|
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 11:14:46 GMT 1
Francois Pignon 5 - Jeremi, Kwicoł, Pan nikt, Robert Mateja, ShinkansenBOSS 2 - BOSS, Stępień Stępień 1 - Stanisław Ulam Stanisław Ulam 1 - Francois Pignon
Brak głosu:
Jacek Stachursky - 1 pkt karny Filthy Frank - 1 pkt karny
Frank chciał zmienić na Pignona ale mu nie zmieniło.
Mafia nie mogla wiedzieć czy wajcha wyjdzie dopóki sami nie wsadzą głosów.
Boss niewinny = jaki profit z wajchy?
Profit z wajchy jeśli Ulam w mafii który wchodził w konflikt z Pignonem. Jeśli Ulam mafia, to wśród skutecznie wajchujacych jest mafioza. Franka odrzucam bo po co miałby o tym pisać wprost?
Mateja, Jeremi, jakie były Wasze motywacje do głosu na Pignona? Co o nim sądziliscie? Kiedy poczuliście niewinność Bossa?
Mafia: Ulam, Mateja, Nikt/Frank? Frank mógł mieć wcześniej na Bossie, ale zejść, żeby zwiększyć szanse na zrzut Pignona.
|
|
|
Post by Stanisław Ulam on Feb 21, 2024 11:15:08 GMT 1
Czytajcie Ulama, może wzrośnie Wasza wiedza z matematyki.
|
|
|
Post by Stanisław Ulam on Feb 21, 2024 11:17:01 GMT 1
Profit z wajchy jeśli Ulam w mafii który wchodził w konflikt z Pignonem. Jeśli Ulam mafia, to wśród skutecznie wajchujacych jest mafioza. Franka odrzucam bo po co miałby o tym pisać wprost? Ja wchodziłem w konflikt z Pignonem? Ja się do niego przymilałem. To on mnie zaczepiał.
|
|
|
Post by Stanisław Ulam on Feb 21, 2024 11:20:16 GMT 1
Widzę dwóch niemal niekwestionowanych miastowych. Pan Nikt Robert Mateja Uważam, że ich luzu i humoru nie da się zagrać w mafii. Podtrzymuję. I przypominam tak w kontekście tych ostatnich postów Shinkansena.
|
|
|
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 11:21:36 GMT 1
Stanisław Ulam na prezydenta mafiozęOczywiście że mam swoje zdanie Kwicoł, Stanisław Ulam jest w mafii. I teraz odwracasz pan kota ogonem, bo kolega w tarapatach, panie Kwicoł. Panie Kwicoł 153 posty pan napisoł, jakieś 100 wincyj ode mnie, a mógłbym streścić je w dwóch słowach panie Kwicoooł, ''no debil''. Pozdrowienia, panie Kwicoooł Pignon, a co ty o Bossie sądzisz? Wreszcie ktoś zapytał mnie o zdanie! Nie wiem, nic nie sądze o Bossie bo na tym etapie gry skupiam się na tym czyj avatar wygląda najbardziej mafijnie. Padło na Stanisława Ulama na którego oddałem głos i zdanie nie zmienię. *** Zresztą, za łatwo idzie na Bossa. Jeśli mafia nie jest wśród glonów, to tutaj byłaby ostrzejsza gra o to nazwisko. Nie macie wrażenia, że Pignon idzie ciężej niż Boss? *** Mateja jest niewinny. To wina polskiego szkolenia skoków narciarskich. Ręka boska niech chroni od linczowania Mateji. Stanisław Ulam musi być mafiozą, ustawił sobie avatar żeby groźniej wyglądać. Pluję faktami a mafiozi zasypują forum postami żeby przykryć genialnie ustalenia detektywa Pignon. Potwierdzam, Mateja niewinny, ale genialne ustalenia matematyka dały miastu tę informację już wczoraj. no, i tak jak mówiłem - w gronie pan nikt, francuzik, frank jeden sobie siedzi i zawija w sreberka Tymczasem Shinkansen mnie szturchał, gdy pressowałem Franka, rozbijając ówczesny kręgosłup. A jeszcze wracając, Filth naprawdę wbił do tematu tylko po to, żeby w tak nieciekawy sposób skomentować moją skądinąd prowokującą myśl? Wypowiadałem się o Matei. Nie mów, że przeoczyłeś? Ale powtórzę: Mateja zdążył mnie już tak mocno rozbawić, że wątpię, by gracz z takim luzem był w mafii. Wobec czego góruje na liście niewinnych. Nie mam innych myśli o Matei. To mi wystarczy, aby zbudować użyteczną (dla siebie) mapę gry w D1. Ty zaś, Japończyku, powiedz mi co sądzisz o Nikim i Francuzie. Widzę dwóch niemal niekwestionowanych miastowych. Pan Nikt Robert Mateja Uważam, że ich luzu i humoru nie da się zagrać w mafii.
|
|
|
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 11:25:00 GMT 1
Czyli tak:
Ulam podszczypuje Franka - plus dla Franka jeśli Ulam w mafii, Klocuch grał na distancing, ale podejrzewam, że tu jest bardzo straight-forward. Ulam hołubi Mateję i Nikta.
Jednocześnie Ulam chce rozszerzać mapę gry na 'glony'. Po wyłączeniu Mateji i Nikta zostaje właściwie tylko Jeremi i nieżyjący Pignon.
Idzie pociąg na Bossa i Ulam zauważa, że Pignon ciężej niż Boss, a to nieprawda, bo na Bossa ciężko było złapać trakcję.
Pignon otwarcie antagonizuje Ulama.
Więc jeszcze raz - jeśli Ulam jest w mafii, to w wajchujących na Pignona na pewno jest mafioza i rosną szansę Mateji/Nikta.
Nikt, co sądzisz o Matejce?
|
|
|
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 11:25:49 GMT 1
Ostatnie pytanie przed snem: Jacek Stachursky Stępień Kwicoł BOSS Shinkansen i ewentualnie jeszcze inni, którzy grali w edycji z Wiśniakiem: jak grał mafiozo Klocuch? Budował pozycję? Był merytoryczny? Czy pisał wkurzające rzeczy, czy raczej był przymilny? Plus dla Nikta, aczkolwiek Ulam nie gra jak Klocuch. Ja myślałem, że to Sidor.
|
|
|
Post by Stanisław Ulam on Feb 21, 2024 11:26:54 GMT 1
Czyli tak: Ulam podszczypuje Franka - plus dla Franka jeśli Ulam w mafii, Klocuch grał na distancing, ale podejrzewam, że tu jest bardzo straight-forward. Ulam hołubi Mateję i Nikta. Jednocześnie Ulam chce rozszerzać mapę gry na 'glony'. Po wyłączeniu Mateji i Nikta zostaje właściwie tylko Jeremi i nieżyjący Pignon. Idzie pociąg na Bossa i Ulam zauważa, że Pignon ciężej niż Boss, a to nieprawda, bo na Bossa ciężko było złapać trakcję. Pignon otwarcie antagonizuje Ulama. Więc jeszcze raz - jeśli Ulam jest w mafii, to w wajchujących na Pignona na pewno jest mafioza i rosną szansę Mateji/Nikta. Nikt, co sądzisz o Matejce? Dbanie o równe rozłożenie pressingu w D1 to rozszerzanie mapy na glony????
|
|
BOSS
Edycja#42
married
|
Post by BOSS on Feb 21, 2024 11:29:26 GMT 1
Czyli tak: Ulam podszczypuje Franka - plus dla Franka jeśli Ulam w mafii, Klocuch grał na distancing, ale podejrzewam, że tu jest bardzo straight-forward. Ulam hołubi Mateję i Nikta. Jednocześnie Ulam chce rozszerzać mapę gry na 'glony'. Po wyłączeniu Mateji i Nikta zostaje właściwie tylko Jeremi i nieżyjący Pignon. Idzie pociąg na Bossa i Ulam zauważa, że Pignon ciężej niż Boss, a to nieprawda, bo na Bossa ciężko było złapać trakcję.
Pignon otwarcie antagonizuje Ulama. Więc jeszcze raz - jeśli Ulam jest w mafii, to w wajchujących na Pignona na pewno jest mafioza i rosną szansę Mateji/Nikta. Nikt, co sądzisz o Matejce? No tutaj to ja nie jestem przekonany, bo trzy osoby napisały otwarcie że mają na mnie - Shinkansen, Kwicoł, Stępień + Nikt też to zasugerował, a czy ktoś napisał otwarcie że ma na Pignonie? Kwicoł go cisnął to pamiętam
|
|
|
Post by Stanisław Ulam on Feb 21, 2024 11:30:37 GMT 1
Ostatnie pytanie przed snem: Jacek Stachursky Stępień Kwicoł BOSS Shinkansen i ewentualnie jeszcze inni, którzy grali w edycji z Wiśniakiem: jak grał mafiozo Klocuch? Budował pozycję? Był merytoryczny? Czy pisał wkurzające rzeczy, czy raczej był przymilny? Plus dla Nikta, aczkolwiek Ulam nie gra jak Klocuch. Ja myślałem, że to Sidor. Może jeszcze za wcześnie o tym mówić, bo dopiero powoli wychodzę z kreacji?
|
|
|
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 11:30:41 GMT 1
A żeby nie przepadło, bo może wpadł lucky shot, to się przypomnę: Francois Pignon Obraz w głowie mi się wytworzył taki, że z dupy poszły strzały w jego kierunku i nie miał na to jak naturalnie odpowiedzieć, a na mafijnym mu powiedzieli, żeby dał se spokój, milczał i przeczekał, bo do linczu i tak daleko, a wdawanie się w taplanie z jakąś płotką może wyjść takiemu mafiozie tylko na złe i przyciągnąć niepotrzebną uwagę. Takie imo siedzienie w kreacji, która nie ma za bardzo ani ochoty do powiedzenia czegokolwiek ciekawego ani ochoty w jakimś konkretniejszym spełnieniu się kreacyjnie w pierwszym dniu (no offence, pal) też mi się źle kojarzy. [REDACTED] Oczywiście takie coś można odbić zupełną prawdą, że ma się życie, i się człowiek akurat poszedł umyć. No ale albo los, albo wspomniany kolega mi dał amunicję, więc strzelam. Ehh, do dupy takie granie. E: Jednak nie mogę tego powiedzieć, więc usunąłem XD Pignon mój ulubiony gracz, reszta bez podjazdu. No a z drugiej strony pisał, że pidżon to jego ulubiony gracz, tak że plącze się w zeznaniach Chyba że chce linczować swoich ulubieńców, to git i lecimy dalej Napisałem to później, nie widzę nic złego w tym, że jego późniejsze posty mnie kupiły pod względem estetycznym, no ale nad gustami się nie dyskutuje. Pignon nie bierze jeńców. Pignon już tak nie bawi, kto to do kurwy nędzy Jeremi. Mi głosu nie wysłało? Co za wadliwa maszyna. Mi głosu nie wysłało? Co za wadliwa maszyna. Kliknąłem na Pignona, sorry bracie. Może mnie w chuja zrobiliście i głos trzeba było z typami wysłać? *** Frank, jesteś piernikiem?
|
|
|
Post by Stanisław Ulam on Feb 21, 2024 11:32:05 GMT 1
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 11:36:17 GMT 1
via mobile
Post by Kwicoł on Feb 21, 2024 11:36:17 GMT 1
Masz pewnie rację Natomiast ja akurat co do Mateji zacząłem nabierać wątpliwości, chłop wczoraj praktycznie nie istniał, napisał że ciężko mu wyciągnąć wnioski, dołączył się do głosowania i elo W poprzedniej edycji mimo że też nie grzeszył aktywnością, to pokazywał samodzielne myślenie, potrafił zaskoczyć autorskim fajnym wnioskiem, nie bał się z nimi wychodzić A tu? Jakaś popierdółka na razie Nie pamiętam czy grałem z Janosikiem, która to była edycja? W tej z Anią na bank nie grałem Mateja może być w mafii ale to jest tak leniwy lincz xd No być może jest, ale warto go rozważyć i ewentualnie pomyśleć, z kim w tej mafii mógłby być, jak cię linczowanie dwóch glonów po kolei nie bawi Ja se muszę dzisiaj rozpisać wszystkich w jakiejś ładnej liście, ale to jakoś po południu bardziej jak mi się w robocie uspokoi
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 11:36:50 GMT 1
via mobile
Post by Kwicoł on Feb 21, 2024 11:36:50 GMT 1
w ogóle przeczytałem ten setup i przecież to jest doskonała sytuacja bo nie trzeba linczować takich wiecznych what ifów Kwiczoł, Stachurski, dzisiaj wielkie czytanie: a) ulama b) franka I czekam co tam nowego Mateja i Nikt są w stanie powtórzyć. Rozwiń bo ja jak zwykle z setupu pewnie rozumiem połowę
|
|
|
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 11:36:53 GMT 1
Uff, tak, jestem od godziny online, czytałem temat od mojego ostatniego posta aż do teraz. Ciężko wyciągnąć wnioski jak 3/4 z tych postów to pogadanki - napierdalanki między sobie znanymi graczami. Oczywiście z pozycji miastowego lampka pali mi się przy osobach, które mnie wrzucają na świecznik, ale nie mam im tego - przynajmniej teraz, na tym etapie, za złe. Wiadomo, że celowanie się w cichych przemykaczy jest na start zawsze w modzie. To jest ta sama osoba na przestrzeni kilkunastu dni. Wszystko uleciało z tego balona. Mateja mafia.
|
|
|
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 11:38:15 GMT 1
O 21:00 wysłal info, ze sie podkleja, lincz sledzil, zadnego wsadu nie dodał.
Lincz jest korzystny dla mafii jeśli w mafii jest Ulam. Ulam roztacza parasol ochronny nad Mateją od startu.
Musimy zlinczować jednego z tej dwójki.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 11:39:32 GMT 1
via mobile
Post by Kwicoł on Feb 21, 2024 11:39:32 GMT 1
Widzę dwóch niemal niekwestionowanych miastowych. Pan Nikt Robert Mateja Uważam, że ich luzu i humoru nie da się zagrać w mafii. Podtrzymuję. I przypominam tak w kontekście tych ostatnich postów Shinkansena. Ulam czy ty masz rozum i godność człowieka? Uniewinniasz nie wiadomo na jakiej zasadzie dwóch gości którzy nie pokazali nic albo niewiele (jak na siebie) Rozumiem że lubisz losowania ale zdajesz sobie chyba sprawę, że tym manewrem zacieśniasz sobie pole wyboru tak , że w zasadzie znalezienie mafii powinno być dla ciebie dość łatwe? Gdzie ją widzisz?
|
|
|
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 11:39:46 GMT 1
w ogóle przeczytałem ten setup i przecież to jest doskonała sytuacja bo nie trzeba linczować takich wiecznych what ifów Kwiczoł, Stachurski, dzisiaj wielkie czytanie: a) ulama b) franka I czekam co tam nowego Mateja i Nikt są w stanie powtórzyć. Rozwiń bo ja jak zwykle z setupu pewnie rozumiem połowę Jeśli jest bezpośrednia koneksja między dwójką potencjalnych mafiozów, to nie musze w tym momencie kminić, czy np w mafii z Mateją i Ulamem możesz być Ty, bo nie ma to dla mnie znaczenia długofalowo jeśli oni w mafii są. Więc jesteś moim warunkowym what ifem -> jest temat Mateji, bronisz lekko Matejkę, ale nawet nie potrzebuje sobie zaprzątać tym głowy i mogę dalej z Tobą współpracować trochę bardziej patrząc na ręce.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 11:42:34 GMT 1
via mobile
Post by Kwicoł on Feb 21, 2024 11:42:34 GMT 1
Czyli tak: Ulam podszczypuje Franka - plus dla Franka jeśli Ulam w mafii, Klocuch grał na distancing, ale podejrzewam, że tu jest bardzo straight-forward. Ulam hołubi Mateję i Nikta. Jednocześnie Ulam chce rozszerzać mapę gry na 'glony'. Po wyłączeniu Mateji i Nikta zostaje właściwie tylko Jeremi i nieżyjący Pignon. Idzie pociąg na Bossa i Ulam zauważa, że Pignon ciężej niż Boss, a to nieprawda, bo na Bossa ciężko było złapać trakcję. Pignon otwarcie antagonizuje Ulama. Więc jeszcze raz - jeśli Ulam jest w mafii, to w wajchujących na Pignona na pewno jest mafioza i rosną szansę Mateji/Nikta. Nikt, co sądzisz o Matejce? Ja bym wcale nie wykluczał Ulama z Frankiem, nie pamiętam żeby tam występowało jakieś podszczypywanie specjalnie szkodliwe dla któregokolwiek z nich, a ta sekwencja odnośnie Pidżona Franka, którą cytowałem też jest dziwna Na tyle że nie wiem jakie z niej wnioski wyciągnąć, bo równie dobrze to mógł być po prostu zły timing tych zmian zdania, a równie dobrze mógł próbować uniknąć głosu na niewinnym
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 11:43:37 GMT 1
via mobile
Post by Kwicoł on Feb 21, 2024 11:43:37 GMT 1
Uff, tak, jestem od godziny online, czytałem temat od mojego ostatniego posta aż do teraz. Ciężko wyciągnąć wnioski jak 3/4 z tych postów to pogadanki - napierdalanki między sobie znanymi graczami. Oczywiście z pozycji miastowego lampka pali mi się przy osobach, które mnie wrzucają na świecznik, ale nie mam im tego - przynajmniej teraz, na tym etapie, za złe. Wiadomo, że celowanie się w cichych przemykaczy jest na start zawsze w modzie. To jest ta sama osoba na przestrzeni kilkunastu dni. Wszystko uleciało z tego balona. Mateja mafia. No tak, to jest to co ja o nim dzisiaj też pisałem, chyba do Bossa
|
|