|
Ogólny
Feb 16, 2023 11:34:03 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 16, 2023 11:34:03 GMT 1
Dlatego dzisiaj konsekwentnie powinien dziś polecieć Orbison. Dziwi mnie że mało kto bierze na poważnie jego kandydaturę tylko wolą w Mellera i bobka dzisiaj iść. Mam nadzieję że Gęgol czy Meller to widzą.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 11:48:44 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 16, 2023 11:48:44 GMT 1
I też ciekawi mnie co myślicie o Italo, ma grać dalej czy jednak zbyt mało aktywny? (gość jest moim ziomkiem) Fajny gracz, niech zostanie oczywiście, jeśli mu się gierka podoba. To jakiś gracz z którym kiedyś grałeś, czy w ogóle jego pierwsza gra w mafię? (sorry jak gdzieś to padło, ale zapomniałem a nie chce mi się szukać teraz xd)
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 12:10:58 GMT 1
Post by Hari Pota on Feb 16, 2023 12:10:58 GMT 1
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 12:17:13 GMT 1
Post by Hari Pota on Feb 16, 2023 12:17:13 GMT 1
Viktor mnie nie wkurwiales, bo jednak fajna wiekszosc postow. Slowacki za to juz troche przeginka xD
Niemniej sam nie oczekuje, ze ktokolwiek bedzie grac pod klucz. Dla mnie piekno tej gry bierze sie wlasnie z jej roznorodnosci.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 12:19:41 GMT 1
Post by Hari Pota on Feb 16, 2023 12:19:41 GMT 1
Italo spoko sie bronil w pozniejszych dniach. Ot po przemilczeniu poczatku ciezko zbudowac zaufanie miasta.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 12:21:21 GMT 1
Post by Hari Pota on Feb 16, 2023 12:21:21 GMT 1
Co do skladow, moja sugestia bylaby taka, zeby jednak nie zakladac takiego tematu w przyszlosci.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 12:33:16 GMT 1
Post by Hari Pota on Feb 16, 2023 12:33:16 GMT 1
Z tej gry jednak balans w strone mafii. Mysle, ze teraz wygrywaja, a zadnych swietnych ruchow nie zaprezentowali. Gdyby peterson nie spadl i sobie glonowal to miasto byloby bez szans. Po prostu brakuje linczow przy tej ilosci graczy na ktorych jest malo danych.
Dla mnie det powinien miec wiecej sprawdzen, bo wtedy mozna te glony powylawiac. Niech nawet mafia ma jeszcze jednego OC (tak zeby aktywniakow trzeba bylo stwierdzic z gry) albo stochastycznego OC xD
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 12:42:49 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 12:42:49 GMT 1
I też ciekawi mnie co myślicie o Italo, ma grać dalej czy jednak zbyt mało aktywny? (gość jest moim ziomkiem) Fajny gracz, niech zostanie oczywiście, jeśli mu się gierka podoba. To jakiś gracz z którym kiedyś grałeś, czy w ogóle jego pierwsza gra w mafię? (sorry jak gdzieś to padło, ale zapomniałem a nie chce mi się szukać teraz xd) Grał na żywo ze mną, forumowa mafia to dla niego zupełnie nowy świat.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 16, 2023 13:57:56 GMT 1
via mobile
Post by oaza on Feb 16, 2023 13:57:56 GMT 1
Z tej gry jednak balans w strone mafii. Mysle, ze teraz wygrywaja, a zadnych swietnych ruchow nie zaprezentowali. Gdyby peterson nie spadl i sobie glonowal to miasto byloby bez szans. Po prostu brakuje linczow przy tej ilosci graczy na ktorych jest malo danych. Dla mnie det powinien miec wiecej sprawdzen, bo wtedy mozna te glony powylawiac. Niech nawet mafia ma jeszcze jednego OC (tak zeby aktywniakow trzeba bylo stwierdzic z gry) albo stochastycznego OC xD Role pro-miasto (mafia w defensywie, próbuje zminimalizować straty z działań deta i księdza), natomiast codzienne mordy dają mafii sporo amunicji. Miasto nie wygra w takim setupie gry na chodzonego, dwa-trzy kiepskie lincze i może być pograne. Przy wielu nowych twarzach i braku gry na tożsamościach jak kiedyś rzeczywiście szala przechyla się trochę na korzyść mafiozów. Mniej uniewnnień, więcej wątpliwości. Można było się pokusić o deta sprawdzającego codziennie, ale tak czy siak myślę, że to bardziej 55-45 na korzyść mafii niż jakaś wielka dysproporcja. Grywalny setup.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 14:01:40 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 16, 2023 14:01:40 GMT 1
Z tej gry jednak balans w strone mafii. Mysle, ze teraz wygrywaja, a zadnych swietnych ruchow nie zaprezentowali. Gdyby peterson nie spadl i sobie glonowal to miasto byloby bez szans. Po prostu brakuje linczow przy tej ilosci graczy na ktorych jest malo danych. Dla mnie det powinien miec wiecej sprawdzen, bo wtedy mozna te glony powylawiac. Niech nawet mafia ma jeszcze jednego OC (tak zeby aktywniakow trzeba bylo stwierdzic z gry) albo stochastycznego OC xD Role pro-miasto (mafia w defensywie, próbuje zminimalizować straty z działań deta i księdza), natomiast codzienne mordy dają mafii sporo amunicji. Miasto nie wygra w takim setupie gry na chodzonego, dwa-trzy kiepskie lincze i może być pograne. Przy wielu nowych twarzach i braku gry na tożsamościach jak kiedyś rzeczywiście szala przechyla się trochę na korzyść mafiozów. Mniej uniewnnień, więcej wątpliwości. Można było się pokusić o deta sprawdzającego codziennie, ale tak siak myślę, że to bardziej 55-45 na korzyść mafii niż jakaś wielka dysproporcja. Grywalny setup. Właśnie skrobię post co mi się obecnie nie podoba w obecnej sytuacji miasta, ponieważ bardzo się dziwię czemu część osób nie chce walczyć w takiej sytuacji aby złapać pozostałą dwójkę.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 14:16:11 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 16, 2023 14:16:11 GMT 1
Dobra czas napisać co mi się nie podoba w obecnej sytuacji miasta. Wcześniej było ustalane by bić w żelazną trójkę Majima/Orbison/Fraser. Nagle w mieście patrząc po grze panuje taki marazm jakby pewni niewinni mieli jakiegoś moralnego kaca po linczach na Antórze czy Majimie. Dla mnie te lincze były kalkulowanym ryzykiem, że można spudłować w takiej sytuacji ale na pewno powinno się po nich iść konsekwentnie do przodu oraz wracać do kluczowych momentów w tej edycji. Rozwiązaniem problemów miasta jest konsekwencja w odwalaniu żelaznej trójki Widać wyraźnie że w mieście brakuje takich osób jak oaza/Watson/Viktor. Cała nasza trójka padła w mordach i najbardziej zależało na tym by złapać mafię uwzględniając przy tym, że można się pomylić. W takiej sytuacji na pewno próbowałbym czytać jeszcze raz by wyłapać kolejne szczegóły aby znaleźć pozostałą dwójkę ( dla mnie Orbison to pewniak do mafii i tu nic się nie zmienia). Miasto w takiej sytuacji powinno nadal być konsekwentnie bić tego Orbisona co da na 100% dodatkowy lincz zapasu( nawet bez podpowiedzi ze strony Antury pewność do jego mafijności mi tylko rosła). Teraz opiszę pokolei tą grupę niewinnych graczy i co mi się w ich postawie podoba a co nie: -Addams - tu trochę zrozumiałe że ma kaca po linczu na Antórze i nie chce kierować miastem, ale powinien już dzisiaj się wziąć w garść i zacząć szukać drążyć w miarę możliwości czasowych. Jego postawa nie pomaga w szukaniu mafii. Musi w sobie znaleźć siłę aby znów próbować z kimś prowadzić miasto inaczej przy tak skacowanym mieście mafia wygra ze spokojem.
-Gęgul-jedyny który chce kombinować by znaleźć mafię nawet jeśli coś nie wyjdzie i to widać jak to robi. Jest to jedna z nadziei miasta by wyjść z tego marazmu.
-Meller- największy paradoks z nim jest taki że on naprawdę chce znaleźć mafię i wcale mu się nie dziwię czemu tak atakuje bobka. Prawdopodobnie on jest najbliżej znalezienia ostatniej dwójki mafiozów. Jest to druga nadzieja miasta by wyjść z trudnej sytuacji.
-Andrew Tate- niech też nie idzie w marazm jaki poszedł do linczu na Majimie. Poddanie się w takiej sytuacji to gruby błąd
-bobek-w jego postawie nie podoba mi się to, że z góry mamy przyjmować jego założenia bez weryfikacji. To już kiedyś Red opisał na cmentarzu że stale popełnia jeden ten sam błąd oceniają wszystko z perspektywy swoich readów i emocji. Przez to w tej edycji bardzo mocno przeplata bardzo dobre i bardzo słabe momenty. Taki stan powoduje że nikt nie potrafi go do końca uniewinnić. Nakręca innych na siebie jakby to wszyscy inni byli winni tej sytuacji a nie on. Nie dziwię się czemu on jest na świeczniku bo jego przeplatana gra: a) nie daje nic miastu b) może polecieć w linczu przepierdalając też miastu edycję Na plus można mu doliczyć że potrafi ogarnąć dupę i dać od siebie o wiele więcej co już nie jednokrotnie pokazywał. Dlatego może krzywdząco dla niego porównywałem go do babki ponieważ takie odczucia miałem z nim związane. Z jego perspektywy bym wjechał właśnie na pełnej kurwie w Orbisona zanim nie jest za późno.
-Italo Calvini- tu akurat mam nadzieję że da od siebie więcej w takim momencie analizując oraz nikt nie nakręci na niego linczu, ponieważ nie ma żadnych szans byłby on OC. On też może jeszcze uratować tą edycję.
Do opisania sytuacji nie wykorzystywałem tego co Antura pokazał ponieważ to mi bardzo by przeszkadzało w analizowaniu tego co obecnie się dzieje. Utrzymuję jak narazie jeden ze starych swoich typów jaki obstawiałem.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 15:26:49 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 16, 2023 15:26:49 GMT 1
Dobra Sidor mnie pokonał jak widzę (Słowacki) No kuźwa wiedziałem, że po tym wrzuceniu ról w otwarty temat się obudzę na spoiler xD
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 16, 2023 15:28:33 GMT 1
via mobile
Post by oaza on Feb 16, 2023 15:28:33 GMT 1
Watson się trochę rozpędziła, po to jest w osobnym temacie dla chętnych żeby nie pisać tu.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 15:37:52 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 16, 2023 15:37:52 GMT 1
Szkoda, że mi nie uwierzyliście i nie wyciągnęliście wniosków z Antóry. Ale no bad blood, bawiłem się przednio Walcie Meller/Słowacki/bobek aż traficie, po trafieniu pozostali dwaj są na 99% niewinni. Drugi jest Orbison, inaczej się nie kalkukuje. ironlemon Mówiłem, że z matmą się nie wygra kurła!
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 15:41:28 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 16, 2023 15:41:28 GMT 1
Swoją drogą, patrząc, kto jest księdzem - gra w tym momencie chyba najlepsze, co może grać.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 15:42:46 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 16, 2023 15:42:46 GMT 1
Skoro już wiadomo, że Słowacki i Orbison (szkoda Squbi że nie utrzymałeś tego spojlera, no ale już trudno, było minęło), to chociaż może coś napiszę jak widzę tę rozgrywkę w wolnej chwili po robocie (czyli pewnie gdzieś po 20), bo uważam że jest dobra i warto z punktu dydaktycznego pozwracać uwagę na pewne rzeczy - a nie muszę już się obawiać, że komuś coś zasugeruje lub zepsuje zabawę Tak więc dla zawiedzionych tym, że znają już mafię i nie mogą do końca rozkminiać - postaram się zrekompensować ten fakt czymś, co też może być ciekawą lekturą i grową rozkminką Chociaż większość rzeczy zostanie na podsumowanie jakieś oczywiście
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 15:44:56 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 16, 2023 15:44:56 GMT 1
Skoro już wiadomo, że Słowacki i Orbison (szkoda Squbi że nie utrzymałeś tego spojlera, no ale już trudno, było minęło), to chociaż może coś napiszę jak widzę tę rozgrywkę w wolnej chwili po robocie (czyli pewnie gdzieś po 20), bo uważam że jest dobra i warto z punktu dydaktycznego pozwracać uwagę na pewne rzeczy - a nie muszę już się obawiać, że komuś coś zasugeruje lub zepsuje zabawę Tak więc dla zawiedzionych tym, że znają już mafię i nie mogą do końca rozkminiać - postaram się zrekompensować ten fakt czymś, co też może być ciekawą lekturą i grową rozkminką Chociaż większość rzeczy zostanie na podsumowanie jakieś oczywiście Za bardzo się rozpędziłem i tu przepraszam.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 15:54:42 GMT 1
via mobile
Post by Antóra on Feb 16, 2023 15:54:42 GMT 1
Moje przemyślenia na teraz odnośnie do kilku wątków, które tu były poruszone:
1) Victor, fajnie grałeś i mnie nie wkurwiałeś, było wszystko w normie. Pytałeś o ksywkę, żeby nie być "Grande" - moim zdaniem przy zapisach podawaj MG, że jesteś Mietek/Ziutek/ZwolennikMurzynów/Cośtamjeszczeinnego i tak Cię będziemy nazywać.
1A) Antura, zauważyłeś, że Twój spam irytował. Mnie się go źle czytało, bo jest tam często chulion literówek, dziwna interpunkcja itp. Jak będzie to w przystępnej formie dla oczu, to duża aktywność będzie plusem.
2) Niech Italo dalej gra, każdy kiedyś zaczynał, aktywność będzie rosła moim zdaniem.
3) Dobrą praktyką byłoby niepodawanie składu mafii do końca gry. Ja spojlera nie otwierałem, a i tak skład znam, ale to mały problem, ot tylko lekki wkurw. Ale co jakby zamiast Yogiego grała Safinetka i zwyczajnie przeczytała cmentarz, bo akurat weszła do pokoju, gdy miałem go owarty?
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 15:57:03 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 16, 2023 15:57:03 GMT 1
Szkoda, że mi nie uwierzyliście i nie wyciągnęliście wniosków z Antóry. Ale no bad blood, bawiłem się przednio Walcie Meller/Słowacki/bobek aż traficie, po trafieniu pozostali dwaj są na 99% niewinni. Drugi jest Orbison, inaczej się nie kalkukuje. ironlemon Mówiłem, że z matmą się nie wygra kurła! Swoją drogą trendy są takie, że oni za tą matmą nawet pójdą, tylko w najbardziej stresujący sposób, robiąc sobie meczówkę 3:2 ze Słowackim i Orbisonem przy życiu. Ale no jak wtedy ci dwaj wpierdolą w kolejkę jakiegoś Frasera, to ja już widzę ten finisz. Zwłaszcza, że we dwójkę spokojnie będą mieli ku temu siłę sprawczą.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 15:58:53 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 15:58:53 GMT 1
Moje przemyślenia na teraz odnośnie do kilku wątków, które tu były poruszone: 1) Victor, fajnie grałeś i mnie nie wkurwiałeś, było wszystko w normie. Pytałeś o ksywkę, żeby nie być "Grande" - moim zdaniem przy zapisach podawaj MG, że jesteś Mietek/Ziutek/ZwolennikMurzynów/Cośtamjeszczeinnego i tak Cię będziemy nazywać. 1A) Antura, zauważyłeś, że Twój spam irytował. Mnie się go źle czytało, bo jest tam często chulion literówek, dziwna interpunkcja itp. Jak będzie to w przystępnej formie dla oczu, to duża aktywność będzie plusem. 2) Niech Italo dalej gra, każdy kiedyś zaczynał, aktywność będzie rosła moim zdaniem. 3) Dobrą praktyką byłoby niepodawanie składu mafii do końca gry. Ja spojlera nie otwierałem, a i tak skład znam, ale to mały problem, ot tylko lekki wkurw. Ale co jakby zamiast Yogiego grała Safinetka i zwyczajnie przeczytała cmentarz, bo akurat weszła do pokoju, gdy miałem go owarty? Chcę być Pshemo od teraz. Nazywam się Przemek.
|
|