|
Post by Antóra on Feb 12, 2023 13:04:40 GMT 1
Nadrabiam temat, ale nie wiem, czy ze wszystkim zdążę przed wyjściem na obiad. Będę się starał. Ja pierdolę! Nie wyskoczę z rolą. Jestem bezrolnym mieszkańcem, który zazwyczaj jest w top 2-3 najczystszych od początku gry i leci w mordzie drugim lub trzecim. Jak raz chciałem pograć inaczej, trochę mniej czysto, żeby nie polecieć w mordzie, trochę też grając pod sprawdzenie szpiega, bo wiem, że gram dziwnie, co przyznałem Oazie. Dodatkowo nie mam do końca weny, ta falstartowa edycja wyprała mnie ze sporej części emocji - nastawiłem się już na bycie w mafii, a tu się okazało, że jednak gram po stronie miasta. Że nie gram dobrze, wiem, więc można powiedzieć, że jestem do odpalenia, ale czy na pewno nie ma szans, że się uniewinnię? Tak więc jeśli Ty w tej mafii nie jesteś, to ogarnij dupę, bo Twoja pewność do mnie i parcie za wszelką cenę, żeby mnie odjebać sprawia, że ja na pewno Cię oczyszczać nie będę i po linczu na mnie Twoja sytuacja zrobi się mało ciekawa. Był taki jeden co kurwa argumenty emocjonalne że coś mu się nie podoba stosował. Kogo masz na myśli?
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 12, 2023 13:05:05 GMT 1
Ja tylko powiem taką głupotkę że ten temat się dużo bardziej zielony wydawał w środku nocy jak tu części osób piszących obecnie nie było.
Edit: Nie ważne zagolopowałem się, po prostu mam potworną alergię na argumenty odnoszące się do emocji.
|
|
|
Post by Antóra on Feb 12, 2023 13:09:53 GMT 1
Ja tylko powiem taką głupotkę że ten temat się dużo bardziej zielony wydawał w środku nocy jak tu części osób piszących obecnie nie było. Edit: Nie ważne zagolopowałem się, po prostu mam potworną alergię na argumenty odnoszące się do emocji. Co jest złego w argumentach odnoszących się do emocji? Napisałem w 100% szczerego posta, pokazującego moje intencje i uzasadniającego moją postawę. Możesz w to wierzyć lub nie, ale ja uważam, że to dobry argument za tym, czemu tak gram.
|
|
|
Post by Marcin Meller on Feb 12, 2023 13:10:15 GMT 1
Kłopoty sympatycznego Antóry
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 12, 2023 13:15:13 GMT 1
kofola, umówmy się
wjazd drugi raz na godzinę przed linczem nie przejdzie, czas ucieka
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 12, 2023 13:16:36 GMT 1
Ja tylko powiem taką głupotkę że ten temat się dużo bardziej zielony wydawał w środku nocy jak tu części osób piszących obecnie nie było. Edit: Nie ważne zagolopowałem się, po prostu mam potworną alergię na argumenty odnoszące się do emocji. Co jest złego w argumentach odnoszących się do emocji? Napisałem w 100% szczerego posta, pokazującego moje intencje i uzasadniającego moją postawę. Możesz w to wierzyć lub nie, ale ja uważam, że to dobry argument za tym, czemu tak gram. Że ostatecznie ich celem jest sprawić żeby ten kto cię oskarża poczuł się winny.
|
|
|
Post by Antóra on Feb 12, 2023 13:16:42 GMT 1
mafiacorner.boards.net/post/20399/thread No brawo skąd ten pomysł że wymieniłam samych niewinnych? Jeszcze d1 czepia się mojej użyteczności. Cały czas próbuje wokół mnie nakręcić coś ale nikt na razie nie podłapywał tego tropu w d1. Skąd on wiedział że mogłam się pomylić? To jest akurat zajebista uwaga i czytając to na chłodno strasznie jebie ten post (a już zwłaszcza umiejscowiony w czasie i kontekście) - tzn. ten cytowany Antóry, nie Emmy Ale do Antóry dojdę za chwilę w osobnym poście jak już resztę dokończę. No to może wyjaśnię w krótkich zdaniach: 1. Gra Emmy mi się nie podobała w D0, była bardzo zachowawcza, takie "mam mętlik w głowie, nie pytajcie mnie o nic". Był podejrzany nie tylko dla mnie, także dla Mellera. Zacząłem go ciągnąć za język, wypadł raczej słabo. 2. Rozpoznałem tożsamość Emmy, więc tym bardziej mi się nie spodobał w kontekście tożsamości, bo to gracz aktywny w mieście i raczej schowany w mafii i co ważne dla punktu trzeciego - niewalący w swoich. 3. W D1 Emma wywaliła listę osób do pogrillowania, ale w sumie to nie grillowała ich, tylko zniknęła. Uznałem ją, jak widać pochopnie, za pewną, spaloną mafię do odjebania i stwierdziłem, że w takim układzie na jego liście będą niewinni. 4. W związku z powyższym, uznałem, że Emma już się nie przyda i nie będzie próbowała grać, więc należy ją odjebać. 5. Emma wróciła i zaczęła grać. I to grać dobrze i niewinnie. No to jej odpuściłem.
|
|
|
Post by Antóra on Feb 12, 2023 13:18:22 GMT 1
Co jest złego w argumentach odnoszących się do emocji? Napisałem w 100% szczerego posta, pokazującego moje intencje i uzasadniającego moją postawę. Możesz w to wierzyć lub nie, ale ja uważam, że to dobry argument za tym, czemu tak gram. Że ostatecznie ich celem jest sprawić żeby ten kto cię oskarża poczuł się winny. Z drugiej strony winny poczuje się tylko miastowy. Mafioso nie, bo on sobie założył, że ma we mnie napierdalać, a nie napierdala we mnie, bo gram mafijnie.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 13:18:38 GMT 1
via mobile
Post by Andrew Tate on Feb 12, 2023 13:18:38 GMT 1
Ta modlitwa to mała szansa. No ja nie mówię że jestem jakimś dobrym graczem, ale było jasne że chyba w linczu nie padnę. Czemu nie jebneli np mnie lub Tate'a? W sumie głupotę napisałem skoro sam uważam że to bez znaczenia kogo mafia zabiła. No ale właśnie o to mi chodzi. Imo Janusz nie był graczem, który uniewinnił się najbardziej, dlatego musiał mieć celne typy. Sam kolor gracza w oczach innych tu nie był decydujacy. Ale no trudno, nie ma co spędzać pół dnia nad tym. Boję się tylko jakiegoś riwers sajkolodżi w tym mordzie xD
|
|
|
Post by Juliusz Słowacki on Feb 12, 2023 13:19:17 GMT 1
Czasem proste rozwiązania są najlepsze. Trzeba spojrzeć na rozgrywkę z zewnątrz, bez emocji związanych z własnymi emocjami i intuicjami, do których dorabiamy później rozbudowaną ideologię. Spójrzmy na to matematycznie, statystycznie.
Pewni niewinni: Wielki Szu Juliusz Słowacki Janusz Lewandowski Wiktor Środa Tate Gęgul
Pomijam tu skrajnie nieprawdopodobne przypadki takie jak: trolling ze strony Mistrza Gry, omyłkowe niewysłanie mi PW czy też błąd w uniewinnieniach dokonanych przez Doktora Redzika (znanego tu jako Wielki Szum). Kolega Taleb uczy wprawdzie, że na tego typu "czarne łabędzie" trzeba być zawsze gotowym. Ba, ktoś może powiedzieć: eeeeee, co to za czarne łabędzie? I obecny MG, i kolega Redzik pomylili się nie dalej jak w poprzedniej edycji. Niby tak, ale równie dobrze można by nie wsiadać do samolotu, bo dzień wcześniej była katastrofa smoleńska. Bez sensu. Generalnie są to zdarzenia tak nieprawdopodobne i rzadkie, że - na potrzeby tej rozgrywki - spokojnie możemy przyjąć założenie, że to się po prostu nie zdarzyło.
Przejdźmy teraz do winnych. Wróć, domniemanie niewinność! Do głównych podejrzanych: Koala Anturaż Andrew
Dlaczego? Dwaj pierwsi to jedyne nicki, które zgodnie wskazali Szum i Lewy. Co do Andrew, to po prostu nie wyobrażam sobie, że niewinny miastowy może usunąć wysłany post. Samo w sobie jest to zachowanie tak dalece nienaturalne, że - moim zdaniem - powinniśmy to sprawdzić, a paniczna reakcja na to, że ktoś to jednak wyłapał, utwierdza mnie w przekonaniu, że to pewniak.
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 12, 2023 13:21:36 GMT 1
Ta modlitwa to mała szansa. No ja nie mówię że jestem jakimś dobrym graczem, ale było jasne że chyba w linczu nie padnę. Czemu nie jebneli np mnie lub Tate'a? W sumie głupotę napisałem skoro sam uważam że to bez znaczenia kogo mafia zabiła. No ale właśnie o to mi chodzi. Imo Janusz nie był graczem, który uniewinnił się najbardziej, dlatego musiał mieć celne typy. Sam kolor gracza w oczach innych tu nie był decydujacy. Ale no trudno, nie ma co spędzać pół dnia nad tym. Boję się tylko jakiegoś riwers sajkolodżi w tym mordzie xDDlatego właśnie w ogóle nie stosuj sajkolodżi i żaden riwers nie wejdzie.
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 12, 2023 13:21:40 GMT 1
czekam na moment, w którym słowacki się zorientuje, że uniewinniany tate i oskarżany andrew to jedna osoba
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 13:22:28 GMT 1
via mobile
Post by Andrew Tate on Feb 12, 2023 13:22:28 GMT 1
Czekam na moment kiedy gęgul zauważy, że słowacki trolluje
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 12, 2023 13:23:06 GMT 1
Czekam na moment kiedy gęgul zauważy, że słowacki trolluje Skasuj posta.
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 12, 2023 13:23:25 GMT 1
up
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 13:24:11 GMT 1
via mobile
Post by Andrew Tate on Feb 12, 2023 13:24:11 GMT 1
up [2]
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 12, 2023 13:26:16 GMT 1
Ej dobra Andrew, ale opisz co tam się stało z tym postem, bo ja ci ufam generalnie, ale to kurwi.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 13:29:05 GMT 1
via mobile
Post by Andrew Tate on Feb 12, 2023 13:29:05 GMT 1
Ej dobra Andrew, ale opisz co tam się stało z tym postem, bo ja ci ufam generalnie, ale to kurwi. youtu.be/kJqZb9Bq3C8
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 12, 2023 13:30:04 GMT 1
Tylkopotemniepłaczpomasuwcejakred
|
|
|
Post by Antóra on Feb 12, 2023 13:30:34 GMT 1
Są jeszcze jakieś inne objawy tej zerojedynkowości, które są może nie tyle obciążające, co lekko zastanawiające (np. ja bym tego Frasera jeszcze chwilę pogrillował, a nie ogłaszał jego odjebanie tylko i wyłącznie na podstawie tego wjazdu z głosem) No tak, pogrillować typa, który ma ze 4 posty i tylko wpada zagłosować. No faktycznie, świetny pomysł. ...ale to, co mnie najbardziej zastanawia, zostawiam na koniec - to, jak obszedł się z Lewandowskim i Emmą: Lewandowski - w D0 wytykał mu całkiem sporo nielogiczności i to nie na zasadzie "meh, słaby gracz, zignorować opinię i jechać dalej", tylko całkiem wprost sugerował odjebanie go, krycie współmafiozów, zaczerwieniające go powiązania. Trzymał głos do D1, ale w międzyczasie niemal każdy gracz z jakimkolwiek posłuchem w mieście albo wymienił go jako pewnego niewinnego albo co najmniej mało szkodliwego. Temat Lewandowskiego nie dość, że w rozważaniach Antóry zniknął tak szybko, jak się pojawił, to jeszcze nawet nie przeszedł w coś w rodzaju "dobra, teraz raczej nikogo nie namówię na lincz na nim, więc zostawmy go na mojej liście na później". Nie - po prostu zniknął. Fast forward z 2 godzinki później, mafia odjebuje "pewnego niewinnego" Janusza na czysto. Myjemy rączki? A czemu miałbym zignorować Lewadnowskiego i uznać go za słabego gracza w mieście? Takie coś może wiedzieć mafioso, ale niewinny nie wie, czy to słaby gracz w mieście do zignorowania, czy gubiąca się mafia. Im dalej w grę, tym bardziej dochodziłem do wniosku, że jednak niewinny, no ale uznałem, że nie będę o tym pisał. A ten argument z "myciem rączek", to jakaś wyższa forma abstrakcji i spierdolenia. Emma - tego chyba nie rozumiem jeszcze bardziej. Wciskał jej kandydaturę gdzie się da niemal do samego końca głosowania, nazywał szkodnikiem (jednocześnie np. ganiąc mnie za nazwanie szkodnikiem Szu), dorabiał jakieś teorie do tezy i kolejne płytkie powiązania w stylu, że Emma pewnie wymienia samych niewinnych, a ja tak przeglądam teraz te posty i... kuźwa, o co on się w zasadzie do niej przyczepił? O jakiś głos na Harego milion godzin przed głosowaniem? Gdzie ta szkodliwość sugerująca odjebanie w pierwszym linczu? Iiii kolejny fast forward do ostatnich wpisów, już po uaktywnieniu Emmy. Okazuje się, że cała ta nagonka, sugerowanie szkodnikowania i wpierdalanie jej na czoło swojej listy wzięło się z tego, że... Emma na jakiś czas zniknęła? W pierwszym dniu? I nagle sam fakt, że zaczęła pisać wystarczy, żeby gracz o potencjale Antóry zdjął kogoś całkowicie z numeru 1 swojej listy xD Przecież to brzmi niepoważnie. Wytłumaczyłem to już w osobnym poście i tematu Emmy wolałbym już nie poruszać, bo jest dla mnie obecnie niewinna, więc wolę zająć się innymi celami.
|
|