|
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 11:44:45 GMT 1
Czyli tak: Ulam podszczypuje Franka - plus dla Franka jeśli Ulam w mafii, Klocuch grał na distancing, ale podejrzewam, że tu jest bardzo straight-forward. Ulam hołubi Mateję i Nikta. Jednocześnie Ulam chce rozszerzać mapę gry na 'glony'. Po wyłączeniu Mateji i Nikta zostaje właściwie tylko Jeremi i nieżyjący Pignon. Idzie pociąg na Bossa i Ulam zauważa, że Pignon ciężej niż Boss, a to nieprawda, bo na Bossa ciężko było złapać trakcję. Pignon otwarcie antagonizuje Ulama. Więc jeszcze raz - jeśli Ulam jest w mafii, to w wajchujących na Pignona na pewno jest mafioza i rosną szansę Mateji/Nikta. Nikt, co sądzisz o Matejce? Ja bym wcale nie wykluczał Ulama z Frankiem, nie pamiętam żeby tam występowało jakieś podszczypywanie specjalnie szkodliwe dla któregokolwiek z nich, a ta sekwencja odnośnie Pidżona Franka, którą cytowałem też jest dziwna Na tyle że nie wiem jakie z niej wnioski wyciągnąć, bo równie dobrze to mógł być po prostu zły timing tych zmian zdania, a równie dobrze mógł próbować uniknąć głosu na niewinnym no właśnie też myslalem o tym, ze tam mogla pojsc niechec do pociagu i glos poszedl w powietrze bo ten Mateja poczul duza potrzebe napisania o 21:00 ze idzie za glosem tlumu Ulam mial konflikt z Pignonem mogla byc minimalizacja strat
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 11:45:19 GMT 1
via mobile
Post by Kwicoł on Feb 21, 2024 11:45:19 GMT 1
Rozwiń bo ja jak zwykle z setupu pewnie rozumiem połowę Jeśli jest bezpośrednia koneksja między dwójką potencjalnych mafiozów, to nie musze w tym momencie kminić, czy np w mafii z Mateją i Ulamem możesz być Ty, bo nie ma to dla mnie znaczenia długofalowo jeśli oni w mafii są. Więc jesteś moim warunkowym what ifem -> jest temat Mateji, bronisz lekko Matejkę, ale nawet nie potrzebuje sobie zaprzątać tym głowy i mogę dalej z Tobą współpracować trochę bardziej patrząc na ręce. A no tak, w sensie że wystarczy wyjebać dwóch i trzeci ma mniejsze znaczenie, to tak, to już ogarnąłem
|
|
|
Post by Stanisław Ulam on Feb 21, 2024 11:48:08 GMT 1
Podtrzymuję. I przypominam tak w kontekście tych ostatnich postów Shinkansena. Ulam czy ty masz rozum i godność człowieka? Uniewinniasz nie wiadomo na jakiej zasadzie dwóch gości którzy nie pokazali nic albo niewiele (jak na siebie) Rozumiem że lubisz losowania ale zdajesz sobie chyba sprawę, że tym manewrem zacieśniasz sobie pole wyboru tak , że w zasadzie znalezienie mafii powinno być dla ciebie dość łatwe? Gdzie ją widzisz? Jestem w trakcie tworzenia pierwszego wydania Księgi Szkockiej, miałem pisać wczoraj, ale za bardzo pochłonęła mnie Liga Mistrzów (i bardzo zasłużone zwycięstwo Interu).
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 11:50:48 GMT 1
via mobile
Post by Kwicoł on Feb 21, 2024 11:50:48 GMT 1
Ulam czy ty masz rozum i godność człowieka? Uniewinniasz nie wiadomo na jakiej zasadzie dwóch gości którzy nie pokazali nic albo niewiele (jak na siebie) Rozumiem że lubisz losowania ale zdajesz sobie chyba sprawę, że tym manewrem zacieśniasz sobie pole wyboru tak , że w zasadzie znalezienie mafii powinno być dla ciebie dość łatwe? Gdzie ją widzisz? Jestem w trakcie tworzenia pierwszego wydania Księgi Szkockiej, miałem pisać wczoraj, ale za bardzo pochłonęła mnie Liga Mistrzów (i bardzo zasłużone zwycięstwo Interu). A czy będą w niej jakieś typy na mafię? Bo nie wiem, czy warto czekać
|
|
|
Post by Stanisław Ulam on Feb 21, 2024 11:51:42 GMT 1
Nie mogę zdradzić.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 11:53:21 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 11:53:21 GMT 1
Nie możesz zdradzić ale w semi-defensywe i obrone innych wchodzisz jak tylko temat się pojawił.
Rurururu...
|
|
|
Post by jeremi on Feb 21, 2024 11:59:11 GMT 1
Mateja, Jeremi, jakie były Wasze motywacje do głosu na Pignona? Co o nim sądziliscie? Kiedy poczuliście niewinność Bossa?
pisalem o tym wczoraj, dla mnie BOSS dawal wajby Leppera, wiec moglem uspokoic swoje sumienie. oczywiscie chec sprawdzenia wajchy ktora sam zapoczatkowales tez byla waznym czynnikiem
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 12:00:44 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 12:00:44 GMT 1
Stachueksy Stępień Kwiczoł Boss
Jeremi Nikt
Frank Ulam Mateja
myślę że nierelwantne jest w ogóle zakładanie że w gronie uniewinnionych w boju może być mafioza
|
|
BOSS
Edycja#42
married
|
Post by BOSS on Feb 21, 2024 12:05:43 GMT 1
Dobry posting Lokomotywy ale Stępień będzie w mafii
|
|
BOSS
Edycja#42
married
|
Post by BOSS on Feb 21, 2024 12:11:07 GMT 1
Rolniki wyjechały strajkować zw
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 12:14:56 GMT 1
via mobile
Post by Kwicoł on Feb 21, 2024 12:14:56 GMT 1
Ulam wkurwia tym tajemniczym podejściem ale znowu to jest bardziej antymiastowe, niż mafijne
No i nie zdaje się być jakoś obsrany mimo frontu, który się na niego kształtuje
Ulam ta twoja księga tajemnicza: prolog to się pojawi jakoś na tyle wcześnie, żeby mieć czas na analizę przed linczem?
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 12:15:06 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 12:15:06 GMT 1
Mateja, Jeremi, jakie były Wasze motywacje do głosu na Pignona? Co o nim sądziliscie? Kiedy poczuliście niewinność Bossa?
pisalem o tym wczoraj, dla mnie BOSS dawal wajby Leppera, wiec moglem uspokoic swoje sumienie. oczywiscie chec sprawdzenia wajchy ktora sam zapoczatkowales tez byla waznym czynnikiem A weź poczytaj Franka, Ulama, Mateję i Nikta.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 12:16:18 GMT 1
via mobile
Post by Kwicoł on Feb 21, 2024 12:16:18 GMT 1
pisalem o tym wczoraj, dla mnie BOSS dawal wajby Leppera, wiec moglem uspokoic swoje sumienie. oczywiscie chec sprawdzenia wajchy ktora sam zapoczatkowales tez byla waznym czynnikiem Ty jeremi czekaj, bo właśnie cały problem jaki mieliśmy z Bossem to że wajbowo wygląda inaczej niż w swoich poprzednich miejskich wcieleniach Jakie widziałeś podobieństwo do Leppera?
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 12:16:31 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 12:16:31 GMT 1
Ulam wkurwia tym tajemniczym podejściem ale znowu to jest bardziej antymiastowe, niż mafijne No i nie zdaje się być jakoś obsrany mimo frontu, który się na niego kształtuje Ulam ta twoja księga tajemnicza: prolog to się pojawi jakoś na tyle wcześnie, żeby mieć czas na analizę przed linczem? Mam jedną wątpliwość - Ulam chciał rozszerzyć grę jak były fajty Shinkansen - Stachursky - Stępień - Boss. Nie mógł wtedy wiedzieć że efektem będzie wzajemne mizianie się po stópkach na koniec. Dlatego chyba bardziej bym dzisiaj szedł w Mateję przy tym wariancie.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 12:17:12 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 12:17:12 GMT 1
pisalem o tym wczoraj, dla mnie BOSS dawal wajby Leppera, wiec moglem uspokoic swoje sumienie. oczywiscie chec sprawdzenia wajchy ktora sam zapoczatkowales tez byla waznym czynnikiem Ty jeremi czekaj, bo właśnie cały problem jaki mieliśmy z Bossem to że wajbowo wygląda inaczej niż w swoich poprzednich miejskich wcieleniach Jakie widziałeś podobieństwo do Leppera? Jeremi - Boss 🥶🥶🥶🥶
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 12:18:08 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 12:18:08 GMT 1
uważasz, że ten post wielkiego myśliciela to jest coś, za czym warto podążać w tej gierce? i jeżeli tak, to jakie konkretne wnioski osobowe z niej wysnułeś, o ile jakiekolwiek? Nie wiem czy jest warty podazania, ale zastanawiam sie nad jego przeciwna strona. BOSS: mafiacorner.boards.net/post/101059/thread probuje przejac inicjatywe wskazania celu Stepien: mafiacorner.boards.net/post/101092/thread rowniez probuje przejac inicjatywe, ale wprowadza tutaj teorie o losowaniu Stachursky: mafiacorner.boards.net/post/101125/thread trzecia osoba, ktora chce aby podazac za jej typem mamy wiec trzech ludzi chcacych nadac inicjatywe, wydaje mi sie ze jeden z nich powinien w takim przypadku byc mafioza hmm, tutaj nie przeszkadzało się zastanowić nad Bossikiem
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 12:18:13 GMT 1
via mobile
Post by Kwicoł on Feb 21, 2024 12:18:13 GMT 1
Dobry posting Lokomotywy ale Stępień będzie w mafii No moim zdaniem też może być, bardzo szybko zszedł z tego Jacy jak pociąg go uniewinnił i mam wrażenie że bardziej się kontroluje, jakby to było potknięcie na którym nie chciałby się wysypać Jak pomyliłem kolejność zdarzeń to dajcie znać bo z pamięci se piszę tera
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 12:19:25 GMT 1
via mobile
Post by Kwicoł on Feb 21, 2024 12:19:25 GMT 1
Ulam wkurwia tym tajemniczym podejściem ale znowu to jest bardziej antymiastowe, niż mafijne No i nie zdaje się być jakoś obsrany mimo frontu, który się na niego kształtuje Ulam ta twoja księga tajemnicza: prolog to się pojawi jakoś na tyle wcześnie, żeby mieć czas na analizę przed linczem? Mam jedną wątpliwość - Ulam chciał rozszerzyć grę jak były fajty Shinkansen - Stachursky - Stępień - Boss. Nie mógł wtedy wiedzieć że efektem będzie wzajemne mizianie się po stópkach na koniec. Dlatego chyba bardziej bym dzisiaj szedł w Mateję przy tym wariancie. Mateja z gry na pewno wygląda mizerniej, chociaż poprzeczka nie jest ustawiona wysoko No ale jak mają potencjał na wspólne mafiowanie to wsio ryba tak naprawdę
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 12:21:11 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 12:21:11 GMT 1
Jaca nie komentuj Tuchela tylko chodź pogadać
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 12:21:20 GMT 1
via mobile
Post by Kwicoł on Feb 21, 2024 12:21:20 GMT 1
Ty jeremi czekaj, bo właśnie cały problem jaki mieliśmy z Bossem to że wajbowo wygląda inaczej niż w swoich poprzednich miejskich wcieleniach Jakie widziałeś podobieństwo do Leppera? Jeremi - Boss 🥶🥶🥶🥶 Bardziej myślałem nad tym że Jeremi może być tym trzecim w zasadzie z kimkolwiek, mało aktywny gracz mógł się wystraszyć zostawienia głosu na niewinnym i wymyślił jakąkolwiek wymówkę żeby go zdjąć Ten boss to trochę sf dla mnie teraz już xd
|
|