|
Ogólny
May 17, 2020 19:18:36 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 17, 2020 19:18:36 GMT 1
Żeby nagle się nie okazało,że ten Kminic czyli śmieszek Jag nie był właśnie w mafii xD Mafia to Sznudzian i Bękart. Choć takiemu Szyfrantowi ze swoimi żalami co do Modricia niewiele do niej brakuje. Z pozostałych graczy w sumie tylko Kmicic i Osiecka z RiGCzem, ale pójdą w kiepską stronę niestety. Patrząc z perspektywy wszystko jest możliwe. Osiecka była na dobrym tropie, ale jakoś nie widzę by nawoływała do linczu na bękarcie.
|
|
|
Ogólny
May 17, 2020 19:21:26 GMT 1
Post by Edward Durda on May 17, 2020 19:21:26 GMT 1
Dzisiaj padnie Shepard, jutro Kmicic i tak się skończy. To oczywiste. W międzyczasie Osiecka poleci w mordzie. Więc Kmicic zostanie ostatnim z tych co się podłączyli pod g1. Gdybym był w mafii grałbym w to śmiało. Tym bardziej przy średnio ogarniętym Szyfrancie.
|
|
|
Ogólny
May 17, 2020 19:22:25 GMT 1
Post by Edward Durda on May 17, 2020 19:22:25 GMT 1
A Monti może sobie do końca rozgrywki pisać, że na końcu się uaktywni. Jezu jak sobie pluję w tę moją brzydką twarz, że wierzyłem, że przetrwam poprzedni mord xD
|
|
|
Ogólny
May 17, 2020 19:23:22 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 17, 2020 19:23:22 GMT 1
Szkoda,że nie posprzątałeś tak jak było z Bobo
|
|
|
Ogólny
May 17, 2020 19:24:08 GMT 1
via mobile
Post by Austriacki Akwarelista on May 17, 2020 19:24:08 GMT 1
Oni nie analizują tego, kto z obecnych osób mógłby wziąć rolę OC i dillera. Z tego względu Kmicic z ograniczonym czasem jest średnim kandydatem do bycia w mafii. Nie wiem, kim był Bobo, ale wszedł nieźle w rozgrywkę i miał dość sporo czasu, więc jego brak roli mafijnej przemawia za tym, że Kmicic, a zwłaszcza Modric też jej nie mają, więc nie są w mafii. Leclerc też grał przyzwoicie i też tej roli nie dostał. Podobnie Konsultant nie może mieć roli, a zostali sami rolni mafiozi. No nie wiem, może faktycznie z cmentarza jest łatwiej oceniać, zwłaszcza że mam już pewną wiedzę od MG, ale mimo wszystko to bym wymagał od miasta, by brali to pod uwagę, a tego nie robią. Gdyby Egze został w rozgrywce jeden dzień dłużej, to by ich tam rozjechał.
A co do Modricia, to fatalna edycja. Już chyba lepiej byłoby, gdyby padł za nieaktywność, ponieważ widać, że pisze na tyle, by przeżyć, a rozgrywki nie śledzi. Nie powinien być brany pod uwagę przy linczowaniu, bo takie zwycięstwo mafiozy, to nie jest zwycięstwo tylko porażka.
|
|
|
Ogólny
May 17, 2020 19:24:47 GMT 1
Post by Edward Durda on May 17, 2020 19:24:47 GMT 1
Moim błędem było głównie to, że uniewinniłem Sznudziana, co było trochę przyklepane przez Osiecką.
|
|
|
Ogólny
May 17, 2020 19:25:32 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 17, 2020 19:25:32 GMT 1
Moim błędem było głównie to, że uniewinniłem Sznudziana, co było trochę przyklepane przez Osiecką. Ja ten sam błąd dokładnie popełniłem na początku rozgrywki, czyli uniewinnienie Sznudziana.
|
|
|
Ogólny
May 17, 2020 19:26:43 GMT 1
Post by Edward Durda on May 17, 2020 19:26:43 GMT 1
No ja bym na pewno zostając w mieście nawoływał do Montiego, plus niewinny Shepard to winny Szyfrant/Sznudzian. Nie wiem kogo bym jechał, bo Szyfrant gra jak strasznie chujowo a Sznudziana uniewinniałem, no ale na pewno bym im wybił z głowy tego Modricia.
|
|
|
Ogólny
May 17, 2020 19:28:03 GMT 1
via mobile
Post by Austriacki Akwarelista on May 17, 2020 19:28:03 GMT 1
I generalnie w każdej edycji na sam finał gry skład mafii staje się coraz bardziej jasny. Tak tez było np w edycji gdy Egze grał jako Fernando Morientes w meczówce. Tylko że w takim momencie już spokojnie mógł zastosować taką taktykę, bo wie, że miasto nie ogarnie, bo mafia mordowała najgroźniejszych przeciwników.
|
|
|
Ogólny
May 17, 2020 19:28:32 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 17, 2020 19:28:32 GMT 1
A że Szyfrant to sprawdzenie 0 to niewinność Sheparda pogrąża Sznudziana.
|
|
|
Ogólny
May 17, 2020 19:30:10 GMT 1
Post by Philip Marlowe on May 17, 2020 19:30:10 GMT 1
Moim błędem było głównie to, że uniewinniłem Sznudziana, co było trochę przyklepane przez Osiecką. Ja go na przestrzeni mojej gry miałem raz za niewinnego, raz za winnego. Ale jego postawa przy moim linczu to było jak przyznanie się do winy i aż dziwne, że tego nie wyłapałeś. No ale ja też powinienem był napisać po tych jego lamentach "Sznudzian 100% mafia!", na czerwono, czcionką 100, zamiast kłócić się z żółtym szczurem.
|
|
|
Ogólny
May 17, 2020 19:30:28 GMT 1
Post by Doktor Redzik on May 17, 2020 19:30:28 GMT 1
A mafia nie odjebie aby dzisiaj szyfranta, bo jest pewny?
|
|
|
Ogólny
May 17, 2020 19:31:14 GMT 1
Post by Edward Durda on May 17, 2020 19:31:14 GMT 1
w edycji gdzie grałem jako Morientes moim plusem był Never który nie ogarniał (w ogóle ciekawe co u tego gagatka z Sochaczewa, wyjechał do Anglii i chyba dobrze sobie tam radził), w międzyczasie zdążyłem się z Sikorem założyć o skrzynkę piwa, której do tej pory nie zobaczył, a Leffa księdza na koniec oskarżyłem o bycie w mafii i z pomocą Nevera go zlinczowałem (co było tak mafijną zagrywką, że ojojojoj, a najlepsze, że takie tęgie łby jak Leff zamiast uważać mnie za winnego to niemal błagały mnie bym oprzytomniał). Ależ to były piękne czasy. Z Lowriderem (Walet Kier) i bodaj początkującym Storkiem (choć tu się moge mylić) byłem w mafii. Żebym ja tak pamiętał kolejne edycje.
|
|
|
Ogólny
May 17, 2020 19:31:35 GMT 1
Post by Doktor Redzik on May 17, 2020 19:31:35 GMT 1
Konsultant swoją grą zrobił tyle złego dla miasta, że nawet gdyby nagle wyjął mafię, to nie pochwalę tego. Jeśli jednak wygrałby to dla miasta, to mimo wszystko zapisałbym mu tę edycję na mały plusik. Ale to się nie stanie
|
|
|
Ogólny
May 17, 2020 19:32:19 GMT 1
Post by Edward Durda on May 17, 2020 19:32:19 GMT 1
A mafia nie odjebie aby dzisiaj szyfranta, bo jest pewny? A Ty byś odjebał typa, który: a) gra tak, że pomaga mafii b) jest zabezpieczeniem prawdziwego OCka co do tej roli właśnie? Gdyby miał za to polecieć, to poleciałby wczoraj (na co szczerze liczyłem)
|
|
|
Ogólny
May 17, 2020 19:32:34 GMT 1
Post by Philip Marlowe on May 17, 2020 19:32:34 GMT 1
Oni nie analizują tego, kto z obecnych osób mógłby wziąć rolę OC i dillera. Z tego względu Kmicic z ograniczonym czasem jest średnim kandydatem do bycia w mafii. Nie wiem, kim był Bobo, ale wszedł nieźle w rozgrywkę i miał dość sporo czasu, więc jego brak roli mafijnej przemawia za tym, że Kmicic, a zwłaszcza Modric też jej nie mają, więc nie są w mafii. Leclerc też grał przyzwoicie i też tej roli nie dostał. Podobnie Konsultant nie może mieć roli, a zostali sami rolni mafiozi. No nie wiem, może faktycznie z cmentarza jest łatwiej oceniać, zwłaszcza że mam już pewną wiedzę od MG, ale mimo wszystko to bym wymagał od miasta, by brali to pod uwagę, a tego nie robią. Gdyby Egze został w rozgrywce jeden dzień dłużej, to by ich tam rozjechał. A co do Modricia, to fatalna edycja. Już chyba lepiej byłoby, gdyby padł za nieaktywność, ponieważ widać, że pisze na tyle, by przeżyć, a rozgrywki nie śledzi. Nie powinien być brany pod uwagę przy linczowaniu, bo takie zwycięstwo mafiozy, to nie jest zwycięstwo tylko porażka. Podpisuję się pod każdym słowem, zarówno o rolach, jak i o Modricu. Podpisuję się też pod słowami egze na temat Konsultanta z poprzedniej strony. A co do Bobo, to to jest prawie na pewno kshaq, czyli Dutch z zeszłej edycji oraz Zięba z jeszcze poprzedniej. Z kolei Leclerc to Małpa. Fakt, że żaden nie ma roli powinien od razu kierować wzrok z dala od Modrica oraz na Sznudziana.
|
|
|
Ogólny
May 17, 2020 19:33:23 GMT 1
via mobile
Post by Austriacki Akwarelista on May 17, 2020 19:33:23 GMT 1
A że Szyfrant to sprawdzenie 0 to niewinność Sheparda pogrąża Sznudziana. Właśnie. A jak przyjrzą się moim postom, to powinni widzieć, że Szyfrant to sprawdzenie zero. Niejasne może być sprawdzenie nr 5, gdy zostałem zdillowany. Ale jakbym dostał sprawdzenie, że Shepard winny, to bym wyszedł z rolą lub bym napisał post tuż przed mordem, w którym wskazywałbym tylko sprawdzonych, tak jak zrobiłem to trzy razy. No a Durde bym nie sprawdzał, bo miałem za niewinnego oraz byłby kandydatem na OC.
|
|
|
Ogólny
May 17, 2020 19:33:47 GMT 1
Post by Edward Durda on May 17, 2020 19:33:47 GMT 1
No jeśli Bobo to Kshaq to propsy, bo gość w mieście gra bardziej mafijnie niż w mafii xD
|
|
|
Ogólny
May 17, 2020 19:34:01 GMT 1
Post by Doktor Redzik on May 17, 2020 19:34:01 GMT 1
A mafia nie odjebie aby dzisiaj szyfranta, bo jest pewny? A Ty byś odjebał typa, który: a) gra tak, że pomaga mafii b) jest zabezpieczeniem prawdziwego OCka co do tej roli właśnie? Gdyby miał za to polecieć, to poleciałby wczoraj (na co szczerze liczyłem) Odjebałbym, zgodnie z dotychczasowym kluczem tej mafii, najlepszego gracza z pozostałych a więc szyfranta
|
|
|
Ogólny
May 17, 2020 19:34:45 GMT 1
Post by Philip Marlowe on May 17, 2020 19:34:45 GMT 1
No jeśli Bobo to Kshaq to propsy, bo gość w mieście gra bardziej mafijnie niż w mafii xD Jako Techno Viking też grał nieźle.
|
|