|
Rozgrywka
Dec 22, 2023 21:00:52 GMT 1
via mobile
Post by Św. Szczepan on Dec 22, 2023 21:00:52 GMT 1
Mój syn się właśnie narodził tej nocy. Chcę ci powiedzieć coś.
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 22, 2023 21:02:30 GMT 1
Ze smutkiem obserwuję duże natężenie złośliwości w postach współkolędników, dlatego też chciałbym przypomnieć wam, co jest tak naprawdę ważne w trakcie Świątecznej edycji.
|
|
|
Post by Józef z Nazaretu on Dec 22, 2023 21:02:38 GMT 1
Mój syn się właśnie narodził tej nocy. Chcę ci powiedzieć coś. Co to za wieści święty Szczepanie niosą Pana w przeszłość?
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 22, 2023 21:02:45 GMT 1
Propozycja odrzucona.
|
|
|
Post by Trzeci Mędrzec z Zachodu on Dec 22, 2023 21:03:03 GMT 1
Mędrcy świata monarchowie
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 22, 2023 21:03:04 GMT 1
Miastowy cierpliwy jest, łaskawy jest. Miastowy nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie dopuszcza się bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą.
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 22, 2023 21:03:25 GMT 1
Przyznaję, miałem silną pokusę napisania każdego wiersza w odrębnej wiadomości, jednak się powstrzymałem.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 22, 2023 21:04:01 GMT 1
via mobile
Post by Św. Szczepan on Dec 22, 2023 21:04:01 GMT 1
Co to za wieści święty Szczepanie niosą Pana w przeszłość? Nie jesteś ojcem swego syna.
|
|
buddyelf
Edycja#Ś1
Limit postów: 271
|
Post by buddyelf on Dec 22, 2023 21:04:23 GMT 1
Mikołaj kazał mi i innym elfom przygotować listę dobrych i złych dzieci, bo swoją niestety zgubił lub – co gorsza – została skradziona przez Grincha. No więc musimy napisać taką listę na nowo. Na starej liście dobrych dzieci pamiętam na pewno, że był Kevin McCallister. Wygląda na to, że będąc samemu w swoim domu, można zachowywać się grzecznie!
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 22, 2023 21:04:26 GMT 1
Skoro rzeczy najważniejsze mamy już ustalone, przejdźmy do tych po prostu ważnych. Jakie potrawy wigilijne lubicie najbardziej?
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 22, 2023 21:04:46 GMT 1
Jeżeli chodzi o potrawy występujące w tej edycji, zdecydowanie stawiam uszka nad karpiem.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 22, 2023 21:05:16 GMT 1
via mobile
Post by Św. Szczepan on Dec 22, 2023 21:05:16 GMT 1
Miastowy cierpliwy jest, łaskawy jest. Miastowy nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie dopuszcza się bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą. Piękna parafraza z Gołoty.
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 22, 2023 21:05:37 GMT 1
Miastowy cierpliwy jest, łaskawy jest. Miastowy nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie dopuszcza się bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą. Chyba widziałem to kiedyś na discordzie.
|
|
buddyelf
Edycja#Ś1
Limit postów: 271
|
Post by buddyelf on Dec 22, 2023 21:06:18 GMT 1
Ach, wreszcie odpoczynek. Ognisko na drodze i jakie tutaj tłumy! Przepraszam, przepraszam, przepuśccie umeczonego, starego i niewinnego jak berbec człowieka do ciepła. Długa droga mnie czeka, i jak widzę, podobnych mnie. Medrcy, królowie, Magi, wreszcie się spotykamy. Jest gwiazda? Jest światło wskazujące drogę? Przecież mamy zamierzać do niego. Do dziecka przeznaczenia przyszłych edycji, ostoi niewinności, którego nauczymy prawidel gry. Ha! Albo on uczyć będzie nas w wielkiej mądrości. Zanim przejdę na emeryturę, jestem tu. Pomogę. Utrudnie nikczemnikom. Opowiadajcie swe historie. Zadawajcie pytania. Mądrości czekają. Hej, czyż to nie jest niesamowite? Dwóch Mikołajów, jeden z Krakowa, a drugi z Laponii! Toż to prawdziwa magia Świąt. Mafia bezavatarowa. Nie mamy czasu na avatar, trzeba pomóc Mikołajowi przygotować prezenty i listę grzecznych dzieci! Wesołych Świąt!
|
|
|
Post by George Michael on Dec 22, 2023 21:06:46 GMT 1
Jeżeli chodzi o potrawy występujące w tej edycji, zdecydowanie stawiam uszka nad karpiem. Jeśli chodzi o to, mister Mędrzec, żeby uszko przegryźć, strawić i wysrać, to I agree.
|
|
Karp
Edycja#Ś1
Limit postów: 242
|
Post by Karp on Dec 22, 2023 21:07:07 GMT 1
Jeżeli chodzi o potrawy występujące w tej edycji, zdecydowanie stawiam uszka nad karpiem. Karp to nie potrawa. Oooo. Hooo. Ooooo. Karp to przyjaciel. Jeee. Jeee. Zostaw karpiu kiszki. Oooo. Hooo.
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 22, 2023 21:07:18 GMT 1
Zdania na temat pochodzenia tych słów są więc podzielone. Zwracam uwagę, że nie przypisywałem sobie nigdzie ich autorstwa. Tym bardziej powinniśmy kierować się płynącą z nich prawdą.
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 22, 2023 21:08:04 GMT 1
Jeżeli Karp jest przyjacielem, to nie ma innego wyjścia i faktycznie pozostaje skonsumować uszka.
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 22, 2023 21:09:06 GMT 1
Jeżeli chodzi o potrawy występujące w tej edycji, zdecydowanie stawiam uszka nad karpiem. Jeśli chodzi o to, mister Mędrzec, żeby uszko przegryźć, strawić i wysrać, to I agree. Nie mamy się tu obżerać, tylko szukać mafii. Opanuj się, człowieku!
|
|
|
Post by Gwiazda Betlejemska Z Bongiem on Dec 22, 2023 21:10:26 GMT 1
Mój syn się właśnie narodził tej nocy. co ty farmazonisz józef hahaha
|
|