|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 14:36:36 GMT 1
@testament Cozmo, co sądzisz o Sir Lancelocie i jego grze dzisiaj? Generalnie nasze potencjalne mafie się pokrywają, duża szansa, że jest tam Rojas, Paweł Kozioł, Sir Lancelot. Ale mam wątpliwości co do Lancelota, nie gra super, ale też nie pisze mafijnych postów, oprócz potencjalnie tego pierwszego na początku gry. Wstawiam go do mafii trochę z braku laku, bo nie wiem kto inny miałby tam pasować.
Spróbuję jeszcze dzisiaj konkretniej poczytać niektórych graczy i wyrobić sobie dokładniejszą opinię, Babkę uniewinniam kompletnie "na czuja" z powodu kilku reakcji, które przeczytałem. Więc na pewno jej się jeszcze przyjrzę.
Jest jeszcze kwestia Future Trunks, mógłby być w mafii ewentualnie. Ale był chyba pierwszym, który we mnie zaczął cisnąć i ja zawsze coś takiego uznaję za w pewien sposób miastowe, stworzył oryginalny content wobec mnie. Też gracz, któremu się przyjrzę.
|
|
|
Post by babka on May 22, 2020 14:37:13 GMT 1
To nie jest żadna teza. To wniosek wynikający z paru godzin obcowania z Tobą. I nie przyświeca mi on w trakcie tej gry w prawie wcale, poza tym że jesteś moim zdaniem najlepszym kandydatem na pierwszy lincz
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 14:40:02 GMT 1
Wiadomo, że najlepszym. Leci niewinny, a mafia może się ładnie ukryć.
|
|
|
Post by sirlancelot on May 22, 2020 14:40:09 GMT 1
xD x lat temu te plotki, że wystarczy Cię zaatakowac, abys uznał go za niewinnego, czyli to jednak nie jest plotka ;p
to do Walkiewicza
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 22, 2020 14:40:49 GMT 1
13 graczy i w dobę po starcie rozgrywki będziemy mieli już z pewnością ponad 30 stron.
Coś z tym naszym graniem w mafię naprawdę zaczęło być nie halo.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 14:45:10 GMT 1
13 graczy i w dobę po starcie rozgrywki będziemy mieli już z pewnością ponad 30 stron. Coś z tym naszym graniem w mafię naprawdę zaczęło być nie halo. Przecież akurat w tej edycji posty są w większości na temat i można wysnuć z nich kupę wniosków. Nie halo jest co najwyżej to, że do pierwszego linczu od rozpoczęcia rozgrywki jest tak dużo czasu, wolałbym już start o 12 i lincz o 23 niż tyle czekania. Ale to rozmowa na po edycji.
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 22, 2020 14:47:17 GMT 1
Najbardziej niewinni wg mnie: Gorczyca Tenorek Komunikaty F1
Trochę mniej, ale też im ufam: Alpak
Piotr Kozioł Testament Cozmo
gdzieś pomiędzy lokalizuję babkę, które gra póki co mocno kreacyjnie, ale wg mnie miała sporo miastowych zachowań
Neutralni, ale w sumie zrobili też sporo miastowych ruchów: Walkiewicz Future Tranks
Neutralny, bez miastowych ruchów imo: Paweł Kozioł
Mocno cuchnący: Sirlancelot Leo Rojas
Nie bardzo rozumiem nad czym deliberujecie. Ja oceniam przejrzystość tej edycji póki co całkiem wysoko i nie zamierzam szukać kwadratowych jaj. Większość graczy zrobiła wg mnie na tyle sporo miastowych rzeczy, że Sirlancelot ze swoim każdym jednym postem mafijnym coraz bardziej od poprzedniego jest oczywistym kandydatem do zlinczowania. Nieco niżej stawiam akcje Rojasa, ale to też wg mnie bardzo prawdopodobna mafia. Kozioł to dla mnie opcja rezerwowa, głównie drogą eliminacji - nie zrobił nic, żeby się wybielić.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 14:51:12 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 14:51:12 GMT 1
Ja się zgadzam z Kotem, bardzo mocno.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 14:54:21 GMT 1
Chciałbym nadmienić dwie rzeczy:
1) sirlancelot ma wadę wymowy i nie potrafi wymówić piątej litery POLSKIEGO alfabetu
2) jesteście dzbanami
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 22, 2020 14:56:23 GMT 1
Drodzy parafianie. Uprzejmie informuję, że nie czytałem kilku ostatnich stron, ale głosujecie na babkę. Czy to nie będzie źle odebrane, jeśli ja, jako ksiądz, poprę ten lincz z ambony?
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 14:56:32 GMT 1
W moim kraju ktoś taki jak Walkiewicz zostałby wzięty na przesłuchanie, możliwe, że nawet z elementami tortur. Panie Walkiewicz, proszę starannie opisać, które wnioski pochodzą z której wczorajszej prowokacji, bo nie jest to w żadnym stopniu jasne. Dlaczego Kozioł, dlaczego Rojas, dlaczego Lancelot, co osiągnąłeś tymi swoimi oskarżeniami i uniewinnieniami? Od tego zaczniemy, a może unikniesz kontaktu z krokodylem. Strasznie złożone to Twoje pytanie Rojasie i zrzuca całą odpowiedzialność za pisanie na mnie. Ale dobrze, przeanalizujmy gracza Jacek Walkiewicz i jego procesy myślowe:
Pierwsze kilkanaście postów -> Karolina Gorczyca pisze żem mafia, to zaczynam ją zaczepiać, aby zobaczyć jak będzie kontynuowała swój "atak" czy tam "prowokację". Skupiła się na innych graczach, w tym na Sir Lancelocie i spodobało mi się to, bo pomyślałem to też miałem negatywne odczucia odnośnie jego wejścia w rozgrywkę, co napisałem.
Kolejne kilkanaście postów -> piszę ten post:
Gdyż Karolina (ponownie słusznie!) zaczepiła Tenorka, że się podczepił, ale Tenorek to oskarżenie zignorował dość zgrabnie, a więc pociągnąłem go za język. W tym momencie miałem podejrzenia wobec Sir Lancelota i Pana Tenorka.
Miałem w kółku potencjalnych niewinnych Piotra Kozła i w mniejszym stopniu, ale jednak niewinnego Rojasa. Kupił mnie swoim "wyrąbniowo/kreacyjnym" wejściem w rozgrywkę. Nie pierwszy raz mi się to zdarza, no ale nikt nie jest idealny. Jak mafioza dobrze wejdzie w rozgrywkę i przemknie przez pierwszą falę podejrzeń, to potem może mieć autostradę do zwycięstwa.
Widzę interakcję niewinnego według mnie Piotra Kozła z Pawłem Kozłem gdzie Paweł Kozioł skupił się na gadaniu do Komunikatów i unikał interakcji/konfrontacji, co słusznie zauważył Piotr Kozioł. To wzmocniło moje odczucie niewinności wobec Piotra Kozła, a także wstawiło Pawła Kozła do grona moich podejrzanych.
Tekst o Komunikatach to była zwykła prowokacja, miałem ochotę zobaczyć tego gracza już w "normalnym" wydaniu.
W tym momencie możecie zauważyć, że minęło trochę czasu między "xDD", a moimi następnymi postami. Miałem wtedy tego "emocjonalnego doła", że tak to nazwijmy, że do tej sytuacji doszło i niestety/stety wpłynęła ona na moje postrzeganie Rojasa. Może bym to ujrzał samodzielnie bez tej "pomocy" z jego strony, ale na pewno nie zrobiłbym tego tak szybko. Od tego momentu przyjrzałem się mocniej grze Rojasa i zauważyłem, że jest to postawa aktywnego, ale nie skupiającego się na szukaniu mafii gracza, napisał posta poniekąd narzekającego na "spam w mieście", a wiele z jego postów to kreacyjne pierdoły próbujące zbudować image gracza wyluzowanego, błyskotliwego, radosnego itp., generalnie kojarzącego się pozytywnie. Potem ma do babki pretensje, że nie szuka mafii, a jest w temacie dłużej od niej i w tamtym momencie było to z jego strony co najmniej nie na miejscu komentarz -> co znowu słusznie zauważył Testament Cozmo, co jeszcze bardziej go zazielenia.
Napisałem, że Rojas do ścisłej obserwacji, bo podejrzewałem go, ale byłem jeszcze w stanie, w którym tak jakby "głupio" mi było tego Rojasa atakować, bo zwróciłem na niego uwagę nie przez jego podejrzane zachowanie, a przez błąd który popełnił.
A reszta to już dzień dzisiejszy.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 14:59:07 GMT 1
xD x lat temu te plotki, że wystarczy Cię zaatakowac, abys uznał go za niewinnego, czyli to jednak nie jest plotka ;p to do Walkiewicza To może wydawać się zabawne, ale uwierz mi, że lata doświadczenia to potwierdzają. Oczywiście to nie jest czynnik uniewinniający po głębszej refleksji, a raczej pewnego rodzaju wyrobiony instynkt/automatyzm przez lata - "o, atakuje mnie, prawie zawsze w takim wypadku to był miastowy, więc Trunks pewnie też będzie miastowym".
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 15:01:06 GMT 1
Trochę motyka na słońce, ale brzmi to spójnie Walkiewicz. Zielenisz się.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 15:01:15 GMT 1
Czasem to potrafi sprowadzić na manowce, ale każdy z nas ma jakieś zachowania, które uznaje za miastowe/mafijne z zebranych przez siebie doświadczeń z gry.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 15:01:20 GMT 1
@testament Cozmo, co sądzisz o Sir Lancelocie i jego grze dzisiaj? Generalnie nasze potencjalne mafie się pokrywają, duża szansa, że jest tam Rojas, Paweł Kozioł, Sir Lancelot. Ale mam wątpliwości co do Lancelota, nie gra super, ale też nie pisze mafijnych postów, oprócz potencjalnie tego pierwszego na początku gry. Wstawiam go do mafii trochę z braku laku, bo nie wiem kto inny miałby tam pasować. Spróbuję jeszcze dzisiaj konkretniej poczytać niektórych graczy i wyrobić sobie dokładniejszą opinię, Babkę uniewinniam kompletnie "na czuja" z powodu kilku reakcji, które przeczytałem. Więc na pewno jej się jeszcze przyjrzę. Jest jeszcze kwestia Future Trunks, mógłby być w mafii ewentualnie. Ale był chyba pierwszym, który we mnie zaczął cisnąć i ja zawsze coś takiego uznaję za w pewien sposób miastowe, stworzył oryginalny content wobec mnie. Też gracz, któremu się przyjrzę. Mnie się ten Lancelot dalej nie podoba, ale nie uważam go za tak pewną mafię jak np. Rojas, który dla mnie śmierdzi najbardziej. Lancelot dziwnie podchodzi do Rojasa, uniewinnia go, choć moim zdaniem nie ma podstaw, może widzi coś, czego my nie widzimy, ale może być też w mafii i wie, że co do Rojasa się mylimy. Np. nie wiem, jak mam rozumieć ten post: Dobra, zmieniam zdanie co do Leo Rojas. Jezeli jest tym kim myslę, to wcześniej jego miastowośc wynikala z glupich analiz graczy, a teraz nie analizuje graczy az tak bardzo a skupia sie na analizowaniu strategii gry. Lancelot wydaje mi się kimś ogarniętym, więc ma szansę pokazać się z lepszej strony i uniewinnić. Przy założeniu, że jesteś niewinny, w tej chwili bliżej mi do Trunksa w mafii niż Lancelota.
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 22, 2020 15:01:28 GMT 1
Dajcie spokój z tą babką. Wg mnie miała wczoraj w nocy bardzo miastowe wejście, szczególnie te posty pod sobą: "no co chcecie od babki, zadawajcie mi pytania", mafia wg mnie tak nie robi, raczej unika interakcji, a babka weszła z buta i sama tych interakcji szuka. Polecam też początek str. 16, od góry, tam posty babki, wg mnie bardzo miastowe i jak tylko je przeczytałem to zwróciłem uwagę, że są mega zbieżne z moim własnym tokiem rozumowania. Polecam raczej za to spojrzeć na to, co wyczynia ten ancymon Rojas. Od kiedy i on, i lancelot trafili na świecznik, strasznie się miota, rzuca. Mnie już nazwał słabym graczem, analfabetą i kimś tam jeszcze - od kiedy wymieniłem ich w trójce jako potencjalna mafia. Jeszcze to kolorowanie nicków na czerwono i to najbardziej oczywistych typów, bo Walkiewicz i babkę podało kilka osób i zebrali już parę głosów. A to paniczne kolorowanie to dla mnie jak przyznanie się do winy.
Co więcej, Rojas sprawia wrażenie zbyt ogarniętego gracza, żeby np. nie zauważyć tych wczorajszych mafijnych pierdów sirlancelota. A kiedy one się pojawiały co robił nasz drogi Rojas? Gówno, nic nie robił - pisał sobie dalej swoje kreacyjne posty o strzałach w Amazonii i nienastrojonej harfie. I już abstrahuję od tego, czy są w mafii razem i być może nie chciał tak szybko wkopywać kolegi - dla mnie to przede wszystkim dowód na to, że nie jest zainteresowany szukanie mafii i stąd takie zachowanie. I to go wg mnie najbardziej obciąża.
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 22, 2020 15:05:03 GMT 1
Walkiewicz, kogo masz za najpewniejszą mafię w chwili obecnej? Przepraszam, jeśli już pisałeś i przeoczyłem.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 15:05:04 GMT 1
Kot niewinny. Mała edycja, trzeba uniewinniać.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 15:05:50 GMT 1
Leo Rojas, Paweł Kozioł i z trzecim nie wiem. Może Sir Lancelot, może Future Trunks, do ogarnięcia.
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 22, 2020 15:06:28 GMT 1
Ok, dzięki.
|
|