|
Rozgrywka
May 22, 2020 12:25:22 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 12:25:22 GMT 1
Ale przemyslalem to na bazie słów SirLancelota, co równocześnie może świadczyć:
a) jestem podatny na manipulacje, b) ktoś chciał zmanipulować, c) jest spora synergia między Lancelotem a Walkiewiczem - w sensie Lancelot albo wie kto to, albo się domyśla, a skoro wie to skąd mógł wiedzieć? ja tego nie rozkminilem na tym etapie
|
|
|
Post by sirlancelot on May 22, 2020 12:25:24 GMT 1
Po co mafiozi mają zyskiwać profity na wypadek gdyby? Mafiozi wiedzą wszystko. Bo potem mogą krzyczeć,hej przecież jak wskazywałem tego i tego, wiec nie mogę być w mafii. To już chyba nie działa od kilkunastu edycji
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 12:25:40 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 12:25:40 GMT 1
Po co mafiozi mają zyskiwać profity na wypadek gdyby? Mafiozi wiedzą wszystko. Bo potem mogą krzyczeć,hej przecież jak wskazywałem tego i tego, wiec nie mogę być w mafii. To działa tylko przy słabym mieście w końcówce.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 12:26:04 GMT 1
Czyli na wypadek gdyby ktoś został zlinczowany, a nie na wypadek gdyby ktoś okazał się winny. Coraz bardziej dostrzegam brak Pańskiej winy, Komunikancie.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 12:26:14 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 12:26:14 GMT 1
Okej, Lancelot nie jest taki głupi, skoro ma hivemind z Alpaką.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 12:27:15 GMT 1
Nie wiem, ale się domyślam.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 22, 2020 12:27:58 GMT 1
Dlaczego moja "dyskusja" z Sirlancelotem jest nudna, jak flaki z olejem? Dlaczego nie napisał Pan tego o podobnej "dyskusji" z Walkiewiczem.
Słuszna uwaga. Nadmienię, że Trunks nie odpowiedział na moje pytanie, dlaczego tak mu zależy na uniewinnieniu.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 12:28:00 GMT 1
Walkiewicz, zamierzasz odpowiedzieć na moje pytanie?
|
|
|
Post by sirlancelot on May 22, 2020 12:28:36 GMT 1
Ale przemyslalem to na bazie słów SirLancelota, co równocześnie może świadczyć: a) jestem podatny na manipulacje, b) ktoś chciał zmanipulować, c) jest spora synergia między Lancelotem a Walkiewiczem - w sensie Lancelot albo wie kto to, albo się domyśla, a skoro wie to skąd mógł wiedzieć? ja tego nie rozkminilem na tym etapie Po prostu uważam, że Walkiewicz gra normalnie. Atak na niego nastąpił wtedy kiedy nawet go nie było, także jak jest zielony, to bym się przygladał tym, którzy się podłączyli. A jak wrócił zaczał grać na zielono, czego nie można było przewidywać, ale też nie można było przewidzieć, że będzie grał na czerwono, więc analizy na niego były na wyrost. Nie za bardzo wiem o czym piszesz mówiąc o manipulacjach
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 12:29:52 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 12:29:52 GMT 1
Ale przemyslalem to na bazie słów SirLancelota, co równocześnie może świadczyć: a) jestem podatny na manipulacje, b) ktoś chciał zmanipulować, c) jest spora synergia między Lancelotem a Walkiewiczem - w sensie Lancelot albo wie kto to, albo się domyśla, a skoro wie to skąd mógł wiedzieć? ja tego nie rozkminilem na tym etapie Po prostu uważam, że Walkiewicz gra normalnie. Atak na niego nastąpił wtedy kiedy nawet go nie było, także jak jest zielony, to bym się przygladał tym, którzy się podłączyli. A jak wrócił zaczał grać na zielono, czego nie można było przewidywać, ale też nie można było przewidzieć, że będzie grał na czerwono, więc analizy na niego były na wyrost. Nie za bardzo wiem o czym piszesz mówiąc o manipulacjach Podałeś jeden argument, który np. mi wystarczył, żeby odpuścić Walkiewicza w tym momencie. To albo było bardzo mądre, albo zamierzone. Ale zaczynam uważać, że jesteś nawet mądry.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 12:30:51 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 12:30:51 GMT 1
Dlaczego moja "dyskusja" z Sirlancelotem jest nudna, jak flaki z olejem? Dlaczego nie napisał Pan tego o podobnej "dyskusji" z Walkiewiczem.
Słuszna uwaga. Nadmienię, że Trunks nie odpowiedział na moje pytanie, dlaczego tak mu zależy na uniewinnieniu.
Bo masz styl pisania jak robot.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 12:31:37 GMT 1
Napisał grafoman, który uważa, że pisze lepiej od Mikołaja Reja.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 12:38:05 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 12:38:05 GMT 1
Napisał grafoman, który uważa, że pisze lepiej od Mikołaja Reja. Mikołaj Rej nie pisał w wersji mobilnej. 😎
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 12:40:53 GMT 1
Absolutnie nie wyciągałbym takich wniosków. A jakie?
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 12:41:25 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 12:41:25 GMT 1
CO BYM ROBIŁ JAKBYM BYŁ W MAFII - QUIZ #1
a) broniłbym winnego Walkiewicza; b) atakowałbym winnego Walkiewicza i na tym chciał przejechać rozgrywkę.
Ja chyba opcja a) w tym przypadku, mało linczów, mafia mogłaby podjąć to ryzyko.
Abstrahując od tego czy Walkiewicz nie jest niewinny.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 12:43:30 GMT 1
Przy tak małej edycji, gdzie mord jest codziennie i można szybko wygrać zdecydowanie broniłbym kolegi z mafii.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 22, 2020 12:44:26 GMT 1
A ja, jako egocentryk, chyba bym atakował.
|
|
|
Post by Komunikaty Radiowe F1 on May 22, 2020 12:45:00 GMT 1
Przy tak małej edycji, gdzie mord jest codziennie i można szybko wygrać zdecydowanie broniłbym kolegi z mafii. Z drugiej strony taka opcja jest dość ryzykowna i może wkopać obydwóch gagadków.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 12:46:47 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 12:46:47 GMT 1
Absolutnie nie wyciągałbym takich wniosków. A jakie? To jest za mały wjazd, odsyłam do Co robiłbym będąc w mafii #1. Podzieliłbym to na dwa etapy: 1. Wjazd wstępny - budowanie interakcji, ataki, podszczypywania, badanie reakcji miasta - lekki kaliber; 2. Rzeczywisty wjazd przy deciderze - większy ciężar gatunkowy, większe ryzyko pomyłki - wymagane cojones ze strony mafii, które ostatecznie może też doprowadzić do linków na podstawie 'wszechwiedzy'.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 12:48:59 GMT 1
Przy tak małej edycji, gdzie mord jest codziennie i można szybko wygrać zdecydowanie broniłbym kolegi z mafii. Z drugiej strony taka opcja jest dość ryzykowna i może wkopać obydwóch gagadków. Dlatego sądzę, że tylko dobry mafiozo by coś takiego robił. Np. taka Gorczyca, gdyby jednak była winna, mogłaby się o coś takiego pokusić.
|
|