|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Jan 7, 2024 0:45:37 GMT 1
Ale co ze wzmocnionym mordem? Byłaby dyskusja, ja bym postulował mord na Marii.
|
|
|
Post by Mitten Squad on Jan 7, 2024 2:20:48 GMT 1
A, bo dwie sprawy trzeba powiedzieć: - zachowanie Antury było paskudne i zupełnie go nie rozumiem. I tak jak było wspomniane na discordzie, jest tym bardziej nie zrozumiałe dla mnie, że Antura zawsze gdy prowadzi edycję, to sam jest bardzo rygorystyczny (co oczywiście nie jest problemem), ale już gdy gra, to odwala takie akcje albo robi problemy tam, gdzie ich nie ma (jak na przykład gdy mafiozi odpuścili mord w mojej edycji, co nie było zabronione w regulaminie) - druga sprawa, to propozycja Reda, by Buddyelf się wypostował. Czy naprawdę zwycięstwo jest tak ważne, że trzeba zachowywać się jak dupek? Na mafijnym jeszcze były wspomniane jakieś wiadomości, które Red pisał do Volverina. Serio, skończy się to tak, że nie będzie komu prowadzić edycji, bo świetnym MG robi się problemy.
Przy okazji jeszcze pytanie co do mojej gry - tak jak wspominałem, ja w mafii lubię się powyzywać, ale rzadko kiedy robię to na poważnie. Czy któremuś z graczy mój styl gry przeszkadza? Bo jeśli tak, to jak najbardziej postaram się go stonować.
|
|
buddyelf
Edycja#Ś1
Limit postów: 271
|
Post by buddyelf on Jan 7, 2024 9:23:31 GMT 1
A, bo dwie sprawy trzeba powiedzieć: - zachowanie Antury było paskudne i zupełnie go nie rozumiem. I tak jak było wspomniane na discordzie, jest tym bardziej nie zrozumiałe dla mnie, że Antura zawsze gdy prowadzi edycję, to sam jest bardzo rygorystyczny (co oczywiście nie jest problemem), ale już gdy gra, to odwala takie akcje albo robi problemy tam, gdzie ich nie ma (jak na przykład gdy mafiozi odpuścili mord w mojej edycji, co nie było zabronione w regulaminie) - druga sprawa, to propozycja Reda, by Buddyelf się wypostował. Czy naprawdę zwycięstwo jest tak ważne, że trzeba zachowywać się jak dupek? Na mafijnym jeszcze były wspomniane jakieś wiadomości, które Red pisał do Volverina. Serio, skończy się to tak, że nie będzie komu prowadzić edycji, bo świetnym MG robi się problemy. Przy okazji jeszcze pytanie co do mojej gry - tak jak wspominałem, ja w mafii lubię się powyzywać, ale rzadko kiedy robię to na poważnie. Czy któremuś z graczy mój styl gry przeszkadza? Bo jeśli tak, to jak najbardziej postaram się go stonować. tylko rzecz w tym, że ja nie wiedziałem jak to działa xD zrobiłem na przeciw Trzeciemu jedynie. Gierka i tak była przegrana jak napisałeś, że są 3 głosy na trzecim.
|
|
|
Post by Śrut nocnej ciszy on Jan 7, 2024 9:28:14 GMT 1
Drugi - świetnie zagrana partia, jego niewinność była wręcz niepodważalna (rozumiem trzeciego, że dla niego zagadka była prosta, ale to dlatego, że mędrcy wykluczali i antagonizowali się między sobą, więc tu sprawa była jasna). Najlepiej o tej niewinności niech świadczy fakt, że cmentarz do ostatniej minuty chciał mu dać strzał snajperski mimo że nie deklarował konkretnego celu.
Uszko - jak dla mnie top of the top. Jeśli byłby rozważany do MVP w ankiecie to miałbym ciężki orzech do zgryzienia, czy statuetka należy się Drugiemu czy Uszku. No to po prostu genialny strateg rolny. Kolejna edycja, w której dostał rolę i można się na nim wzorować, jak powinien grać rolny.
|
|
Karp
Edycja#Ś1
Limit postów: 242
|
Post by Karp on Jan 7, 2024 13:34:08 GMT 1
Uwierają mnie cmentarze discordowe. Mafijne discordowe jest o tyle fajne dla mnie, bo ułatwia kooperację mafii, pozwala na dynamiczne reagowanie na wydarzenia, integruje mafiozów (śmieszki, ciepły kurwidołek do poczatowania). Dla cmentarza na Discordzie nie widzę ani zalet ani potrzeby. Potem chcesz poczytać, co dani gracze kminili na temat rozgrywki, to masz to utrudnione. Discord sprzyja jednolinijkowemu floodowi, utrudnia przejrzystość, utrudnia odnajdywanie rozkmin. Wiele postów z Cmentarza z przemyśleniami Reda czy Volverina (gdy nie grali) było cennych, a weź teraz to znajdź i czytaj wygodnie na Discordzie.
|
|
|
Post by Mitten Squad on Jan 7, 2024 13:48:18 GMT 1
A, bo dwie sprawy trzeba powiedzieć: - zachowanie Antury było paskudne i zupełnie go nie rozumiem. I tak jak było wspomniane na discordzie, jest tym bardziej nie zrozumiałe dla mnie, że Antura zawsze gdy prowadzi edycję, to sam jest bardzo rygorystyczny (co oczywiście nie jest problemem), ale już gdy gra, to odwala takie akcje albo robi problemy tam, gdzie ich nie ma (jak na przykład gdy mafiozi odpuścili mord w mojej edycji, co nie było zabronione w regulaminie) - druga sprawa, to propozycja Reda, by Buddyelf się wypostował. Czy naprawdę zwycięstwo jest tak ważne, że trzeba zachowywać się jak dupek? Na mafijnym jeszcze były wspomniane jakieś wiadomości, które Red pisał do Volverina. Serio, skończy się to tak, że nie będzie komu prowadzić edycji, bo świetnym MG robi się problemy. Przy okazji jeszcze pytanie co do mojej gry - tak jak wspominałem, ja w mafii lubię się powyzywać, ale rzadko kiedy robię to na poważnie. Czy któremuś z graczy mój styl gry przeszkadza? Bo jeśli tak, to jak najbardziej postaram się go stonować. tylko rzecz w tym, że ja nie wiedziałem jak to działa xD zrobiłem na przeciw Trzeciemu jedynie. Gierka i tak była przegrana jak napisałeś, że są 3 głosy na trzecim. Luz, bardziej mnie uwiera, że ta propozycja w ogóle wyszła. Względem cmentarza na discordzie, to zgoda, mnie też irytują nieco
|
|
|
Post by thank you on Jan 7, 2024 14:57:13 GMT 1
dobra rozgrywka thank you
|
|
|
Post by Volverin on Jan 7, 2024 16:55:49 GMT 1
To na Snajperską wrócimy do cmentarza forumowego.
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Jan 7, 2024 17:21:27 GMT 1
To na Snajperską wrócimy do cmentarza forumowego. Wspaniale, też właśnie wchodziłem, żeby poprzeć przedmówców w tej sprawie!
|
|
|
Post by Trzeci Mędrzec z Zachodu on Jan 7, 2024 17:48:22 GMT 1
Również się zgadzam.
Ja to nawet mafijne bym przeniósł, no ale tu discord ma swoje zalety, więc pewni nie wróci tamto xD
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Jan 7, 2024 19:26:12 GMT 1
Również się zgadzam.
Ja to nawet mafijne bym przeniósł, no ale tu discord ma swoje zalety, więc pewni nie wróci tamto xD
Też bym przeniósł mafijne, ale pogodziłem się z tym, że te czasy nie wrócą.
|
|
|
Post by Mitten Squad on Jan 7, 2024 19:46:32 GMT 1
E tam, możemy spróbować w czasie snajperskiej, skoro już próbujemy cmentarz. A na pewno możemy zapytać i zagłosować w tej sprawie
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Krakowa on Jan 9, 2024 17:54:14 GMT 1
Ech, człowiek się nigdy nie nauczy, skoro mafiozi robią w końcówce to, co powinni robić miastowi, a miastowi trollują i robią performens, jak mafiozi.
|
|