|
Post by Juliusz Słowacki on Feb 12, 2023 19:56:26 GMT 1
Kto tam na kogo chce.
|
|
|
Post by Juliusz Słowacki on Feb 12, 2023 19:56:52 GMT 1
Ja prawdopodobnie rzucę monetą.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 19:57:32 GMT 1
via mobile
Post by Sarius on Feb 12, 2023 19:57:32 GMT 1
Wiedziałeś, że Kofola jest skreślony, więc zagłosowałeś na Szu, mimo że śmierdziała ci Wednesday? matko i córko XD piękne Wiedziałem że kofola jest skreślony, dałem głos na Szu, bo tak naprawdę nikt kompletnie nic nie widział i nie dało się przewidzieć w pierwszy dzień kto jest z mafii. Dałem na Szu, żeby był remis i obydwojgu paliła się dupa i chciałem zobaczyć co zrobią. Wednesday jest strzałem raczej długoterminowym. Zdaję sobie sprawę, że przez to, że udziela się więcej może wyglądać na ogarnięta, ale tak naprawdę co chwilę zmienia głosy
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 19:58:24 GMT 1
via mobile
Post by Wednesday Addams on Feb 12, 2023 19:58:24 GMT 1
Nie no, kolego Słowacki. Dziś koala, anturaż jutro. Tak zdecydowaliśmy na posiedzeniu rady miastowych mędrców
|
|
|
Post by Antóra on Feb 12, 2023 20:03:22 GMT 1
Nie no, kolego Słowacki. Dziś koala, anturaż jutro. Tak zdecydowaliśmy na posiedzeniu rady miastowych mędrców Kusi mnie, żeby dać się bez walki zlinczować, żeby zobaczyć zonka na twarzy Wednesday, gdy się okaże, że jestem niewinny. No bo faktycznie chyba jesteś niewinna, więc będzie to dość spektakularna katastrofa. W ogóle przypomina mi się jedna edycja, gdzie dwóch miastowych napierdalało w siebie nawzajem przez całą edycję, po drodze linczując też innych miastowych (i paru mafiozów), aż finalnie w meczówce walczyli między sobą, naganiając jeden na drugiego, a mafia się śmiała. Tak mi się to zaślepienie Wednesday kojarzy z tamtą edycją. Nicki, które z niej pamiętam, to Zorro oraz Człowiek Skurwiel.
|
|
|
Post by Hari Pota on Feb 12, 2023 20:11:21 GMT 1
Raczej polecisz, ale jesli jestes miastowym to zdecydowanie warto zebys sie produkowal.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 20:14:03 GMT 1
via mobile
Post by Wednesday Addams on Feb 12, 2023 20:14:03 GMT 1
A jeśli nie jest, to chyba lepiej, żeby spędził ten czas z żoną. Przed linczem i tak się nie obroni
|
|
|
Post by Antóra on Feb 12, 2023 20:17:27 GMT 1
Wczoraj wieczorem Majima napisał coś takiego: Można to znaleźć w tym poście: mafiacorner.boards.net/post/20372/thread Ja akurat w tym czasie byłem już na etapie sądzenia, że prawdziwe jest to pierwsze, ale się tym głośno nie dzieliłem, ale to tylko takie wtrącenie. Ciekawie się robi potem. Dziś rano Majima popełnił długą analizę na mój temat. W jej fragmencie jest takie coś: I teraz pytanie. Czy u tego samego miastowego mogłoby jednocześnie przejść to, że sam ocenia danego gracza X jako będącego pomiędzy naturalnością a mafijną wpadką, a jednocześnie kilka godzin później uważać, że innego gracza obciąża to, że miał tego X za winnego, a nie za słabego gracza do ignorowania? No nie wydaje mi się. Ale Ty w ogóle zignorowałeś sedno mojego posta. To, że go atakowałeś jako poważną mafię, a nie zignorowałeś to była wyłącznie obserwacja Twojego początku gry, a nie sens mojego oskarżenia. Twoje uwagi co do nielogiczności u Lewandowskiego były jak najbardziej słuszne. Natomiast to, o co mi chodziło co mi się NIE podoba to to, że z Twojego świecznikowego top, na którego rzucałeś dość ciężkie (jak dla mnie nawet za ciężkie, no ale powiedzmy, że wytłumaczalne) oskarżenia - bronienie współmafiozy, zdradzanie się z mafijną wiedzą - Lewandowski po prostu zniknął bez słowa i nagle miało być to dla wszystkich "oczywiste". Jedyną oczywistością było tu owszem to, że na drugi dzień miasto zaczęło Lewandowskiego uniewinniać i brnięcie w jego lincz na teraz byłoby rzeczywiście mało logiczne. Natomiast z Twojej strony nie było żadnego płynnego przejścia myślowego po takim wniosku, jakbyś te argumenty w jego kierunku zupełnie porzucił, co jest o tyle ciekawe, że o każdym innym (Emma, ja) jasno im zaznaczałeś w dyskusji, że "wcześniej pisali (nie)winnie, teraz odwrotnie, zmieniam podejście". Ja po prostu nie widzę w grze tego momentu, w którym go odpuściłeś i mam wrażenie, że nastąpiło to na mafijnym. Uwaga o tym, że najprawdpodobniej zgrało się to w czasie z decyzją mafii o tym, żeby go zamordować to by była oczywiście tylko wisienka na torcie podkolorowująca moją teorię, no ale o tym się przekonamy dopiero jak poznamy Twój kolor. Problem w tym, że z tym Lewandowskim to nie do końca prawda. Faktycznie nie pisałem wprost, że nie podejrzewam go w tamtym momencie (a przynajmniej, że zaczynam wątpić), ale to choć trochę sugerowałem. Trzymałem na nim głos, bo i tak mu on krzywdy nie robił, a nie wiedziałem, czy znajdą się chętni na Wednesday lub przede wszystkim Emmę, czy też może dorzucę głos na Szu (bo do jego apelu zdecydowanie takie rozwiązanie rozważałem). mafiacorner.boards.net/post/20295/thread oraz wcześniej mafiacorner.boards.net/post/20279/thread
|
|
|
Post by Juliusz Słowacki on Feb 12, 2023 20:31:23 GMT 1
Moneta wskazała Koalę.
|
|
|
Post by Juliusz Słowacki on Feb 12, 2023 20:32:00 GMT 1
Poprosiłem kolegę, żeby rzucił, bo nie miałem akurat monety pod ręką.
|
|
|
Post by Juliusz Słowacki on Feb 12, 2023 20:33:11 GMT 1
Reszką był Koala, orłem (choć żaden z niego orzeł, bez urazy oczywiście) Anturaż.
|
|
|
Post by Juliusz Słowacki on Feb 12, 2023 20:33:50 GMT 1
Nie uprzedzałem kolegi, czego dotyczy głosowanie.
|
|
|
Post by Juliusz Słowacki on Feb 12, 2023 20:34:13 GMT 1
Jak już wiecie, wypadła reszka.
|
|
|
Post by Juliusz Słowacki on Feb 12, 2023 20:36:14 GMT 1
Nie jestem winien krwi tego sprawiedliwego, o ile naturalnie okaże się sprawiedliwym. To rzecz Szu, Lewego, kolegi i monety.
|
|
|
Post by Juliusz Słowacki on Feb 12, 2023 20:38:10 GMT 1
Jeśli okaże się winny, pamiętajcie, kto opracował Listę Trzech Doktorów i przewodził miastu w tym przedsięwzięciu.
|
|
|
Post by Majima Gorō on Feb 12, 2023 20:44:41 GMT 1
@antóra, ja bym Ci chętnie (przynajmniej na razie) odpuścił, gdybym zobaczył jakieś szersze spojrzenie na rozgrywkę z Twojej strony. Skądinąd analogia do Człowieka Skurwiela i Zorro jest słuszna, nawet zaczynasz na tej podstawie uniewinniać Wednesday... tylko dobra, kto w takim razie? Bo to chyba była Twoja jedyna kandydatka, która jest w mieście w miarę głośna i kształtuje opinie. Gdzie jakaś zaczepność wobec graczy, którzy nie są w Twoim (jak do tej pory) dość wąskim gronie podejrzeń albo którzy już dawno zostali skazani przez kogoś innego i się nawet nie bronią?
Nie do końca w to wierzę, ale dobra - przyjmijmy, że jesteś miastowy i Twój początkowy styl gry to faktycznie był jasny plan na przyciągnięcie szpiega. Plan nie wypalił i w tej chwili przestajesz mieć już cokolwiek do stracenia, bo Twój nick mocno i wyraźnie świeci się na świeczniku. Co dalej? Masz sporo materiału, żeby zbudować pewne powiązania i masz wystarczająe doświadczenie i charyzmę, żeby złapać za jaja tych, którzy również wnoszą nieproporcjonalnie mało w stosunku do skilla. Kogo np. byś pierwszego chwycił za klejnoty, gdybyśmy mieli szukać potencjalnego lidera/OC? Przypominam, jako miastowy masz w tej chwili relatywnie mało do stracenia.
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 12, 2023 20:46:04 GMT 1
@antóra, ja bym Ci chętnie (przynajmniej na razie) odpuścił, gdybym zobaczył jakieś szersze spojrzenie na rozgrywkę z Twojej strony. Skądinąd analogia do Człowieka Skurwiela i Zorro jest słuszna, nawet zaczynasz na tej podstawie uniewinniać Wednesday... tylko dobra, kto w takim razie? Bo to chyba była Twoja jedyna kandydatka, która jest w mieście w miarę głośna i kształtuje opinie. Gdzie jakaś zaczepność wobec graczy, którzy nie są w Twoim (jak do tej pory) dość wąskim gronie podejrzeń albo którzy już dawno zostali skazani przez kogoś innego i się nawet nie bronią? Nie do końca w to wierzę, ale dobra - przyjmijmy, że jesteś miastowy i Twój początkowy styl gry to faktycznie był jasny plan na przyciągnięcie szpiega. Plan nie wypalił i w tej chwili przestajesz mieć już cokolwiek do stracenia, bo Twój nick mocno i wyraźnie świeci się na świeczniku. Co dalej? Masz sporo materiału, żeby zbudować pewne powiązania i masz wystarczająe doświadczenie i charyzmę, żeby złapać za jaja tych, którzy również wnoszą nieproporcjonalnie mało w stosunku do skilla. Kogo np. byś pierwszego chwycił za klejnoty, gdybyśmy mieli szukać potencjalnego lidera/OC? Przypominam, jako miastowy masz w tej chwili relatywnie mało do stracenia. Spokojnie. niech opadnie kurz po dzisiejszym, wrócimy do tego
|
|
|
Post by Emma Watson on Feb 12, 2023 20:49:35 GMT 1
W porównaniu do wczoraj jest teraz naprawdę spokojnie.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 12, 2023 20:49:41 GMT 1
via mobile
Post by Antóra on Feb 12, 2023 20:49:41 GMT 1
Mam nadzieję, że ten Kofola jest winny, bo jak nie, to będziemy w ciemnej dupie, skoro kolejnym celem mam być ja. Jest 13-5, przy założeniu, że modlitwy są niecelne, to po jutrzejszym linczu na mnie i mordzie robi się 8-5 (bo jeszcze Peterson leci za punkty).
|
|
|
Post by Hari Pota on Feb 12, 2023 20:51:36 GMT 1
jak kofola bedzie niewinny to oczywiscie plany do rewizji
|
|