mafii jest, jak dla mnie Puyola już ma na liście do odstrzału, a Porażkę każe odstrzelić drogą eliminacji maksymalnie za dwa dni, jak nie jutro. Nawet jak zlinczujecie go rękami miasta wcześniej to po prostu Red w testamencie napisze co robić i nie sądzę że będzie się dało ten testament wykpić. Nie sądzę aby to miało zadziałać w tej edycji.
|
|
|
Post by Życiowa Porażka on May 2, 2020 9:20:31 GMT 1
Faktycznie, sytuacja jest nieciekawa. A do tego musielibyśmy jeszcze uniknąć modlitw księdza, a to też nie będzie takie proste. No chyba ze Ljokelsej nim był i nie zostawił testamentu, ale wątpię.
|
|
|
Post by Życiowa Porażka on May 2, 2020 9:24:59 GMT 1
2. Freeman coś zauważył, co może wskazywać na rolę Puyola, więc chwilowo Puyol nietykalny (i Freeman chwilowo też).
Z testamentu Pawlaka. Teraz mi się ta postawa Freemana dodaje.
|
|
|
Post by Życiowa Porażka on May 2, 2020 9:33:59 GMT 1
Moja siostra ma dziś urodziny, więc raczej od 14 już do końca nie będę grzeszyć aktywnością.
|
|
|
Post by Piłkarski Sędzia on May 2, 2020 9:41:40 GMT 1
Ja bym wolał, by jednak ubić tego Reda w mordzie, zwłaszcza że może zauważyć tutaj casus Green i doprowadzić do linczu na Garym. Do tego dziś prawdopodobnie schodzi zakaz rozmowy o tożsamościach.
|
|
|
Post by Życiowa Porażka on May 2, 2020 9:44:11 GMT 1
W sumie to macie rację. A mord mamy dzisiaj.
|
|
|
Post by Piłkarski Sędzia on May 2, 2020 9:51:15 GMT 1
Tak czytałem akurat edycję, w której była Green. Red może w każdej chwili oskarżyć Garego i moim zdaniem on tylko czeka na potknięcie, by móc obsmarować tak Garego, aby był spalony.
|
|
|
Post by Carles Puyol on May 2, 2020 10:29:31 GMT 1
Ty Gary masz zajebisty mindset do grania w mafii, ten moim zdaniem niepoprawny optymizm jest inspirujący i godny podziwu Ja tak mam zawsze, nie tylko w mafii, ale też w piłkę czy przede wszystkim w tenisa. Nawet jak poprzednio przegrałem 0/6 0/6 to na następny mecz z tym rywalem wychodziłem z nastawieniem, że mogę wygrać. Co do stanu to jest 10-2, jeśli dzisiaj poleci niewinny i Red w mordzie to jest 8-2, potem można jeszcze zlinczować jednego niewinnego i raczej poleci licz, potem nasz mord i jest 6-1. Naprawdę będzie ciężko, ale uważam że do zrobienia, jeśli Red nie napisze wprost, że jestem w mafii, to widzę szansę.
|
|