|
Ogólnie
May 25, 2020 20:36:19 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 25, 2020 20:36:19 GMT 1
Tenorek to najlepszy mafiozo na tym forum. Zaraz po Sędzim. Czemu mam wrażenie,że to sarkazm
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:37:03 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 25, 2020 20:37:03 GMT 1
Ja nie miałem pojęcia, że to Łuczyk.
Ogólnie fajna edycja, szacun.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:37:28 GMT 1
Post by Testament Cozmo on May 25, 2020 20:37:28 GMT 1
Zaraz po Sędzim. Czemu mam wrażenie,że to sarkazm Sprawdzam reakcję, lepiej czytasz sarkazm od Lancelota.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:37:34 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 25, 2020 20:37:34 GMT 1
Ostatni raz Volva po tej samej miejskiej stronie widziałem w XV edycji, a to było żeby ci nie skłamać 3 lata temu( aż musiałem sobie to sprawdzić). Po numerach nie pamiętam, podaj parę kreacji. Andrzej Borowczyk,Stirlitz,Powódź tysiaclecia,początkujący mafiozo ( ja,volv,egze,tomus),Kaz Bałagane(Kacper)
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:38:28 GMT 1
Post by Karolina Gorczyca on May 25, 2020 20:38:28 GMT 1
Nie podoba mi się rozpiska Egzego. Bo domniemuje, że lokalnie (Łukaszowo) się gra TYLKO tożsamościami, a ot sama gra jest dodatkiem. Cała praktycznie analiza jest w oparciu o to jaki jest Łuczyk - i jak "doświadczeni" gracze będą go rozpracowywać względem jego prawdziwej osoby, a nie tego, co pokazał w danej grze. Żenua i cringe imho. Przestalibyście patrzeć tak bardzo na tożsamości, to by się wam łatwiej grało. Ale ona jest prawdziwa. O ile styl gry Łuczyka w tej edycji jest mocno uniwersalny. Sam pisałem nie raz, że takie poklepywanie po plecach, plus ciche wbijanie sztyletów w plecy jest mega skuteczne. O tyle tu jest to połączone z tożsamością, której myślę każdy ktoś choć odrobinę czyta tożsamości (a ja sam nigdy nie byłem w tym mistrzem) pozna. Zresztą red jest najlepszym przykładem na to, że poznanie dobrze każdego gracza, jego zachowań, jest kluczowe co do rozpoznania mafijności. Dlatego miał problem z Wojewódzkim, bo takiego gracza jeszcze nie widział. Ja nie twierdzę, że Łuczyk na tym wybielił się u wszystkich, twierdzę, że wybielił się u kluczowych graczy, którzy mogliby rzucić cień wątpliwości w jego stronę. Tutaj jest jeszcze coś pewien efekt, który nie wiem jak nazwać. Chodzi o to, że jeśli 10 graczy przed Tobą napisze, że ktoś gra miastowo, to Ty choć byś miał jakieś wątpliwości, to weźmiesz to za pewnik. No tak, Gary, Tomuś i Łuczyk graja miastowo. Egze w sumie też grał miastowo. Nikt tego nie poddawał w wątpliwość. A to co miało być głównym atutem miasta - duża ilość pewnych niewinnych, stało się przekleństwem, bo nagle niewinnych stało się ZBYT DUŻO. A mafia mogła spokojnie mordować innych pewnych niewinnych/rolnych bez oskarżania, że kogoś nie morduje, bo pewnie jest w mafii.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:38:39 GMT 1
Post by Testament Cozmo on May 25, 2020 20:38:39 GMT 1
Po numerach nie pamiętam, podaj parę kreacji. Andrzej Borowczyk,Stirlitz,Powódź tysiaclecia,początkujący mafiozo ( ja,volv,egze,tomus),Kaz Bałagane(Kacper) A to nie grałem, to dlatego nie pamiętam.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:40:34 GMT 1
Post by Antura on May 25, 2020 20:40:34 GMT 1
No to koniec xD Ale smieszno mi, że Tomuś wierzy, że Volverin z Liczim zrobiliby z taki dupy ogromny wielki konflikt, zahaczający o SirLanceLota
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:41:22 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 25, 2020 20:41:22 GMT 1
Andrzej Borowczyk,Stirlitz,Powódź tysiaclecia,początkujący mafiozo ( ja,volv,egze,tomus),Kaz Bałagane(Kacper) A to nie grałem, to dlatego nie pamiętam. Ja pamiętam, 1/4 stawki poleciała za karniaki w tym jeden mafioza nawet xD
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:43:29 GMT 1
Post by Testament Cozmo on May 25, 2020 20:43:29 GMT 1
Mam do siebie duże pretensje o lincz na Pawle Koźle. Uważam, że mogłem skierować ten lincz na Lancelota. Tak jak pisałem w grze, uważałem, że wina Kozła oczyszcza Lancelota i w drugą stronę też to działało. Ale wolałem zacząć od mniej aktywnego Kozła. Mnie też niepotrzebnie zlinczowałeś. Potrzebnie. Czemu nie chciałeś rozmawiać? Było wprost napisać o tym Lancelocie, bo ja myślałem, że Ty napisałeś tę uwagę, żeby z Lancelota robić mnie i pisać, że jestem w mafii. Bo u mnie na służbowym kompie też się wysyłały posty przy wciskaniu alt+c. Tylko miałem wolne, więc tego kompa nie ruszałem. Miałem Cię za spalonego mafiozę, napisałeś najpierw 20 postów o niczym, uniewinniłeś w chuj mafijnego Lancelota, a przyjebałeś się do mojego podpisu, no klasyczna mafia. Potem zaś zamiast pisać wprost, to kluczyłeś. No i jak miałem wybierać Ty vs Walkiewicz, to zdecydowanie wolałem odjebać Ciebie.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:43:45 GMT 1
Post by Karolina Gorczyca on May 25, 2020 20:43:45 GMT 1
Tomuś to fajny chłopak jest, stara się, ale koniec końców to tylko Tomuś, nie Tomasz.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:45:15 GMT 1
Post by Testament Cozmo on May 25, 2020 20:45:15 GMT 1
Tomuś to fajny chłopak jest, stara się, ale koniec końców to tylko Tomuś, nie Tomasz. Ej no, 2 ostatnie edycje miał bardzo fajne, teraz zrobił to, co jest podstawą dobrego miastowego: uniewinnił się, szkoda że zabrakło chłodnej głowy na koniec.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:46:49 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 25, 2020 20:46:49 GMT 1
Jeszcze nigdy nie miałem aż takiej passy by zostać kolejną edycję z rzędu jako niewinny w mordzie. Grasz za bardzo jak Ty - zobacz na argumentację, dwie edycje z rzędu to jest 'on nie może być w mafii bo wtedy gra zupełnie inaczej' i cyk, z miejsca jesteś niewinny, woda na młyn dla mafii, bo masz rozsądne spostrzeżenia więc z miejsca jesteś do odpalenia. Zacznij inaczej stawiać przecinki xd I kamufluj się.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:46:58 GMT 1
Post by Karolina Gorczyca on May 25, 2020 20:46:58 GMT 1
Co do Volva to niestety ja zjebałem, przed edycją pisaliśmy jak zagramy, i Volv przedstawił mi wizje tego jak zagra jako mafiozo. Pech chciał, że zagrał tak na początku jako miastowy. Ogarnąłem, że on to on i chciałem go pocisnąć bo myślałem, że jest w mafii. Potem się ładnie wybielił tym zachowaniem przed samym linczem na Rojasie (stąd też między innymi moja zmiana głosu) ale ciągle nie byłem co do niego przekonany. Moim zdaniem teraz mimo wszystko zawodzi. Ja gdybym został sam to bym walił takimi gromami, że z Tenorka (lub Tomusia, gdybym pomylił cele) nie byłoby co zbierać.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:48:07 GMT 1
Post by Antura on May 25, 2020 20:48:07 GMT 1
Zachowanie Squbańca niekoniecznie jest pozbawione sensu - bo mafia marnuje na Ciebie mord. Gorzej ci będzie w mafii. Ale przecież łatwo mogłbyś się poukrywać jako miastowy. Udawać Konsultanta/Pikachu każdy może, a Ty majac squbańcowe odruchy - będziesz to robił na zielono. Pisz po prostu jakieś głupotki, graj odważnie, zrezygnuj z interpunkcji, albo całkowicie jej pilnuj. Zmień forme wstawiania linijek (dziwne spacje, entery, albo wszystko w jednym, jakieś kolorki, kursywy).
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:48:40 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 25, 2020 20:48:40 GMT 1
No i ostatecznie szacun Testamencie, dobra edycja, dobra gra, brakło tylko final touchu.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:49:24 GMT 1
Post by Karolina Gorczyca on May 25, 2020 20:49:24 GMT 1
Tomuś to fajny chłopak jest, stara się, ale koniec końców to tylko Tomuś, nie Tomasz. Ej no, 2 ostatnie edycje miał bardzo fajne, teraz zrobił to, co jest podstawą dobrego miastowego: uniewinnił się, szkoda że zabrakło chłodnej głowy na koniec. Dlatego mówię, że się stara i ja to doceniam. Fajnie zagrał. Ale koniec końców gdy trzeba było coś zagrać inaczej niż zawsze, to się całkiem pomylił. I już nawet nie chodzi o tego nieszczęsnego Volva. Ja po prostu nie rozumiem jak bez ANI JEDNEGO POSTA po mordzie, można było przy takich zasadach oddać głos. To jak poddać się bez walki, jak przegłosowywać ustawy w polskim sejmie... byle szybciej. Wkłada w rozgrywkę kilka dni życia a potem mu szkoda tych paru godzin by coś tam doczytać, coś tam dopytać, coś przeanalizować. No szkoda. Może go to coś nauczy.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:50:41 GMT 1
Post by Antura on May 25, 2020 20:50:41 GMT 1
Co do Volva to niestety ja zjebałem, przed edycją pisaliśmy jak zagramy, i Volv przedstawił mi wizje tego jak zagra jako mafiozo. Pech chciał, że zagrał tak na początku jako miastowy. Ogarnąłem, że on to on i chciałem go pocisnąć bo myślałem, że jest w mafii. Potem się ładnie wybielił tym zachowaniem przed samym linczem na Rojasie (stąd też między innymi moja zmiana głosu) ale ciągle nie byłem co do niego przekonany. Moim zdaniem teraz mimo wszystko zawodzi. Ja gdybym został sam to bym walił takimi gromami, że z Tenorka (lub Tomusia, gdybym pomylił cele) nie byłoby co zbierać. Też mnie to smuci! GDZIE SERCE DO GRY, GDZIE MIASTOWE RZUCANIE SIĘ JAK RYBA NA LEWO I PRAWO Imho takim serduszkiem wykazał się idealnie Alpak. Dla Montiego, mimo iż nie grał zbytnio przez dwa wcześniejsze dni:
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:51:30 GMT 1
Post by Karolina Gorczyca on May 25, 2020 20:51:30 GMT 1
Zachowanie Squbańca niekoniecznie jest pozbawione sensu - bo mafia marnuje na Ciebie mord. Gorzej ci będzie w mafii. Ale przecież łatwo mogłbyś się poukrywać jako miastowy. Udawać Konsultanta/Pikachu każdy może, a Ty majac squbańcowe odruchy - będziesz to robił na zielono. Pisz po prostu jakieś głupotki, graj odważnie, zrezygnuj z interpunkcji, albo całkowicie jej pilnuj. Zmień forme wstawiania linijek (dziwne spacje, entery, albo wszystko w jednym, jakieś kolorki, kursywy). no dla mnie to Squbi zagral znakomicie rolę odgramiacza. Z punktu widzenia miasta bardzo ważna rzecz. Z drugiej strony gdyby się nikt tak szybko nie uniewinnił może mafia musiałaby bić mocniej na ślepo (ale równie dobrze mogła wtedy walnąć rolnego), koniec końców postawa Squbiego jak najbardziej na plus.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:52:57 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 25, 2020 20:52:57 GMT 1
W tej edycji wyjątkowo praktycznie na granicy glonowania grałem. Parę postów za taką Babką praktycznie byłem do pewnego momentu.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:53:21 GMT 1
Post by Karolina Gorczyca on May 25, 2020 20:53:21 GMT 1
No dla mnie oskarżanie Montiego po tym co wypisywał w nocy i po tym jak pomylił mnie z Volvem to już w ogóle była abstrakcja. Dobra edycja z jego strony, zagrał zupełnie inaczej niz jako mafiozo i o ile drogą wykluczeń przez pewien moment był mocno na świeczniku, o tyle tak łatwe zlinczowanie go, to lekki skandal.
|
|