|
Post by Mietek Baryła on Oct 8, 2024 11:16:19 GMT 1
Pierwszy Lincz:
Don Vito Grubolone [9] – Grubol-Papież, Gruboku, Mietek Baryła, Giuseppe Grubollo, Statua Grubości, Andrzej Grubbol, Misio Kaku, Dobry zły i gruby, M. Otyłek
Misio Kaku [5] – Grzegorz Grubraun, Gruba Ryba, Lord Grubdemort, Wróżbita Grubciej, Gruambo
Twój Stary Grubol [2] – Rick Gruboll, Grubol Szef
Rick Gruboll [1]– Adam Dużysz
Potężny Warmianin [1] – Twój Stary Grubol
Gruba Ryba [1] – Jabba The Fatt
Gruboku [1] - Don Vito Grubolone Brak głosu: Potężny Warmianin - ostrzeżenie
Na Grubolene są 4 żyjące osoby, na Misio Kaku 2 żyjące osoby + mafijny Braun, głosu nie oddał Warmianin. Jestem gotów uznać, że Grubdemort się wyklucza w mafii z Wróżbitą. I jak tak patrzę na rozkład głosów i tego, kto żyje no to kurwa aż się prosiło zamordować tego Warmianina.
Kto zbiera korzyści z długo żyjącego Warmianina, jeśli ten jest w mieście? Mnie uniewinniał, Gruambo uniewinniał, Grubollo chyba kogoś jeszcze? On jechał chyba po DZG, Grubdemorcie i Wróżbicie.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 8, 2024 11:26:43 GMT 1
via mobile
Post by Lord Grubdemort on Oct 8, 2024 11:26:43 GMT 1
Nie ma korzyści, ale też nie ma negatywów, to moim zdaniem nieprzewidywalny null slot, którego się trzyma bo może być na niego zmarnowany lincz.
Trochę się percepcja zmieniła od kiedy DZG go bronił i wyszedł niewinny, od tamtej pory nikt go już nie tykał.
Twój Stary Grubol [8] – Dobry zły i gruby, Lord Grubdemort, Jabba The Fatt, Gruba Ryba, Grzegorz Grubraun, Gruboku, Misio Kaku, Adam Dużysz Dobry zły i gruby [3] – Gruambo, Andrzej Grubbol, Potężny Warmianin Potężny Warmianin [3] – Giuseppe Grubollo, Mietek Baryła, Statua Grubości Misio Kaku [1] –Wróżbita Grubciej Gruambo [1] –Grubol-Papież Mietek Baryła [1] – Twój Stary Grubol
Jak ktoś go chciał wyjebać to Ty ze Statuą, ale jaki by to miało sens? Muszę nad tym pomyśleć.
I od wtedy leciał jak wspomniałem Grubollo/Grubdemort/Wróżbita, czyli co najmniej dwóch niewinnych.
Nawet jeśli w mafii jest Kaku z Wrozbita, i teraz zostanie zlinczowany Wróżbita.
To co mamy potem? Przykładowo mord na Lepperze.
Mietek, Voldemort, Kaku, Statua, Warmianin.
Kaku jeśli jest w mafii, to z Warmianinem czuje się komfortowo. A w sumie ten Warmianin też może być w mafii.
Ale dajemy przykładowo na Warmianina, jest niewinny.
Mord Mietek.
Ostatnia trójka Kaku, Voldemort, Statua.
Też komfortowo.
Myślę, że Warmianin jest schroedingera w tym momencie, ale każda jego akcja od paru dni jest de facto promafijna, bo Wróżbita jest konsensusowy na ten moment, więc Warmianin nie pomaga, Grubollo był niewinny, ja jestem niewinny.
|
|
|
Post by Mietek Baryła on Oct 8, 2024 11:34:24 GMT 1
|
|
|
Post by Mietek Baryła on Oct 8, 2024 11:37:33 GMT 1
Warmianin najbardziej lubi mnie i to zdecydowanie.
Potem Misio Kaku, z którym miał jednak małe spięcie.
Ciśnie najbardziej po Grubdemorcie, potem po Wróżbicie i Lepperze.
Najbardziej nullowe relacje ma ze Statuą.
Mocno podejrzewał Papieża i DZG.
|
|
|
Post by Statua Grubości on Oct 8, 2024 11:42:45 GMT 1
Ja idę za Kononem, to jedyny uczciwy i kulturalny człowiek tutaj I ja mówiłem. Młodzież bandycka nawraca się i staje się młodzieżą sprawiedliwą. Jak pan to szczerze wypowiadasz teraz, to mi odpowiedz pan, bo inni, jak do nich mówię, zero mówią... NIC nie mówią, a jak pan coś powiesz, to ja panu wszystko powiem i razem będziemy bojować. No. Ale jak pan nic nie powiesz, to tak panu powiem, że zamilknij pan już na wieki, bo ja nic panu nie powiem. Do widzenia. Szczerze i z całego serca. Niech nie będzie niczego
|
|
|
Post by Mietek Baryła on Oct 8, 2024 11:45:08 GMT 1
Kurde.
Dwa pytania.
1. Kto w naszej społeczności jest twórcą i orędownikiem "mafii plejsowej"? Kto najczęściej o tym mówi?
2. Kto był twórcą teorii o rozbiciu głosów w szóstym linczu? Gruboku czy ktoś inny?
|
|
|
Post by Statua Grubości on Oct 8, 2024 11:47:14 GMT 1
W waszej społeczeności mafiacorner, czy naszej społeczności w tej edycji? Jak to pierwsze to Antura
E: w sumie nie wiem, czy jest twórcą, ale na pewno orędownikiem
|
|
|
Post by Statua Grubości on Oct 8, 2024 11:48:16 GMT 1
A co do drugiego, to jeśli dobrze pamiętam rozważane to było przez Gruboku, mnie i Kaku, ale nie wiem, kto pierwszy zaczął temat
|
|
|
Post by Statua Grubości on Oct 8, 2024 11:52:28 GMT 1
Nom, ale Ciebie mam w pompie dzielna Statuo. Sam trochę się przekonałem że jesteś chuj ale patriota. Tzn. nie mam Cię z gry za mafię, a najgorsze co zrobiłeś to ta wczorajsza wolta. Kwestia perspektywy. Dla mnie na przykład najgorsze było twoje obsranie się przed tą "woltą" xD
|
|
|
Post by Statua Grubości on Oct 8, 2024 11:54:07 GMT 1
Ale nie mogę chyba wszystkich mierzyć swoją miarą, nie każdy jest taki cool and collected w obliczu ataków jak ja
|
|
|
Post by Mietek Baryła on Oct 8, 2024 11:56:09 GMT 1
AKTUALNY STAN GŁOSOWANIA:
Misio Kaku [6] – Grubol Szef, Grzegorz Grubraun, Gruba Ryba, Don Vito Grubolone, Dobry zły i gruby, Lord Grubdemort Don Vito Grubolone [6] – Grubol-Papież, Gruboku, Mietek Baryła, Giuseppe Grubollo, Statua Grubości, Andrzej Grubbol Rick Gruboll [2]– Gruambo, Adam Dużysz Dobry zły I gruby [2] – Misio Kaku, Wróżbita Grubciej Twój Stary Grubol [1] – Rick Gruboll Potężny Warmianin [1] – Twój Stary Grubol Gruba Ryba [1] – Jabba The Fatt
Misio Kaku zmienił w Sep 27 2024 at 8:57pm na Grubelone (Grubelone 7-6 Kaku) Wróżbita zmienił w Sep 27 2024 at 8:58pm na Misio Kaku (Grubelone 7-7 Kaku) DZG zmienił w Sep 27 2024 at 8:59pm na Grubelone (Grubelone 8-6 Kaku) Motylek zmienił w Sep 27 2024 at 8:59pm na Grubelone (Grubelone 9-6 Kaku) Grubelone zmienił w Sep 27 2024 at 8:59pm na Gruboku (Grubelone 9-5 Kaku)
I teraz tak wcześniej było: w Sep 27 2024 at 8:48pm Grubdemort zmienił na Kaku (miał na Grubelone) w Sep 27 2024 at 8:54pm Lepper zmienił na Grubelone (miał na Kaku)
I teraz moja teoria.
Na Kaku głosował jeden potwierdzony mafioza. W perspektywie słabej gry Twój Starego i słabej Gry Dużysza mafia nie walnęłaby w swojego, mając perspektywę kłopotów z kolejną dwójką kolegów.
Dlatego z czystej matematyki wychodzi mi na to, że wina Misio Kaku dałaby nam niewinnego Wróżbitę i niewinnego Grubdemorta (z tym drugim jestem jeszcze w stanie kupić "plejs" z jego strony).
Jeśli Kaku byłby winny to Lepper trochę by się wjebał tą wajchą z 21:48. Kluczowy tu był głos Wróżbity z 21:58, bo to byłyby biggest balls ever walenie w takim momencie w swojego kolegę.
Wygodnie wyglądają głosy moje i Statuy. Warmianin bez głosu.
|
|
|
Post by Mietek Baryła on Oct 8, 2024 11:56:50 GMT 1
Czy Grubraun jest orędownikiem plejsów w mafii?
|
|
|
Post by Mietek Baryła on Oct 8, 2024 11:57:15 GMT 1
Czy Grubdemort jest orędownikiem plejsów w mafii?
|
|
|
Post by Mietek Baryła on Oct 8, 2024 11:57:31 GMT 1
Czy Wróżbita jest orędownikiem plejsów w mafii?
|
|
|
Post by Mietek Baryła on Oct 8, 2024 11:59:29 GMT 1
AKTUALNY STAN GŁOSOWANIA: Misio Kaku [6] – Grubol Szef, Grzegorz Grubraun, Gruba Ryba, Don Vito Grubolone, Dobry zły i gruby, Lord Grubdemort Don Vito Grubolone [6] – Grubol-Papież, Gruboku, Mietek Baryła, Giuseppe Grubollo, Statua Grubości, Andrzej Grubbol Rick Gruboll [2]– Gruambo, Adam Dużysz Dobry zły I gruby [2] – Misio Kaku, Wróżbita Grubciej Twój Stary Grubol [1] – Rick Gruboll Potężny Warmianin [1] – Twój Stary Grubol Gruba Ryba [1] – Jabba The Fatt Misio Kaku zmienił w Sep 27 2024 at 8:57pm na Grubelone (Grubelone 7-6 Kaku) Wróżbita zmienił w Sep 27 2024 at 8:58pm na Misio Kaku (Grubelone 7-7 Kaku) DZG zmienił w Sep 27 2024 at 8:59pm na Grubelone (Grubelone 8-6 Kaku) Motylek zmienił w Sep 27 2024 at 8:59pm na Grubelone (Grubelone 9-6 Kaku) Grubelone zmienił w Sep 27 2024 at 8:59pm na Gruboku (Grubelone 9-5 Kaku) I teraz tak wcześniej było: w Sep 27 2024 at 8:48pm Grubdemort zmienił na Kaku (miał na Grubelone) w Sep 27 2024 at 8:54pm Lepper zmienił na Grubelone (miał na Kaku) I teraz moja teoria. Na Kaku głosował jeden potwierdzony mafioza. W perspektywie słabej gry Twój Starego i słabej Gry Dużysza mafia nie walnęłaby w swojego, mając perspektywę kłopotów z kolejną dwójką kolegów. Dlatego z czystej matematyki wychodzi mi na to, że wina Misio Kaku dałaby nam niewinnego Wróżbitę i niewinnego Grubdemorta (z tym drugim jestem jeszcze w stanie kupić "plejs" z jego strony). Jeśli Kaku byłby winny to Lepper trochę by się wjebał tą wajchą z 21:48. Kluczowy tu był głos Wróżbity z 21:58, bo to byłyby biggest balls ever walenie w takim momencie w swojego kolegę. Wygodnie wyglądają głosy moje i Statuy. Warmianin bez głosu. Statua GrubościOdniesiesz się do tego?
|
|
|
Post by Wróżbita Grubciej on Oct 8, 2024 12:06:05 GMT 1
O SYTUACJI Z TYM POSTEM Misio Kaku. Czy zauważyłeś jedną łączącą rzecz Gruboku i Gruambo, którzy zostali zamordowani? Jeśli tak, to na razie zachowaj ją dla siebie. Bo ja czuję, że ktoś tu z czymś w ciągu dnia wyskoczy. I wtedy przypomnę Ci tego posta. Ten ktoś będzie mafią, a ja go wtedy skontruję. Mam nadzieję, że mogę Tobie zaufać i to potem wyciągniesz, jeśli ten ktoś mnie zaatakuje. 1.1 MYŚLAŁEM ŻE TO JEST ATAK WE MNIE I PLANUJESZ MNIE W TRAKCIE DNIA ZAATAKOWAĆ, A DOPIERO POTEM ZWRÓCIŁEŚ MI UWAGĘ ŻE GRUBOKU I GRURAMBO ATAKOWALI TEŻ CIEBIE I MNIE OLŚNIŁO DOSZEDŁEM DO WNIOSKU ŻE KTOŚ NAS MOŻE WRABIAĆ
A WRÓŻBITA WTEDY PRÓBOWAŁ SUBTELNIE CIĘ ZAATAKOWAĆ NA PRZESŁANKACH MOJEGO ATAKU W CIEBIE, KTÓRY BYŁ SKONSTRUOWANY W OPARCIU NA MÓJ BŁĄD W PUNKCIE 1.1
MAM KURS DZIŚ DO 17
Lepper, po kolei, bo ci mózg zaczadziło ostro Misio Kaku. Czy zauważyłeś jedną łączącą rzecz Gruboku i Gruambo, którzy zostali zamordowani? Jeśli tak, to na razie zachowaj ją dla siebie. Bo ja czuję, że ktoś tu z czymś w ciągu dnia wyskoczy. I wtedy przypomnę Ci tego posta. Ten ktoś będzie mafią, a ja go wtedy skontruję. Mam nadzieję, że mogę Tobie zaufać i to potem wyciągniesz, jeśli ten ktoś mnie zaatakuje. Misio Kaku proszę odpowiedz czy wiesz co mogę mieć na myśli. Odpisz tylko "Tak" lub "Nie". tu zaczął Mietek, zaczął tam gdzieś dodał, żeby spojrzeć w głosowania, nie mogłem tego znaleźć ale było potem wyjaśnił co miał na myśli tutaj: PYTAŁEM CZY ROBISZ PODCHODY PODE MNIE WSKAZUJĄC ŻE ZAMORDOWANE ZOSTAŁY DWIE OSOBY KTÓRE ZACZĘŁY MNIE POD KONIEC WCZORAJSZEGO DNIA ATAKOWAĆ Robiłem podchody pod to, że ktoś mnie zaatakuje dzisiaj tymi mordami. Nawet zasoftowałem to Misio Kaku z samego rana. Bo mordy idealnie pasują do mnie. Ale nikt się nawet o tym nie zająknął. Chyba się obsrali. no i ja zadałem to pytanie, zupełnie niezwiązane z tobą, więc nie wiem dlaczego myślisz, że to ma coś wspólnego z tobą: Robiłem podchody pod to, że ktoś mnie zaatakuje dzisiaj tymi mordami. Nawet zasoftowałem to Misio Kaku z samego rana. Bo mordy idealnie pasują do mnie. Ale nikt się nawet o tym nie zająknął. Chyba się obsrali. A Mietek w ogóle Dlaczego akurat Kaku miałby to wiedzieć? zadałem to pytanie, bo nie połączyłem faktów i tego, że mietek rozpisał to stricte na głosowaniach, mimo że patrzyłem w głosy, ale Mietek odnosił się do głosowania z dnia 5, a ja patrzyłem na głosowanie 6, bo byliśmy już po linczu 6 xD a tam gruboku i gruambo mieli głosy rozbite założyłem więc, że Mietek pisze do misia Kaku, jakby byli jakimiś growymi amigos, gdzie te ich wspólne edycje można zliczyć na palcach jednej ręki, a w mafii chyba razem nie byli nigdy więc na błędnych przesłankach zacząłem analizować tę interakcję i doszedłem do wniosku, że Mietek wymaga od Kaku czegoś, czego on wiedzieć nie może, tzn jakiejś logiki mordów mafijnego luczyka no ale ZAŁOŻYŁEM ŻE MOGĘ SIĘ MYLIĆ, dlatego poszedłem dopytać o to mietka Bo to był mój najmocniejszy miejski odczyt z obecnych w tamtym momencie. Ale co ma miejskość do znajomości twojej gry? Dla mnie to brzmi jak coś, co może wyłapać twój dobry ziomek, ktoś kto zna twoją metę, a nie miejski odczyt no i Mietek mi wyjaśnił co miał na myśli, odpisałem mu tu: Kurwa mać. Patrzysz se lincz do tyłu na kogo głosowali zamordowani i masz jak byk info, że obaj dali we mnie. I ja sobie uprzedzam ruchy mafii, angażująć w to kogoś kogo mam za mafię. Ale muszę to jakoś przemycić, żeby nie było zbyt oczywiste. A kurwa dobra, przekombinowałem xD Ale i tak naciągane imo 🤷🏼♂️ ale uznałem, że to dalej "naciągane", bo tak jak pisałem wyżej, "Mietek odnosił się do głosowania z dnia 5, a ja patrzyłem na głosowanie 6, bo byliśmy już po linczu 6 xD a tam gruboku i gruambo mieli głosy rozbite" ale jak zrozumiałem co ma na myśli, to stwierdziłem, że nie ma sensu się do tego przypierdalać, bo i dziwniejsze rzeczy robili ludzie przy analizie głosów, więc jebać to czy teraz jest dla ciebie jasne, co tu się wydarzyło? Czy możesz mi wyjaśnić, dlaczego było to dla ciebie tak istotne, żeby używać jako koronnego argumentu na mnie? czy to jest twój zarzut na którym budujesz cały case na mnie w mafii, czy masz cokolwiek innego? ja dzisiaj lecę, ale chciałbym zostawić uczciwe legacy dla reszty, pokaż mi jakimi drogami podążają twoje myśli, bo nie przypominam sobie w ostatnich dniach, żebyś wkładał do gry tyle, ile w początkowych jej fazach
|
|
|
Post by Mietek Baryła on Oct 8, 2024 12:06:09 GMT 1
|
|
|
Post by Wróżbita Grubciej on Oct 8, 2024 12:09:33 GMT 1
Czy Grubraun jest orędownikiem plejsów w mafii? nie wiem, ale zakładam że raczej lubi grać bezpiecznie jeżeli nie ma u boku jakiegoś stratega Czy Grubdemort jest orędownikiem plejsów w mafii? powiedziałbym, że tak Czy Wróżbita jest orędownikiem plejsów w mafii? podobnie jak piernik, dlatego w ten sposób oceniłem piernika, bo mamy w pewnym stopniu podobny styl gry E: zresztą ze mną i z Voldim byłeś w mafii, to możesz sam ocenić z Braunem nie pamiętam czy byłeś
|
|
|
Post by Mietek Baryła on Oct 8, 2024 12:19:44 GMT 1
|
|
|
Post by Mietek Baryła on Oct 8, 2024 12:20:51 GMT 1
No to jeśli Braun jest czerwony to ja na niego muszę głosować to wtedy i tak przechodzę przez grubolską bramę Przez grubolską bramę nie przeszli jeszcze Grubraun, Misio kaku, Warmianin, Grubollo, Dużysz, Gruambo, Statua. Przypominam, że oni nawet jak przejdą przez bramę to mogą jebnąć wzmocnionym mordem i w ten sposób nie wykorzystywać skilla, niemniej wtedy kamizelka może ich wyruchać, więc i tak to dobra strategia dla miasta. Dziś mogą przejść przez bramę niezależnie od wyniku: Grubraun, Misio kaku, Dużysz. Jeśli Braun jest zielony to jeszcze Warmianin, Grubollo, Gruambo, Statua. No ale on już przestał pisać, więc nie będzie zielony. W związku z tym najlepiej jak Misio kaku i Dużysz zagłosują ZA braunem, pozostali to tam chuj. Niech ktoś ze mną to przeanalizuje czy Kaku tutaj na siłę nie chciał być w dwójce z Dużyszem, przemycając nadwiedzę o mafijnym Grubraunie.
|
|