oaza
Edycja#27
|
Post by oaza on Feb 12, 2023 1:53:24 GMT 1
oaza uniewinnił wszystkich aktywnych graczy A skąd Pan Oaza wie kto jest winny a kto nie? Zapraszam do gry.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Post by oaza on Feb 12, 2023 2:01:14 GMT 1
Aktualizuję moje listy:
Tate, Meller, Orbison, Tsoi, Addams, Watson, Hari Pota, Słowacki, Gęgul, bobek
Kofola, Fraser, Majima, Antóra, Peterson, Calvino, Sarius
Kolejność czerwonych nieprzypadkowa. Nie jestem pewny co zrobić z Antórą, ale no nie klei mi się jego gra, zbyt płytkie rozumowanie, a gracz ewidentnie inteligentny.
Majima (Japoniec) -> przyjrzyjcie mu się dokładniej, rzeczywiście coś jest na rzeczy.
Teraz skupię się bardziej na zielonych.
|
|
|
Post by Hari Pota on Feb 12, 2023 2:19:39 GMT 1
Nie bede silic sie na analizy, ale nieco zdziwila mnie sila z jaka antora przepychal memme. Odebralem to jako troche sztuczne w kontekscie innych celow. Za to Emma po mordzie zaczela nakurwiac.
Byc moze ktos z mafii zidentyfikowal ja w falstarcie jako ogara i chcieli sie go teraz oportunistycznie pozbyc?
|
|
|
Post by Hari Pota on Feb 12, 2023 2:26:52 GMT 1
Druga sprawa. Zakladajac, ze sroda niewinna (a analizie szu ufam bardziej niz swojej) jak zapatrywac sie na glosy z dupy? Zakladam, ze mafia nie bedzie glosowac poza nurtem jak nie musi, bo to zawsze przyciaga uwage i kazdy taki glos kosztuje street credit. Tutaj mogli spokojnie rozlozyc sie na dwoch miastowych.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Post by oaza on Feb 12, 2023 2:31:17 GMT 1
Gęgul niewinny po kolejnej lekturze. Imo za bardzo chaotyczny, aktywny i będący w centrum wydarzeń żeby być w mafii. Nie jest liderem miasta mimo wysokiej aktywności stąd poczucie, że może grać na ręcznym, ale skłaniam się ku stwierdzeniu, że taka specyfika tego zawodnika (rym intended).
bobek też RACZEJ niewinny. Aczkolwiek oczekuję od niego, że tak jak ja, zauważy niewinność Gęgula i skupi się na innych celach.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Post by oaza on Feb 12, 2023 2:34:47 GMT 1
Druga sprawa. Zakladajac, ze sroda niewinna (a analizie szu ufam bardziej niz swojej) jak zapatrywac sie na glosy z dupy? Zakladam, ze mafia nie bedzie glosowac poza nurtem jak nie musi, bo to zawsze przyciaga uwage i kazdy taki glos kosztuje street credit. Tutaj mogli spokojnie rozlozyc sie na dwoch miastowych. Przez głosy z dupy masz na myśli poza tą dwójką?
Przez długi czas wciąż mógł polecieć Kofola (spora szansa na winę) + jeśli w mafii jest ktoś kto wiedział kim jest Szu, mieli zachętę do zlinczowania go (stąd głos Frasera tym bardziej mafijny). Głosów poza tą trójką nie rozpatrywałbym jako mafijnych, ale też nie przykładałbym do tego dużej wagi.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 2:35:56 GMT 1
via mobile
Post by Viktor Tsoi on Feb 12, 2023 2:35:56 GMT 1
Wiktor Środa Gęgul Tate (nie kojarzę w sumie tego gracza) Lewandowski Myślę, że śmiało można dodać do tego grona samego Wielkiego Szu, no i mnie. To daje naprawdę sporą grupę graczy - ze statystycznego punktu widzenia - praktycznie pewnych. Skąd zmiana opini o mnie?
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 2:37:01 GMT 1
via mobile
Post by Viktor Tsoi on Feb 12, 2023 2:37:01 GMT 1
Btw w temacie mocno zielono na ostatnich stronach i każdy ma Frasera w typach uwalmy go, serio.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Post by oaza on Feb 12, 2023 2:37:07 GMT 1
Nie bede silic sie na analizy, ale nieco zdziwila mnie sila z jaka antora przepychal memme. Odebralem to jako troche sztuczne w kontekscie innych celow. Za to Emma po mordzie zaczela nakurwiac. Byc moze ktos z mafii zidentyfikowal ja w falstarcie jako ogara i chcieli sie go teraz oportunistycznie pozbyc? Przepychanie Emmy jest o tyle podejrzanie, że jasne było, że nie był to temat na dziś (o to Ci chyba zresztą chodziło z tym kontekstem innych celów?). Dla mafiozy wygodnie jest powtarzać sobie taki typ, kogoś tam atakujesz, ale też nie jesteś w centrum wydarzeń, bo z grubsza jesteś ignorowany jako że są ciekawsze tematy na mieście.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Post by oaza on Feb 12, 2023 2:39:01 GMT 1
Btw w temacie mocno zielono na ostatnich stronach i każdy ma Frasera w typach uwalmy go, serio. Nie ma prawa przeżyć do końca, więc teoretycznie można się go po prostu jak najszybciej pozbyć, nie jestem przeciw.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 2:39:46 GMT 1
via mobile
Post by Hari Pota on Feb 12, 2023 2:39:46 GMT 1
Druga sprawa. Zakladajac, ze sroda niewinna (a analizie szu ufam bardziej niz swojej) jak zapatrywac sie na glosy z dupy? Zakladam, ze mafia nie bedzie glosowac poza nurtem jak nie musi, bo to zawsze przyciaga uwage i kazdy taki glos kosztuje street credit. Tutaj mogli spokojnie rozlozyc sie na dwoch miastowych. Przez głosy z dupy masz na myśli poza tą dwójką?
Przez długi czas wciąż mógł polecieć Kofola (spora szansa na winę) + jeśli w mafii jest ktoś kto wiedział kim jest Szu, mieli zachętę do zlinczowania go (stąd głos Frasera tym bardziej mafijny). Głosów poza tą trójką nie rozpatrywałbym jako mafijnych, ale też nie przykładałbym do tego dużej wagi. Chodzilo mi wlasnie o to glosy poza ta trojka. Np. Meller, ktory w tamtym momencie wygladal mi strasznie podejrzanie, ale z perspektywy mafiosy byloby to jednak niepotrzebne ryzyko.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 2:40:38 GMT 1
via mobile
Post by Hari Pota on Feb 12, 2023 2:40:38 GMT 1
Tez nie jestem przeciwny fraserowi
|
|
oaza
Edycja#27
|
Post by oaza on Feb 12, 2023 2:42:35 GMT 1
Przez głosy z dupy masz na myśli poza tą dwójką?
Przez długi czas wciąż mógł polecieć Kofola (spora szansa na winę) + jeśli w mafii jest ktoś kto wiedział kim jest Szu, mieli zachętę do zlinczowania go (stąd głos Frasera tym bardziej mafijny). Głosów poza tą trójką nie rozpatrywałbym jako mafijnych, ale też nie przykładałbym do tego dużej wagi. Chodzilo mi wlasnie o to glosy poza ta trojka. Np. Meller, ktory w tamtym momencie wygladal mi strasznie podejrzanie, ale z perspektywy mafiosy byloby to jednak niepotrzebne ryzyko. Dokładnie, raczej rozpatrywałbym kontr-intuicyjnie takie zachowanie jako miastowe. Aczkolwiek jeszcze przede mną ponowna lektura jego twórczości.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 2:42:51 GMT 1
via mobile
Post by Hari Pota on Feb 12, 2023 2:42:51 GMT 1
Glosujacy na kofole sa tak czysci (poza italo, ktory jest tam mafioza na doczepke), ze nie bylbym przeciwny zlinczowaniu tego zawodnika.
To z Italo moze byc przypadkiem, ale zarazem taki solo glos w morzu zieleni to byla jedna z niewielu rzeczy gdzie sie kulesza wpierdolil.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 2:45:03 GMT 1
via mobile
Post by Viktor Tsoi on Feb 12, 2023 2:45:03 GMT 1
Glosujacy na kofole sa tak czysci (poza italo, ktory jest tam mafioza na doczepke), ze nie bylbym przeciwny zlinczowaniu tego zawodnika. To z Italo moze byc przypadkiem, ale zarazem taki solo glos w morzu zieleni to byla jedna z niewielu rzeczy gdzie sie kulesza wpierdolil. O Italo teraz nie ma sensu nawet myśleć, proszę zagrajmy ten etap prosto. O Italo sobie pomyślimy później.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 2:51:03 GMT 1
via mobile
Post by Hari Pota on Feb 12, 2023 2:51:03 GMT 1
Spoko, dziele sie tylko moimi madrosciami bo zapomne.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 2:52:25 GMT 1
via mobile
Post by Hari Pota on Feb 12, 2023 2:52:25 GMT 1
A i tez nie sugeruje zeby go na podstawie jesnego glosu ukatrupiac. Ot detal ktory moze byc istotny.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 3:04:42 GMT 1
via mobile
Post by Hari Pota on Feb 12, 2023 3:04:42 GMT 1
Ogolnie zauwazylem ze mniej mnie wzdryga na widok Andrew Tate'a, a to niemale osiagniecie.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Post by oaza on Feb 12, 2023 3:17:40 GMT 1
Orbison przeczytany i kurczę, chciałbym mieć więcej pewności co do niego, ale póki co tylko lekkie wskazanie na niewinność.
Tsoi przeczytany dla formalności, klasyczna sytuacja niewinny, albo ogra miasto jak dzieci.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Post by oaza on Feb 12, 2023 3:21:51 GMT 1
|
|