|
Post by szostybekart on May 11, 2020 23:22:10 GMT 1
Jakie poradniki robi Red?
|
|
|
Post by szostybekart on May 11, 2020 23:55:20 GMT 1
oj ale poleciał ten Pikachu, nie wiem czy nie trzeba będzie go trochę poprzeć
|
|
|
Post by szostybekart on May 11, 2020 23:59:54 GMT 1
Ale tutaj jest synergia - Konsultant okaże się czerwony, wjeżdżamy w Kukuczkę, a jak wiemy, Konsultant okaże się zielony. Ogólnie rzecz biorąc to proponuję teraz trochę zdywersyfikować ryzyko, ja przyklakieruję tej analizie, natomiast dwójka z nas powinna przywalić w Konsultanta głosami jakoś w bezpiecznym odstępie czasu, żeby uniknąć nieporozumień i zmian głosu w ostatniej chwili - a ja będę głosował na Kukuczkę, chyba ze widzicie tu jakieś haczki?
|
|
|
Post by szostybekart on May 12, 2020 0:18:48 GMT 1
HALO ŚPICIE
|
|
|
Post by szostybekart on May 12, 2020 0:48:14 GMT 1
dobra to ja sobie powodzirejuje
|
|
|
Post by szostybekart on May 12, 2020 1:03:52 GMT 1
ktoś musi też jakiś post wrzucić jutro, nie jako swoje pierwsze odezwy, tylko trochę później, że idzie w Konsultanta, bo mota się jak ryba na brzegu przy lekkim pressingu i w ogóle kto to widział żeby wysrać tyle postów już na starcie jak dostał parę głosów (y)
jak pikachu wyciągnie jakoś ładnie te powiązanie konsultant-kukuczka to dobrze będzie jak inna osoba niż y (czyli y+1) pocytuje tego posta, żeby był widoczny, ja też spróbuję trochę tam przysztorcować, wtedy musimy mocno walnąć w głosowaniu w konsultanta
a kukuczka się trochę wbiłeś mordo, za duży chaos, za dużo heheszkowania - jutro przede wszystkim miło, spokojnie, uśmiechaj się, nie cytuj przede wszystkim chyba że ktoś cię mocno do tablicy wywoła, antagonizuj mocno konsultanta, dorzuć odrobinę merytoryki ale nie za dużo, bo to nie stadium na merytorykę mocną
|
|
|
Post by szostybekart on May 12, 2020 1:23:14 GMT 1
nie wiem też czy zuras teraz gra, ale na wszelki wypadek pamiętajmy o tym (post z poprzedniej edycji, cmentarz):
'Zbyt wielu graczy, których posądzam o mafijność, uniewinnia Mieszka. A zasadę mam taką, że jeśli w coś mafiozie wierzyć, to w to, gdy kogoś uniewinnia. Być może Mieszek niewinny jednak.'
|
|
|
Post by szostybekart on May 12, 2020 1:33:57 GMT 1
tak kminie jeszcze że to połączenie kukuczka konsultant jest trochę z dupy i zaczalem się martwić czy czasem pikachu nie jest detem, nie dostał sprawdzenia na kukuczkę i nie baituje w tym kierunku
|
|
|
Post by szostybekart on May 12, 2020 1:37:24 GMT 1
ale to nie wiem, odjebałbym go może, bo nie pasuje mi póki co brak odpowiedzi z jego strony
mickaela też chyba dobry gracz
|
|
Sznudzian
MVP
To ja tu zadaję pytania i przenoszę ciężary
|
Post by Sznudzian on May 12, 2020 7:03:41 GMT 1
oczywiście śpimy poradniki Reda : mafiacorner.boards.net/thread/52/podsumowanie-xxiii-edycji?page=3 tu gdzieś na końcu. Na tę chwilę najgroźniejszy gracz w stawce i jak ktoś go dostrzeże to proszę pisać. Mickaela to najprawdopodobniej maskotka mafii, gracz którego łatwo nakręcić na lincz na swoim, nie jest groźny. Dużo na temat detowania piszę bodaj ten Marlowe, trzeba się przygląda Co do sytuacji w mieście - lincz na konsultancie to byłby dar od losu, ale nie będzie łatwy do pchnięcia. Ja z reguły unikam takich kandydatur od początku gry i poza swoje naturalne nawyki nie wyjdę. Postaram się może dorzucić coś do tego ogniska, ale moim głównym podejrzanym prawdopodobnie nie zostanie. Muszę też wymyślić coś żeby nie został nim Kukuczka. Jeżeli cały czas będą się na niego zbierały szabelki to musimy rozkminić któremu z nas (oprócz Kukuczki) opłaca się na niego zagłosować. Leklerek i Bobo mają czystą kartę więc mogą pograć w tym kierunku, ale nic na siłę. Postarajmy się nie zlinczować dziś swojego i już będzie fajny początek.
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 12, 2020 7:10:20 GMT 1
a Ty bękart chyba jesteś kumplem Żurasa więc skoro was zaprosił to sam też raczej gra
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 12, 2020 7:14:53 GMT 1
Wyluzujmy trochę, ja bym grał bardziej spontanicznie i tak wszystkiego nie ustalał. No, ja się nie popisałem i możliwe, że mnie dziś odwalą, ale odnieście się do tych ataków na mnie ze strony Pikachu naturalnie, tak jak sami czujecie. Wydaje mi się, że tak będzie najlepiej. Jak Wam coś śmierdzi to piszcie i walcie we mnie bez względu na to czy jesteśmy razem w mafii, czy nie. Najwyżej zginę Waszymi głosami, ale to mało istotne. xD
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 12, 2020 7:15:24 GMT 1
A Pikachu chyba nie może być detem, bo pierwszego dnia dostaje od MG losowe sprawdzenie niewinnego.
|
|
|
Post by szostybekart on May 12, 2020 7:21:12 GMT 1
a, tak, to czillin
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 12, 2020 7:23:33 GMT 1
zawsze mamy jakieś kurde plany w głowie i lepiej dzielić się nimi tutaj niż tam, spontaniczna gra w mafii to dla mnie bajeczka
wiadomo nie piszemy nikomu jak ma grać, tylko takie ogólne kierunki które fajnie byłoby osiągnąć, jak się nie uda to nie, przede wszystkim trzeba pozostać wiernym swojej gierce
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 12, 2020 7:34:10 GMT 1
No niby tak. xD
Jak ja to szanuję, ja co prawda dawno nie grałem po stronie mafii i chyba średni za mnie mafiozo w ogóle, ale dalej jestem zdziwiony, że parę osób tak szybko widzi we mnie mafię, mnie się wydaje, że zachowuję się w miarę tak jak w ostatnich 2 edycjach, a jednak jaka ta własna perspektywa jest subiektywna, jednak musi być w tym dużo nienaturalności, że już to wyłapali. xD
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 12, 2020 7:39:40 GMT 1
w tej chwili myślę że to próba podgrzania tematu - wczoraj przy pierwszej interakcji nie wypadłeś dobrze, ale potem wszedł konsultant wypadł jeszcze gorzej - dlatego teraz jest zwracana uwaga na Ciebie żeby nie odpuścić tematu. Spróbuj nienachalnie poprowokować powęszyć i poszukać to znajdzie się inny podejrzany
Redzik to nie będzie Red xD? On tak lubi pisać, że nadrobił coś na szybko i się wypowiedzieć
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 12, 2020 8:08:12 GMT 1
Sądzę, że Red jednak nie jest taką osobą, żeby robić własną kreację. xD
Ogólnie czuję, że mam szansę się dziś trochę wybielić, właściwie te poprzednie 2 edycje też we mnie grzali w pierwszych 24 godzinach, Gigachada okrutnie zakuli widłami, ale już Jesieniarze udało się potem ładnie oczyścić.
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 12, 2020 8:16:10 GMT 1
to może faktycznie element kreacji
no przede wszystkim szukaj podejrzeń i powodów, myślę że w dzisiejszych czasach można przetrwać pierwszy lincz na tym, że miasto to doceni a potem pójdzie Ci łatwiej
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 12, 2020 8:33:06 GMT 1
czytam to jeszcze raz i widać trochę to Twoje obsranko, czuć że nie chcesz odpaść i masz potencjał na deta. Nie wiem czy masz w gierce jakieś twarde uniewinnienie, ale jak nie masz to zrób to parę razy, to w żadnym wypadku nie powinno być mafijne a w razie czego pozwoli innym brać pod uwagę taką ewentualność
|
|