|
Post by Gęgul Gęg on Feb 15, 2023 19:15:12 GMT 1
generalnie wychodzę z założenia, że jest na tyle wczesna godzina, że głosowanie jest stosunkowo mało skażone tym kto ma realne szanse odpaść, a ludzie (jeszcze) (większość) głosują mniej więcej wg swojego uznania no i wytworzyła się pewna prawidłowość, gdyby głosowanie skończyło się teraz Meller - 5 (James Fraser, Tate, Juliusz Słowacki, Majima, Roy Orbison) Majima - 4 ( Viktor Tsoi, Italo Calvino, Wednesday Addams, Gęgul Gęg) Bobek (Meller) głos nieważny: Bobek co za kurwa przypadek, że na majimę aktualnie głosuje core miasta uznawany powszechnie za czysty, a ci w kolejce do odjebania próbują przeforsować mellera może i wyjdzie z tego lekcja pokory, ale dla mnie to jest przede wszystkim argument na korzyść millera, w drugiej kolejności na niekorzyść majimya jak dodamy do tego 10% szczęścia, 7 głosów: Wielki Szu - Andrew Tate, James Fraser, Kofola, Marcin Meller, Roy Orbison, Sarius, Wednesday Addams
5 głosów: Wednesday Addams - Antóra, Gęgul Gęg, Hari Pota, Majima Gorō, Viktor Tsoi
4 głosy: Kofola - Italo Calvino, Janusz Lewandowski, oaza, Wielki Szute głosowania są na swój sposób podobne w obu przypadkach mafia raczej nie ma interesu w głosowaniu w nich na mafiozę
nie gwarantuje to, że ty nim jesteś, ale raczej wskazuje na to, że może nie być nim meller chociaż to go dla mnie przesuwa w dół kolejki, a nie uniewinnia - chociaż akurat to, że wydarzyło się to bez jego udziału, to akurat dla niego lepiej
|
|
|
Rozgrywka
Feb 15, 2023 19:17:11 GMT 1
via mobile
Post by Wednesday Addams on Feb 15, 2023 19:17:11 GMT 1
Ja jestem bliski zaryzykowania stwierdzenia, że obecne głosowanie uniewinnia Mellera, zwłaszcza, że już przed nim był dla mnie najbliżej grupy zielonych wśród tych do sprawdzenia
|
|
|
Rozgrywka
Feb 15, 2023 19:19:14 GMT 1
via mobile
Post by Andrew Tate on Feb 15, 2023 19:19:14 GMT 1
Ja jestem bliski zaryzykowania stwierdzenia, że obecne głosowanie uniewinnia Mellera, zwłaszcza, że już przed nim był dla mnie najbliżej grupy zielonych wśród tych do sprawdzenia To jest dla mnie nie do pojęcia i jeżeli macie rację, to się chyba nigdy w tę jebaną gierkę nie nauczę grać
|
|
|
Rozgrywka
Feb 15, 2023 19:19:55 GMT 1
via mobile
Post by Wednesday Addams on Feb 15, 2023 19:19:55 GMT 1
Ja jestem bliski zaryzykowania stwierdzenia, że obecne głosowanie uniewinnia Mellera, zwłaszcza, że już przed nim był dla mnie najbliżej grupy zielonych wśród tych do sprawdzenia To jest dla mnie nie do pojęcia i jeżeli macie rację, to się chyba nigdy w tę jebaną gierkę nie nauczę grać Dawaj z nami na Majimę
|
|
|
Rozgrywka
Feb 15, 2023 19:21:40 GMT 1
via mobile
Post by Andrew Tate on Feb 15, 2023 19:21:40 GMT 1
To jest dla mnie nie do pojęcia i jeżeli macie rację, to się chyba nigdy w tę jebaną gierkę nie nauczę grać Dawaj z nami na Majimę Muszę zobaczyć czy się będzie coś zmieniać do linczu, mamy jescze 1.5h. Ja jadę po kobite na dworzec, tak że przez godzinę będę za kierownicą. Postaram się zajrzeć w miarę możliwości i czytać, co się dzieje. Głos w razie czego zdążę zmienić.
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 15, 2023 19:22:48 GMT 1
Ja jestem bliski zaryzykowania stwierdzenia, że obecne głosowanie uniewinnia Mellera, zwłaszcza, że już przed nim był dla mnie najbliżej grupy zielonych wśród tych do sprawdzenia To jest dla mnie nie do pojęcia i jeżeli macie rację, to się chyba nigdy w tę jebaną gierkę nie nauczę grać wiesz (przez poczynione założenia o zielonym kolorze rady miastowych mędrców), że na majimę głosują niewinni nikt z podejrzanych/niezweryfikowanych nie głosuje na majimę wszyscy podejrzani/niezweryfikowani głosują na mellera albo w bok oczywiście możliwe są różne układy, ale imo gdyby lincz rozgrywał się między dwoma niewinnymi, to głosy niezweryfikowanych by się w jakiś sposób rozłożyły tym bardziej, że mówimy o grupie powiedzmy 6 osób, w tym tylko dwóch mafiozów
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 15, 2023 19:28:18 GMT 1
nawet nie zauważyłem kiedy mafia zmieniła się w rozwiązywanie sudoku
|
|
|
Rozgrywka
Feb 15, 2023 19:29:43 GMT 1
via mobile
Post by Wednesday Addams on Feb 15, 2023 19:29:43 GMT 1
Jeszcze jedno pytanie. Skoro na Majimę głosują tylko niewinni, a na Mellera pozostali (w tym mafia), to rośnie szansa, że mafii zależy na tym, żeby dołożyć do kolejki tego Mellera (który dla mnie jest najdalej w kolejce z grupy do zlinczowania), bo to im może dać dodatkowy lincz.
Dlatego właśnie, przynajmniej roboczo na dziś, tego Mellera bym zostawił
|
|
|
Rozgrywka
Feb 15, 2023 19:38:45 GMT 1
via mobile
Post by Wednesday Addams on Feb 15, 2023 19:38:45 GMT 1
Czy aby właśnie teraz nie ma remisu, po tym jak Goy zmienił głos z Mellera na Dzisiaj?
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 15, 2023 19:45:00 GMT 1
jest 5-4 na mellera, przy czym Tate spokojnie może zmienić głos, Orbison może teoretycznie rzucić na remis zostaje jeszcze głos bobka
|
|
|
Post by Roy Orbison on Feb 15, 2023 19:59:30 GMT 1
Dobra, idę na rower, może coś mi się dzięki temu rozjaśni. Zazwyczaj wtedy przychodzą mi do głowy najlepsze pomysły. O tej porze po ciemku? Na trenażerze.
|
|
|
Post by Roy Orbison on Feb 15, 2023 20:02:11 GMT 1
Kurde no nie wiem, tak z gry to naprawdę w Mellera bym szedł, z drugiej strony Gęg to o czym napisałeś rzeczywiście ma pewien sens. Dziwnie się rysuje ten podział dzisiaj wśród głosujących na Mellera/Majimę.
A może bylibyście chętni na kompromis w postaci bobka?
|
|
|
Post by Roy Orbison on Feb 15, 2023 20:06:47 GMT 1
Zmieniłem na Majimę. Tate i Viktor (oraz umiarkowanie Wednesday) raczej wierzę w Waszą niewinność, więc niech to będzie decydujące.
|
|
|
Post by Roy Orbison on Feb 15, 2023 20:11:11 GMT 1
No ale naprawdę ten czający się i zmieniający głosy Meller, a nieraczący nas zaszczycić swoją obecnością w temacie z rozgrywką, jest mało śmieszny.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 15, 2023 20:15:15 GMT 1
via mobile
Post by Andrew Tate on Feb 15, 2023 20:15:15 GMT 1
Czyli w takim układzie Majima i tak leci, ta?
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 15, 2023 20:17:10 GMT 1
Czyli w takim układzie Maja i tak leci, ta? 6-4 dla sympatycznego japońca
|
|
|
Rozgrywka
Feb 15, 2023 20:18:09 GMT 1
via mobile
Post by Andrew Tate on Feb 15, 2023 20:18:09 GMT 1
Jak poleci niewinny, to w trybie dyscyplinarnym rozwiązuję radę miastowych mędrców
|
|
|
Post by bobek on Feb 15, 2023 20:18:25 GMT 1
jestem
robie co do mnie należy
|
|
|
Rozgrywka
Feb 15, 2023 20:19:08 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 15, 2023 20:19:08 GMT 1
Zdaje się, że już przesądzone, bo chyba jedyna osoba, do której rozsądku mógłbym jeszcze zaapelować to Calvino. Robię to tu więc teraz, ale mam przeczucie, że już się nie pojawi.
No chyba że jakimś cudem Gęg się ogarnie, bo dobrze wie, że mówię z sensem, tylko się boi przyznać.
Testamentu już nie zmieniam, ale zawiera tylko informacje o mafii, więc jak dojadę do domu, to się jeszcze podzielę krótką refleksją na resztę rozgrywki na temat Rady Głąbów.
|
|
|
Post by Juliusz Słowacki on Feb 15, 2023 20:19:49 GMT 1
Ty się za bardzo nie rozpędzaj, Gęgul, z tym monopolem na bon-moty. To, że przestałeś być kompletnym pelikanem i mianowałem Cię nadwornym błaznem Rady Miastowych Mędrców, nie czyni z Ciebie jeszcze wybitnego aforysty.
|
|