|
Ogólny
Feb 6, 2024 22:55:02 GMT 1
Post by Volverin on Feb 6, 2024 22:55:02 GMT 1
Jakim cudem Pitbull jest jeszcze w grze, skoro wykazałem jego mafijność w sobotę? Kompromitacja miasta. Będę miał srogi ubaw z Twojej pewności siebie, jeśli Kacper okaże się niewinny. A dla mnie jest niewinny. Ten głos od Szarleja go broni, mafia by nie jebała w siebie nawzajem w sytuacji, gdy obaj są na świeczniku. Bo jakby zleciał jednak Kacper, to Denis by tego i tak nie dociągnął. Trudno, najwyżej wyjdę na idiotę, ale dla mnie Kacper gra niewinnie. A w mafii jest moim zdaniem Łuczyk, bo mi mocno przypomina Tenorka w swoich zagraniach. Pamięć do faktów edycyjnych może masz, ale gdzie tam w łuczyku Tenorek? Niebo a ziemia.
|
|
|
Ogólny
Feb 6, 2024 22:57:01 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Feb 6, 2024 22:57:01 GMT 1
ok papież mafia
|
|
|
Ogólny
Feb 6, 2024 22:57:01 GMT 1
Post by Richard Russell on Feb 6, 2024 22:57:01 GMT 1
Jakim cudem Pitbull jest jeszcze w grze, skoro wykazałem jego mafijność w sobotę? Kompromitacja miasta. Będę miał srogi ubaw z Twojej pewności siebie, jeśli Kacper okaże się niewinny. A dla mnie jest niewinny. Ten głos od Szarleja go broni, mafia by nie jebała w siebie nawzajem w sytuacji, gdy obaj są na świeczniku. Bo jakby zleciał jednak Kacper, to Denis by tego i tak nie dociągnął. Trudno, najwyżej wyjdę na idiotę, ale dla mnie Kacper gra niewinnie. A w mafii jest moim zdaniem Łuczyk, bo mi mocno przypomina Tenorka w swoich zagraniach. Łuczyk mafiozo zamordowałby Adamczewskiego tym bardziej po mojej deklaracji głosowania w rywala Łuczyka w meczówce
|
|
Magmar
Edycja#41
Limit postów: 128
|
Ogólny
Feb 6, 2024 23:00:28 GMT 1
Post by Magmar on Feb 6, 2024 23:00:28 GMT 1
Odwrócona psychologia.
|
|
|
Ogólny
Feb 6, 2024 23:02:48 GMT 1
Post by Richard Russell on Feb 6, 2024 23:02:48 GMT 1
mafia sobie nie utrudnia jeśli nie musi, poza tym Kacper broniący mafijnie grającego Łuczyka po to by w meczówce do której tego Łuczyka przepchnął ustawić się w roli arbitra jest dużo bardziej mafijny niż najbardziej mafijnie grający Łuczyk, który w mafii potrafi grać zupełnie niemafijnie
|
|
|
Ogólny
Feb 6, 2024 23:06:38 GMT 1
Post by Volverin on Feb 6, 2024 23:06:38 GMT 1
Mordy Wykrywacza-mafiozy również nie mają zbytniego sensu. Gospodarz nie wskazywał, Soplica nie wskazywał, Hamari nie wskazywał. Po co ich mordować? Casus Magmara. Odwalasz sobie spokojnie Diego, Wokulskiego, a miasto niech walczy ze sobą.
|
|
Magmar
Edycja#41
Limit postów: 128
|
Ogólny
Feb 6, 2024 23:07:03 GMT 1
Post by Magmar on Feb 6, 2024 23:07:03 GMT 1
|
|
|
Ogólny
Feb 6, 2024 23:07:41 GMT 1
Post by Richard Russell on Feb 6, 2024 23:07:41 GMT 1
To były te słynne mordy zdradzieckie Kacperka
|
|
|
Ogólny
Feb 6, 2024 23:10:30 GMT 1
Post by Stanisław Wokulski on Feb 6, 2024 23:10:30 GMT 1
Teraz wszystkie mordy sie układają w logiczną całość. Kacper morduje wszystkich co się bardziej uniewinniali od niego w trakcie edycji ;p
|
|
|
Ogólny
Feb 6, 2024 23:13:11 GMT 1
Post by Polski Madagaskar on Feb 6, 2024 23:13:11 GMT 1
te mordy sa tak chamsko pod kacpra, ze az ciezko uwierzyc, ze to on
mocno zmienie sposob myslenia o grze po tej edycji
|
|
Gary
Gracz
|
Ogólny
Feb 6, 2024 23:26:16 GMT 1
via mobile
Post by Gary on Feb 6, 2024 23:26:16 GMT 1
Będę miał srogi ubaw z Twojej pewności siebie, jeśli Kacper okaże się niewinny. A dla mnie jest niewinny. Ten głos od Szarleja go broni, mafia by nie jebała w siebie nawzajem w sytuacji, gdy obaj są na świeczniku. Bo jakby zleciał jednak Kacper, to Denis by tego i tak nie dociągnął. Trudno, najwyżej wyjdę na idiotę, ale dla mnie Kacper gra niewinnie. A w mafii jest moim zdaniem Łuczyk, bo mi mocno przypomina Tenorka w swoich zagraniach. Pamięć do faktów edycyjnych może masz, ale gdzie tam w łuczyku Tenorek? Niebo a ziemia. Niebo a ziemia w czym? Bo ja nie porównuję poziomu gry, tylko wzirce zachowania. Moje odczucia są takie, że odgrywa teatr i szuka i zmienia zdanie pod publiczkę. Może się mylę. Ale dla mnie szanse na mafię kształtują się tak: WMP 55% Jan Paweł 35% Pitbull 10%
|
|
|
Ogólny
Feb 6, 2024 23:27:59 GMT 1
Post by Stanisław Wokulski on Feb 6, 2024 23:27:59 GMT 1
No a ja bym dał tak: 75% Pitbull 15% WMP 10% Adamczewski
|
|
|
Ogólny
Feb 6, 2024 23:41:12 GMT 1
Post by Volverin on Feb 6, 2024 23:41:12 GMT 1
Pamięć do faktów edycyjnych może masz, ale gdzie tam w łuczyku Tenorek? Niebo a ziemia. Niebo a ziemia w czym? Bo ja nie porównuję poziomu gry, tylko wzirce zachowania. Moje odczucia są takie, że odgrywa teatr i szuka i zmienia zdanie pod publiczkę. Może się mylę. Ale dla mnie szanse na mafię kształtują się tak: WMP 55% Jan Paweł 35% Pitbull 10% Nie wiem z czego wynikają w takim razie te odczucia. Ja gry pod publiczkę nie widzę. Jego mapa gry jest dla mnie przejrzysta, potrafię zrozumieć czemu zmieniał zdanie, co nim kierowało. Generalnie jeśli Wykrywacz jest w mafii to jest jednocześnie: 1. przechujem totalnym z gry w temacie 2. zrobił wszystko co mógł, żeby ten występ zaprzepaścić całym zbiorem nieoptymalnych/złych decyzji w podejściu do innych zawodników, w dobieraniu mordów itp. Więc uważam, że będzie niewinny. Nawet można z tego spróbować stworzyć jakieś pseudo-twierdzenie na zasadzie *gra zbyt dobrze jeśli w mafii, żeby być w sytuacji w jakiej się znalazł*. Dlatego w poprzedniej edycji Twój Stary miał wysokie notowania u większości miastowych. Obok z kolei masz takiego Pitbulla, który wykonuje ruchy nastawione na to, żeby zbierać punkty. Tu z kimś pogada, tam kogoś uspokoi i pojedna, tu sobie naturalnie odpowie na zarzuty. Właśnie po to, żeby pociągać za psychologiczne sznurki graczy.
A Adamczewski to niewinny Njay
|
|
|
Ogólny
Feb 6, 2024 23:46:57 GMT 1
Post by Volverin on Feb 6, 2024 23:46:57 GMT 1
te mordy sa tak chamsko pod kacpra, ze az ciezko uwierzyc, ze to on mocno zmienie sposob myslenia o grze po tej edycji Też trochę specyfika edycji. Bezrolna, mało graczy, dwóch mafiozów. Można pozwolić sobie na takie bezwzględne mordy (czy nawet trzeba w sytuacji Pitbulla?), żeby nie wylądować za kilka dni ze zgrają wrogów w wątku z rozgrywką.
Co innego w dużej edycji - więcej zmiennych, więcej mafiozów, szukanie rolnych. Tam już o wiele trudniej wyciągać wnioski z mordów.
|
|
|
Ogólny
Feb 6, 2024 23:48:09 GMT 1
Post by Stanisław Wokulski on Feb 6, 2024 23:48:09 GMT 1
Różnica między Twoim Starym a Wykrywaczem jest taka, że Twój Stary już zaczął pomału słabnąć co było widoczne po przeanalizowaniu rozgrywki. Wykrywacz ma coś odwrotnego i ma tendencję wzrastającą aż do linczu na Ani. Przede wszystkim wyglądał tak by rzeczywiście miasto miało wywalić go lub egze przed meczówką.
|
|
|
Ogólny
Feb 6, 2024 23:50:26 GMT 1
via mobile
Post by Gospodarz on Feb 6, 2024 23:50:26 GMT 1
ale super edycja
|
|
|
Ogólny
Feb 6, 2024 23:50:40 GMT 1
via mobile
Post by Gospodarz on Feb 6, 2024 23:50:40 GMT 1
łysy musi ciężary poprzenosić
|
|
|
Ogólny
Feb 7, 2024 0:12:07 GMT 1
Post by Ania Gotuje on Feb 7, 2024 0:12:07 GMT 1
Kurde, przy głupocie ja bym się może jeszcze dzisiaj wybronił, ale wiedziałem, że za bardzo nie będę miał czasu, a co to za meczówka, gdzie jeden z graczy jest trochę z doskoku. No, ale chyba dobrze się stało, bo jakbym został i uwaliliby Russela, to bym już całkiem ochujał Czołem! Fajna gra, pierwszy raz chyba miałem okazję grać z Tobą, zapraszamy częściej. Miałem Ci pokazać, jaki był sens Twojej dalszej kreacji, ale nie zdążyłem W ogóle w końcu spotkałem kogoś kto w tym kraju ogląda PNA, bo jak o tym mówię, to wszyscy patrzą na mnie jak na dziwaka (choć skończyło mi się darmowe Megogo, muszę coś wykombinować). A już fakt że wybrałeś kogoś z reprezentacji Mali to jestem Twoim fanem, bo ja akurat obecnie w FM prowadzę reprezentacje Mali (choć tam akurat Hamari jest rezerwowym, to wersja 2021). Podbijam, liczę że to granie "raz na pół roku" to tylko takie niedoszacowanie i bardziej raz na 2-3 miesiące :> Zobaczymy, ale ciężko grać jak tu jeden wrzeszczy, tu drugi wrzeszczy, a gdzieś tam jeszcze baba wrzeszczy I ogólnie jakoś mam pecha do tej mafii, w pierwszej miałem zapalenie spojówki, miałem grać w snajperskiej ale znowu to samo. Żeby było śmieszniej to w tej obecnej też mi młody wsadził palec do oka jak już się zapisałem, ale tym razem bez problemów. Za to wczoraj mi komputer nie odpalił i jednocześnie coś tam pisałem i stawiałem system. Byłem już tak zmęczony, że tylko kolorowankę wstawiłem i jakiegoś gówno posta napisałem. Fajnie się gra z kreacjami, teraz widzę że na cmentarzu też rozkmina kto to kurwa jest Ania Natomiast zauważyłem, że tu często chyba gra startuje w czwartki, co powoduje moje problemy na początku. Bo jak gra zaczyna się w czwartek wieczorem, to zwykle mam czas, mogę coś tam pisać, ale za bardzo nie ma o czym Potem idę w piątek rano do pracy i mam jakieś 2-3 godziny okienka, gdzie muszę zrobić obiad, zjeść, coś tam ogarnąć i wieczorem mnie nie ma. Za to potem późno w nocy lub przez większość soboty zwykle mam czas. I np. teraz nie było przerwy więc już od razu w sobotę mogłem coś więcej napisać, a w Szachowej jak była przerwa do soboty wieczór, to wielu już mnie zaszufladkowało. Więc jak chce się chować pod kreacją to muszę coś z tym zrobić, bo będzie mnie zbyt łatwo rozszyfrować
|
|
|
Ogólny
Feb 7, 2024 0:33:46 GMT 1
Post by Volverin on Feb 7, 2024 0:33:46 GMT 1
Przyjęliśmy starty w czwartki jako standard w tamtym roku, ale może warto to czasem jakoś różnicować, kto wie Kreacje są świetne, owszem, zawsze dodają kolorytu edycjom.
|
|
|
Ogólny
Feb 7, 2024 7:56:47 GMT 1
Post by Jacek Soplica on Feb 7, 2024 7:56:47 GMT 1
Kol. Gary przypomina mi podmiot liryczny z kultowej (nomen omen) piosenki Kazika. Wszyscy wokół tłumaczą mu, że Pitbull jest w mafii, a on uparcie twierdzi, że na głowie kwietny ma wianek, w ręku zielony badylek, a przed nim bierzy baranek, a nad nim lata motylek... 🙂
|
|