DZIADZIOR
Edycja #50
Limit postów: 474
|
Post by DZIADZIOR on Aug 30, 2024 11:41:28 GMT 1
a ja mam z kolei wrażenie, że zacząłeś od negowania moich argumentów na jego niewinność żeby dojść do wniosku że to może nie potrzebne i trzeba zadać cios
zobaczymy
|
|
DZIADZIOR
Edycja #50
|
Post by DZIADZIOR on Aug 30, 2024 11:44:18 GMT 1
jak jestem w błędzie to mnie wyprowadź
|
|
DZIADZIOR
Edycja #50
|
Post by DZIADZIOR on Aug 30, 2024 11:44:37 GMT 1
czekamy jeszcze na odpowiedź szanownego pottera
|
|
|
Post by Harry Potter on Aug 30, 2024 11:50:56 GMT 1
No zaczynając od uwagi, że ledwo wiem kto jest kto, więc nie mam przeglądu waszych charakterków sprzed miesiąca półrocza i pół dekady jak wasi koledzy, więc równie dobrze może się okazać że wszystko co mi nie pasuje to wasze codzienne neurozy i manieryzmy a ja nie mam zamiaru pisać o was licencjatu szukając teraz kto kiedy jaką miał ksywę i co napisał w edycji WWII Kokerspanielska To po prostu patrząc na to jak skomplikowany aktorski performens musiałby jeden z drugim z was odjebać, to twój Dziadzior jest jednak trudniejszy (i chyba nie dlatego że mi stylistycznie bliższy) Jakieś szybkie prozaiczne posty i porównanie tonu: Grappa podobno wcześniej się do mnie przysrywałeś No jak na takiego wirażke to czuję się pomijany Z perspektywy osoby uczestniczącej w dwóch grupach jednocześnie (forumowa i mafiowa), tak lekkie napisanie postu używającego słowa 'podobno', albo prosty zarzut o poczucie wyłączenia z rozgrywki normalnie hamują gdzieś na manipulacyjnym filtrze, który jest zaabsorbowany tym jak pisać i jak nie pisać. Takich postów jest więcej, są takie w których jest poczucie wkurwienia (nawet grożenie całym pdg kartelem... ja nie wiem czy mafiozie by przez usta przeszło tak lekkie powoływanie się na jakikolwiek kartel), są jakieś combosy typu post o życiu osobistym, po czym po chwili napisany z lekkim poczuciem wstydu post o grze. Czytając teraz, przez większość rozgrywki czuję, że Dziadzior ma forum za powiernika, pamiętniczek, nie ma dystansu i bańki ochronnej. Z drugiej strony u Judasza mamy: I szef i włoch są w topie kandydatów do linczu, obaj na wyjebaniu, niech mi to jakiś fachowiec mafii wytłumaczy Zostaje chyba przy Judaszu Zero zdziwienia, ale doceniam wytrwałość w postanowieniach Czysto pod kątem języka tu jest jakaś warstwa pomiędzy graczami forumowymi i Judaszem. Jest założenie, obserwacja, domaganie się odpowiedzi. O wiele więcej formalności w tych wypowiedziach, a nawet kiedy Judaszowi udaje się wrócić do trybu nieformalnego: Harry Potter mordo, dopiero co pisałeś, że czytanie moich postów to tortura, co ty mi za emocjonalny rollercoaster zapewniasz xd To jednak dalej jest to krawat pod dresem. Oczywiście przeczytałem rozgrywkę pod odwrotnym kątem, Dziadzior mnie dalej nie przekonuje w stu procentach, dużo dziwnych zachowań, przy linczach jak i parę pomiędzy. Ale ostatecznie przypisuję tę niestabilność niedogodnościom poza forum (tryb imprezowy nie sprzyja dobremu wyczuciu nastroju). A Judaszowi nawet w obrębie tego formalnego stylu niejednokrotnie się przytrafił post którego zdecydowanie nie umiałbym napisać w mafii. Ale on, jako ktoś sprawnie tym stylem operujący (i ogólnie widocznie błyskotliwy humanista), być może by umiał. Obym się nie pomylił. Duża część mnie podpowiada, że patrzę przez pryzmat preferencji subkulturowych:/ Ale być może wyjątkowo serce i rozum pracują w zgodzie. Swoją drogą śmiesznie się czyta całą grę, bo jak się przyjrzy, to beef Judasz-Dziadzior to być może najdłużej ciągnący się wątek w rozgrywce, trochę jak wojna Sithów i Jedi, trzeba naprawdę ostrożnie wybierać z obu kubeczków, bo jak już wcześniej wspominałem - najcięższa walka to spojrzenie poprzez tę diametralną różnicę temperamentów.
|
|
|
Post by Harry Potter on Aug 30, 2024 12:01:25 GMT 1
Ale na koniec dnia ten post to tylko racjonalizowanie głębszych uczuć, niektórych towarzyszących mi tylko od wczoraj, niektórych przez całą rozgrywkę. Chłód Judasza i poczucie, że myśli dalej w grę był ze mną od pierwszych postów (o czym wtedy wspominałem).
Z Dziadziorem też większość rozgrywki miałem problem. Ale brałem przez cały ten czas poprawkę na fakt, że charytatywnie uniewinnił mnie na bardzo wczesnym etapie rozgrywki i nie do końca rozumiem jaki miałby być w tym cel (oczywiście wygodna ze mnie by była marionetka, ale zbyt entuzjastyczne to było i jak na resztę rozgrywki Dziadziora zbyt przekminione jednak, obecnie czytam to na zasadzie ulgi, że ma komu zaufać w mieście).
Judaszowi takie łatwe uniewinnienie nie przechodziło przez gardło, bo jednak gracze to wciąż pionki do wykorzystania. Nawet samego siebie niejednokrotnie proponował wrzucić pod pociąg (aż do momentu gdy padł vice, wtedy ta propozycja już tak łatwo nie padała).
|
|
|
Rozgrywka
Aug 30, 2024 12:06:24 GMT 1
via mobile
Post by Święty Judasz on Aug 30, 2024 12:06:24 GMT 1
Kurna, pewnie się wrzucam pod pociąg trochę, ale mam teraz wypis i będę później (ale już na lapku).
|
|
|
Rozgrywka
Aug 30, 2024 12:07:12 GMT 1
via mobile
Post by Święty Judasz on Aug 30, 2024 12:07:12 GMT 1
Ale fajne posty Harry, jeśli jesteś niewinny, a jeśli winny, to tak 3 razy bardziej
|
|
|
Post by Harry Potter on Aug 30, 2024 12:19:02 GMT 1
Gościu, ja cię od mafii jadę a ty mnie propsujesz. No psychopata.
|
|
DZIADZIOR
Edycja #50
|
Post by DZIADZIOR on Aug 30, 2024 13:15:49 GMT 1
te teorie o manipulacyjnym filtrze raczej mnie nie dotyczą, ale inne o pamiętniczku i stylistycznej bliższości są zajebiste
|
|
DZIADZIOR
Edycja #50
|
Post by DZIADZIOR on Aug 30, 2024 13:16:31 GMT 1
w tej chwili bliżej mi do stwierdzenia, że Potter jest niewinny
|
|
DZIADZIOR
Edycja #50
|
Post by DZIADZIOR on Aug 30, 2024 13:17:03 GMT 1
ale nie podpalam sie, czekam na efekty prób Judasza
|
|
DZIADZIOR
Edycja #50
|
Post by DZIADZIOR on Aug 30, 2024 13:17:30 GMT 1
to dalej jest 55/45 bo oboje wyglądacie autentycznie kurka rurka
|
|
|
Post by Święty Judasz on Aug 30, 2024 16:10:38 GMT 1
Dobra, jestem, lecimy
|
|
|
Post by Święty Judasz on Aug 30, 2024 16:45:19 GMT 1
Nie podoba mi się Dziadzior, że stawiasz się w roli sędziego, bo to de facto zwalnia cię z "z obowiązku" pisania czegoś od siebie - możesz sobie siedzieć na dupie i tylko czekać na to, co napisze Potter i ja i komentować. A tak nie jest. A ta "odbitka" to właśnie przykład niezdecydowania, które normalnie jest dość miastowym zachowaniem (a co Potter spokojnie może zasymulować, chociaż nie wiem, czy byłby w stanie napisać takie posty będąc w mafii)
W sumie miałem zacząć od przeczytania całego Pottera raz jeszcze, ale im dłużej czytam te jego dwa ostatnie posty, tym bardziej dostrzegam parę zgrzytów (albo manipulacji) - co nie zmienia faktu, że posty mi się dalej podobają i gdyby nie chodziło o mnie i o drugiego typa w meczówce, to pewnie bym nie zwrócił uwagi. Może po prostu próbuje przekonać sam siebie, że te konkretne ready są poprawne (nie są), też tak może być. Ale po kolei:
To akurat może być naciągane z mojej strony, ale takie tłumaczenie się uważam za kompletnie niepotrzebne i trochę nie pasujące do gry Pottera - a już raz robił coś podobnego przed linczem na Szefie - tylko tutaj lepiej to napisał, bo wtedy było to dość ambigious i parę osób się dojebało. No nie wiem, prewencyjne przepraszanie mi śmierdzi.
To brzmi niesamowicie naciąganie
Nie wiem, o które konkretnie posty chodzi, ale problem w tym, że Dziadzior przez długi czas de facto nie grał w mafię - nazwanie tego pamiętniczkiem uważam za całkiem trafne, ale zupełnie nie oczyszczające, bo jeśli nie szukasz mafii (i nie musisz się bronić - bo praktycznie nie musiał, wyrobił sobie wcześnie pozycję i miał spokój przez dłuższy czas) to czymś musisz ten posting zastąpić, jeśli masz lecieć na naturalności. A imo naturalność łatwiej udawać im mniej konkretów w twojej grze.
No cóż, lubię zmieniać style wypowiedzi, przyznaję, raz będę milutki dla kogoś, żeby kogoś innego nazwać debilem (chociaż w tej edycji mi się chyba udało tego nie robić). Do tego przez jakiś czas faktycznie się w miarę kreowałem, a to też jednak wpływa na sposób pisania (nawet jeśli potem przestałem). Ale to kwestia znajomości mojej mety (i to w sumie całkiem innej od mojej mety w mafii, gdzie zwykle bywam bardziej agresywny), więc się nie czepiam.
|
|
|
Post by Święty Judasz on Aug 30, 2024 16:53:49 GMT 1
Ale na koniec dnia ten post to tylko racjonalizowanie głębszych uczuć, niektórych towarzyszących mi tylko od wczoraj, niektórych przez całą rozgrywkę. Chłód Judasza i poczucie, że myśli dalej w grę był ze mną od pierwszych postów (o czym wtedy wspominałem). Z Dziadziorem też większość rozgrywki miałem problem. Ale brałem przez cały ten czas poprawkę na fakt, że charytatywnie uniewinnił mnie na bardzo wczesnym etapie rozgrywki i nie do końca rozumiem jaki miałby być w tym cel (oczywiście wygodna ze mnie by była marionetka, ale zbyt entuzjastyczne to było i jak na resztę rozgrywki Dziadziora zbyt przekminione jednak, obecnie czytam to na zasadzie ulgi, że ma komu zaufać w mieście). Judaszowi takie łatwe uniewinnienie nie przechodziło przez gardło, bo jednak gracze to wciąż pionki do wykorzystania. Nawet samego siebie niejednokrotnie proponował wrzucić pod pociąg (aż do momentu gdy padł vice, wtedy ta propozycja już tak łatwo nie padała). Nie wiem kiedy Dziadzior cię zaczął uniewinniać, ale też to robiłem i to kilkukrotnie, zresztą za to potem mnie gdzieś oskarżałeś, więc dziwię się, że tego nie pamiętasz. Zresztą twój stosunek do mnie wydaje mi się dość dziwaczny, pisałeś, że mój posting to tortura, której się nie da czytać, żeby potem pisać to: Co już brzmi na kolejne prewencyjne przepraszanie, gdyby się okazało, że jestem niewinny
|
|
|
Post by Święty Judasz on Aug 30, 2024 16:57:45 GMT 1
Gościu, ja cię od mafii jadę a ty mnie propsujesz. No psychopata. Z tym "jechaniem od mafii" to bym się nie zapędzał
|
|
|
Post by Święty Judasz on Aug 30, 2024 17:59:45 GMT 1
No i nie podoba mi się wymiana między Potterem i Vateuszem, a potem Potterem i Szefem (strony tak od 55 do 59): Włocha hym zdjął, bo mi śmierdzi próbą prześlizgu. Ciebie można przetestować. Harry też tak się odmeldował na odpierdol. No generalnie nie Szefa. Wybacz, ale ty się bardziej na odpierdol odmeldowałeś niż ja. Dzisiaj piszę normalne posty na poziomie rozgrywki, a ty odhaczasz najłatwiejszą możliwą pozycję (zabijanie mało postujących, ale też mało podejrzanych). Bezpieczniejsze zachowanie dla mafiozy niż dla miastowego. Zaczęło się od ataku w stronę Vatiego (bo tak interpretuję ostatnie zdanie), ale jak wjeżdża pół merytoryczna odpowiedź Vatiego, to Potter już passuje i przechodzi do niemerytorycznych wymian: Synek, bo jak się odwinę to ci tę błyskawice na przednim płacie czołowym zmienie w orkan Ciaran. Ty popierdziałes, ja dałem konkretne odczyty z argumentacją w przyjemnie opakowanym setboxie deluxe edition. Jak ci spella rzucę to będziesz azylu na atlantydzie szukał ministrancik. Się możesz po suty wysmarować tą gejmerską terminologią, świętego to z ciebie nie robi Na koniec tej wymiany Szef się go czepia, a Potter tak szybko jak wszedł na tego Vateusza, tak szybko z niego schodzi, tłumacząc się, że to tylko przekomarzanie się: "Jesteś w mafii, bo też jestem chujowy." Dziwnie przekręcasz, to że się przekomarzam z kmiotem to jeszcze nie jest zarzut Potem wjeżdża wymiana postów, które brzmią po prostu słabo: Ty chyba lubisz jeść steka Szef Może lubię. To mafijne, czy miastowe? To już zależy jak ci admin wylosował A na sam koniec, po paru innych postach, które już nie uważam za warte cytowania, po mojej (i Dziadora, ale on napisał to później) obronie Pottera, że fajnie daje przecież (bo Szef go miał w swojej mafijnej czwórce), wchodzi jeszcze raz Szef, najpierw z "Hmm", a potem, po paru minutach "Potter w mafii, to już oficjalne." A Szef na dobrą sprawę był już wtedy spalony i nie miał raczej szans na dożycie dalej niż D2/D3, więc takie "dobijanie go" ostatnim słowem było z jego perspektywy bez sensu, jeśli Potter jest w mieście
|
|
|
Post by Święty Judasz on Aug 30, 2024 18:00:30 GMT 1
Chuj, pół godziny przerwy i zabieram się za Dziada
|
|
|
Post by Święty Judasz on Aug 30, 2024 18:10:47 GMT 1
Ale fajnie by było, jakby kto wpadł jeszcze przed końcem, bo mi się samemu do siebie pisać nie chcę, a ta cisza mi się nie podoba. Jak któryś uważa, że piszę bzdury, to niech to napisze, jak któryś uważa, że piszę mafijne manipulacje to też, bo inaczej przeczytam tego Dziadziora, poślę głos gdzie będę uważał i umywam ręce
|
|
|
Rozgrywka
Aug 30, 2024 18:19:55 GMT 1
via mobile
Post by Harry Potter on Aug 30, 2024 18:19:55 GMT 1
Nie stresuj sie Judek, wlasnie dobijam do laptopa
Pogadamy
|
|