|
Post by Volverin on Apr 27, 2024 20:01:17 GMT 1
Zwycięstwo Miasta!
1. topielica - Blady Kruk 2. Nerevaryjczyk - Szarlej 3. Robert Bresson - Eneldo 4. młodycesarz - poziomki, ślizger 5. Paco Moncayo - małpa 6. olisadebe - Kleyo 7. magnuscarlaberg - Jose 8. Maruda - zizu 9. magnata - Luqq 10. Piotr Zduński - Laurent
Mafia: Robert Bresson olisadebe Maruda
mafijne:
|
|
|
Post by Emmanuel Olisadebe on Apr 27, 2024 20:03:23 GMT 1
Dziękuję za grę i przepraszam że się tak po prostu poddałem (zresztą już od czwartku się posypałem). Gratulacje.
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 27, 2024 20:03:55 GMT 1
Baza, pierwszy raz miałem dobre typy
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 27, 2024 20:10:24 GMT 1
In hindsight mocno mi zaszkodziła nieobecność w czwartek, byłem do tyłu z wnioskami w stosunku do reszty miasta
Ale i tak fajnie być w końcu w zwycięskim mieście, dzięki za grę mordeczki, dzięki za mistrzowanie Volv.
|
|
|
Post by mlodycesarz on Apr 27, 2024 20:10:42 GMT 1
fajowa gierka!!! rozkmina Bresson<->Carlsberg najcięższy moment całej gry
dużo szczęścia z losowaniami, ale chociaż wyniki dobrze zinterpretowane :>
przepraszam wszystkich dla których byłem niemiły
|
|
|
Post by topielica on Apr 27, 2024 20:15:37 GMT 1
Dzięki za grę i jej prowadzenie :-) Następnym razem poprawię się ;-)
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 27, 2024 20:16:56 GMT 1
mlodycesarz tak czytam cmentarz, a to szanowny pan młody pi, to nie dziwię się, że się dogadaliśmy
|
|
|
Post by mlodycesarz on Apr 27, 2024 20:20:26 GMT 1
ciężką pracą hiphopowcy się bogacą
|
|
|
Post by Emmanuel Olisadebe on Apr 27, 2024 20:30:27 GMT 1
Krótko mówiąc, to w czwartek koło 20 byłem praktycznie pewny, że wygramy to w ciągu 4 dni, bo wtedy na celowniku było dwóch niewinnych (teraz nie pamiętam kto). Akurat się tak złożyło że do 20:30 siedziałem sam z dwójką dzieci i sobie na luzie usypiałem młodszego. A tu nagle wchodzi młodycesarz i wszystko odwrócił, Eneldo jechał jakimś tramwajem, ja widziałem co się dzieje, ale nie mogłem się ruszyć, bo mi dziecko spało na brzuchu i przekombinowaliśmy. Ogólnie naszym głównym problemem (przynajmniej mówię o sobie) było to że z jednej strony chcieliśmy rozwalić to szybko, bo były ku temu podstawy, ale zamiast pójść grubo (czyli Maruda wali w Paco) to stwierdziliśmy, że może przyfarcimy jakoś. Moje założenie było takie, że skoro Maruda dowali jako czwarty to będzie tam cała nasza trójka i łatwo to wytropicie. Żeby było zabawnie, to w piątek gdy ja już byłem pogodzony z porażką, z innych powodów miałem kiepski nastrój, a to jeszcze mi dojebało, to i tak znowu nagle pojawiła się nadzieje, że to jest do wygrania. I znowu o 20 przyszedł cesarz i rozpierdolił. Dzisiaj już wiedziałem, że kwestia czasu, ale chciałem jeszcze coś powalczyć, nawet zrobiłem kolorowankę rano i jakąś analizę (ale ogólnie i tak tam jakiś atak na Paco, bo co mi zostało), ale forum się wieszało i to się nie zapisało. W tym samym czasie się mi namieszało trochę w świecie realnym i już byłem tak wkurwiony, że tylko rzuciłem krótkiego posta. Potem nie miałem czasu, dopiero koło 20:45 siadłem, ale nie chciałem psuć imprezy. Dla mnie oczywistym MVP edycji jest mlodycesarz. Nie mam zamiaru mu nic odbierać, bo zagrał świetnie i gdyby nie on to byśmy wygrali wczoraj Aczkolwiek wydaje mi się, że miał też trochę szczęścia w tym, że doczepił mi się do mojej nierównej gry, a ja po prostu zawsze w ten sposób gram i w dwóch edycjach tutaj również dostawałem po dupie, ale jakoś przeżywałem te lincze. Mam wrażenie, że zdecydowanie zbyt się angażuję grę i chyba muszę grać rzadziej (tak raz na rok), bo gra za bardzo rzutuje na moje życie zawodowe i prywatne.
|
|
|
Post by Volverin on Apr 27, 2024 20:44:06 GMT 1
Link do mafijnego: discord.com/invite/hbzuV7PQ76Mafia w sumie była bardzo blisko zwycięstwa, zabrakło aktywności Bressona w kluczowych momentach (życie weszło w drogę) + mafiozi przy remisach uderzyli w przestrzeń głosami. Tak czy siak miasto fajnie kminiło do końca i dało sobie szansę decyzjami w fazie wajchy (ostatnia godzina przed linczem) Gg
|
|
|
Post by Maruda on Apr 27, 2024 20:58:11 GMT 1
Gratulacje dla miasta, zwłaszcza dla mlodycesarz szczególnie za dobrą selekcję "pomagierów" i mobilizowanie miasta. U nas niestety Eneldo był nieaktywny 2x przy linczach, my z kleyo, rozchwiani w decyzjach i wyszło co wyszło. Praktycznie morale siadły od momentu kiedy się zrobiła wajcha z Paco na Marudę, od tamtej pory już odliczałem do końca gierki. No i tak czułem, że z moim stylem gry mogę szybko wejść na celownik, tzn. mało postów i jak już coś wysłać to jakąś ścianę tekstu. Pierwszy raz byłem w mafii i tak czułem, że ten styl gry się nie sprawdzi, ale mimo to go dalej forsowałem, głównie z powodu tego, że praca, ogarnianie życia itp. zabierało mi tyle czasu, że do mafii mogłem na poważnie zasiąść ok. 19, a gdzie jeszcze odpoczynek itp.
|
|
|
Post by piernikowy on Apr 27, 2024 21:36:03 GMT 1
Gratulacje dla miasta! Mafia zagrała tyle razy nieoptymalnie (brak głosu Marudy w Paco, Olisadebe wytykający Marudzie, że ktoś mu pisał posta), że aż bym jej nie trafił, można było to skapitalizować. Ale cóż, IRL, zdechłe forum, pechowe losowania, bywa. Młodycesarz świetna partia!
|
|
|
Post by mlodycesarz on Apr 27, 2024 22:07:09 GMT 1
kurde Olisadebe, co mnie uwierało to nie tyle nierówna forma, co po prostu nietrafiona forma postów, trochę jakbyś zaliczenie wrzucał z bycia miastowym... z Marudą to samo. z Bressonem w ogóle tego nie poczułem, bo poprzekomarzaliśmy się w temacie i potem czułem do niego zaufanie, którego nie czułem do Paco czy Carlsberga aż do momentu linczu no i nadrobiłem Discord i tam bardzo aktywnie ze sobą rozmawialiście, czułem brak takiej komunikacji ze mną czy innymi graczami przykro mi z powodu wszystkich niedogodności życiowych które spotkały graczy:( dziękuję bardzo za miłe słowa, obawiam się że to szczęście debiutanta, ale nawet w takim wypadku bardzo dużo radości no i jednak ciągle się kierowałem głosem pozostałych... większość czasu wrzucałem posta na czuja i czekałem jak inni chcą na ten temat porozmawiać, pewnie przy mniejszym szczęściu i doświadczonej ekipie nie jest to najrozsądniejsza taktyka : p
|
|
|
Post by rokoko on Apr 27, 2024 22:12:07 GMT 1
Z nikłego doświadczenia mogę stwierdzić, że zapoznawcza to trochę inny rodzaj rozgrywki niż ta typowa. Jako miastowy, który chce aktywnie pograć to już w ogóle, jeśli tu się odnalazłeś, to w mojej opinii czekają na ciebie już tylko szersze wody.
Olisadebe mafia
|
|
|
Post by Robert Bresson on Apr 27, 2024 22:20:24 GMT 1
Bardzo fajna edycja, gratulacje dla miasta i dziękuję Kleyo oraz Zizu za współpracę w ramach mafii! Niestety narzuciłem sobie takie tempo życia, że nie dałem rady angażować się w grę tak jak bym chciał i tak jak wymagałaby tego rola.
Z mojej perspektywy również kluczowy był lincz na Marudzie. Miałem wówczas nie głosować, ale Kleyo namówił mnie, aby zagłosować na Paco, choć cały dzień pisałem o Magnusie. Tutaj wpadłem po raz pierwszy, a pogrążyłem się szybkim przejściem w typach na Olisadebe. To sprawiło, że zacząłem wyglądać sztucznie. Rzeczywiście miałem wczoraj urodziny i świętowałem, dlatego nie mogłem obronić się wieczorem.
Tempo edycje takie, w którym jako miastowy pewnie dałbym sobie radę, ale jako że trafiłem do mafii, to zabrakło mojej pomocy w kluczowych momentach. Szkoda, że Kleyo i Zizu nie pisali tak dużo na forum, jak na mafijnym, myślę, że w kolejnych edycjach warto to zmienić, bo nie ma się czego bać!
Swoją drogą, myślałem, że Cesarz to kol. Korniszon, bardzdo podobny styl, bardzo podobne emocje. A jeśli to debiutant, to jestem pod wrażeniem, bo chyba wszyscy w mafii byśmy się zgodzili, że właśnie Cesarza baliśmy się najbardziej.
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 28, 2024 10:15:32 GMT 1
Dzięki za gierkę, propsy dla młodego cesarza, skonsolidował działania miasta w najważniejszych momentach.
|
|
|
Post by Łysonżi Dżonson on Apr 28, 2024 13:42:00 GMT 1
spoko gierka, pozdro panowie, czytałem piąte przez dziesiąte ale też myślałem że cesarz to kurwi
|
|
|
Post by Volverin on Apr 28, 2024 16:54:10 GMT 1
Uzupełniłem pierwszy post. Jeszcze raz brawa dla miasta, bo właściwie każdy dołożył cegiełkę, aktywnie poszukiwaliście rozwiązania, rozważaliście różne scenariusze, nie było tunelowania się na jedną opcję i wyszło super. Mafia oczywiście mogła temu zapobiec, ale już było o tym mówione. A setup łatwy dla miasta nie był biorąc pod uwagę, że to edycja semi-Zapoznawcza, granie bez znajomości mety zawodników na pewno tę grę miastu utrudnia.
magnata i @ topielica druga gierka u nas, mlodycesarz pierwsza -> mam nadzieję, że gra się podobała i jesteście chętni na kolejne w przyszłości!
|
|