|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:28:09 GMT 1
Post by Antura on Feb 16, 2023 2:28:09 GMT 1
Jak ktoś zna skład mafii to byłbym bardzo wdzięczny za podanie go. Za dużo wysiłku na samą gierką poświęciłem żeby nadal napierdzielać. Mogę Ci wyslac na priw, jezeli to Cie emocjonalnie wykancza, tylko potwierdz
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:31:03 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 2:31:03 GMT 1
Potwierdzam i obiecuję, że info nigdzie dalej nie pójdzie, wiem, że jestem z zewnątrz i nie musicie mi ufać no ale za bardzo lubię tą grę żeby ją tak gwałcić.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:33:06 GMT 1
Post by Antura on Feb 16, 2023 2:33:06 GMT 1
priw
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:36:13 GMT 1
Post by oaza on Feb 16, 2023 2:36:13 GMT 1
Ja nie chciałem wychodzić z podawaniem składu, żeby nie nadwyrężać zaufania Mistrza Gry, jako że sam dostałem skład raczej bez jego zgody xD
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:41:10 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 2:41:10 GMT 1
Nie macie wrażenia czasem, że za dużo graczy tu gra samolubnie?
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:41:11 GMT 1
Post by Antura on Feb 16, 2023 2:41:11 GMT 1
Ja nie chciałem wychodzić z podawaniem składu, żeby nie nadwyrężać zaufania Mistrza Gry, jako że sam dostałem skład raczej bez jego zgody xD Backdoor na forum
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:41:40 GMT 1
Post by Antura on Feb 16, 2023 2:41:40 GMT 1
Nie macie wrażenia czasem, że za dużo graczy tu gra samolubnie? Trzech graczy musiałem ostrzegać przed graniem samobójstwem, więc na pewno dyskusyjne
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:43:16 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 2:43:16 GMT 1
Ale o to mi chodzi, ludziom tutaj strasznie wypierdala ego. Okej mi też trochę szalało ego, ale jednak starałem się chronić interes miasta tak jak mogłem, mam wrażenie że część graczy chroni własne ego kosztem interesu miasta. Przykładem takiego gracza jest bobek, ale też trochę Gęg.
Imo powinno się coś takiego piętnować.
Mam ochotę od tej decyzji linczować każdego pozera jakiego zauważe nawet bez patrzenia na rolę bo tylko utrudniają i tak.
I jeszcze przy całym zamęcie jaki powodują w mieście mają czelność uważać się za lepszych. Strasznie mnie Bobek wkurwił.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:44:54 GMT 1
Post by oaza on Feb 16, 2023 2:44:54 GMT 1
Natomiast warto czasem pomyśleć przy analizie gracza nie tylko o tym co robi, tylko w jaki sposób to robi. Czasem miastowy może odjebać jakiś totalny szajs szkodzący miastu, ale kompletnie się przy tym uniewinnić, bo mafioza nie wpadłby na taki poroniony pomysł. To jest coś, co sprawiło ostatecznie, że uparłem się na lincz Antóry. Bo że miał błędne typy to tam jeden chuj, ale po ich odpuszczeniu zamiast zrobić jakąś woltę - choćby miała być kolejnym pudłem - to utknął w takim trochę "no i nie wiem, co dalej" i nawet przyciśnięty do muru nie chciał ryzykować z jakimś odważniejszym wyjściem z typami. Spodziewałem się po prostu, że miastowy jak już poświęci tyle czasu na bronienie się, to nie będzie to tylko odbijanie piłeczek, tylko zaryzykuje z grubej rury, bo właśnie w takiej sytuacji nawet jakiś kompletny odpał będzie do uzasadnienia. I dlatego też sam chciałem inaczej podejść do swojej obrony, siedzieć nad konkretnymi typami, nawet trochę wyolbrzymiać i podkręcać zarzuty (jak to ze Słowackim, nazywaniem go szkodnikiem i glonem itp xD), bo wydawało mi się, że w ten sposób da się przekazać trochę więcej miastowych emocji. Dlatego zdziwiło mnie, że w gruncie rzeczy skończyłem podobnie jak Antóra Też podobne wrażenie odniosłem, no i ta analiza gry Addams taka powierzchowna mi się wydawała, gdzie wiem, ze Antóra po prostu potrafi lepiej. To tak jakbym widział Reda dopatrującego się winy wśród moich pewniaków niewinnych, od razu nabrałbym podejrzeń, że nie dostrzega tego co ja.
Bardzo lubię jak uda się uniewinnić gracza w jakiś nieoczywisty sposób, bo zrobił np. coś głupiego, na co mafioza w życiu się nie zdecydował ze strachu przed złym odbiorem danego działania przez miasto. A niewinny ma to w dupie i robi co mu się podoba
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:46:13 GMT 1
Post by Antura on Feb 16, 2023 2:46:13 GMT 1
Ach, z taką retoryką to się zgadzam. Dlatego jako Bajka byłem giga wkurwiony, że nawet miasto nie chce rozmawiać ze mną, zadawać mi pytań i w ogóle wchodzić ze mną w interakcje po testamencie Reda - bym mogł się uratować (albo chociaż mial szanse, jezeli jestem mafioza). A jak poszedł przyśpieszony, i była zgoda miasta na niego, to już w ogóle rezygnacja. Bo tutaj zwyczaje kolejkowania/zgadzania się na lincze/tralalem tego typu rzeczy jest nadzwyczaj mocno wrośnięta, a to wpływa i słabo na grę jako jakość, i słabo też na zabawę. Sam też zanim chcialem zabic Lipszyca - dawalem mu duzo szans. Sam też gdy chcialem zabic Messiego - prosilem cale miasto o wytlumaczenie (skoro sam Messi nie chcial wytlumaczyć) jego skopiowania listy oskarżonych od Gerarda. I co dziwne, miasto mnie wtedy całkiem zignorowało xd Nie rozumiem takich blokad. Jak grałem jako Pikachu, to mimo super giga spin, dram i emocjonalnych zjazdów z Konsultantem Play - w krytycznych momentach byliśmy gotowi współpracować, a nie loopować czy zamykać, mimo iż konflikt z nim w pewnych etapach był naprawdę mocno wywindowany Zresztą, Ty to Grande? No to empatycznie wiem co czujesz
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:47:00 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 2:47:00 GMT 1
Będę po tej edycji potężnie jechał po Bobku niezależnie od tego kto to wygra.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:48:19 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 2:48:19 GMT 1
Ach, z taką retoryką to się zgadzam. Dlatego jako Bajka byłem giga wkurwiony, że nawet miasto nie chce rozmawiać ze mną, zadawać mi pytań i w ogóle wchodzić ze mną w interakcje po testamencie Reda - bym mogł się uratować (albo chociaż mial szanse, jezeli jestem mafioza). A jak poszedł przyśpieszony, i była zgoda miasta na niego, to już w ogóle rezygnacja. Bo tutaj zwyczaje kolejkowania/zgadzania się na lincze/tralalem tego typu rzeczy jest nadzwyczaj mocno wrośnięta, a to wpływa i słabo na grę jako jakość, i słabo też na zabawę. Sam też zanim chcialem zabic Lipszyca - dawalem mu duzo szans. Sam też gdy chcialem zabic Messiego - prosilem cale miasto o wytlumaczenie (skoro sam Messi nie chcial wytlumaczyć) jego skopiowania listy oskarżonych od Gerarda. I co dziwne, miasto mnie wtedy całkiem zignorowało xd Nie rozumiem takich blokad. Jak grałem jako Pikachu, to mimo super giga spin, dram i emocjonalnych zjazdów z Konsultantem Play - w krytycznych momentach byliśmy gotowi współpracować, a nie loopować czy zamykać, mimo iż konflikt z nim w pewnych etapach był naprawdę mocno wywindowany Zresztą, Ty to Grande? No to empatycznie wiem co czujesz Ale kto? Ja jestem Grande.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:48:51 GMT 1
Post by Antura on Feb 16, 2023 2:48:51 GMT 1
Dlatego super szacuneczek dla (na pewno) Antóry i Goro za zdrową, nietoskyczną i wzorową postawę miastowo.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:49:09 GMT 1
Post by Antura on Feb 16, 2023 2:49:09 GMT 1
Tak, w tamtym poscie pisalem do ciebie. Po prostu w edycji poprzedniej im dluzej w las, tym czulem wiecej twojego emocjonalnego "odczucia" rozgrywki, przynajmniej takie mam wraznie, wiec emocjonalnie wydaje mi sie, ze teraz i Ciebie rozumiem w ramach tego... co się dzieje indywidualnie w miescie ;d
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:50:49 GMT 1
Post by oaza on Feb 16, 2023 2:50:49 GMT 1
Ale o to mi chodzi, ludziom tutaj strasznie wypierdala ego. Okej mi też trochę szalało ego, ale jednak starałem się chronić interes miasta tak jak mogłem, mam wrażenie że część graczy chroni własne ego kosztem interesu miasta. Przykładem takiego gracza jest bobek, ale też trochę Gęg. Imo powinno się coś takiego piętnować. Mam ochotę od tej decyzji linczować każdego pozera jakiego zauważe nawet bez patrzenia na rolę bo tylko utrudniają i tak. Jest w tej społeczności trochę charakterów, owszem. Kiedyś było z tym gorzej, uwierz mi, robimy postępy xD
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:51:06 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 2:51:06 GMT 1
Strasznie mnie denerwuje że ktoś utrudnia miastu poprawnie linczowanie i jeszcze ma się za kozaka. Trzeba sprowadzać po każdej edycji na ziemię takich typów żeby spokornieli.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:53:59 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 2:53:59 GMT 1
Tak, w tamtym poscie pisalem do ciebie. Po prostu w edycji poprzedniej im dluzej w las, tym czulem wiecej twojego emocjonalnego "odczucia" rozgrywki, przynajmniej takie mam wraznie, wiec emocjonalnie wydaje mi sie, ze teraz i Ciebie rozumiem w ramach tego... co się dzieje indywidualnie w miescie ;d W poprzedniej rozgrywce zagrałem turbochujowo i wjechała mi taka paranoja że byłem sam jedną wielką nieogarniętą emocją. Teraz wiedziałem co robię tylko kilku miastowych zrobiło mnie w chuja zamiast normalnie grać. Ktokolwiek w następnej edycji będzie zgrywał cwaniaka, który wie więcej niż inni ode mnie dostaje wjazd na pełnej.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:54:50 GMT 1
Post by oaza on Feb 16, 2023 2:54:50 GMT 1
Nie wiem tylko czemu akurat do bobka masz największe pretensje.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:56:46 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 2:56:46 GMT 1
Nie wiem tylko czemu akurat do bobka masz największe pretensje. Cały pierwszy dzień. Głosowanie na siebie. Brak udziału w pierwszym linczu. Żadnej z tych 3 rzeczy by nie zrobił poważny facet jako miastowy. A zrobiłby pozer, który próbuje pokazać wyższość nad innymi.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 2:56:48 GMT 1
Post by Antura on Feb 16, 2023 2:56:48 GMT 1
I prawidłowo. Też mam odruch zabijania kozaków bez pokory ;p, zwłascza gdy ludzie za zacietrzewieni Przegrac z mafia, która sie stara, i zabijac niestarajacych sie miastowych, to lepsze doznanie, niż wygrać z miastem, ktore jest egiem wyjebane w kosmos
|
|