|
Post by Volverin on Dec 21, 2023 20:11:03 GMT 1
21 graczy, 16 Niewinnych Ludzi Dobrej Woli (w tym Święty Mikołaj, 2 Elfy, Choinka), 5 Złych Mafiozów (w tym Grinch, Scrooge)
Z racji na dużą liczbę Mafiozów względem Miastowych wprowadzone zostają modyfikacje balansowe:
1. Nie ma Mordu Mafii w n1 (w pierwszej fazie nocy). Potem Mafia morduje codziennie.
2. Grinch nie może skorzystać z umiejętności w n1 (w pierwszej fazie nocy).
3. Mikołaj rozdaje tylko prezent numer 1 w pierwszy dzień (bez numeru 2 -> modlitwy, jako że nie ma mordu). W d2 rozdaje prezenty numer 3 i 4, następnie znowu 1 i 2.
|
|
|
Post by Volverin on Dec 21, 2023 20:34:35 GMT 1
Role zostały rozlosowane, informacje wysłane na priv, na forum bądź discordzie.
Jeśli nie dostaliście wiadomości, to nie macie roli. Gra startuje jutro o 20:00. Mafia wybiera role Grincha i Scrooge'a PRZED startem gry!
|
|
|
Post by Volverin on Dec 22, 2023 1:13:56 GMT 1
Zaczęło się od tego, że Marley umarł. To żadnej nie ulega wątpliwości. Protokół pogrzebu podpisali: ksiądz, urzędnik, grabarz i właściciel zakładu pogrzebowego. Scrooge także go podpisał, a nazwisko Scrooge’a miało poważny walor na giełdzie zawsze, cokolwiek by podpisał. Stary Marley był więc martwy jak ćwiek we drzwiach. (...) Czy Scrooge wiedział o jego śmierci? Oczywiście, że wiedział. Jakżeby mogło być inaczej? Scrooge i on byli wspólnikami, nie wiem przez ile lat, w każdym razie bardzo długo. Scrooge przy tym był jedynym egzekutorem, jedynym spadkobiercą, jedynym administratorem, jedynym przyjacielem Marleya i jedynym człowiekiem, który szedł za jego trumną. A nawet i Scrooge nie był znów tak bardzo dotknięty tym wypadkiem, bo okazał się doskonałym biznesmenem w dniu pogrzebu i uczcił go korzystnym interesem. (...) Trzeba przyznać, że Scrooge miał silnie zaciśniętą rękę, gdy przyszło do interesu. Chwytała ona, ściskała, dusiła, ze skóry obdzierała swoją ofiarę i nie wypuszczała jej, aż po doszczętnym wyzyskaniu. Był to jednym słowem chciwy i stary grzesznik. (...) Nikt nigdy nie zatrzymał go na ulicy z uśmiechem przyjaznym, aby powiedzieć: „Mój kochany Scrooge, jak się masz? Kiedy też raczysz mnie odwiedzić?” — Żebracy nie prosili go o jałmużnę, dzieci nie pytały o godzinę, żadna kobieta, ani też żaden mężczyzna nigdy nie pytał Scrooge’a o drogę. Nawet psy ślepców zdawały się znać go i gdy widziały go nadchodzącego, wciągały swych właścicieli do sieni kamienic lub na podwórze, a potem machały ogonami, jakby chcąc powiedzieć: — Brak oka jest lepszy od złego oka, mój niewidomy panie! Ależ co to obchodziło Scrooge’a? On tego właśnie pragnął. Iść samotnie przez życie, odpychać od siebie wszelką ludzką sympatię — to, zdawało się, wybrał sobie Scrooge za cel i tej drogi się trzymał niewzruszenie. Odstręczanie od siebie, przerażanie lodowatym chłodem spotykanych ludzi było dla niego tym, czym jest słodka legumina dla małych łakomców.
|
|
|
Post by Gwiazda Betlejemska Z Bongiem on Dec 22, 2023 20:00:05 GMT 1
Pierwsza gwiazdka mafia
|
|
Karp
Edycja#Ś1
Limit postów: 242
|
Post by Karp on Dec 22, 2023 20:00:15 GMT 1
Jeee. Jeee.
Oooo.
Nie jesz mjenia.
Pażałsta.
Paczemu wy chcecie mnie wypatraszyć?
Wziąć moje kiszki?
Kak ja budu żyć?
Ohooo.
Oooohooo.
Oooooo. Hoooo.
Ooo.
|
|
|
Post by Józef z Nazaretu on Dec 22, 2023 20:00:47 GMT 1
Czy jest wolne miejsce w gospodzie dla mnie i mojej żony?
|
|
|
Post by Gwiazda Betlejemska Z Bongiem on Dec 22, 2023 20:01:30 GMT 1
|
|
|
Post by Józef z Nazaretu on Dec 22, 2023 20:02:11 GMT 1
Podobno król Herold ogłosił spis ludności i należy się udać w miejsce narodzin.
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Dec 22, 2023 20:02:22 GMT 1
Hoł! Hoł! Hoł! Tutaj prawdziwy święty Mikołaj (nie mylić z tym podszywem z Krakowa). Mam przygotowany cały wór prezentów, na dowód podrzucam zdjęcie. zapodaj.net/plik-ZWAiXdmubyW tle widać też gracza Choinka. Ponieważ nie wiadomo, kto jest Choinką, jest ona tutaj incognito, w worku na śmieci. Niestety niejaki Volverin kazał mi rozdawać prezenty pojedynczo, ewentualnie po 2 sztuki, a nie wszystkie na raz, więc niektórzy sobie trochę poczekają. No i kazał mi dać wszystkim oprócz Elfów, co jest podwójnie bez sensu, bo: 1) Elfy są moimi przydupasami i dzielnie zapracowały na premię, ciągnąć moje sanie, gdy jakiś zjeb ze Świąteczną dubeltówką zastrzelił mi renifera. 2) Temu frajerowi z Krakowa, co zamiast worka ma maczetę i zamiast rozdawać prezenty to rozdaje kosy pod żebra, to ja bym najchętniej nic nie dawał, ewentualnie kopa w dupę, ale takiej opcji na liście prezentów niestety nie mam. Będę Was odwiedzał, więc przywitajcie mnie odpowiednio ciepło!
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Dec 22, 2023 20:03:22 GMT 1
Jeee. Jeee. Oooo. Nie jesz mjenia. Pażałsta. Paczemu wy chcecie mnie wypatraszyć? Wziąć moje kiszki? Kak ja budu żyć? Ohooo. Oooohooo. Oooooo. Hoooo. Ooo. Kurde, ten karp jest żywy! W takim razie szukam ochotnika, który zabije Karpia jeszcze przed Wigilią.
|
|
Karp
Edycja#Ś1
Limit postów: 242
|
Post by Karp on Dec 22, 2023 20:05:09 GMT 1
Jeee. Jeee. Ooo. Po czym poznałeś? Pierwsza gwiazdka chce zjeść karpia? Ooo. Pażałsta, nie jedzcie karpia. Podobno król Herold ogłosił spis ludności i należy się udać w miejsce narodzin. Ja się nie znam, jestem za młody na Heroda. Karpie żyją 20 lat. Jeee, jeee. Oooooo. Hoł! Hoł! Hoł! Tutaj prawdziwy święty Mikołaj (nie mylić z tym podszywem z Krakowa). Mam przygotowany cały wór prezentów, na dowód podrzucam zdjęcie. zapodaj.net/plik-ZWAiXdmubyW tle widać też gracza Choinka. Ponieważ nie wiadomo, kto jest Choinką, jest ona tutaj incognito, w worku na śmieci. Niestety niejaki Volverin kazał mi rozdawać prezenty pojedynczo, ewentualnie po 2 sztuki, a nie wszystkie na raz, więc niektórzy sobie trochę poczekają. No i kazał mi dać wszystkim oprócz Elfów, co jest podwójnie bez sensu, bo: 1) Elfy są moimi przydupasami i dzielnie zapracowały na premię, ciągnąć moje sanie, gdy jakiś zjeb ze Świąteczną dubeltówką zastrzelił mi renifera. 2) Temu frajerowi z Krakowa, co zamiast worka ma maczetę i zamiast rozdawać prezenty to rozdaje kosy pod żebra, to ja bym najchętniej nic nie dawał, ewentualnie kopa w dupę, ale takiej opcji na liście prezentów niestety nie mam. Będę Was odwiedzał, więc przywitajcie mnie odpowiednio ciepło! Szczęść Boże. Byłem grzeczny w tym roku i mam moc ikry. Jeee. Jeee.
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Krakowa on Dec 22, 2023 20:05:13 GMT 1
Witam wszystkich baydzo seydecznie.
Kandyduję na Św. Mikołaja. Kandyduję z listy numey 8. Miejsce numey 1.
Św. Mikołaj z Kyakowa. To ja.
|
|
|
Post by Józef z Nazaretu on Dec 22, 2023 20:05:31 GMT 1
Czy stary rabin mógłby pomóc mi i mojej żonie znaleźć miejsce w gospodzie, abyśmy nie marzli z zimna?
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
Limit postów: 285
|
Rozgrywka
Dec 22, 2023 20:06:03 GMT 1
via mobile
Post by Kolędnicy on Dec 22, 2023 20:06:03 GMT 1
planuje zaśpiewać
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Krakowa on Dec 22, 2023 20:07:13 GMT 1
W tej nieyównej walce politycznej z kandydatem z Japonii chciałbym powiedzieć, że Św. Mikołaj z Japonii jest baydzo znanym przestępcą.
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 22, 2023 20:08:03 GMT 1
Beze mnie o żadnej Wigilii nie może być mowy! Reszta to tylko dodatki.
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
Limit postów: 285
|
Rozgrywka
Dec 22, 2023 20:08:04 GMT 1
via mobile
Post by Kolędnicy on Dec 22, 2023 20:08:04 GMT 1
BRAAACIA PATRZCIE JENO JAAAK NIEBO GOREJE PEEEEWNIE COŚ DZIWNEGO NAAA FORUM SIĘ DZIEJE
RZUĆĆIE BUDY WARTY STADA NIECHAJ NIMI PAN BÓG WŁAAAADA AAAAA MY DO BETLEJEM
A MY DO BETLEJEM
DO BETLEJEM!!!
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Dec 22, 2023 20:08:36 GMT 1
Szukam śnieżynki na gwałt. Niestety na liście widzę tylko jedną kobietę, Marię z Nazaretu. Żeby nie było za łatwo, ma ona męża. Józef z Nazaretu czy oddasz mi swoją żonę na gwałt? Niestety wtedy wersja z niepokalanym poczęciem się zdezaktualizuje, ale wymyślimy nową, bardziej wiarygodną.
|
|
|
Post by Józef z Nazaretu on Dec 22, 2023 20:08:56 GMT 1
Betlejem to miejsce moich narodzin.
|
|
|
Post by Józef z Nazaretu on Dec 22, 2023 20:10:18 GMT 1
Szukam śnieżynki na gwałt. Niestety na liście widzę tylko jedną kobietę, Marię z Nazaretu. Żeby nie było za łatwo, ma ona męża. Józef z Nazaretu czy oddasz mi swoją żonę na gwałt? Niestety wtedy wersja z niepokalanym poczęciem się zdezaktualizuje, ale wymyślimy nową, bardziej wiarygodną. Moja żona jest ciężarna święty Mikołaju więc nie oddam jej na gwałt. Szukam miejsca ciepłego dla mnie i dla niej, bo noc zimna się zapowiada.
|
|