|
Post by Jordan Peterson on Feb 11, 2023 11:42:12 GMT 1
oaza uniewinnił wszystkich aktywnych graczy A skąd Pan Oaza wie kto jest winny a kto nie?
|
|
|
Post by Emma Watson on Feb 11, 2023 11:42:25 GMT 1
Tłumacz się Meller czemu większość uwagi na mnie jedynie skupiasz.
|
|
|
Post by Marcin Meller on Feb 11, 2023 11:44:48 GMT 1
Bo mogę.
|
|
|
Post by Emma Watson on Feb 11, 2023 11:45:30 GMT 1
I coś jeszcze?
|
|
|
Post by Janusz Lewandowski on Feb 11, 2023 11:46:11 GMT 1
Czemu zmieniłeś swoje postrzeganie Orbisona? Odpisz, to ważne (czy jakoś tak). a zmieniłem? Poproszony dzisiaj o rozwinięcie nie wskazałeś tego nazwiska.
|
|
|
Post by Marcin Meller on Feb 11, 2023 11:46:31 GMT 1
Żeby nie było - na Wednesday też się skupiam i odnotowałem jej nędzną próbę zasugerowania/sprowokowania mnie do ujawnienia tożsamości. Nie podoba mi się to i uważam, że jest to szkodliwe dla miasta. Uważam, że szkodzi i manipuluje.
dlatego Wednesday Addams - MAFIA
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 11:47:40 GMT 1
via mobile
Post by Sarius on Feb 11, 2023 11:47:40 GMT 1
Hej trochę mnie nie było, co się wydarzyło, czy ktoś mi jest w stanie skrócić kto jest najbardziej podejrzany?
|
|
oaza
Edycja#27
|
Post by oaza on Feb 11, 2023 11:49:19 GMT 1
wciąż podtrzymuję swoje wczorajsze obserwacje nt. braku dostatecznego objawiania się naturalnych, inteligentnych osób w temacie z grą. Pokieruj więc swoją naturalnością i inteligencją miasto w kierunku linczu na mafiozie.
Poczytałem jeszcze raz Kofolę -> solidna opcja na dziś, jako że nie dał ani jednej oryginalnej rozkminy, głównie śmieszkowanie i nieciekawa podczepka pod naciski na Addams, gdy słowem o niej nie wspomniał wcześniej.
Szu -> jak to Tate określił, sztuczny luz (co też było jednym z powodów, dla których Tate mi się bardziej zazielenił). Skrywa się tam ktoś ogarnięty.
Antóra -> Mnóstwo pytań i uszczypnięć w stronę wielu graczy, ale bez naturalnych follow-upów, jego gra mi się zbytnio nie klei. Może zdążę jeszcze raz zerknąć w jego posty dziś i przedstawić to bardziej szczegółowo.
|
|
|
Post by Marcin Meller on Feb 11, 2023 11:50:11 GMT 1
Aha Watson - pisanie elaboratu o tym, jak to się rozmywa temat spamowaniem postów, długo po tym jak ja w jednym zdaniu przekazałem istotę problemu parę godzin wcześniej, raczej nie sprawi, że temat stanie się bardziej przejrzysty.
Stworzyłaś post, w którym twórczo rozwinęłaś oczywistą myśl, symulując aktywność. W kolejnym poście pisałaś coś o grillowaniu graczy, wypisałaś przypadkową listę, ale jakoś nie widzę, byś miała zamiar ich grillować. Takie tam nabijanie aktywności, wypisywanie podejrzanych by mieć alibi przy głosowaniu. Sorry, ale twoja gra to jedno wielkie mafijne szambo.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 11:50:16 GMT 1
via mobile
Post by Andrew Tate on Feb 11, 2023 11:50:16 GMT 1
Hej trochę mnie nie było, co się wydarzyło, czy ktoś mi jest w stanie skrócić kto jest najbardziej podejrzany? Konsensus jest taki, że głosujemy na ciebie, co ty na to?
|
|
oaza
Edycja#27
|
Post by oaza on Feb 11, 2023 11:53:42 GMT 1
Aha Watson - pisanie elaboratu o tym, jak to się rozmywa temat spamowaniem postów, długo po tym jak ja w jednym zdaniu przekazałem istotę problemu parę godzin wcześniej, raczej nie sprawi, że temat stanie się bardziej przejrzysty. Stworzyłaś post, w którym twórczo rozwinęłaś oczywistą myśl, symulując aktywność. W kolejnym poście pisałaś coś o grillowaniu graczy, wypisałaś przypadkową listę, ale jakoś nie widzę, byś miała zamiar ich grillować. Takie tam nabijanie aktywności, wypisywanie podejrzanych by mieć alibi przy głosowaniu. Sorry, ale twoja gra to jedno wielkie mafijne szambo. Ty natomiast zachowujesz się, jakbyś był detektywem i dostał na Watson wskazanie winna. Ewentualnie, choć mniej prawdopodobne, jesteś w mafii i stosujesz taktykę agresji i ciśnięcia w jednego podejrzanego.
Wszystkie ruchy i słowa Watson interpretujesz jako mafijne, gdzie jak wskazałem wcześniej, można spokojnie je przedstawić w inny sposób. Nie jest to zdrowe podejście do gry.
|
|
|
Post by Emma Watson on Feb 11, 2023 11:54:25 GMT 1
Aha Watson - pisanie elaboratu o tym, jak to się rozmywa temat spamowaniem postów, długo po tym jak ja w jednym zdaniu przekazałem istotę problemu parę godzin wcześniej, raczej nie sprawi, że temat stanie się bardziej przejrzysty. Stworzyłaś post, w którym twórczo rozwinęłaś oczywistą myśl, symulując aktywność. W kolejnym poście pisałaś coś o grillowaniu graczy, wypisałaś przypadkową listę, ale jakoś nie widzę, byś miała zamiar ich grillować. Takie tam nabijanie aktywności, wypisywanie podejrzanych by mieć alibi przy głosowaniu. Sorry, ale twoja gra to jedno wielkie mafijne szambo. To twój problem że nie napisałam wszystkiego co myślę nie mój. Jeśli ty nie chcesz zauważyć jak bardzo przeszkadza spam to twój problem. Cokolwiek bym nie zrobiła od razu mi łatkę mafiozy przyczepisz. Cała twoja działalność skupia się na dyskredytacji mnie i Addams. Nie pasuje mi to i znalazłeś sobie potencjalne cele do napierdalania by móc się wytłumaczyć ze swojej aktywności.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 11:54:57 GMT 1
via mobile
Post by Sarius on Feb 11, 2023 11:54:57 GMT 1
Hej trochę mnie nie było, co się wydarzyło, czy ktoś mi jest w stanie skrócić kto jest najbardziej podejrzany? Konsensus jest taki, że głosujemy na ciebie, co ty na to? Nie podoba mi się ta opcja. W sumie gość z magii rzucałby takie bezpodstawne oskarżenia w myśl zasady obrzuc człowieka gównem a coś się przyczepi
|
|
oaza
Edycja#27
|
Post by oaza on Feb 11, 2023 11:55:18 GMT 1
Jeśli Meller nie złapie szerszego spojrzenia na rozgrywkę, to do obserwacji. Póki co żegnam się z państwem.
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 11, 2023 11:55:21 GMT 1
Poproszony dzisiaj o rozwinięcie nie wskazałeś tego nazwiska. Patrzyłem, nie znalazłem takiego posta. Wracając - nie mam zamiaru wysprzęglać się z opinii nt. każdego z graczy, bo wtedy będę budować wokół nich narrację. A ja chcę patrzeć jaką narrację zbudują inni.
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 11, 2023 11:55:43 GMT 1
warta odnotowana inteligentna obrona Watson przez Oazę.
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 11, 2023 11:56:57 GMT 1
w ogóle oaza z największym potencjałem w rozgrywce na bycie oc na ten moment
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 11, 2023 11:57:13 GMT 1
ponownie proszę o modlitwę
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 11:58:07 GMT 1
via mobile
Post by Sarius on Feb 11, 2023 11:58:07 GMT 1
Amen
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 11:58:15 GMT 1
via mobile
Post by Antóra on Feb 11, 2023 11:58:15 GMT 1
Antóra - niewątpliwy potencjał, ale niewiele daje od siebie. Jego cały early game opiera się na dwóch prostych kwestiach Podejrzany Lewandowski. Podejrzana Wendesday. Tylko czy aby na pewno tak jest? No więc zobaczmy: Lewandowski to akurat powtórzył niemal idealnie wczorajsze zachowanie mafijnego Kubusia. On też najpierw widział gdzieś świeżaki, a dopiero potem się zastanowił, że przecież świeżak też może być w mafii. Wczoraj (a właściwie już przedwczoraj) tak samo zrobił też Pietrowicz, który był niewinny. Ciekawe, że akurat porównanie do Kubusia Antóra zapamiętał, a już do Pietrowicza pominął. Bardzo interesujące Nie podoba mi się ten post. Nawet nie umiem ubrać w słowa tego, co mi się w nim nie podoba, ale i za pierwszym, i za drugim czytaniem mam jakieś takie odczucie, że jest on pisany na siłę. Moje pierwsze 8 postów, to posty może nie tyle kreacyjne, co pisane w charakterze serialowej Wednesday (co bardzo ładnie wyłapał Lewandowski, zamiast się łatwo podczepić jak Antóra i Meller). Jakie są szanse, że niewinny Antóra rzeczywiście: a) nie oglądał Wednesday i jednocześnie nie wie zbyt wiele na temat rodziny Addamsów b) nie zakłada żadnego 'benefit of the doubt' w pierwszej godzinie gry, tylko od razy wyjeżdża z podejrzeniami, nie biorąc pod uwagę tego, że post może być po prostu w jakiś sposób kreacyjny? Moim zdaniem niewielkie. 1. Nie widziałem "Wednesday" i nie za dobrze znam "Rodzinę Addamsów" jako film. 20 lat temu oglądałem kreskówkę. 2. Oczywiście, że nie daję żadnego "benefit of the doubt", bo i po co? Przecież od 1 zaczepki nikt nie umarł i nawet jak dojebię się do posta kreacyjnego, to nic złego się chyba nie stanie. Problem w tym, że Twój post wygląda na wymuszony, a pozostałe posty jeszcze gorzej. Problemem jest też to, że Lewandowski tak ochoczo Cię tłumaczący też mnie nie przekonuje, raczej mi to wygląda na jego frustrację, że kolega z mafii wpadł na poście kreacyjnym. Aha, trudno, żeby początek mojej gry opierał się na graczach, których nie ma lub których mam za niewinnych. Wchodzę w interakcje z kim chcę i kiedy chcę, jak mi się ktoś nie podoba, jak potem Emma, to skomentuję, jak nie mam nic do powiedzenia, to milczę. Rozumiem, że reszty mojej gry nie widziałaś?
|
|