|
Post by Volverin on May 19, 2020 15:03:16 GMT 1
Od zawsze graliśmy na zasadach, że "dzień" w forumowej mafii trwał 24h. Grać można jednak na wiele sposobów, przykładowo 36h trwa dzień, 12h trwa noc w trakcie której nie można pisać w temacie, a mafia i rolni decydują o działaniach. Można też grać 48-godzinne dni i bez "nocy", a tak jak obecnie gramy, tylko że między linczami jest 48 godzin na dyskusję.
Grane są nawet 72 godzinne dni, a jakaś rekordowo długa rozgrywka trwała ponad rok xD
Czy widzicie sens zagrania wolniejszej rozgrywki w przyszłości, czy jest to element, którego nigdy nie chcielibyście zmienić.
Niezaprzeczalnym plusem wolniejszej rozgrywki jest to, że nie trzeba się martwić o to, że czegoś nie doczytamy, możemy sobie jeden dzień odpuścić, by następnego nadrobić, dla ludzi zajętych jest to zdecydowanie spokojniejszy, mniej stresujący tryb. Minus jest taki, że rozgrywka może się bardzo wydłużyć, a skończy się po trzech tygodniach, zamiast po jednym.
Sam szczerze mówiąc nie wiem jakie mam do tego nastawienie, kiedyś uważałem, że dłużej niż 24h to po prostu za wolno, ale czasy się zmieniły, człowiek ma więcej obowiązków i nie jest to już takie oczywiste jak wcześniej. Chciałbym poznać waszą opinię. Proszę o głosowanie w ankiecie, a także o wyrażenie opinii w tym temacie.
|
|
|
Post by Edward Durda on May 19, 2020 15:14:46 GMT 1
Przecież już dni w których leci pewny winny ciągną się jak flaki z olejem i wszyscy chcą przyspieszenia. Siłą tej gry jest jej dynamika.
|
|
|
Post by Volverin on May 19, 2020 15:19:05 GMT 1
Wtedy oczywiście przyspieszamy. Po prostu coraz więcej ludzi, w tym ja, ma trudności w graniu aktywnie i będąc na bieżąco ze wszystkim w trybie 24-godzinnym. A że tryb 24-godzinny i tak zostanie, to praktycznie pewnik, po prostu jestem ciekaw co inni myślą.
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 19, 2020 15:22:14 GMT 1
Rozumiem Volv,że chciałbyś wiedzieć, czy ewentualnie nie gralibyśmy dłuższy wariant,ale jestem na nie. Znając też nasze towarzystwo mogłoby to powiększyć jeszcze mocniej shitposting, co paradoksalnie jeszcze mocniej utrudni rozgrywkę. W pewnym momencie przy takim dłuższym wariancie, na bank pojawiłoby znudzenie rozgrywką i wszyscy łącznie z mafią by chcieli ją jak najszybciej zakończyć. Nawet obecny system czasem przyspieszamy, więc dla mnie 24 godzinny dzień to najlepsze co może być. Także uważam,że siłą tej gry jest dynamika.
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 19, 2020 15:56:39 GMT 1
Fakty są takie, że nie nadąża się ewentualnie tylko na początku gry oraz jeśli nie jest się obecnym w kluczowym momencie (przy linczu, ujawnieniu deta), tak więc wydłużenie "dnia" w grze nic by moim zdaniem nie pomogło, a mogłoby przeszkadzać, bo gra by się ciągnęła i ciągnęła.
|
|
|
Post by Charles Leclerc on May 19, 2020 16:26:56 GMT 1
Mi się zawsze podobał pomysł z otwartym "oknem" na rozmowy na podforum mafijnym - np. mafiozi mogą pisać ze sobą tylko w określonych godzinach dnia.
|
|