|
Post by sirlancelot on May 22, 2020 13:56:40 GMT 1
Babka jest mafijna. Rozwala mnie jednak to, że uznała, że Leo punktujacy jej niespojnosc probuje obrocic w miastowosc, poniewaz to miastowi sie niespojni. Przeciez ten post Leo, ze Babka jest niespojna jest zupelnie nietrafiony. Zdecydowanie bardziej podoba mi sie mimo wszystko Indianiec niz Babka, która tylko odpowiada na ataki i rzuca klątwami.
Jak dla mnie Leo i Babka nie będą razem w mafii.
Zreszta to chyba Leo pisał coś o smierdzącej klotni babki i alpaki - nieistotne. Widze, ze Leo pisze, że Alpaka raczej niewinna.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 22, 2020 13:57:52 GMT 1
Tenorek, załóżmy, że masz rolę mściciela, na kim byś jej na obecny moment użył? W tej chwili na Babkę.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 13:58:29 GMT 1
Rojas - Walkiewicz napisał o jakimś Twoim błędzie. Mnie wyciąganie takich rzeczy wydaje się miastowe, nie mafijne, czemu masz go więc za mafię?
|
|
|
Post by Komunikaty Radiowe F1 on May 22, 2020 14:00:27 GMT 1
Tak Leo pisał już wczoraj wieczorem o tym. Mimo,że mi się nie podobało,że tak się interesuje tym konfliktem, to sam napisałem wcześniej w odpowiedzi do Walkiewicza,że w duecie Alpak-Babka jest max 1 mafioza.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 14:01:29 GMT 1
Komunikaty - jak już jesteś, to to samo pytanie co do Tenorka: masz rolę mściciela, na kim na ten moment byś jej użył?
|
|
|
Post by sirlancelot on May 22, 2020 14:01:32 GMT 1
Rojas - Walkiewicz napisał o jakimś Twoim błędzie. Mnie wyciąganie takich rzeczy wydaje się miastowe, nie mafijne, czemu masz go więc za mafię? Ale to zalezy od sytuacji. Nie rzadko sie zdarza mafioza atakujacy miastowego na jednym jego bledzie i jedzie tak na tym bledzie kilka dni, zupelnie olewajac calokształt.
|
|
|
Post by Komunikaty Radiowe F1 on May 22, 2020 14:01:45 GMT 1
Na ten moment na Babce.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 14:03:10 GMT 1
Bo z tego postu wyczuwam taką sugestię, że może jestem w tej mafii, a może nie jestem Albo dobra, najpierw zacznę od tego co mi wczoraj trochę zepsuło humor. Mianowicie wczorajsza pomyłka Rojasa. Przez jego błąd poznałem informację, której mieć nie powinienem i która zmieniła mi spojrzenie na jego grę. Przed pomyłką był u mnie na plusie (stąd na przykład komentarz "W tym mieście panuje mądrość i kultura, było to odniesienie do wpisu Piotra Kozła, który rozgrzeszył Leo Rojasa, miałem wtedy podobne zdanie na temat Rojasa, bo przekonał mnie swoim dość luzackim wejściem w temat). Niestety po pomyłce i nabyciu nowych informacji ten gracz stał się dla mnie podejrzany. I szczerze mówiąc trochę mnie to zdenerwowało. Z jednej strony jego błąd, jego problem, z drugiej czułem, że jeśli Rojas jest w mafii, to kompletnie nie wypracowałem sobie tego readu, a jest on kwestią nieszczęśliwej pomyłki. Nie chcę roztrząsać tego tematu i chciałbym wierzyć, że Rojas jest niewinny. Ale no troszkę mnie to wpieniło i nie byłem pewny jak dalej się zachować odnośnie tego gracza. A za chwilę pojawia się coś takiego: Dla mnie w tej chwili Rojas jest chyba najbardziej prawdopodobnym mafiozą, ale muszę jeszcze przeczytać strony 14-20 z większą uwagą. Kilku graczy zazieleniło się w sposób w jaki mnie zaatakowali bądź podłączyli się w naturalny sposób do ofensywy na mnie. Drugim mafiozą moim zdaniem będzie Paweł Kozioł, głównie da się dojść do tego wniosku metodą eliminacji. Ale wszystko w swoim czasie, póki co chciałem odnieść do bardziej personalnych spraw, mamy cały dzień na ogarnięcie reszty. Według mnie jest tu pewien rozdźwięk, a nic się między tymi wpisami takiego nie zdarzyło, by mnie od razu mieć za najbardziej podejrzanego. Wydaje mi się to dziwne, zwłaszcza że Walkiewicz nie czytał postów, które nabiliśmy dzisiaj rano, sam to przyznał, potem część przeczytał, zauważył, że zbliżam się na świecznik i zaczął mi w ten sposób dowalać.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 14:04:17 GMT 1
Rojas - napisałeś, że Babka i Walkiewicz w mafii, zaś Trunks napisał mafijnego bąka. Problem w tym, że Trunks napisał tego bąka na temat Walkiewicza. Uważasz, że podczepiał się pod kolegę z mafii?
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 22, 2020 14:07:44 GMT 1
Rojas - Walkiewicz napisał o jakimś Twoim błędzie. Mnie wyciąganie takich rzeczy wydaje się miastowe, nie mafijne, czemu masz go więc za mafię? Ale to zalezy od sytuacji. Nie rzadko sie zdarza mafioza atakujacy miastowego na jednym jego bledzie i jedzie tak na tym bledzie kilka dni, zupelnie olewajac calokształt. Ok. To biorąc pod uwagę bieżącą edycję, podaj mi jednego gracza, który pretenduje do takiej postawy.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 14:07:59 GMT 1
W sumie jest to słuszna uwaga Testamencie Cozmo, i brałem to pod uwagę, dlatego napisałem "do obserwacji", a na końcu wspomniałem tylko o starej babie szamance z lasu duchowej onanistce i Walkiewiczu. Ja zresztą pisałem, że dopuszczam myśl, iż Walkiewicz to miastowy, który porywa się z motyką na słońce. Nie wiem, czy zostanę z głosem, bo może ktoś się zaczerwieni bardziej, ale będzie w kregu moich podejrzanych. Dopuszczam myśl, że to niewinny miastowy, który po prostu porywa się z motyką na słońce. Dlatego czekam aż odpowie na moje pytanie.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 14:09:15 GMT 1
Rojas - Walkiewicz napisał o jakimś Twoim błędzie. Mnie wyciąganie takich rzeczy wydaje się miastowe, nie mafijne, czemu masz go więc za mafię? Ale to zalezy od sytuacji. Nie rzadko sie zdarza mafioza atakujacy miastowego na jednym jego bledzie i jedzie tak na tym bledzie kilka dni, zupelnie olewajac calokształt. Tak, ale tu nie chodzi o błąd - mafijny post albo błąd - zlinczowanie niewinnego, przynajmniej ja to tak rozumiem. Nie mogę być pewien, bo tego błędu nie widziałem, pewnie Rojas napisał coś ze starego konta i Walkiewicz poznał jego tożsamość. W każdym razie mnie się wydaje, że mafiozi rzadką się na takie rzeczy powołują.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Rozgrywka
May 22, 2020 14:14:36 GMT 1
via mobile
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 14:14:36 GMT 1
Dlatego moim kandydatem na dzisiejszy lincz jest baba szamanka z lasu duchowa onanistka. Głosujemy wszyscy (oprócz mafii) na BABKĘ.
|
|
|
Post by babka on May 22, 2020 14:24:51 GMT 1
spójność i konsekwencja to największe przyjaciółki mafii Mam pytania.
1. Zaczynam mocno namawiać do masówki na Tobie. Co robisz? Czym mnie możesz przekonać? 2. Kto Twoim zdaniem gra najbardziej mafijnie? Dlaczego?
3. Kto Twoim zdaniem jest najbardziej miastowy? Dlaczego?
Fajnie jakbyś odpisała w miarę szybko.
1. Nie robie nic. Jestem nie do zlinczowania, a chętnych do takich nikczemnych czynów spotyka kara. Można spojrzeć na indiańca żeby uplastycznić sobie skutki zaczepiania babki.
2. Rohas. Wejdź w jego posty i wyciągnij wnioski, chętnie je przeczytam. Ja w tej chwili nie czuje potrzeby dodatkowego udowadniania jego mafijności, korzystniej wręcz byłoby znalezienie mu kontrkandydata
3. Mam 4 pewnych niewinych, ale póki co nie będę się nimi dzielić. Dlaczego? Żadne z nich nie potrzebuje mojego uniewinnienia, mogłabym im tylko w ten sposób zaszkodzić. Jeszcze przyjdzie czas na systematyzowanie
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 14:26:53 GMT 1
2. Bo nie umiesz.
|
|
|
Post by babka on May 22, 2020 14:28:37 GMT 1
bo nie kopie się leżącego
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 14:29:19 GMT 1
Dobra, wróciłem, mogę się trochę zająć rozgrywką. Zacznę od rozwinięcia kwestii Testamentu Cozmo i jego niewinności -> duży plusem grania w sposób jaki postanowiłem jest to, że jak widzę podejrzanego gracza, ale nie będę od razu pisał "O, podejrzany gracz!", to prawdopodobnie ktoś inny to napisze za mnie i ta osoba się w moich oczach zazieleni mniej lub bardziej. Testament Cozmo po prostu gra dobrze, naturalnie, to jasne, ale kupił mnie w momencie gdy napisał, cytuję z pamięci: "Leo Ruchas w mafii". Myślałem to samo w tamtym momencie, a taką "jedność myśli" najczęściej mają miastowi. Podobnie też widzę jeden z ostatnich postów, gdzie wskazujemy właściwie tą samą listę mafiozów. Minusem grania w sposób jaki zagrałem jest to, że będę musiał odpierać ataki na swoją osobę za nazwijmy to "granie na hamulcu" czy po prostu powściągliwie. No trudno, jakoś to zniosę Rojas, niedługo odpowiem na Twoje pytanie.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 14:29:25 GMT 1
Robisz wszystko pod tezę, babo. Przysłów też szukasz pod tezę.
|
|
|
Post by babka on May 22, 2020 14:30:19 GMT 1
a jaka jest teza pod którą wszystko robię?
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 14:30:50 GMT 1
Że jestem w mafii, a to błędna teza.
|
|