|
Post by Volverin on May 11, 2020 16:32:48 GMT 1
1. DJ Bobo 2. szostybekart 3. Agnieszka Osiecka 4. spoderman 5. Piękny Marian 6. Mikaela Shifrrin 7. Jerzy Kukuczka 8. Philip Marlowe 9. Kandydat na Prezydenta RP 10. Charles Leclerc 11. Edward Durda 12. Austriacki Akwarelista 13. Shepard 14. sznudzian 15. Doktor Redzik 16. Statystyczny Miastowy 17. Kmicic 18. Luka Modric 19. Szyfrant Stefan Zielonka 20. Konsultant Play 21. Pikachu
21 graczy - 16 miastowych, 5 mafiozów
Role: detektyw, mściciel, OC, diler
Losowanie zakończone. Jeśli nie otrzymałeś PW -> jesteś bezrolnym miastowym.
Otwarcie tematu i start o godzinie 20:00.
Życzę miłej gry!
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 11, 2020 19:00:37 GMT 1
PIKA PIKA NOWA GRA W MAFIĘ
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 11, 2020 19:02:13 GMT 1
Niech żyje Volv! Bo ta mafia jest mafią nad mafie Niech żyje Volv! Nie zagramy tak drugi raz wcale
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 11, 2020 19:05:36 GMT 1
To ja, wasz MVP
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 11, 2020 19:06:21 GMT 1
Witam. Jestem Mikaela Shiffrin i jestem amerykańską narciarką alpejską. Zdobyłam dwukrotnie tytuł mistrzyni olimpijskiej, pięciokrotnie tytuł mistrzyni świata i wygrałam 3 razy kryształową kulę. Zwyciężałam w 6 dyscyplinach narciarstwa alpejskiego. Moją specjalizacją są slalom i gigant,ale zaczęłam startować też w supergigancie oraz w zjeździe. Sezon 2019/2020 zakończyłam przedwcześnie z powodu osobistej tragedii i skończyłam na drugim miejscu. Planuję wrócić do zawodów w sezonie 2020/2021 i być w jak najlepszej formie.
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 11, 2020 19:06:48 GMT 1
Dobry wieczór, nazywam się Philip Marlowe i z zawodu jestem detektywem, a kłopoty to moja specjalność. Dostałem informację z pewnego źródła, że Austriacki Akwarelista nic nie wiedział o holokauście, więc jest niewinny.
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 11, 2020 19:10:11 GMT 1
Niestety z powodu panującej pandemii koronawirusa jestem uziemiona i na razie nie mogę trenować. To samo się tyczy innych sportowców takich jak Charles Leclerc czy Luka Modrić, chociaż słyszałam,że Charles jeździ w online w wyścigach, to ma trochę lepiej ode mnie czy Luki.
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 11, 2020 19:10:12 GMT 1
Widzę mafia nie pierdoli się w tańcu
|
|
|
Post by Edward Durda on May 11, 2020 19:10:42 GMT 1
Dobry wieczór Państwu, nazywam się Edward Durda. Witam serdecznie wszystkich telewidzów stacji Canal Plus, najwytrwalszych sympatyków sportu, którzy w erze Covid-19 postanowili śledzić mafijne rozgrywki forumowe. Mam przyjemność powitać w drugiej majowej edycji Mafii. W zupełnie nowej odsłonie, na nowych zasadach, których będę się wspólnie z Państwem uczył.
Zasady są proste. W grze uczestniczy 21 zawodników, z których ten środkowy jedenasty na liście został wyznaczony przez Mistrza Gry do komentowania rozgrywki dwóch teamów. W każdym z nich gra po 10 zawodników. Wśród wszystkich graczy 5 jest przekupionych i moim i Państwa celem na najbliższe dni będzie odgadnąć, którzy gracze dostali w łapę od Volverina.
Nadszedł moment, by przedstawić Państwu składy obu drużyn. W niebieskich strojach drużyna nadgorliwców, czyli tych, którzy postanowili zarejestrować się zbyt szybko.
Z numerem 1
DJ Bobo
Pierwszy na liście zarejestrowanych, pochodzący z... nie nie z Tarnowskich Gór, z których pochodzi znany były piłkarz Martin Max, a ze szwajcarskiego Koelliken przedstawiciel nurtu Eurodance.
Moje pytanie do tego gracza:
Co powodowało Tobą, że zarejestrowałeś się jako pierwszy? Kochasz tę grę, czy może jesteś na tyle niesforny, że bałeś się, że później zapomnisz się zarejestrować? Jakie są twoje odczucia po losowaniu? Czujesz się spełniony? Uważasz, że Mistrz Gry dobrze wylosował?
Z numerem 2
szostybekart
Niby szósty, acz drugi. Na uwagę zasługuje nick tego gracza – bez spacji. To sugeruje dwie rzeczy – albo jest nieuważny, nie doczytał wskazówek Mistrza Gry co do tego jak tworzyć swój nick w grze, albo jest niechlujny. Tak czy siak wada, a co uważniejsi gracze już mogą domyślać się tożsamości owego gagatka.
Moje pytanie do tego gracza:
Jak to jest być zawsze drugim? Dlaczego nie jesteś Bogiem tej gry i dlaczego przetrwasz tak długo? Jaką strategię obrałeś i czy zamierzasz podać się za detektywa?
Z numerem 3
Agnieszka Osiecka
Kobieta – instytucja, mimo iż od lat nie żyje, jej teksty zna cała Polska, bez niej Maryla Rodowicz byłaby dzisiaj nikim. Czy w tej edycji okaże się aż tak łatwopalna?
Moje pytania do tego gracza:
Skąd pomysł na tę kreację. Lubisz tworzyć teksty? Ściemniasz? Uwielbiasz przebierać się w kobiece ciuszki i udawać nienajmłodszą, bo nienajmłodszą, ale jednak dzierlatke? Dlaczego mi nie ufasz?
Z numerem 4
Spoderman
Oderwany spode łba gagatek swoją posturą przypominający człowieka-pająka. Tania podróbka na miarę mafijnych oczekiwań. Niechluj, raczej nie topowy gracz, z domieszką mafijności...
Dlaczego Volverin Ci wylosował mafię i jak się z tym czujesz? Kogo ze swojej drużyny chciałbyś się pozbyć najpierw? Kto jest twoim zdaniem największym ogarniaczem i dlaczego Edward Durda?
Z numerem 5
Piękny Marian
Pochodzący z Kolbuszowej, małego miasta znanego z mojej redakcyjnej koleżanki Mai Strzelczyk i jej niedoszłego męża Mateusza Cetnarskiego.
Czy te oczy mogą kłamać?
www.youtube.com/watch?v=uOD8h-aTgeo
Jak Pan sobie wyobraża aktywną walkę z bezrobociem, w momencie, gdy przez ostatnie 3 miesiące bezrobocie wzrosło z jeden koma osiem procent do dwóch i pół procent? Czy postać przegrańca, człowieka, który w wyborach prezydenckich w 2000 roku przegrał nawet z Andrzejem Olechowskim to naprawdę dobry pomysł? Kto Pana zdaniem jest w mafii i dlaczego Kandydat na Prezydenta RP?
Z numerem 6
Mikaela Shiffrin
Pochodząca z USA wszechstronna zawodniczka sportów całkiem ekstremalnych. Twarz przyzwoita, piersi miseczka B, sylwetka sportowa.
Czy przypadki Sashy Strunin i Jesieniary z poprzedniej edycji, które przetrwały dość długo skłoniły Cię do tej kobiecej kreacji? Czy uważasz, że fajna dupa w avatarze zwiększa twoje szanse na przetrwanie w pierwszym linczu? Kogo z twojej ekipy pozbyłbyś się najchętniej i dlaczego?
Z numerem 7
Jerzy Kukuczka
Pół trup, pół legenda. Człowiek, który dużo przeszedł. Zdobywał szczyty tak wybitne jak on sam. Po ponad 30 latach jest jednak cieniem swojej własnej legendy. Niemniej to jeden z najlepszych graczy w stawce.
Jaką strategię zastosujesz? Masz zamiar ukrywać swoje umiejętności czy od razu odkryjesz karty? Którą strategię uważasz za słuszną: tę w której kilku graczy podaje się za detektywa, czy tę w której ten element gry odpuszczamy i gramy jak gdyby nigdy nic? I przede wszystkim dlaczego jesteś czerwony niezależnie od koloru?
Z numerem 8
Philip Marlowe
Detektyw o twarzy Ricka Blaine'a. Jedna z najciekawszych postaci tej rozgrywki. Prawdziwa legenda.
Jak oceniasz sytuację z Kazimierzem Pawlakiem w poprzedniej edycji? Co sądzisz o tym, że opryszek jednocześnie został sprawdzony przez detektywa i szpiega? Dlaczego bycie w mafii tak Cię w tej edycji pociąga?
Z numerem 9
Kandydat na Prezydenta RP
Alter ego Pięknego Mariana. Postać nietuzinkowa. Pewnie dziś byłby ogłaszany Prezydentem, gdyby nie to, że wybory odbyły się bez głosowania. Czy w naszym głosowaniu zdobędzie odpowiednią ilość głosów? Obawiam się, że tak.
Na ile głosów w g1 liczysz? Jak bardzo będziesz się o nie starał? Po przeczytaniu regulaminu płakałeś jak Hołownia czy zachowywałeś spokój jak Duda? Kogo byś najchętniej wyeliminował w 1 turze i dlaczego?
Z numerem 10
Charles Leclerc
Jeździ w czerwonych barwach. Szybki i wściekły. Ciekawe czy równie szybko wyleci z rozgrywki jak szybko potrafi wylatywać z toru. Truskawka na torcie ekipy Niebieskich.
Jak szybko pożegnasz się z rozgrywką? Na ile losowanie wprawiło Cię w zakłopotanie? Liczyłeś na brak roli? Rola detektywa Cię mierzi?
W strojach pomarańczowych ekipa spóźnialskich, czyli wszystkich tych, którzy rejestrowali się po mnie.
Z numerem 12
Austriacki Akwarelista
Jozef Fritzl, Josef Fritzl – dzieciobójca i gwałciciel. Tak właśnie przedstawicielem nacji, która wydała na świat największego potwora przełomu wieków jest Austriacki Akwarelista, tu i tam nazywany Adolfem.
Co sądzisz o tym, że w mafii nie można popełniać samobójstw? Czy jesteś świadom wszelkiego zła jakie wyrządziłeś? Czy bycie w mafii jest dla Ciebie powodem do dumy?
Z numerem 13
Shepard
Ciekawy przypadek, gdyby nie to, że ruscy zatuszowali to, że lot Gagarina kończył się lądowaniem gdzieś na Syberii na spadochronie, pewnie zostałby uznany za pierwszego człowieka w kosmosie. Tak – może liczyć na miano pierwszego astronauty, pierwszym kosmonautą był Gagarin.
Jak to jest być tak wystrychniętym na dudka? Skoro dałeś się wydymać z najważniejszych osiągnięciem życia, jak masz zamiar pilnować tego, by mafia Cie nie oszukała? Kogo uważasz za największego wroga?
Z numerem 14
Sznudzian
Jedyna w swoim rodzaju mieszkanka intelektu i siły. Dostojeństwa i okrucieństwa. Skrzyżowanie Tadeusza Sznuka z Mariuszem Pudzianowskim to twór, który znalazł by się w każdym zestawieniu 10 najwybitniejszych Polaków pierwszej dekady XXI wieku.
Jesteś bardziej mózgowcem czy mięśniakiem? Uważasz że w rozgrywce mafijnej ważniejsza jest umiejętność przekonywania czy umiejętność napierdalania dużej ilości postów? Co sądzisz o tym, że mafia zabija codziennie i możesz polecieć od razu?
Z numerem 15
Doktor Redzik
Anglicy przez lata ukrywali fakt, że tajemnicę Enigmy rozwiązali polscy matematycy. Gdyby ktoś dziś chciał złamać szyfr mafii z pewnością udałby się do Doktora Redzika. Czy jednak Doktor Redzik jest tym, za kogo się podaje? Czy ten gracz jest w stanie złamać szyfr mafii? Przede wszystkim zaś czy ten kolo w ogóle jest po prawej stronie miasta? Oto są pytania
Zazdrościsz Redzikowi czy może starasz się kultywować jego imię? Ile w Tobie z niego? Co nam ciekawego powiesz o innych graczach i dlaczego aż tak boisz się odpaść w pierwszym mordzie?
Z numerem 16
Statystyczny Miastowy
Półłysy, z nadwagą, który dawno nie ruchał, stąd w godzinach 19-23 ma czas na całkiem popieprzoną rozgrywkę. Na 10 typów 2 trafi czym szczycić się będzie przez 8 następnych edycji. Zwykle po losowaniu czuje niesmak – znów nie jestem w mafii.
Tyle teorii.
Jak twoim zdaniem wygląda statystyczny mafiozo? Co go wyróżnia wśród miastowych? Jak się czujesz z rolą wylosowaną przez Mistrza Gry? Czy nie przeszkadza Ci ona w tworzeniu kreacji?
Z numerem 17
Kmicic
Andrzej, znany wojak, nie mylić ze Szlachcicem z poprzedniej edycji, który był zupełnie inn postacią. Bronił Częstochowy prawie tak jak Stork na swym bocianim gnieździe.
Moje pytaniado tego gracza:
Która z waćpann uczestniczących w grze zasługuje na szybkie odstrzelenie? Jaki jest Pański stosunek do sytuacji w mieście? Mafię lepiej ogniem, mieczem czy potopem?
Z numerem 18
Luka Modric
Ulubieniec Madryla, chorwacka brzydka twarz, wyrzut sumienia polskiej piłki, człek, który jak Fabiański w głosowaniu na Polskiego Piłkarza Roku, zmieszał z błotem wielką dwójkę Cristiano Ronaldo i Leo Messiego.
Czemu jesteś tak dobry skoro jesteś tak słaby? Jak widzisz swoją rolę w tej rozgrywce? Co sądzisz o nowych zasadach i czy będziesz się z nimi dobrze czuł?
Z numerem 19
Szyfrant Stefan Zielonka
Ofiara losu, doskonale wpisuje się w kreacje dotąd tworzone. Kolega Gustawa Morcinka, który stworzył najwspanialsze dzieło w historii polskej literatury – Łyska z pokładu Idy. Enigmę rozpracowałby sam.
Czemu tak późno? Co Cie zatrzymało? Czy brałeś pod uwagę brak startu w tej edycji czy może był to start taktyczny? Kto twoim zdaniem oszukuje i jest w mafii?
Z numerem 20
Konsultant Play
Nie zadzwoniłbym do niego nawet gdybym nie był abonentem Orange i Cyfrowego Polsatu współpracującego z Plus. Przedstawiciel tej niszy zawodowej którą najbardziej gardzę, a która może wydawać na świat najwspanialszych mafiozów.
Gdybyś miał do wyboru numery od 1 do 21, który wybrałbyś by połączyć się z mafiozą? Czy często dzwonisz na swój domowy by dowiedzieć się co w mafii piszczy? Na ile twoja gra będzie kreacją, a na ile pochodną zawodowych przyzwyczajeń?
Z numerem 21
Pikachu
Mój sąsiad na płocie wywiesił płachtę z pikachu, od tego czasu go nienawidzę. Chłop godzinami chodzi po wioskach i szuka pokemonów. Czy nasz gracz jest równie błystkotliwy?
Na ile wierzysz w losowość rozwiązań mafijnych przy obecnym Mistrzu Gry? W jaki sposób najłatwiej Cię złapać? Kogo mamy nie ruszać? ŻEBY MAFII POKRZYŻOWAĆ PLANY WPROWADZAM NOWY PUNKT REGULAMINU:
gracze mogą oddawać głosy jedynie na zawodników z własnej drużyny. W momencie, w którym na placu boju pozostanie mniej niż 10 graczy połączymy ekipy i punkt ten przestanie obowiązywać.
Jako prekursor tego systemu i gracz ze środkowym numerem uzurpuję sobie prawo do głosowania na kogo mi się chce.
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 11, 2020 19:11:37 GMT 1
Widzę mafia nie pierdoli się w tańcu Chodzi o to, że chce wszystkich pozabijać za pomocą szkaradnego ryja w Twoim avatarze? xD
|
|
|
Post by Shepard on May 11, 2020 19:13:25 GMT 1
I'm Commander Shepard and this is my favourite edycja on this forumek
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 11, 2020 19:13:40 GMT 1
nie ma chuja, żebym przeczytał tak długi post
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 11, 2020 19:14:45 GMT 1
O kobiecej kreacji myślałam jeszcze przed poprzednią edycją, ale nie miałam pomysłu jeszcze, a pytanie o pozbywaniu się kogoś wpadło zbyt wcześnie, bo dopiero gra się zaczęła, ale ładna próba
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 11, 2020 19:15:22 GMT 1
Ja przeczytałam tylko to co mnie dotyczyło
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 11, 2020 19:15:34 GMT 1
Pikachu nie będzie tolerować złych ludzi w mieście Akwarelista albo Prezydent do pokeballa
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 11, 2020 19:20:20 GMT 1
Ja bym odstrzelił jakąś niewiastę, żebym mógł po linczu powiedzieć "Żegnaj, laleczko", może być w sumie ta narciarka.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 11, 2020 19:20:40 GMT 1
Austriacki Akwarelista, zobacz, przewidziałam, że powstanie taka postać już 56 lat temu:
Dzieci urodzą się nowe nam I spójrz: będą śmiać się, że my Znów wspominamy ten podły czas Porę burz
Poeci są prorokami, a ja jestem największym.
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 11, 2020 19:23:00 GMT 1
W sumie Osiecka też do odstrzału.
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 11, 2020 19:23:31 GMT 1
A co Philip nie lubisz kobiet? xD
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 11, 2020 19:24:12 GMT 1
Nawet na wojnie nie potrafili mnie odstrzelić, choć mam żydowskie pochodzenie.
|
|