Złote Wjebańce 2023 - Propozycje
Jan 9, 2024 22:16:12 GMT 1
Post by Volverin on Jan 9, 2024 22:16:12 GMT 1
ZŁOTE WJEBAŃCE 2023!
CZAS DO ZGŁASZANIA NOMINACJI & KATEGORII: NIEDZIELA, 14 STYCZNIA!
W następnym tygodniu głosowanie.
-----------------------------------
Nagranie dyskusji o kategoriach i nominacjach w gronie Volverin-lowrider-tomus, dwie godziny contentu dla wjebańców:
Stworzyliśmy wstępną listę 23 kategorii na podstawie naszych i waszych pomysłów.
Przy każdej kategorii wypisane są nominacje czy też sugestie -> obecne nie są w żaden wiążące. "Nominacje" służą jako przypomnienie dla graczy przy podejmowaniu wyboru.
Jak będzie wyglądało głosowanie? Będziemy wybierać swoje top3 w każdej kategorii. System punktowy to 3 punkty za pierwsze miejsce, 2 punkty za drugie, 1 punkt za trzecie.
Obecnie prosimy zainteresowanych i zaangażowanych o:
1. Zapoznanie się z listą.
2. Sprawdzenie czy w nominacjach nie brakuje jakichś oczywistych kandydatur, o których mogliśmy zapomnieć.
3. Zaproponowanie nowych kategorii do Złotych Wjebańców.
Prosiłbym w tym wątku zamieszczać już przemyślane, konkretne propozycje rozbudowania tegoż plebiscytu.
KATEGORIE I NOMINACJE
1. Kreacja Roku
Nominacje: Andrzej Lepper, Juliusz Słowacki, Żako Kongijskie, Klocuch, Grubol, bobek, Roman Gmerke, Papież, Wielki Szu, Most Valuable Player, Marcin Najman, Jechalskiej Lipszyc, Jan Ewangelista, Ludwig Wittgenstein, Jack, Władca Pierścieni, Mordor, Oh Dae-Su, Konduktor, George Michael, Jacek Jaworek, Ali Agca, Piston Postrach Wsi
2. Mafioza Roku (na przestrzeni całego 2023)
Nominacje: Lowrider, Monti, Pshemo, Gary, egze, Volverin, luczyk
3. Najlepszy Występ Mafiozy (jedna edycja)
Bez nominacji.
4. Zawodnik Roku (na przestrzeni całego 2023, występy w obu frakcjach)
Nominacje: Monti, Gary, Kacperek, egze, Pshemo, kshaq, lowrider, luczyk, Volverin
5. Miastowy Roku (na przestrzeni całego 2023)
Nominacje: Monti, Squbaniec, egze, Kacperek, Gary, kshaq, luczyk, Pshemo, Sidor, Kurwiszon
6. Najlepszy Występ Miastowego (jedna edycja)
Nominacje: Andrew Tate, Kapitan Cieniutki, Legolas, Gollum, Jose Raul Capablanca, Zajebiście Mądre Drzewo, Monti (discordowa), Ericlynnwright, Steven Gerrard, Murlok, Jacek Jaworek, Baylan Skoll, Wujek Dobra Rada, Fernando Santos, oaza, Boromir, Sam Losco, Ericlynnwright, Wojtas, Czesio
7. Drużyna Mafijna Roku (współpraca, jakość mafijnego discorda, wrażenia artystyczne)
Nominacje: Polityczna, Botowa, Maratońska, Świąteczna, Szachowa, Spontaniczna, Ślepokulawa
8. Miasto Roku (najlepsza współpraca, jakość gry, wajby)
Nominacje: Śródziemna, Doktorska, Szachowa, Przyrodnicza, Discordowa
9. Edycja Roku (najciekawsza)
Nominacje: Doktorska, Snajperska, Ślepi vs Kulawi, Polityczna, Świąteczna, Discordowa, Spontaniczna
10. Rolny Roku (najlepszy występ rolnego w 2023)
Nominacje: Oceniacz Akrobacji, służba, Wujek Dobra Rada, Jose Raul Capablanca, Uszko z grzybami, Michael Scott
11. Wydarzenie Roku (w społeczności, nie w edycji)
Bez nominacji.
12. Merytoryczny Post Roku (post, który wywarł wrażenie, zapadł w pamięć, ewentualnie miał spore znaczenie dla przebiegu rozgrywki)
Nominacje:
Plan Trzech Doktorów Juliusza Słowackiego: mafiacorner.boards.net/post/23168/thread
Mafia bezplejsowa Wojskowej Karetki: mafiacorner.boards.net/post/30321/thread
Czyściec Michała Wiśniewskiego: mafiacorner.boards.net/post/59070/thread
Stenogramy z Jasnego umysłu by Jack w edycji Kreskówkowej (traktowane jako jeden wpis):
mafiacorner.boards.net/post/42272 + mafiacorner.boards.net/post/42340
Analiza Jacksona Pollocka: mafiacorner.boards.net/post/88985/thread
Analiza Deckarda Caina: mafiacorner.boards.net/post/87851/thread
Analiza ericlynnwright'a: mafiacorner.boards.net/post/17244/thread
Wall-post Drugiego Mędrca ze Wschodu: mafiacorner.boards.net/post/92692
Sekwencja postów Rimbauda na Pinsę:
mafiacorner.boards.net/post/39261
mafiacorner.boards.net/post/39262
mafiacorner.boards.net/post/39263
mafiacorner.boards.net/post/39267
itd.
mafiacorner.boards.net/post/39262
mafiacorner.boards.net/post/39263
mafiacorner.boards.net/post/39267
itd.
Analiza Sama Losco: mafiacorner.boards.net/post/30376/thread
Cieniutki na Marudę, z czerwonego na zielony: mafiacorner.boards.net/post/48697/thread
Jacusiowykrywacz mafiozów: mafiacorner.boards.net/post/28615
Nominacje:
Reakcja Kuleszy:
serio czekaliśmy tyle czasu na takie gówno?
bobek szef:
planuje rozjebac
halo dolaczylem do rozgrywki
Grzmoty Andrew Tate'a:
Potężne grzmoty to miałem na kiblu dzisiaj rano, to jest najwyżej postowa sraczka. Jesteś w top 3 ilości postów Julek, a jednocześnie w top 3 bezużyteczności.
Co masz na swoją obronę?
Fikołki Andrew Tate'a:
Orbison - Bobek
i ewentualnie dalej
Słowacki - Fraser (jeżeli ksiądz pierdolnie fikołka na kutasie i trafi jakąś modlitwą)
Inaczej mi się to na ten moment nie kalkuluje.
Majówka filokteta:
po wyjściu o 7.30 z chaty wracam do niej o 20
chodze w życiu rozkojarzony jestem mniej produktywny i zapierdalam ściskam plan dnia żeby zdążyć na ostatnią godzinę grania w mafie
czuje dobry wajb dobry plan większość typków z internetu którym ufam powtarza kolejke krówka jamniczek
jamniczek zaczyna mi sie zielenić
one man punch zaczyna mi sie zielenić
pozostała trójka to przecież moi ziomale eustachy kwaczor jack
został jeden ostatni krówka o kurwa chyba kończymy gierkę, jutro koniec tego ciężkiego spierdolonego tygodnia jest piąteczek odpale sobie tylko cmentarz do śniadanka będzie zajebiście
a ten koleś odpala jakiegoś fikołasa z pizdy marnuje mój dzień finał wszystkiego co dzisiaj było zrobione i tak musi zostać powtórzony zero kurwa szacunku do kolegów o których zaufanie zabiegał
co ja mam myśleć, teraz na pierwszym piwku majówkowym jutro będę musiał odpalać telefon potem, a na sobotnim grillu ze znajomymi może jeszcze mam zagrać meczówke? przecież to jest kurwa sabotaż
poczynając od rozpoczęcia w poniedziałek kończąc na kolejnej edycji z jakimś kurwa trollowaniem
Mucha Bez Ucha:
Powiem tak
Wejście Skalmara:
Wejście Le Petit Prince'a:
– Co ty tu robisz? – spytał Reda, którego zastał siedzącego w milczeniu przed baterią podsumowań pełnych i baterią podsumowań pustych.
– Piszę podsumowania rozgrywek – odpowiedział ponuro Red.
– Dlaczego piszesz podsumowania? – spytał Mały Książę.
– Aby pamiętać – odpowiedział Red.
– O czym pamiętać? – zaniepokoił się Le Petite Prince, który już zaczął mu współczuć.
– Aby pamiętać, że jestem najlepszym graczem w historii tej gry i pomóc innym być jak ja – stwierdził Red, schylając głowę.
– Czemu strzeliłeś w parabole? – dopytywał się Mały Książę, chcąc mu pomóc.
– nie dokoncze, ale nie chce mi sie z wielu wzgledow a nie bede robil nic na sile, niczego nie bede ci wrzucal, nie jestem twoim pracownikiem ze bedziesz mi mowil co mam robic, bo mi sie zdaje ze poswiecam na to swoj wolny, cenny czas, i nie obecnie nie mam ochoty poswiecac go ani sekundy dluzej, wez juz spierdalaj bo meczacy jestes a w pracy jestem i chcialbym sie skupic – zakończył On rozmowę i pogrążył się w milczeniu.
Meczówka Władcy Pierścieni:
Counter-Claim Pistona:
jesteś kurwo mafiozą a nie klawiszem
Przepis na Pinsę:
Macie szczęście
OTO JA. Zjawiłam się, pojawiłam na półkach sklepowych. A jestem rozwiązaniem wszystkich waszych problemów - PINSA MOTHERFUCKIN GOURMET PROSZĘ PAŃSTWA.
Wiem, wiem - jesteście gastronomicznie i kulinarnie ograniczonymi komputerowcami, wpierdalacie jakieś gówno Giuseppe, Rigga czy inna gotowa lasagne do piekarnika i cieszycie się, myślicie że to dobrze. NIE To wcale nie jest dobrze.
Moim celem w tej rozgrywce jest was uświadomić, ucieszyć ten pierwszy raz wasze zszargane podniebienie. Dlatego UWAGA. Teraz plan działania na dzień pierwszy.
1. Idziesz do najbardziej popularnego dyskontu LIDL / BIEDRONKA
2. Na półce z gotowymi produktami pszennymi, obok zjebanej tortilli i innych gotowych bułek do hamburgerów leżę i czekam JA. PINSA MOTHERFUCKIN GOURMET Cena 13 złotych za sztukę to jest nieśmieszny żart, warta jestem 2 razy tyle.
3. Do tego jak nie masz, a pewnie nie masz bo wpierdalasz jakiś ser smażony z kminkiem kupujesz kulkę mozarelli. Nie musisz cudować, Galbani to i tak jest gówno jakich wiele, możesz kupić najtańszą. Masz hajs to kupujesz Burrate i jesteś szefem
4. Butelka/puszka passaty pomidorowej - tutaj jak nie odliczasz ostatnich groszy z portfela to zapłać złotówkę więcej, nie bądź kurwa chytry i kup najlepsze produkty z przetworzonych pomidorów na rynku czyli MUTTI
I PRZYGOTOWANIE
Blacha -> Papier do pieczenia -> Pinsa Gourmet -> Parę łyżek passaty MUTTI - Mozarella (odciśnij tą mozarelle z wody CZYSTYMI KURWA ŁAPAMI, a nie tymi samymi którymi wcześniej drapałeś się po jajach!!) -> Pomidorek koktajlowy/Troszkę czerwonej cebuli/ostra papryczka -> Jeżeli posiadasz dobre salami picante kładziesz na czas pieczenia, jeżeli nie masz dostępu do WŁOSKICH DELIKATESÓW to kup jakąś szynkę szwarcwaldzką (ALE WTEDY DROBNE KAWAŁECZKI PO PIECZENIU BO INACZEJ JĄ SPALISZ UWAŻAJ CHOLERA JASNA)-> Jeżeli najebałeś ostrych składników to po pieczeniu takie ładne kapki z łyżeczki MASCARPONE na wierzch -> OLIWA EXTRA VIRGIN najlepiej aromatyzowana.
I własnie stałeś się kozakiem. Kucharzem. Szefem kurwa w życiu i w kuchni.
Twoja żona mająca Cię za nieudacznika Cię nie pozna, zakocha się w Tobie na nowo.
Twoja przyszła żona, której nie mogłeś poznać bo na piewszym spotkaniu u Ciebie w domu częstowałeś ją parówkami kurwa berlinki nagle zakocha się w Tobie i wskoczy do łóżka.
Twoi przyjaciele nabiorą do Ciebie szacunku.
I to wszystko tak o, jeden produkt zmienia życie.
Na koniec promocja. Każda osoba, która wyśle mi w prywatnej wiadomości zdjęcie przyrządzonej wspaniale PINSA GOURMET dostaje immunitet na następne głosowanie.
Zapraszam do zabawy
Taco był w pracy:
Miastowi, mafiosi !
Chciałbym się na początku wytłumaczyć ze swej niedyspozycji. Otóż córka mojej byłej żony Rity, Katrzyna, miała dziś niewielki wypadek. Zadzwoniła do mnie Rita z aferą wielką, że ręce połamane, spadła ze schodów na klatce schodowej i aj waj, przyjeżdżaj, Romanie, bo samochód u mechanika, jak to zwykle bywa w takich sytuacjach. Konkubent jej w podróży, więc przypomniała sobie o poczciwym i pierwszym (!) mężu i pojechaliśmy do szpitala. A tam SOR-y, ordynarory, profesory i inne potwory . Skończyło się na szczęście na mocnym zbiciu (kości, nie lekarzy !), ale najadłem się stresu
Zeszło się długo, zerkałem z telefonu, ale zatrzymałem się na kilku postach po obronie Ebenezera czy raczej ataku na Karlsena. Ładny to był post, choć naciągany, lecz przekonał mnie do siebie tym, że chce grać, a nie pisać o życiu prywatnym. Nie doczytałem jednak repliki, dlatego nie podążyłem za tym tropem. Pomądrzyć się mogę - już post factum - ale Karlsen, choć głupkowaty, chciał grać, więc nie było sensu na niego głosować.
Oddałem zatem głos na Hemingwaya, gdyż gra zwyczajnie słabo. Nie sądzę, że mafijnie, bo któżby tak grał? Miało go nie być, był, miał coś czytać, nie czytał, miał coś pisał, pisał głupoty ! Jednak było to najmniejsze zło, jakie mogłem wtedy wymyślić. Gra raczej jak nieroztropny, swieży miastowy w wieku mojej córy, ale strzeż jej, Boże, przed takimi smarkaczkami! Taco dalej nie przekonuje nic a nic (uniewinnianie ye, serio?), czekam na tę 22, bo jutro może być jedno dzień sądu ostatecznego.
Ebenezerze, zasługujesz Pan na fangę w nos ! Gmeranie pod spódnicą owej uczonej białogłowie ci w głowie, chyba tylko to tłumaczy Twój brak taktu i klasy skutkujący przekręcaniem mojego nazwiska. Mam też nadzieję, że śmierć niewinnego będzie dla Ciebie lekcja pokory, bo nie wiem, jakże działa twa intuicja czy z dwójki Riquelme/Karlsen wybrałeś tego drugiego... Czy ta analiza była zwykłą wydmuszką napisaną tylko po to, by zamydlić mi oczy? Ale znów, to moje gadanie po fakcie...
Ye zaczął grać (choć tak połowicznie), ale jest sztuczny, jak skóra w portfelu, którą sprezentowałem matce 15 lat temu.
kapibaro, zapytam niegrzecznie, ale wydaje mi się, że muszę w taki sposób: co do kurwy?
To najcudowniejszy post tej edycji.
Pozdrawiam Was serdecznie znad szklaneczki West Coast Ipa
Szu vs Watson:
Watson jak kłamie. Jestem znacznie lepszy od jakiegoś bobka xD
Napisałbym, że w ruchaniu ci matki, ale to miała być kulturalna edycja, to wyślę tylko buziaki grającym.
Testament Rocco Sinfredi:
Testament Rocco:
Chuj wam w dupę, radźcie se sami. Romanowski was poprowadzi do zwycięstwa bo tak zajebiście rozkminia
Don Kichot:
Oho Shogun wstał
Testament Trolla:
Testament:
Było ich trzech. W każdym z nich inna krew. Jeden przyświecał im cel.
Co prawda każdy z nich nieco inaczej definiował pojęcie sprawiedliwości, jednak żaden nie miał wątpliwości co do tego, że powinni to zrobić.
Gandalf pragnął zemsty. Zdawał sobie sprawę, że odszedł zbyt wcześnie. Gimli był przekony o winie Trolla i chciał dokończyć, to czego nie mógł zrealizować za życia. Łazikowi było wszystko jedno. Czuł, że nie powinien tu być, a dzisiejsza ofiara mocno się do tego przyczyniła.
Różyczka ze smutkiem nalewała piwo obserwując rozpalanego grilla. Czuła, że nic dobrego z tego nie wyniknie. Nie mogła już jednak odwrócić kolei rzeczy.
Troll jest winny - krzyczał Gimli wymachując siekierą. Ewidentnie chciał zrobić z Trolla szaszłyka. Gandalf go uspakajał: - Dajmy mu mówić.
Troll wreszcie mógł poczuć czym jest ruchanie go w dupę przez mafię. Ruszt ładowany w odbyt nie był niczym przyjemnym. Czuł jednak, że śmierć jest blisko, a jego cierpienia wkrótce dobiegną końca. Uspokoił się. Misja dobiegała końca.
- Mów kto jest z Tobą w mafii - nawoływał Gandalf.
- Nikt - cicho wyszeptał wyraźnie zadowolony z siebie Troll.
Robota wykonana. Miasto strollowane. Grill skończony.
Władca Pierścieni dał znak Boromirowi. The game is over. Elrond zaniemówił. Glorfindel wiedział, że wkrótce zniknie. Nawet Fundacja Itaka go nie odnajdzie.
Cała nadzieja w Legolasie - cicho westchnęła Różyczka.
Cała nadzieja w Legolasie.
Było ich trzech. W każdym z nich inna krew. Jeden przyświecał im cel.
Co prawda każdy z nich nieco inaczej definiował pojęcie sprawiedliwości, jednak żaden nie miał wątpliwości co do tego, że powinni to zrobić.
Gandalf pragnął zemsty. Zdawał sobie sprawę, że odszedł zbyt wcześnie. Gimli był przekony o winie Trolla i chciał dokończyć, to czego nie mógł zrealizować za życia. Łazikowi było wszystko jedno. Czuł, że nie powinien tu być, a dzisiejsza ofiara mocno się do tego przyczyniła.
Różyczka ze smutkiem nalewała piwo obserwując rozpalanego grilla. Czuła, że nic dobrego z tego nie wyniknie. Nie mogła już jednak odwrócić kolei rzeczy.
Troll jest winny - krzyczał Gimli wymachując siekierą. Ewidentnie chciał zrobić z Trolla szaszłyka. Gandalf go uspakajał: - Dajmy mu mówić.
Troll wreszcie mógł poczuć czym jest ruchanie go w dupę przez mafię. Ruszt ładowany w odbyt nie był niczym przyjemnym. Czuł jednak, że śmierć jest blisko, a jego cierpienia wkrótce dobiegną końca. Uspokoił się. Misja dobiegała końca.
- Mów kto jest z Tobą w mafii - nawoływał Gandalf.
- Nikt - cicho wyszeptał wyraźnie zadowolony z siebie Troll.
Robota wykonana. Miasto strollowane. Grill skończony.
Władca Pierścieni dał znak Boromirowi. The game is over. Elrond zaniemówił. Glorfindel wiedział, że wkrótce zniknie. Nawet Fundacja Itaka go nie odnajdzie.
Cała nadzieja w Legolasie - cicho westchnęła Różyczka.
Cała nadzieja w Legolasie.
Jacek Jaworek:
Fakty są takie, Zmarzlik cienka fajo, że mi na ciebie i Pijo potrzebne było siedemdziesiąt jeden minut i dwanaście sekund.
14. Debiutant Roku (od początku 2023 roku, debiutant w społeczności)
Nominacje: Pshemo, Kurwiszon, Piernikowy, Njay, rokoko, Czuek, Vulgard
15. Progres Roku
Nominacje: Squbaniec, kshaq, Piernikowy, Pshemo, Lewkoń, Kurwiszon, Monti
16. Wajcha Roku
Nominacje:
Zmarzlik-Gate w Snajperskiej,
Remis One-Punch Man - kres krówki w Kreskówkowej (zdrada o zmierzchu),
Z Bolca na Pracusia w Ślepokulawej,
Z Bolca na Szelesta w Ślepokulawej,
Na sanah w Szachowej (Gambit Sandomierski)
Na Lewkonia-Detektywa w Zapoznawczej "go2goal"
Wojskowa Karetka w meczówce na Muchę
Na Messiego w Kuleszowej
Wajcha na egze w Discordowej
Na Messiego w Kuleszowej
Wajcha na egze w Discordowej
17. Zagranie "Plejs" Roku
Nominacje:
"Wyjebało mi excela" Wojskowej Karetki,
Fake-claim Klawisza Denholma,
Pionierski antagonizm/dystansowanie się Wiśniewskiego i Klocucha,
Poświęcenie Prześlicznej Felietoniski,
Gambit Harriera,
Antagonizm/dystansowanie się Harriera i Ozdoby,
Odpuszczenie mordu/modlitwa na Marii z Nazaretu w Świątecznej,
Kuleszowe odpuszczenie mordu
Zmarzlik-Gate w Snajperskiej
Mord na Mścicielu w Discordowej
Mafia Glonowa w Ślepokulawej
Meta-rakiety w Discordowej uniewinniające graczy
Spam Słowackiego w Doktorskiej
Wall-posty Mafiozów po otwarciu tematu w Botowej
Baylandowa gra na endurance
Mord na Mścicielu w Discordowej
Mafia Glonowa w Ślepokulawej
Meta-rakiety w Discordowej uniewinniające graczy
Spam Słowackiego w Doktorskiej
Wall-posty Mafiozów po otwarciu tematu w Botowej
Baylandowa gra na endurance
18. Słowo/Powiedzenie Roku
Nominacje: wajcha, herolincz, glonobicie, kurwidołek, townslip, pressing, "daj z wątroby", mięso, omgus, gmochy, kurka rurka, "z mafiozami nie gadam", "podsumowanie Reda", "wjebaniec"
19. Avatar Roku (w kontekście z kreacją/rozgrywaną edycją)
Nominacje: bobek, Cogito ergo SUM, Influencer Inaczej, Kapitan Cieniutki, Władca Pierścieni, Harrier du Bois, Grubol, Św. Mikołaj z Krakowa, kres krówki, Ali Agca, oaza, green69, Skalmar, Michał Wiśniewski, Konduktor
20. Pojedynek Roku (konflikt w edycji)
Nominacje:
Generał Raymund vs green69,
Pinsa vs Rimbaud,
Anastazja vs glony,
Czesio vs Wiśniewski,
Grubol vs Papież,
Dionizy vs służba,
Konduktor vs Baylan,
Cenarius vs Tasiemiec
Oh Dae-Su vs Forrest Gump
21. Mem Roku
Bez nominacji.
22. Osobowość Roku (w edycjach - oceniamy styl gry, wrażenia artystyczne)
Nominacje: Pshemo, Sidor, Kacper, Kurwiszon, Lewkoń, egze, Monti, lowrider, Eneldo
23. Mistrz Gry Roku
Nominacje: Volverin, Antura, Red, Szarlej, lowrider, Njay
24. Testament Roku (oceniamy merytorykę)
Testament Golluma: mafiacorner.boards.net/post/65574/thread
Testament Williama Shakespeare'a: mafiacorner.boards.net/post/44208/thread
Testament Wielkiego Szu: mafiacorner.boards.net/post/20896/thread
Testament Ericlynnwrighta: mafiacorner.boards.net/post/17977/thread
Testament oazy: mafiacorner.boards.net/post/22401/thread
Testament Sama Losco: mafiacorner.boards.net/post/32356/thread
Testament Kangurka Kao: mafiacorner.boards.net/post/87834
Testament Fernando Santosa: mafiacorner.boards.net/post/57797