|
Post by jepepej on Jan 13, 2023 14:57:38 GMT 1
winston chyba dalej nie wyszedł z kreacji, bo iq goryla
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 13, 2023 15:02:34 GMT 1
Stwierdziłem, że napiszę posta pisanego w 5 minut, w którym określę swoje stanowisko w sprawie każdego gracza, aby drogą eliminacji dojść (LOL, ć mi działa) do tego, na kogo bym najchętniej głosował. Kolejność graczy przypadkowa.
bajka - Gracz raczej czysty, bo nie boi się kontrowersji i wchodzenia w centrum atencji, gwarancji nie ma, ale warto zostawić.
boy hotelowy - Myślę, że gracz czysty bo pełen wątpliwości. Jako mafiozo wiedziałby jaką mam rolę, a tymczasem w jednym poście napisał, że jestem czysty żeby chwilę później się zawahać i uznać, że to co piszę jest trochę podejrzane. Oczywiście mógł to udawać, ale wątpię, myślę że wyszło to naturalnie. Narazie warto zostawić.
Lionel Messi - Wrzucanie Gifów, moim zdaniem zero podejrzaności mu dodawało. Post "rabini się wypowiedzieli" bardzo w stylu mieszkańca, dlatego że mafiozo imo raczej by zignorował to że mieszkańcy do siebie strzelają, a z perspektywy kogoś kto sam nic nie wie bardzo naturalne jest napisanie że typy innych graczy to kompletne zgadywanie. Broniony przez Gerrarda, Sentence'a i w żartobliwy sposób przez Eazyego-E. Najtrudniejszy gracz do rozgryzienia dla mnie. Być może warto go zabić tylko po to żeby zobaczyć co się okaże, bo to może odpowiedzieć na parę pytań. Reakcja na oskarżenia nieokrzesana, z której ciężko coś wywnioskować, poza tym, że się sfrustrował, ale sfrustrować może się i mafiozo i mieszkaniec.
Steven Gerrard - Zmieniam zdanie, po tym jak go oskarżyłem zareagował kilkoma bardzo rozsądnymi postami, bronił też dosyć otwarcie Messiego, może nie jakoś bardzo zaangażowanie, ale jednak. Nie wiem czy Gerrard jest mafią czy nie, ale jest matematycznie większa szansa że jest mieszkańcem, a posting tego gracza na tyle mi się podoba, że chciałbym go mieć po swojej stronie. Za duża strata żeby go potencjalnie zabić jako mieszkańca dziś. Messi bronił też Gerrarda swoją drogą, też nie z jakąś ofiarnością, ale jednak.
Jechaskiel Lipszyc - Intuicja mi mówi, że mieszkaniec. Doczepił się do Gówniary z paletkom za to samo, co mi załącza alarm w jej przypadku.
Gówniara z paletkom - Podejrzana, w jej postach wyczuwam bardziej intencję śmieszkowanie tak, żeby wyglądać na mieszkańca, niż intencję realnego szukania mafii.
Shrek - Nic podejrzanego na niego nie mam i nie umiem określić czy bardziej mafiozo czy mieszkaniec, ale podoba mi się jego gra i wydaje mi się, że warto go zostawić.
jepepej - Raczej czysty, swoje próbuje kminić, nawet myślę, że nie trzeba jakoś szczególnie argumentować, po prostu są lepsze cele.
Stefan Bielański - Nic się nie da powiedzieć.
Winston - Jeśli jest w mafii to na pewno nie z Messim i chyba nie ze Stevenem. Chyba są lepsze typy niż on.
lajla - Zero intencji szukania mafii, odzywa się tylko jak ktoś wspomni żeby ją linczować, tak poza tym to nic się nie da powiedzieć.
Sentence - Jego cała aktywność to fillery plus pobronienie Messiego i Eazyego - E, podejrzany dla mnie. W edycji z detektywem bałbym się go oskarżyć, ale detektywa nie ma.
Eazy-E - Mój główny podejrzany. Paradoksem jest, że nie umiem do końca powiedzieć dlaczego. Trochę przez powiązania z Messim i Sentencem. W sumie może trochę przesadzam, nie jest to aż tak istotne.
Podsumowując, myślę, że byłoby strzałem w stopę zabić dziś kogoś z grona: bajka, boy hotelowy, Shrek, Jechaskiel Lipszyc, jepepej, Winston, Steven Gerrard.
Neutralne byłoby zabicie Stefana Bielańskiego.
Nie powinno być złym ruchem zabicie kogoś z grona: Gówniara z paletkom, Sentence, Eazy-E, Lionel Messi, lajla. Kwestia bardziej tego żeby z tej czwórki wybrać najoptymalniejszy strategicznie cel.
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 13, 2023 15:18:55 GMT 1
Wolałbym dzisiejszy lincz rozegrać właśnie między tymi co najmniej piszą niż potem zastanawiać się nad tym czy to mafia czy miasto i zostawiać ich przy życiu by rozstrzygali na finishu. Gdyby był det to lepiej by było ich sprawdzić. Na dziś nie widzę sensu strzelania po tych aktywniejszych graczach o ile coś się nie zmieni. (grandepicolo,Stefan Bielański, lajla,cezarykulesza,sentence,ericlynnwright) Spora grupa prawda? Jeśli kogoś nie wymieniłem to walnijcie mnie w łeb patelnią. Od czegoś trzeba zacząć w edycji bez deta. Może uda kogoś z tej grupki pociągnąć za język. Szrek,Winston i jepepej co o tym myślicie skoro podjęliście ten temat?
Jak coś jestem otwarty na propozycje.
|
|
|
Post by sentence on Jan 13, 2023 15:28:23 GMT 1
Sentence - Jego cała aktywność to fillery plus pobronienie Messiego i Eazyego - E, podejrzany dla mnie. W edycji z detektywem bałbym się go oskarżyć, ale detektywa nie ma. okreslilem moje cele lista szreka jbc (zawierajaca tego gagatka)
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 13, 2023 15:30:45 GMT 1
No ja lubię przejechać kijem po płocie i zobaczyć co się stanie, ale nie mam zamiaru (przynajmniej na razie xD) narzucać swojej wizji postrzegania świata pozostałym. Do godzin przed linczem na pewno jakoś się jeszcze wypowiem i postaram się coś zasugerować, no ale niech dyskusja się jeszcze toczy bez narzucania konkretniejszych ram.
Twoja propozycja broni się pod kątem logicznym, ale nie jestem przekonany czy jest to wyjście najbardziej pragmatyczne. Spośród tej grupy moglibyśmy wybierać częściowo losowo i niewiele zyskamy prócz przynależności zlinczowanego, bo tak na szybko: - grandepicolo: jedyne powiązanie to "pomylenie" go przez winstona - bielański: jedyne powiązanie z postem winstona na alibi - lajla: powiedzmy, że zachęcałem do głosowania na nią i sentence powiedzmy, że podłapał - kulesza: brak powiązań - sentence: tylko to ww. o lajli - eazy: jedyne powiązanie z postem winstona na alibi
tl;dr: nie mówię nie, ale chyba można większy profit z głosowania zgarnąć niż to co wyżej. No ale ta lajla to mnie wkurwia.
|
|
|
Post by Winston on Jan 13, 2023 15:34:41 GMT 1
osobiście NIE głosowałbym na - bajka, szrek, jepepej
Co do grande connection i gerrarda mam mieszane uczucia i stawiałbym, że jeżeli są w mafii, to razem. Ta ich interakcja wczoraj wyglądała jak nieudolna ustawka, plus przyznanie się Grande, że chce pokazać, że myśli jak miastowy, chociaż to równie dobrze może być głupi ruch. Steven wczoraj się wzniecił z byle powodu, a teraz siedzi cicho jak mysz pod miotłą.
Jeżeli chodzi o Leo, uczucia mam niezmienne od wczoraj - bardzo miałka gra, którą zresztą zaprezentował dopiero gdy ktoś zechciał go wyjebać za głupie gify. Dzisiaj też siedzi cicho, jakby uznał, że za dużo uwagi na siebie zwrócił już wczoraj, co od razu przekierował oskarżenia na inne tory.
Jest spora grupa graczy, o których jak na razie nie da się powiedzieć nic - Stefan Bielański jeden post, grandepicolo to samo, cezary kulesza 3 kreacyjne na początku i od tej pory cisza.
Eazy E na razie posty nic nie wnoszące do rozgrywki, imo potencjalnie mafia, ale można dać mu jeszcze kredyt zaufania. Niech się rozwinie.
Sentino chyba miastowy, ale raczej na instynkt, mimo że bardzo łatwo się podpiął pod jeden bezsensowny lincz, a drugi bardziej sensowny uznał za mafijny xD może za głupio gra na mafię, nie wiem.
Guwniara potencjalnie do odjebania w przyszłości, nabiła se parę postów nic niewnoszących do rozgrywki i elo.
Żydek też niby mało gry, ale moim zdaniem jego spostrzeżenia były trafne - zwrócenie uwagi na potencjalnie szemraną grę Igi, zwrócił mi uwagę, że nie ogarnąłem aktywności Stefana. Stawiałbym na miastowego.
Boy hotelowy z jednej strony spoko, a z drugiej nie widziałem żadnego uzasadnienia jego typów, poza nagminnym uniewinnianiem messiego. Grande i stevena uniewinnił, szreka wrzucił do mafii, bez żadnych argumentów. Parusylabowe posty bez żadnego rozwinięcia. Ale chyba Grande, boy i Steven nie byliby tak głupi, żeby wszyscy nawzajem się uniewinniać od samego startu. Teza o naturalnej grze messiego imo bardzo nietrafiona, po prostu przestał tyle pisać xD nie wiem, czy nazwałbym to naturalnym, albo jakimkolwiek stylem gry.
lajla same kreacyjne posty, odpowiedziała tylko szrekowi jak zaproponował jej lincz na niej (przypadkowo akurat wtedy się uaktywniła, what a coincidence), a jak spytałem kto w mafii, to olała.
Potencjalna pula do odjebania - Messi, lajla, gówniara, raperzy
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 13, 2023 15:40:39 GMT 1
miastowi, im wcześniej się na kogoś zadeklarujecie, tym lepiej, pomoże nam to. inaczej mafia sobie spokojnie poczeka, godzine, dwie przed linczem odpalą sie jakies wielkie umysly miastowe jak ja, nakreca w durny sposob miasto na zabicie kogos, a mafia pozwoli się temu wydarzyc by skasowac jakiegos miastowego, pewnie polowicznie dolaczajac sie do tego linczu, w ktorym latwo sie ukryc, i na ktory to lincz nie trzeba miec powodow, ja polecam na messiego To może niech wielkie umysły nakręcą w mądry sposób miasto na zabicie kogoś z mafii?
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 13, 2023 15:41:34 GMT 1
To masówka na Gerrardzie.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 13, 2023 15:43:18 GMT 1
via mobile
Post by Guwniara z paletkom on Jan 13, 2023 15:43:18 GMT 1
jestem
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 13, 2023 15:48:38 GMT 1
Jak coś odradzam linczowanie dzisiaj najaktywniejszych graczy, gdyż może jest szansa na mafię jakaś ( lepiej to rozstrzygnąć później, ponieważ ktoś może się dobić swoją twórczością), ale takie lincze już wcześniej zbyt dużo kosztowały utratę niewinnych graczy w przeszłości w zamian za zlinczowanie potencjalnego mafiozy i miały wpływ na późniejszą fazę rozgrywki.
|
|
|
Post by Winston on Jan 13, 2023 15:50:08 GMT 1
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 13, 2023 15:50:54 GMT 1
To masówka na Gerrardzie. Zachęcam! W końcu zdaniem bajki miastowy by chętnie na to przystał. Chuj, że sensu to nie ma żadnego, ale niech nas prowadzi blondynka z kreskówki.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 13, 2023 15:51:54 GMT 1
Jak coś odradzam linczowanie dzisiaj najaktywniejszych graczy, gdyż może jest szansa na mafię jakaś ( lepiej to rozstrzygnąć później, ponieważ ktoś może się dobić swoją twórczością), ale takie lincze już wcześniej zbyt dużo kosztowały utratę niewinnych graczy w przeszłości w zamian za zlinczowanie potencjalnego mafiozy i miały wpływ na późniejszą fazę rozgrywki. jaki typ, jak sie broni, jak sie wije, linczowac aktywnych!, nie bac sie, jak gra zostanie przegrana przez malo aktywnych, to trudno, nie ma sensu calej gry ukladac wzgledem malo aktywnych, a tak sie pobawimy w szukanie mafi, XXIV edycja upadla przez cichych, ta tez moze, a samymi cichymi zajmiemy sie za kilka dni, dajmy sie im zaktywizowac
|
|
|
Post by Winston on Jan 13, 2023 15:52:28 GMT 1
Steven 2/10 obrona, we no rzuć jakieś swoje typy, a nie tu znowu jakąś reverse psychology stosujesz, co?
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 13, 2023 15:53:44 GMT 1
miastowi, im wcześniej się na kogoś zadeklarujecie, tym lepiej, pomoże nam to. inaczej mafia sobie spokojnie poczeka, godzine, dwie przed linczem odpalą sie jakies wielkie umysly miastowe jak ja, nakreca w durny sposob miasto na zabicie kogos, a mafia pozwoli się temu wydarzyc by skasowac jakiegos miastowego, pewnie polowicznie dolaczajac sie do tego linczu, w ktorym latwo sie ukryc, i na ktory to lincz nie trzeba miec powodow, ja polecam na messiego To może niech wielkie umysły nakręcą w mądry sposób miasto na zabicie kogoś z mafii? walnij w messiego jak nie chcesz byc wielkim umyslem
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 13, 2023 15:54:00 GMT 1
Stwierdziłem, że napiszę posta pisanego w 5 minut, w którym określę swoje stanowisko w sprawie każdego gracza, aby drogą eliminacji dojść (LOL, ć mi działa) do tego, na kogo bym najchętniej głosował. Kolejność graczy przypadkowa. bajka - Gracz raczej czysty, bo nie boi się kontrowersji i wchodzenia w centrum atencji, gwarancji nie ma, ale warto zostawić. boy hotelowy - Myślę, że gracz czysty bo pełen wątpliwości. Jako mafiozo wiedziałby jaką mam rolę, a tymczasem w jednym poście napisał, że jestem czysty żeby chwilę później się zawahać i uznać, że to co piszę jest trochę podejrzane. Oczywiście mógł to udawać, ale wątpię, myślę że wyszło to naturalnie. Narazie warto zostawić. Lionel Messi - Wrzucanie Gifów, moim zdaniem zero podejrzaności mu dodawało. Post "rabini się wypowiedzieli" bardzo w stylu mieszkańca, dlatego że mafiozo imo raczej by zignorował to że mieszkańcy do siebie strzelają, a z perspektywy kogoś kto sam nic nie wie bardzo naturalne jest napisanie że typy innych graczy to kompletne zgadywanie. Broniony przez Gerrarda, Sentence'a i w żartobliwy sposób przez Eazyego-E. Najtrudniejszy gracz do rozgryzienia dla mnie. Być może warto go zabić tylko po to żeby zobaczyć co się okaże, bo to może odpowiedzieć na parę pytań. Reakcja na oskarżenia nieokrzesana, z której ciężko coś wywnioskować, poza tym, że się sfrustrował, ale sfrustrować może się i mafiozo i mieszkaniec. Steven Gerrard - Zmieniam zdanie, po tym jak go oskarżyłem zareagował kilkoma bardzo rozsądnymi postami, bronił też dosyć otwarcie Messiego, może nie jakoś bardzo zaangażowanie, ale jednak. Nie wiem czy Gerrard jest mafią czy nie, ale jest matematycznie większa szansa że jest mieszkańcem, a posting tego gracza na tyle mi się podoba, że chciałbym go mieć po swojej stronie. Za duża strata żeby go potencjalnie zabić jako mieszkańca dziś. Messi bronił też Gerrarda swoją drogą, też nie z jakąś ofiarnością, ale jednak. Jechaskiel Lipszyc - Intuicja mi mówi, że mieszkaniec. Doczepił się do Gówniary z paletkom za to samo, co mi załącza alarm w jej przypadku. Gówniara z paletkom - Podejrzana, w jej postach wyczuwam bardziej intencję śmieszkowanie tak, żeby wyglądać na mieszkańca, niż intencję realnego szukania mafii. Shrek - Nic podejrzanego na niego nie mam i nie umiem określić czy bardziej mafiozo czy mieszkaniec, ale podoba mi się jego gra i wydaje mi się, że warto go zostawić. jepepej - Raczej czysty, swoje próbuje kminić, nawet myślę, że nie trzeba jakoś szczególnie argumentować, po prostu są lepsze cele. Stefan Bielański - Nic się nie da powiedzieć. Winston - Jeśli jest w mafii to na pewno nie z Messim i chyba nie ze Stevenem. Chyba są lepsze typy niż on. lajla - Zero intencji szukania mafii, odzywa się tylko jak ktoś wspomni żeby ją linczować, tak poza tym to nic się nie da powiedzieć. Sentence - Jego cała aktywność to fillery plus pobronienie Messiego i Eazyego - E, podejrzany dla mnie. W edycji z detektywem bałbym się go oskarżyć, ale detektywa nie ma. Eazy-E - Mój główny podejrzany. Paradoksem jest, że nie umiem do końca powiedzieć dlaczego. Trochę przez powiązania z Messim i Sentencem. W sumie może trochę przesadzam, nie jest to aż tak istotne. Podsumowując, myślę, że byłoby strzałem w stopę zabić dziś kogoś z grona: bajka, boy hotelowy, Shrek, Jechaskiel Lipszyc, jepepej, Winston, Steven Gerrard. Neutralne byłoby zabicie Stefana Bielańskiego. Nie powinno być złym ruchem zabicie kogoś z grona: Gówniara z paletkom, Sentence, Eazy-E, Lionel Messi, lajla. Kwestia bardziej tego żeby z tej czwórki wybrać najoptymalniejszy strategicznie cel. Przegapiłeś Kuleszę w swoich rozważaniach.
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 13, 2023 15:54:35 GMT 1
Jak coś odradzam linczowanie dzisiaj najaktywniejszych graczy, gdyż może jest szansa na mafię jakaś ( lepiej to rozstrzygnąć później, ponieważ ktoś może się dobić swoją twórczością), ale takie lincze już wcześniej zbyt dużo kosztowały utratę niewinnych graczy w przeszłości w zamian za zlinczowanie potencjalnego mafiozy i miały wpływ na późniejszą fazę rozgrywki. jaki typ, jak sie broni, jak sie wije, linczowac aktywnych!, nie bac sie, jak gra zostanie przegrana przez malo aktywnych, to trudno, nie ma sensu calej gry ukladac wzgledem malo aktywnych, a tak sie pobawimy w szukanie mafi, XXIV edycja upadla przez cichych, ta tez moze, a samymi cichymi zajmiemy sie za kilka dni, dajmy sie im zaktywizowac
Ale mafijny post. Czemu się uparłaś na tych aktywnych? Czemu ci zależy by zostali ci, co najmniej się wypowiadają? Czemu według ciebie XXIV edycja upadła przez cichych, a nie przez niepotrzebny spam, który przeszkodził mocno w znalezieniu mafii i poleciały 3 aktywne osoby z czego tylko jedna była w mafii.
|
|
|
Post by Winston on Jan 13, 2023 15:56:12 GMT 1
Podbijam, Messi rozgrywka jak na razie na odsunięcie linczu od siebie, bo za bardzo sam się wystawił na świecznik w pierwszy dzień. Tak że opcje są dwie: 1. Mafia 2. Szczur trzymający się życia nawet kosztem dobra miasta. W obu przypadkach szkodzi.
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 13, 2023 15:56:21 GMT 1
To może niech wielkie umysły nakręcą w mądry sposób miasto na zabicie kogoś z mafii? walnij w messiego jak nie chcesz byc wielkim umyslem No ale przecież Messi ma bardzo dużą szansę okazać się mało lotnym miastowym. Znaczy że jest mało lotny to widać, ale biorąc to za coś wiadomego ja zakładam, że jego aktywność jest bardziej miastowa niż mafijna, a jeśli jednak jest w mafii, to to za parę dni wyjdzie. Tak więc uważam, że są zdecydowanie lepsze cele niż on.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 13, 2023 15:56:23 GMT 1
skup sie na szukaniu mafii zamiast obrony siebie to moze pogadamy messi
|
|