|
Ogólny
May 12, 2020 10:28:27 GMT 1
Post by Volverin on May 12, 2020 10:28:27 GMT 1
|
|
|
Ogólny
May 12, 2020 13:10:53 GMT 1
Post by Volverin on May 12, 2020 13:10:53 GMT 1
Niesamowita aktywność, mamy 7 godzin do pierwszego linczu, a jest już 35 stron. Inna sprawa, że często jest to content niskiej jakości.
|
|
|
Ogólny
May 12, 2020 20:42:35 GMT 1
Post by Statystyczny Miastowy on May 12, 2020 20:42:35 GMT 1
W mafii jednak ktoś ma olej w głowie, trochę się dzisiaj odsłoniłem i nawet się nie zastanawiali XD Killim. I tak nie miałem czasu grać, czytałem piąte przez dziesiąte, ten Kandydat z mafijnymi postami w opór (kto to był, Annihilator?) się trochę nadział i jak po linczu się cieszyłem, że niewinny, bo sobie przecież pożyję, to skoro i tak mnie odjebali, to jednak lekki smutek xd
|
|
|
Ogólny
May 12, 2020 20:43:01 GMT 1
Post by Statystyczny Miastowy on May 12, 2020 20:43:01 GMT 1
Miasto nie wie kto poleciał, a mafia wie - dobra wskazówka :>
|
|
|
Ogólny
May 12, 2020 22:36:21 GMT 1
Post by Statystyczny Miastowy on May 12, 2020 22:36:21 GMT 1
DJ Bobo szostybekart Luka Modric Charles Leclerc Kmicic
ze 3 mafie tu siedzą xD w najgorszym razie 2, ale raczej 3 - z naciskiem na pierwszą trójkę. szostybekart to Monti i moim zdaniem - absolutny pewniak. ta, Kandydat też miał być pewny, ale no tam, zawsze się taki gagatek trafi. w ogóle dałbym temu bekartowi OC przy takiej grze jaką uskutecznia, na ile go znam to jeśli jest w mafii (a jest, to jak napisał, jaki to mądry jestem jakoś chwilę przed mordem - szkoda, że nie wyczułem, że lepiej coś szybko napisać bo to może świadczyć o tym, że mnie zajebio), to pewnie nawet mógł to zaproponować
spoderman to Leffmeister, raczej niewinny
nie wiem co z Garym (Marlowe), jest w nim coś, co sprawia, że nie jest dla mnie pewnym mafiozą, może nawet niewinnym XD musiałbym dokładnie przeczytać, a nie mam czasu/nie chce mi się. na pewno na miejscu miastowych nie szedłbym w ten lincz tak łatwo.
ze 2 wśród tych aktywniejszych, bo w gronie który wskazałem raczej nie ma prowodyra mordu na mmie.
|
|
|
Ogólny
May 12, 2020 23:10:42 GMT 1
Post by Statystyczny Miastowy on May 12, 2020 23:10:42 GMT 1
Redzik fajny ostatni post, niewinny. Marlowe też pewnie niewinny będzie xD dobrze się broni imo pierdolę i idę się brać za inne rzeczy, głupio pisać samemu do siebie :< nie ma co tego czytać bardziej wnikliwie, olać, jutro się wyjaśni
|
|
|
Ogólny
May 12, 2020 23:17:45 GMT 1
Post by Statystyczny Miastowy on May 12, 2020 23:17:45 GMT 1
albo w sumie nie wiem z tym Marlonem, jutro się wyjaśni. ma w sobie coś mafijnego i niemafijnego zarazem, no ciężko jeszcze orzec. Tak samo jest z Kukułką (XD mg zmieniaj mu nick z Kukuczki), zresztą pisałem to na przestrzeni edycji, dlatego nie chciałem jeszcze w żadnego z nich iść.
na miejscu miasta szedłbym jutro w Bobo, bo bękarta nie ruszą pewnie, zbyt wyważony jest, a Bobo śmierdzi bardzo, ale już nie pamiętam czym nawet xD
|
|
|
Ogólny
May 13, 2020 9:33:42 GMT 1
Post by Volverin on May 13, 2020 9:33:42 GMT 1
Miasto ma kilku graczy, których można w miarę łatwo uniewinnić i to jest na plus, ale jednocześnie brakuje tam współpracy - jest przekrzykiwanie się, walka i chyba jakaś próba pokazania u kilku, że ja jestem tu najlepszym tropicielem XD Potem po edycji będzie chwalenie się kto miał lepsze typy i "buuuu nie słuchali mnie, dlatego przegraliśmy" - ale nie ma lidera i jest chaos złego rodzaju. Moim zdaniem już teraz mafia jest na bardzo dobrej drodze do wygranej, mimo że mafiozi wcale jakoś mocno nie zinfiltrowali miasta i da się ich wyłapać przy głębszej analizie. Problem w tym, że nie widzę, aby miastu udało się znaleźć nić porozumienia i po kolei linczować odpowiednich graczy. A mafia dorzuci do tego jakieś logiczne mordy na graczach najbardziej myślących i pograne. Ewentualnie detektyw może jeszcze sporo namieszać, pożyjemy, zobaczymy.
|
|
|
Ogólny
May 13, 2020 10:58:40 GMT 1
Post by Kandydat na Prezydenta RP on May 13, 2020 10:58:40 GMT 1
Ajajajaj, przygwoździło mnie wczoraj wieczorem robotą. Nie spodziewałem się linczu, jak przestałem śledzić wątek to miałem jeszcze zero czy tam jeden głos na koncie. Ale pewnie i tak bym się nie wybronił, więc w sumie żadna to różnica.
Tempo rozgrywki zdumiewające. Nie spodziewałem się, że będzie aż tyle do czytania.
|
|
|
Ogólny
May 13, 2020 16:34:33 GMT 1
Post by Statystyczny Miastowy on May 13, 2020 16:34:33 GMT 1
poczytałem sobie dzisiaj w pracy te kilkanaście ostatnich stron na przerwie korzystając że typowy Polak nie raczył dać znać, że nie stawi się na rozmowie o pracę (XD) i Marlowe jednak niewinny. broni się bardzo naturalnie. natomiast Kukułka: XDDD
oj Kukułka Kukułka
pewniak teraz, miasto powinno strzelić dzisiaj tego karnego do pustej bramki. ten sam błąd co Mieszko, tylko jeszcze poważniejszy. uniewinniam Durdę -> chociaż nie, jeśli to ogar -> no i z jego posta wynika, że dobrze wie, że to ogar: XD cały post byłby generalnie niezły, poprzedni był spoko, no ale jednak mafia. ten fragment to jest samobójstwo.
do strony 21 generalnie Kukułka bardzo mafijny był, potem w tym zalewie spamu bronił się wytrwale, a ja czytając po łekbach nie mogłem ocenić co to dokładnie oznacza, aczkolwiek tak tutaj zostawiam dlaczego miałem go w czubie (konkretnie ja, bo generalnie sporo osób go miało/ma za mafię) - piszę posty z taką sztuczną dozą beki, jakby najadł się haszu, tylko że z jeszcze taką domieszką na koniec - sorry za suchara mordy xD gdyby to były tylko żarty, ale on tak pisał... o rozgrywce XD Sztuczna emocjonalność, sztuczny humor (zwłaszcza post nr3, który na samym początku gry odhaczyłem jako bardzo mafijny) Trochę się ogarnął i chyba miałbym teraz wątpliwości, ale Bo. jak to Bo., zdarza mu się wsypać w jakimś momencie jak kiedyś Rzecznik i tutaj to się zadziało. no szkoda.
Czyli Kukułka, bękart, Bobo. 1 z trójki Kmicic/Eleclerc/Modric (Modrocowi bliżej do niewinności tym ostatnim postem, więc ktoś z pierwszej dwójki) no i ostatni to MUSI być ktoś, kto mnie rozpoznał i wyjebał w mordzie (chyba, że Kukułka mnie rozpoznał i w mafii obaj Kmicic i E.leclerc, ale jednak nie sądzę).
Stawiam, że siedzi w tym gronie: Akwarelista/Durda/Szyfrant/Sznudzian z naciskiem na ostatnią dwójkę, zwłaszcza Szyfranta - chociaż wariant z Durdą egze jako mózgiem mafii też ma sens, bardzo dobry mafiozo albo dobry miastowy, ale ten post do Kukułki, że teraz mu odpuszcza ale jutro leci i zostanie trzech (a teraz nie wraca do niego!), trochę zastanawiający, ale może przypadek. Szyfran jest w tej edycji trochę dziwny, a Sznudzian przebłyski przeplata takimi postami jak ten ostatni (bardzo dziwny post, trochę za dużo wie i ewidentnie wie kim byłem), więc nie nadaje się do uniewinnienia, jest w nim coś dziwnego, jeśli nie mafia, może rola? Akwarelista tak bardziej z ostrożności, bo to Licz i dobrze gra, ale nie wierzę mocno w ten wariant. raczej naturalny się wydawał bardziej niż mniej
Jeszcze Marianka Łuczyka do mafii rozważałem, ale ten ostatni post bardzo naturalny, stary dobry Łuczyk jednak xd
Jakby tam nie było powyżej całej mafii, to w takich wysokich ewentualnościach MOOOŻE jednak ten Gary (ale bękart za bardzo mieszał przy tej kandydaturze, więc raczej nie) albo może ten Shepar, tyle że też wyglądał na niewinnego na wyjebaniu
PS Sorry Ani za lincz, nie wiedziałem że grasz znaczy i tak byłeś mafijny i do odstrzału prędzej czy później, ale jednak pomyłka, to sorry uciekam zaraz i nie bede mial czasu dzisiaj czytac juz, moze Żuras tu dołączy skoro nie gra i coś pokmini xd
|
|
|
Ogólny
May 13, 2020 16:37:34 GMT 1
Post by Statystyczny Miastowy on May 13, 2020 16:37:34 GMT 1
no i smutna gra Konsultanta, ale chyba nie ma się co pastwić xD czekam z ręką w gaciach na zlinczowanie Mafioła, może przyjdzie jakaś refleksja, by więcej myśleć, mniej reagować emocjonalnie na wszystko wokół siebie i mniej być pewnym. oby nie Kukułka pierwszy, bo trafiony winny... forumek może nie wytrzymać XD
|
|
|
Ogólny
May 13, 2020 17:32:32 GMT 1
Post by Volverin on May 13, 2020 17:32:32 GMT 1
Potwierdzę, że Konsultant niewinny. Szkoda, że gra w ten sposób, bo tyle siedzi w temacie i niewiele pozytywnego z tego wynika. Jeśli chodzi o czystą umiejętność czytania gry i rozpoznawania mafiozów/niewinnych, to jest co najmniej przyzwoity w te klocki, ale problem leży gdzie indziej. Napisał gdzieś wczoraj, że "nie jestem ę ą jak Red, to się mnie nie słuchają" -> nie, po prostu irytujesz pozostałych graczy swoim cwaniakowaniem, brakiem współpracy, obrażaniem i pisaniem jakbyś był lepszy od innych, więc nikt nie chce za Tobą podążać. Nie dajesz odczuć pozostałym graczom, że masz plan A, plan B i pomysł co zrobić w razie pomyłki. Normalne więc jest, że miasto takiej osobie nie zaufa, nawet jeśli ma ją ze niewinną. Jeśli aspirujesz do bycia słuchanym i poważanym -> nie obrażaj ludzi, nie spamuj i nie stawiaj się ponad resztę.
Jeśli liderowanie nie jest dla Ciebie ważne i możesz grać będąc na drugim planie, ale chcesz zwycięstwa swojej drużyny, to ponownie -> nie obrażaj ludzi, nie spamuj i nie stawiaj się ponad resztę. A jeśli nie chcesz grać na korzyść swojej drużyny, a interesuje Cię tylko gra na własny rachunek, to nie zapisuj się do edycji, poproś MG o dostęp do cmentarza i komentuj sobie grę tam.
|
|
|
Ogólny
May 13, 2020 20:15:21 GMT 1
Post by Volverin on May 13, 2020 20:15:21 GMT 1
Strasznie chujowe zagranie Gary z tym testamentem. Sranie na wspólną umowę o braku tożsamości, nie o to w tym chodzi.
Niestety nie mam czasu wieczorem zajmować się sprawami organizacyjnymi i z punktami karnymi i jak dzieje się jakieś zamieszanie to trudno mi to ogarnąć, wszystko naraz się nakłada eh.
|
|
|
Ogólny
May 13, 2020 20:39:49 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 20:39:49 GMT 1
Dobrze, że padłem, bo tak mnie dzisiaj wkurwili, że aż musiałem się przejść
|
|
|
Ogólny
May 13, 2020 20:41:14 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 20:41:14 GMT 1
Ten mój kolega to niedziel, grałeś z nim Red ze dwa razy (gliniany kolos)
|
|
|
Ogólny
May 13, 2020 20:48:29 GMT 1
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 20:48:29 GMT 1
Strasznie chujowe zagranie Gary z tym testamentem. Sranie na wspólną umowę o braku tożsamości, nie o to w tym chodzi.
Niestety nie mam czasu wieczorem zajmować się sprawami organizacyjnymi i z punktami karnymi i jak dzieje się jakieś zamieszanie to trudno mi to ogarnąć, wszystko naraz się nakłada eh.
Tak jak pisałem na PW, podałem tylko swoją. No i to nic nie zmieniło, bo było ABSOLUTNIE PEWNE, że padnę ja, więc naprawdę nie wiem, czemu Pikachu tak się spruł. Przecież moja tożsamość była znana połowie graczy i naprawdę pożegnanie się z grą (bo to miał być ostatni post, ale mnie Pikachu wkurwił) nie zmieniło nic, może nie było zgodne z regulaminem, ale też nie wiem, co było w tym złego.
|
|
|
Ogólny
May 13, 2020 20:52:04 GMT 1
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 20:52:04 GMT 1
Dobrze, że padłem, bo tak mnie dzisiaj wkurwili, że aż musiałem się przejść Mnie wkurwili 2 razy. Nawet 3 w sumie. Najpierw sraniem do tematu wczoraj w nocy, nie dało się grać. Potem tym remisem. No a na koniec jeszcze Pikachu mnie wkurwił, że się tak spruł, bo przecież to, że się pożegnałem z grą podpisując się nie zmieniło DOKŁADNIE NIC.
|
|
|
Ogólny
May 13, 2020 20:53:33 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 20:53:33 GMT 1
To tomus. Ja w swoim poście testamencie sprzed pierwszego linczu też się przyznałem - w bardziej delikatny i osobliwy sposób - ale Eneldo już mi pisał na mess czy to ja padłem. Oczywiście odparłem, że pogadamy po edycji Stąd myślę, że ludzie też wyłapali
|
|
|
Ogólny
May 13, 2020 20:55:26 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 20:55:26 GMT 1
Dobrze, że padłem, bo tak mnie dzisiaj wkurwili, że aż musiałem się przejść Mnie wkurwili 2 razy. Nawet 3 w sumie. Najpierw sraniem do tematu wczoraj w nocy, nie dało się grać. Potem tym remisem. No a na koniec jeszcze Pikachu mnie wkurwił, że się tak spruł, bo przecież to, że się pożegnałem z grą podpisując się nie zmieniło DOKŁADNIE NIC. No ja właśnie wyszedłem na spacer aż. Takiego zbiorowego odłączenia prądu w mieście to już dawno nie widziałem. I z powodu narzekania na ten spam wydałeś mi się naturalny i dlatego Cię nieśmiało broniłem. Nieśmiało, bo nie było się kiedy wczytać, musiałem tłumaczyć oczywistości osieckiej i temu zielonce. Ale się wkurwiłem
|
|
|
Ogólny
May 13, 2020 21:00:59 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 21:00:59 GMT 1
A najgorsze jest to, że w tej edycji jest kilku graczy, którzy mogliby na stałe dołączyć do naszej społeczności. Anni, łuczyk, niedziel.. ale cóż, dobrą reklamą to ta partia nie jest
|
|