BOSS
Edycja#42
married
|
Post by BOSS on Feb 21, 2024 17:36:37 GMT 1
bylem ciekawy co odpiszesz to też jest przecież miastowy lep jeśłi ktokolwiek dalej rozkminia Jeremiego
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 17:37:55 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 17:37:55 GMT 1
Ulam też tak mocno gra w swoją gierkę, że nie widzę jego winy w tym momencie. Niezrzeszony ekscentryk. To chyba zostało Ci 4 na 3 miejsca w mafii. Z czego ja niewinny, to de facto mafia musi wyglądać tak: Frank-Stępień-Mateja. Pasuje Ci to? Tak, też o tym pomyślałem. Imo pchanie Shinkansena to kolejny punkt zwrotny w rozgrywce i trzeba będzie zbadać kto to robił autentycznie szukając prawdy a kto chciał zrobić u-turna. Ten post Franka, właściwie jego pierwszy merytoryczny mi nie siadł. O Matejce zdanie znasz. Stępień jest szalony, nie jestem w stanie rozstrzygnąć już jakie to jest szaleństwo. Trochę się niepokoje że Stachurski, mój kolega złoty też przestał grać.
|
|
|
Post by Stanisław Ulam on Feb 21, 2024 17:39:18 GMT 1
Mnie być może jednak najbardziej cieszy, że dzięki Księdze Szkockiej znalazłem analogię do Edycji Spontanicznej. Tam w D2 mieliśmy identyczną sytuację (tylko że mniej mafiozów). Dziesięciu graczy, pięciu zagłosowało w D1 na tę samą - niewinną - osobę. Odważę się, niczym Kwiat Jabłoni, podzielić więc rozgrywkę na dwie grupy: KSIĘGA SZKOCKA #2 GRUPA PIERWSZA: Jeremi Kwicoł Pan Nikt Robert Mateja Shinkansen GRUPA DRUGA: Boss Stępień Stanisław Ulam Jacek Stachursky Filthy Frank Odpowiedzmy sobie na pytanie - gdzie jest większa liczba mafiozów? To jest teraz, z mojego doświadczenia, najważniejsza kwestia. Powiedziałbym, że jeśli BOSS niewinny, to w drugiej, jeśli winny, to w pierwszej, bo 2 głosy poszły na zabezpieczenie go. Ale mam inną sprawę do Ciebie w sumie. Pisałeś, że losowanie to najlepsza opcja, że mafia przy niekorzystnym wyniku losowania będzie z nim walczyć. Wyszło, że losowanie prawie każdy miał w dupie, co zamierzasz z tym robić? Jakie wnioski z tego wysnułeś? Stępień mafia, bo inaczej mafia by przystała na wynik losowania? Kwicoł albo Shitskansen mafia, bo wajchowali na Pignona? Nie, nie było takiego założenia. Założenie było takie, że jeśli aktualna sytuacja jest korzystna dla mafii (czyli na świeczniku nie ma mafii), to mafia będzie zwalczać losowanie. Jeśli jest niekorzystna (na świeczniku jest mafia), mafia wtopi się w tłum i poprze losowanie. Wszystko to dotyczy stanu sprzed losowania (samo losowanie i to co potem jest mniej znaczące).
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 17:41:10 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 17:41:10 GMT 1
bylem ciekawy co odpiszesz to też jest przecież miastowy lep jeśłi ktokolwiek dalej rozkminia Jeremiego Tak, też to wziąłem pod uwagę jak pisałem że niewinny, rozbrajającą szczerość i brak wydumania. Mamy więc: Jeremi - ze względu na ww. Kwiczoł - ze względu na całokształt. Boss - końcówka linczu jak Panasiuk, głos, niewinny Pignon, nieopłacalne ruchy, brak konformizmu, bardzo mała szansa na twist. Stachursky - słaby początek ale potem, będąc właściwie chodzącym trupem dobrze dawał, jest mała szansa przez to że nie gra, ale nawet nie chce go rozważać teraz. Ulam - swoja gierka, mocny vibe Szelesta już w tym momencie. zostają Nikt - rozkręca się, uważam że ma mierny lub prawie nieistniejący przegląd pola ale jest ten mały pierwiastek Garego, liczę że jak zacznie szukać mafii to będę mógł więcej powiedzieć Stańczyk - szaleństwo Frank Matejko
|
|
BOSS
Edycja#42
married
|
Post by BOSS on Feb 21, 2024 17:41:20 GMT 1
spoglądanie we wszystkich kierunkach to jedno, ale jeśli mamy to wygrać, to musimy współpracować, natomiast ciężko się szuka mafii kiedy trudno rozstrzygnąć kto pisze głupotki intencjonalnie a kto nie Rozumiem, że współpraca w Twoim mniemaniu jest wtedy, gdy inni robią tak jak Ty chcesz, a gdy inni czegoś chcą od Ciebie, to już jest to odbieranie chęci do gry i męczenie, czyż nie? Mateja jest w mafii, potem trzeba usiąść na spokojnie Nikt rzucił taka jedna rzecz która mam za miastowa - że ja się go boje. Nie boje się, ale nie chcę się z Tobą przepychać bo mnie to męczy, męczy mnie powtarzalność tego co muszę robić nawet w momencie gdy gram na 200% i moja niewinność aż bije. Natomiast fakt że Nikt uznał że to jest strach, no to taki tok myślenia miastowego Nikta, jakiś przebłysk w te stronę przynajmniej. Jeszcze jedno w sumie: nie chce Ci się ze mną przepychać, rozumiem, też mi się nie chce. Natomiast mam pytanie jaki masz pomysł na rozwiązanie mojej sprawy, co chcesz ze mną zrobić? No bo fakty są takie, że jak nie trafimy mafiozy, to ja się uaktywnię akurat na meczówkę. Godzisz się na to, jesteś z tym ok? Jak trafimy dziś lub jutro, to spoko, ale jak nie, to będzie, że Gary akurat się aktywował jak mafia ma szansę wygrać. Nikt też będzie miastowy, czyli mamy już trzech: Kwicoł Jeremi Nikt
|
|
BOSS
Edycja#42
married
|
Post by BOSS on Feb 21, 2024 17:42:19 GMT 1
Bardzo chciałbym uniewinnić Stanisława Ułama i byłoby z górki
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 17:43:16 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 17:43:16 GMT 1
W naszej najnowszej metodzie mamy dwie grupy. Grupa pierwsza: Jeremi Kwicoł Pan nikt Robert Mateja Shinkansen Grupa druga: BOSS Stępień Stanisław Ulam Jacek Stachursky Filthy Frank Weźmy najpierw na tapet pierwszą grupę. Jeremi - podbił koncepcję losowania, w każdym wariancie powtarzam, korzystną dla miasta, za co plus. Sięgał dość głęboko i cytował nawet stare posty. To już jakiś wysiłek, którego w mafii mógłby nie podjąć, skoro napisał tylko 21 postów i widać, że nie ma czasu lub nie chce mu się. Bronił BOSS-a, którego niewinność na razie zakładam, czyli plus. Autor jednego z najzabawniejszych wpisów o lotnisku w Gujanie. Minus za to przyłączenie się do dziwnej kampanii przeciwko Shinkansenowi, natomiast nie pasowały mu pewne rzeczy w Montim już znacznie wcześniej. Raczej mnie przekonuje do swojej miastowości. Ma przeczytać Franka, Mateję, Nikogo i mnie, czekam na wyniki. Kwicoł - wyraziłem swoje wątpliwości. Jest mało decydujący w tej edycji. Nie ogranicza interakcji i szerokości myśli, ale to są, moim zdaniem, komentarze. Nie przekonuje mnie, że to on nagonił na Pignona, to Shinkansen. Ale właśnie, Shinkansen - jest zdominowany przez niego, a jako Diego nie był, bo Gospodarz poleciał w pierwszym mordzie. Rozważam więc Kwicoła w kontekście winy, ale na razie to perspektywa odległa. Jeśli jest w mafii, to raczej przegra przez słabość kolegów. Dlatego, właśnie, trzeba patrzeć, jak zachowuje się pod tym kątem, że nie wszystko zależy od niego. Przejmowalibyście inicjatywę w takiej sytuacji czy grali z tyłu? Pan nikt - jeśli jeszcze nie dość wyraźnie cofnąłem uniewinnienie, to cofam teraz, bo gdy uniewinniałem za żarty, i to śmieszne, nie myślałem, że to ten akurat gracz z Częstochowy. Zastanawiam się zresztą, jakim cudem gracz o takiej charakterystyce, chcący się zawsze we wszystkim upewnić, przeanalizować indywidualnie, podjąć samodzielną decyzję, przyłożył rękę do linczu na Pignonie? Znajduję to: Pignona mogę. Ulama też jakby co. I BOSSa też. I przeraża mnie, że jest tu najprawdopodobniej trzech niewinnych (o warunkach mafiowania BOSS-a później). No, zastanawiające. Podejrzane. Ale czy gdyby był w mafii, to by tak się tym chwalił? Co myślicie? Robert Mateja - pewny niewinny. Jeśli myślicie, że debiutant w mafii (bo to chyba Klej, fan Falaye Sacko) grałby z takim luzem w D1, to jesteście w błędzie. Moim zdaniem to niemożliwe, tym bardziej, że ten gracz nawet gdy był w mieście, miał potrzebę tłumaczenia się (zatem nie jest takim luzakiem, jak tu niektórzy, którzy zamiast grać piszą o Tuchelu albo przebywają w międzynarodowym, a nie zaściankowym towarzystwie). Shinkansen - aktualnie rozważam jego winę tylko w koncepcji mafii trzy S. SSS. Mafii wężowej, nazwijmy to, czyli Stępień-Stachursky-Shinkansen. Ale nieprzypadkowo Shinkansen jest na końcu, bo można rozważać go dopiero, gdy potwierdzi się wina dwóch pierwszych. A wtedy - jak wiemy - wygraliśmy. Poza tym większa chwiejność niż zwykle, ale to raczej kwestia formy, a nie roli. Tak to widzę. Klasyczne dla siebie przebijanie ściany i rozważanie decylionów scenariuszy. To jest dobry post i ciekawa wypowiedź Nikta. Gary, a jakbyś teraz podał trójkę w którą mógłbyś pójść?
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 17:43:58 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 17:43:58 GMT 1
Rozumiem, że współpraca w Twoim mniemaniu jest wtedy, gdy inni robią tak jak Ty chcesz, a gdy inni czegoś chcą od Ciebie, to już jest to odbieranie chęci do gry i męczenie, czyż nie? Jeszcze jedno w sumie: nie chce Ci się ze mną przepychać, rozumiem, też mi się nie chce. Natomiast mam pytanie jaki masz pomysł na rozwiązanie mojej sprawy, co chcesz ze mną zrobić? No bo fakty są takie, że jak nie trafimy mafiozy, to ja się uaktywnię akurat na meczówkę. Godzisz się na to, jesteś z tym ok? Jak trafimy dziś lub jutro, to spoko, ale jak nie, to będzie, że Gary akurat się aktywował jak mafia ma szansę wygrać. Nikt też będzie miastowy, czyli mamy już trzech: Kwicoł Jeremi Nikt wybrałeś najgorsze posty
|
|
BOSS
Edycja#42
married
|
Post by BOSS on Feb 21, 2024 17:45:00 GMT 1
Te posty w szczególności ten drugi brzmi jak coś co ja mógłbym napisać
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 17:45:14 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 17:45:14 GMT 1
dlatego mówię że najgorsze
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 17:45:25 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 17:45:25 GMT 1
❤️🔥
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 17:46:54 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 17:46:54 GMT 1
Pierwszy jest nietrafny bo uprzedzony, robiłem to na czynniki pierwsze, natomiast drugi jest ciekawy.
Bo żeby pokonać Garego-mafioze wcale nie trzeba linczowac Garego-mafioze.
No ale to jałowe, nic tu nie świadczy imo o frakcji.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 17:50:28 GMT 1
via mobile
Post by Kwicoł on Feb 21, 2024 17:50:28 GMT 1
Tej Ulam to gra trochę kalkę swojej gierki z tej edycji z influencerem, nie wiem czy pamiętacie ale tam też jakieś teorie z dupy wymyślał i rozpisywał na dwie strony a4, gość jeszcze dwie godziny temu miał pół na pół na polecenie w linczu a dalej rozpisuje wszystko po swojemu i ma w dupie
Ma jaja ze stali bez wzgledu na allegiance
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 17:51:22 GMT 1
via mobile
Post by Kwicoł on Feb 21, 2024 17:51:22 GMT 1
To chyba zostało Ci 4 na 3 miejsca w mafii. Z czego ja niewinny, to de facto mafia musi wyglądać tak: Frank-Stępień-Mateja. Pasuje Ci to? Tak, też o tym pomyślałem. Imo pchanie Shinkansena to kolejny punkt zwrotny w rozgrywce i trzeba będzie zbadać kto to robił autentycznie szukając prawdy a kto chciał zrobić u-turna. Ten post Franka, właściwie jego pierwszy merytoryczny mi nie siadł. O Matejce zdanie znasz. Stępień jest szalony, nie jestem w stanie rozstrzygnąć już jakie to jest szaleństwo. Trochę się niepokoje że Stachurski, mój kolega złoty też przestał grać. No chujowo że go nie ma ale ty coś pisałeś też że na MU coś pisał, tak?
|
|
|
Post by Stanisław Ulam on Feb 21, 2024 17:57:15 GMT 1
Kto kandydatem do mordu na ten moment? Kwicoł?
|
|
|
Post by Kwicoł on Feb 21, 2024 17:57:39 GMT 1
Te posty w szczególności ten drugi brzmi jak coś co ja mógłbym napisać ja się zgadzam że ten drugi post, jest spoko, zresztą już to zauważałem wyżej, że te momenty, kiedy Nikt próbuje pociąga postawić pod ścianą są spoko bo ja mam od tego taki wajb, jakby on badał, czy ktoś czasem nie chce zostawić go na meczówkę i jeżeli tak, to spróbować rozstrzygnąć tę kwestię wcześniej ja np. też często oferuję się, że polecę wcześniej, jeżeli widzę, że mogę zostać w endgame potraktowany instrumentalnie, dlatego zapisałem sobie punkciki dla Nikta za tę sekwencję
|
|
|
Post by Kwicoł on Feb 21, 2024 17:58:11 GMT 1
Kto kandydatem do mordu na ten moment? Kwicoł? tak, lecę za 3 godzinki, kto dalej?
|
|
|
Post by Filthy Frank on Feb 21, 2024 17:59:13 GMT 1
Za cztery.
|
|
|
Post by Filthy Frank on Feb 21, 2024 17:59:40 GMT 1
Dobra, poruszę kwestię, której zdaje się nikt nie miał jeszcze odwagi poruszać.
|
|
|
Post by Filthy Frank on Feb 21, 2024 17:59:52 GMT 1
Franku będzie niewinny.
|
|