|
Post by Volverin on Jan 6, 2024 22:50:51 GMT 1
Głosowanie na MVP pomiędzy dwoma mafiozami -> Drugi Mędrzec i Kolędnicy.
Nie będzie kolorku, natomiast wyróżnienie w opisie pod edycją, jak we Freakowej.
|
|
buddyelf
Edycja#Ś1
Limit postów: 271
|
Post by buddyelf on Jan 6, 2024 23:58:54 GMT 1
Na chuj to głosowanie, wiadome że Drugi wygrał. Po co wy dalej bawicie się w jakieś sztuczne grzeczności xD
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Jan 7, 2024 0:00:14 GMT 1
no głos na Drugiego ode mnie tylko dlatego, że Kacper mafia od dawna
|
|
|
Post by Volverin on Jan 7, 2024 0:01:04 GMT 1
Na chuj to głosowanie, wiadome że Drugi wygrał. Po co wy dalej bawicie się w jakieś sztuczne grzeczności xD
Ponieważ jesteśmy grzecznymi, fajnymi ludźmi! Nie ma tu sztuczności Marcinie.
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Jan 7, 2024 0:01:55 GMT 1
a czemu nie ma w sondzie Reda?
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Jan 7, 2024 0:17:04 GMT 1
bo on się jednak w mafii nie wylosował
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
Limit postów: 170
|
Post by Kevin on Jan 7, 2024 0:33:52 GMT 1
niedobrze że ten buddyelf nie byl w mafii jednak
|
|
|
Post by Trzeci Mędrzec z Zachodu on Jan 7, 2024 1:36:10 GMT 1
Najlepszym mafiozą był Kolędnicy, nie bardzo jest o czym dyskutować
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Jan 7, 2024 1:45:44 GMT 1
Zgłaszam Votum separatum. Kacper był znakomity, ale Lowrider lepszy. Kacpra byłbym uwinnił gdybym żyl, Lowa raczej nie.
|
|
|
Post by Trzeci Mędrzec z Zachodu on Jan 7, 2024 2:11:38 GMT 1
Przecież Drugi był oczywisty. Ze dwa razy się wyjebał xd Zwłaszcza chwilę przed głosowaniem 3 dni temu xD
Kolędnicy chyba żadnej wtopy nie zaliczył, a przynajmniej ja nie pamiętam.
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Jan 7, 2024 2:13:54 GMT 1
Ja ich mafijności i kto zagrał mniej mafijnie nie oceniam za bardzo, ale z perspektywy planowania rozgrywki i grania pod presją, Drugi dla mnie więcej zrobił. To znaczy Kolędnicy też super pograł i jest ciasno, ale Kolędnicy fajnie zbudował sobie pozycję i z niej korzystał, a Drugi więcej dołożył przy planowaniu i trudniejsze konfrontacje dźwigał. Drugi więcej mieszał na korzyść mafii generalnie moim zdaniem, a Kolędnicy był uniewinniany przez większą ilość osób.
|
|
|
Post by Trzeci Mędrzec z Zachodu on Jan 7, 2024 2:30:18 GMT 1
No, ja to oceniam. Można i Drugiego. Drugi był planującym, głową mafii, to możliwe. Kacperek takimi rzeczami mniej się zajmuje xd
|
|
|
Post by Św. Szczepan on Jan 7, 2024 2:43:54 GMT 1
Ja w ogóle jestem pod wrażeniem ile Lowrider (Drugi) ma siły, żeby takie długie posty sadzić od początku do końca rozgrywki w takiej ilości. Miałem wrażenie, że on się nie męczy w ogóle.
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Jan 7, 2024 10:14:27 GMT 1
Przecież Drugi był oczywisty. Ze dwa razy się wyjebał xd Zwłaszcza chwilę przed głosowaniem 3 dni temu xD Kolędnicy chyba żadnej wtopy nie zaliczył, a przynajmniej ja nie pamiętam. no tylko w tej grze nie chodzi o to, żeby nikt cię nie podejrzewał, tylko żeby miasto zlinczowało dostateczną ilość niewinnych ty wiedziałeś, że jestem w mafii, my wygraliśmy grę i jak widać nie zmieniłoby tego nawet to, żeby mnie zlinczować, bo po mnie i tak chciałbyś iść w buddyelfa albo mittena bardziej niż w faktycznego mafiozę
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Jan 8, 2024 11:20:22 GMT 1
No, ja to oceniam. Można i Drugiego. Drugi był planującym, głową mafii, to możliwe. Kacperek takimi rzeczami mniej się zajmuje xd Jeśli chodzi o planowanie, to hierarchia wyglądała tak: 1. lowrider 2. Gary 3. Squbi A może nawet tak (to już chłopaki musieliby ocenić): 1. Gary 2. lowrider 3. Squbi A reszta mafii nie znała nawet setupu. Jeśli chodzi o brudzenie się, robienie rzeczy potrzebnych mafii, ale niepopularnych, śmierdzących to zdecydowanie Drugi > Kolędnicy. Natomiast czystość, naturlaność, miastowość - Kolędnicy > Drugi. W ankiecie zagłosowałem na Kolędników, bo bardzo doceniam umiejętność takiego czystego zagrania, mnie się zdarzyło pierwszy raz na Karasiu, wcześniej uważałem to za jakieś science fiction, natomiast nie zgadzam się z aż tak stanowczym postawieniem sprawy: Przecież Drugi był oczywisty. Ze dwa razy się wyjebał xd Zwłaszcza chwilę przed głosowaniem 3 dni temu xD Kolędnicy chyba żadnej wtopy nie zaliczył, a przynajmniej ja nie pamiętam. Analogicznie wyżej oceniałem Harriera od Ozdoby, bo ten pierwszy był był dużo trudniejszy do wyłapania, choć ostatecznie udało się go złapać: ale nie powiedziałbym, że Ozdoba na pewno był dużo gorszy od Harriera. Nie wiem, czy wyłapałbym Kolędników grając w mieście. Te 2 posty: mafiacorner.boards.net/post/93123mafiacorner.boards.net/post/91412były absolutnie cudowne i choćby za nie dałem swój głos. Natomiast nie da się nie doceniać wkładu lowa na mafijnym i w temacie. Odwalił mnóstwo brudnej roboty, która sprawiła, że nasza pozycja była mocna do końca, mimo trudnego setupu, który sprawił, że ciężko się planowało długofalowo. Ogólnie bardzo dobrze się mafiowało. Low, Kacper, Pshemo, Squbi - wielkie dzięki!
|
|
|
Post by Józef z Nazaretu on Jan 8, 2024 12:03:10 GMT 1
Jeśli chodzi planowanie: 1. lowrider 2. Gary
Tak wygląda hierarchia. Ja bardziej mogę się zadowolić rolą asystenta pod tym względem. Lowrider odwalił kawał dobrej roboty w trudnej pod względem setupu edycji i w pokazał po raz 4 w ciągu roku, że pod względem planowania ruchów w mafii jest zdecydowanie najlepszy. Garego bym umieścił pod tym względem w skali roku na drugim miejscu mimo, że miał dwa razy mniej okazji do wykazania się pod tym względem ( nie liczę edycji której imienia nie wolno wymawiać a miała być zamiast doktorskiej ). Inni nie mieli okazji lub mniej zajmowali się tym zagadnieniem ( na przykład Red nie miał okazji jeszcze się wykazać umiejętnością planowania ruchów w mafii).
Pod względem wyłapywania kluczowych graczy czyli rolnych to nie mam wątpliwości, że najlepiej Gary się spisywał i wyłapywał bliźniaków w momencie kiedy mafii to było najbardziej potrzebne. Dodatkowo wykminił na kim Grinch powinien być użyty i zepsuć kluczową dla dalszego etapu kolędę, która rozszerzyła grono potencjalnych mafiozów oraz utrudniła grę reszty miasta. Pod względem łapania rolnych Gary na pewno jest jednym z najlepszych zawodników.
W ankiecie zaznaczyłem Kolędników ponieważ: 1. Utrzymywanie pozy bycia jednym z najczystszych zawodników w grze przez całą edycję jest trudne to tym bardziej trzeba tutaj docenić Kacperka i miał posty, które naprawdę mogą zmylić. mafiacorner.boards.net/post/92265 - ok może egze był w stanie po tym poście wychwycić winę Kolędników, ale miasto nie zwróciło na to uwagi więc to że ty byłeś po tym wstanie po śmierci wyłapać winę Kolędników to jedno. Drugie to próbować przekonać miasto że Kolędnicy winni są, a to nie wiem czy by ci się udało zrobić. Więc nie zgadzam się z egze pod tym względem, że Kolędnicy to pewna mafia nawet jak wykażesz milion powodów dlaczego tak było. 2. Lowriderowi już przyznałem raz statułetkę za całość w tym roku pod względem gry i planowania oraz przenoszenia ciężarów gry na korzyść mafii (Harrier) i bym go nominował do najlepszego planistę po stronie mafii 2023 roku. Kacperek nie miał okazji się wykazać po powrocie swoją grą po stronie mafii. Kacper jako Kolędnicy pokazał że po stronie mafii jest nadal groźnym zawodnikiem i wie jak się ustawić aby nie być w tym podejrzanym gronie. Przede wszystkim mógł to też osiągnąć poprzez bycia odciążonym od planowania ruchów mafii.
3. Ustawił się w razie czego w kontrze do Drugiego, aby łatwo nie było ich powiązać ze sobą. Ich interakcje to czyste złoto. Byliście by wstanie ich dwóch po tym wyłapać? Wątpię. 4. Gary już pokazał dwa piękne posty Kolędników, który były tak cudowne i mało kto by rozważał winę Kolędników. Sami przyznacie jak po nich można by było nagle oskarżać Kolędników o bycie w mafii.
|
|
|
Post by Volverin on Jan 8, 2024 14:34:13 GMT 1
Bardzo blisko, rozbija się o preferencje.
Wajby, miastowe emocje -> Kolędnicy top
Zbudowanie sobie pozycji (cmentarz chciał mu dawać fajerwerk!) i wyrachowane pchanie gry w kierunku korzystnym dla mafii -> Drugi top
Więc jak dla mnie z prezencji w temacie tak remisowo, obaj mają inne atuty i każdy świetnie wykorzystał swoje.
Szalę na korzyść Drugiego może przechylać aktywność na mafijnym - lowrider i Gary zdecydowanie najwięcej rozkminiali strategię mordów, ustawiania się pod głosowania, jakichś plejsów tu czy tam.
Mam głos na Drugim, ale to znowu sytuacja jak Harrier - Ozdoba, gdzie 55/45 czy tam 60/40 na jednego.
|
|
|
Post by Mitten Squad on Jan 8, 2024 14:56:27 GMT 1
Względem Trzeci, a Drugi - kluczowe przy wiadomości jest to, żeby odpowiednia treść, w odpowiedniej formie, trafiła do odpowiedniego adresata. I możemy dyskutować, że pod względem treści, więcej jej było u Trzeciego, ale już Drugi bardziej trafiał do tych, do których miał trafić, w bardziej przystępnej formie (bo Red się formą bawił, z racji luźnej, świątecznej edycji)
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Jan 8, 2024 15:04:46 GMT 1
Jeśli chodzi planowanie: 1. lowrider 2. Gary
Tak wygląda hierarchia. Ja bardziej mogę się zadowolić rolą asystenta pod tym względem. Lowrider odwalił kawał dobrej roboty w trudnej pod względem setupu edycji i w pokazał po raz 4 w ciągu roku, że pod względem planowania ruchów w mafii jest zdecydowanie najlepszy. Garego bym umieścił pod tym względem w skali roku na drugim miejscu mimo, że miał dwa razy mniej okazji do wykazania się pod tym względem ( nie liczę edycji której imienia nie wolno wymawiać a miała być zamiast doktorskiej ). Inni nie mieli okazji lub mniej zajmowali się tym zagadnieniem ( na przykład Red nie miał okazji jeszcze się wykazać umiejętnością planowania ruchów w mafii). Ja się odnosiłem tylko do tej konkretnej edycji, nie do skali roku w kwestii tego, na którym miejscu mnie postawić. Z mafijnych strategów to choćby egze jest ode mnie w tym lepszy, więc jako Karaś średnio się nad tym zastanawiałem, bo miał kto tego pilnować i tylko raz postawiłem na swoim (linczując Felietonistkę, bo czułem, że moja pozycja spada).
|
|
|
Post by Trzeci Mędrzec z Zachodu on Jan 9, 2024 1:46:54 GMT 1
Przecież Drugi był oczywisty. Ze dwa razy się wyjebał xd Zwłaszcza chwilę przed głosowaniem 3 dni temu xD Kolędnicy chyba żadnej wtopy nie zaliczył, a przynajmniej ja nie pamiętam. no tylko w tej grze nie chodzi o to, żeby nikt cię nie podejrzewał, tylko żeby miasto zlinczowało dostateczną ilość niewinnych ty wiedziałeś, że jestem w mafii, my wygraliśmy grę i jak widać nie zmieniłoby tego nawet to, żeby mnie zlinczować, bo po mnie i tak chciałbyś iść w buddyelfa albo mittena bardziej niż w faktycznego mafiozę No, ale ja nie o miasto vs mafia, tylko Kolędnicy vs Drugi. No Drugi dostał więcej gongów w temacie z której strony na to nie spojrzeć i jak tego nie obrócić, więc pisałem w kontekście "naturalniejszy mafiozo", bo tu był lepszy. Ale kupuję argumenty o większym wkładzie na mafijnym (którego nie czytałem, ale W CIEMNO wiem, że wniosłeś tam więcej niż Kacperek xD - on raczej woli wajbować niż się bawić w strategię) i bardziej frontalną strategią później (chociaż ona trochę wynikała właśnie z tego, że dostałeś czerwonym kolorem i trzeba było frontalnie, bo na backseacie nie było opcji). Równy matchup, ale zgadzam się, że lekka przewaga twoja, w końcu dodatkowy argument - serio czułem, jakbym walczył z "Voldemortem" mafii naprzeciw Drugiemu (że jej Głowa Hydry jakby) i w warunkach forumowych to, że Kolędnicy cię tam punktował też jest w sumie kwestią jakiejś taktyki i pozycjonowania w temacie, więc no takie jednoznaczne to nie jest w kontekście jakiejś tam "siły" gry. Tak więc sam po namyśle miałem zmienić głos na Drugiego jutro, ale się głosowanie skończyło jako pierwsze a i tak wygrała opcja z Drugim, więc git xD Więc no wyszło ok, a Kacper też doceniony. No, ja to oceniam. Można i Drugiego. Drugi był planującym, głową mafii, to możliwe. Kacperek takimi rzeczami mniej się zajmuje xd Jeśli chodzi o planowanie, to hierarchia wyglądała tak: 1. lowrider 2. Gary 3. Squbi A może nawet tak (to już chłopaki musieliby ocenić): 1. Gary 2. lowrider 3. Squbi A reszta mafii nie znała nawet setupu. Jeśli chodzi o brudzenie się, robienie rzeczy potrzebnych mafii, ale niepopularnych, śmierdzących to zdecydowanie Drugi > Kolędnicy. Natomiast czystość, naturlaność, miastowość - Kolędnicy > Drugi. W ankiecie zagłosowałem na Kolędników, bo bardzo doceniam umiejętność takiego czystego zagrania, mnie się zdarzyło pierwszy raz na Karasiu, wcześniej uważałem to za jakieś science fiction, natomiast nie zgadzam się z aż tak stanowczym postawieniem sprawy: Przecież Drugi był oczywisty. Ze dwa razy się wyjebał xd Zwłaszcza chwilę przed głosowaniem 3 dni temu xD Kolędnicy chyba żadnej wtopy nie zaliczył, a przynajmniej ja nie pamiętam. Analogicznie wyżej oceniałem Harriera od Ozdoby, bo ten pierwszy był był dużo trudniejszy do wyłapania, choć ostatecznie udało się go złapać: ale nie powiedziałbym, że Ozdoba na pewno był dużo gorszy od Harriera. Nie wiem, czy wyłapałbym Kolędników grając w mieście. Te 2 posty: mafiacorner.boards.net/post/93123mafiacorner.boards.net/post/91412były absolutnie cudowne i choćby za nie dałem swój głos. Natomiast nie da się nie doceniać wkładu lowa na mafijnym i w temacie. Odwalił mnóstwo brudnej roboty, która sprawiła, że nasza pozycja była mocna do końca, mimo trudnego setupu, który sprawił, że ciężko się planowało długofalowo. Ogólnie bardzo dobrze się mafiowało. Low, Kacper, Pshemo, Squbi - wielkie dzięki! Już odpisałem wyżej na te kwestie, więc tu tylko potwierdzenie - z grubsza zgadzam się z tym postem. No równy pojedynek, stosunek głosów też to pokazuje, ale Drugi chyba trochę lepszy całościowo. Brzmi legitnie
|
|