|
Ogólny
Feb 16, 2023 18:41:11 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 16, 2023 18:41:11 GMT 1
No zarys historyczny znam, to oczywiste, tylko po prostu się zastanawiam, ile z tego mogło jeszcze przetrwać w podobnej formie jak to forum. Ja w ogóle zacząłem właśnie grać w ten sposób, tzn. na forum piłkarskim (Bayernu), gdzie - jeśli dobrze pamiętam - przyszli Gary z Safinetką z forum FC Barcelony i rozkręcili temat zagrania u nas w mafię na bazie sukcesu podobnej gry na ich własnym forum. Potem przez wymianę graczy wyklarowała się nam solidna ekipa między trzema forami (Barcelona/Bayern/BVB - Volv był chyba pierwszym, który dołączył od nich), powstało osobne forum, a potem jakoś się to wszystko wymieszało z Łukaszem, już nie pamiętam w jakich okolicznościach. Swoją drogą, te pięć edycji rozegranych na Bayernie 9 lat temu ciągle wisi w necie, to jest cyrk na kółkach teraz to czytać Chcecie linki? xD Ja w wolnej chwili opiszę historię naszego grania na prawdziwe nicki, bo chyba mam lepszą pamięć. 😉 Nie żebyś bardzo pomieszał, ale trzeba doprecyzować. No Ty jesteś chodzącą Mafiopedią, ja nie ogarniam, że masz do tego wszystkiego pamięć Chętnie bym kiedyś poczytał taki cały referat o historii naszej mafii, hehe. No co ja poradzę, że jestem nostalgiczną pizdą.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 18:41:26 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 18:41:26 GMT 1
Mafia forumowa taka gdzie dzień to doba to zupełnie co innego niż inne rodzaje mafii imo. I jest to rozgrywka dla hardkorowców, nie dla casuali. I nigdy nie będzie nas dużo imo, warto jednak szukać każdego potencjalnego gracza, nawet nie wiecie jak mnie bolało że przez 8 lat nie miałem z kim zagrać i jak się cieszę, że was spotkałem. Jak miałem 16 lat to próbowałem rozkminić sposób na biznes dookoła mafii forumowej i do mnie to wtedy dotarło. To nie jest rozrywka, która przyciągnie masy i nigdy nią nie będzie. Wszystkie bardziej popularne formy mafii to miniaturowa, uproszoczona, scazualowana wersja, na którą pluje totalnie i nawet nie zamierzam w to grać.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 18:42:10 GMT 1
via mobile
Post by Antóra on Feb 16, 2023 18:42:10 GMT 1
O jasny chuj, a tego forum to nie pamiętam Coś mi teraz świta, że chyba ktoś mnie namawiał na tę edycję, ale nie dałem rady czasowo Mistrzowaliśmy z Safinetką, więc pewnie my namawialiśmy.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 18:44:55 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 16, 2023 18:44:55 GMT 1
No zarys historyczny znam, to oczywiste, tylko po prostu się zastanawiam, ile z tego mogło jeszcze przetrwać w podobnej formie jak to forum. Ja w ogóle zacząłem właśnie grać w ten sposób, tzn. na forum piłkarskim (Bayernu), gdzie - jeśli dobrze pamiętam - przyszli Gary z Safinetką z forum FC Barcelony i rozkręcili temat zagrania u nas w mafię na bazie sukcesu podobnej gry na ich własnym forum. Potem przez wymianę graczy wyklarowała się nam solidna ekipa między trzema forami (Barcelona/Bayern/BVB - Volv był chyba pierwszym, który dołączył od nich), powstało osobne forum, a potem jakoś się to wszystko wymieszało z Łukaszem, już nie pamiętam w jakich okolicznościach. Swoją drogą, te pięć edycji rozegranych na Bayernie 9 lat temu ciągle wisi w necie, to jest cyrk na kółkach teraz to czytać Chcecie linki? xD Ja w wolnej chwili opiszę historię naszego grania na prawdziwe nicki, bo chyba mam lepszą pamięć. 😉 Nie żebyś bardzo pomieszał, ale trzeba doprecyzować. A ja jeszcze mogę zatwierdzić/coś dodać, bo mam równie pojebaną pamięć jak Gary Znaczy w kwestii od momentu połączenia się pewnych piłkarskich for. Jakby nie patrzeć.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 18:45:04 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 16, 2023 18:45:04 GMT 1
O jasny chuj, a tego forum to nie pamiętam Coś mi teraz świta, że chyba ktoś mnie namawiał na tę edycję, ale nie dałem rady czasowo Mistrzowaliśmy z Safinetką, więc pewnie my namawialiśmy. No właśnie tak mi się kojarzy, bo byłem na 99% pewien, że Safi mi kiedyś coś pisała o jakichś termoryfkach - więc to musiało być wtedy Plus czasowo się zgadza - pamiętam, że po ostatnich edycjach na Bayernie (plus tej na Barcy w mafii) byłem na tyle zmęczony, że odpuściłem sobie aż powstało... bodajże MLM? Hello mi ostatnio przypomniała o tym forum, ja je totalnie wyparłem z pamięci, a wychodzi na to, że nie dość, że było między Fenerbahce a Łukaszem, to jeszcze chyba nawet na nim grałem xD EDIT: Swoją drogą bardzo mi zależało na namówieniu Hello, ale no totalnie rozumiem, że ciężko by jej było znaleźć czas, zwłaszcza przy takim spamie.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 18:46:16 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 16, 2023 18:46:16 GMT 1
Ja w wolnej chwili opiszę historię naszego grania na prawdziwe nicki, bo chyba mam lepszą pamięć. 😉 Nie żebyś bardzo pomieszał, ale trzeba doprecyzować. A ja jeszcze mogę zatwierdzić/coś dodać, bo mam równie pojebaną pamięć jak Gary Znaczy w kwestii od momentu połączenia się pewnych piłkarskich for. Jakby nie patrzeć. To ja poproszę jeszcze z linkami do każdego z tych forów/tematów, które da się jeszcze odzyskać Mój pierwszy raz, tego się nie zapomina :') bayern.vot.pl/viewtopic.php?f=31&t=2645
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 18:46:55 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 18:46:55 GMT 1
Ja w wolnej chwili opiszę historię naszego grania na prawdziwe nicki, bo chyba mam lepszą pamięć. 😉 Nie żebyś bardzo pomieszał, ale trzeba doprecyzować. A ja jeszcze mogę zatwierdzić/coś dodać, bo mam równie pojebaną pamięć jak Gary Znaczy w kwestii od momentu połączenia się pewnych piłkarskich for. Jakby nie patrzeć. Bawi mnie to że xD połowa z was jest z piłkarskiego fora, druga połowa z innego i ja też jestem z jeszcze trzeciego piłkarskiego fora. Czyżby piłka była podobna do mafii?
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 18:48:11 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 16, 2023 18:48:11 GMT 1
A ja jeszcze mogę zatwierdzić/coś dodać, bo mam równie pojebaną pamięć jak Gary Znaczy w kwestii od momentu połączenia się pewnych piłkarskich for. Jakby nie patrzeć. Bawi mnie to że xD połowa z was jest z piłkarskiego fora, druga połowa z innego i ja też jestem z jeszcze trzeciego piłkarskiego fora. Czyżby piłka była podobna do mafii? Pod względem taktycznym i strategicznym? Na pewno
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 18:48:14 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 16, 2023 18:48:14 GMT 1
Baaaardzo. Nieprzypadkowo daję tak często piłkarskie porównania. Mam w głowie temat żeby pojawił się rozdział, możę w formie podsumowania, mafia jako piłka. Gdzie sens porównania.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 18:49:23 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 16, 2023 18:49:23 GMT 1
Jest natomiast znacząca różnica, która wynika z teorii z ostatniego podsumowania - piłka bywa niesprawiedliwa, mafia zasadniczo nie. Natomiast dowiadujesz się tego na samym końcu.
A może piłka też jest sprawiedliwa w jakimś kontekście, tylko innym niż my rozumiemy? Chuj wie.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 18:51:10 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 18:51:10 GMT 1
Jest natomiast znacząca różnica, która wynika z teorii z ostatniego podsumowania - piłka bywa niesprawiedliwa, mafia zasadniczo nie. Natomiast dowiadujesz się tego na samym końcu. A może piłka też jest sprawiedliwa w jakimś kontekście, tylko innym niż my rozumiemy? Chuj wie. Piłkę trzeba rozpatrywać na przestrzeni wielu meczy a nie jednego. No truizm napisałem wiem. Kocham mafię w ogóle za to że ona ci pozwala być poetą, artystą, analitykiem, logikiem, filozofem, naukowcem, aktorem. I to wszystko jednocześnie Do tego jeszcze sportowcem i ma coś z reality show. Piękna gra. Szkoda że tak mało osób to widzi. I kryminalistą bez popełniania przestępstw xDD
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 19:02:12 GMT 1
via mobile
Post by Antóra on Feb 16, 2023 19:02:12 GMT 1
A ja jeszcze mogę zatwierdzić/coś dodać, bo mam równie pojebaną pamięć jak Gary Znaczy w kwestii od momentu połączenia się pewnych piłkarskich for. Jakby nie patrzeć. Bawi mnie to że xD połowa z was jest z piłkarskiego fora, druga połowa z innego i ja też jestem z jeszcze trzeciego piłkarskiego fora. Czyżby piłka była podobna do mafii? To jedno, ale jest też druga kwestia. Forumowa mafia polega na pisaniu, przekonywaniu, dyskusji, a do tego też służą fora. Nie dziwi więc, że ludzie (część z nich), którzy zamiast chlać piwo na ławce czy po prostu siedzieć cicho, woleli dyskutować na temat swojej pasji, przekonywać do swoich racji, polubili też grę, gdzie właśnie dyskutuje się i przekonuje.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 19:12:11 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 19:12:11 GMT 1
Oguem to że piłka jest podobna do mafii to żart był, a twoja uwaga Antóra wnikliwa na serio.
Wręcz sugerowałem że Pilka nic wspólnego z mafią nie ma btw.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 19:16:33 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 16, 2023 19:16:33 GMT 1
A ja widzę sporo podobieństw. Opiszę kiedyś jak to widzę, oczywiście polemika mile widziana
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 19:59:31 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 16, 2023 19:59:31 GMT 1
Super wejście Bobka. Jak go teraz też zignorują (a już tym bardziej jak obsmaruje Orbisona) to opadną mi nie tylko ręce
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 16, 2023 20:00:55 GMT 1
Post by oaza on Feb 16, 2023 20:00:55 GMT 1
Również propsuję wpis bobusia. Jestem ciekaw reakcji miasta.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 20:03:26 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 16, 2023 20:03:26 GMT 1
Bardzo się zdziwię jeśli po takim czymś nie odjebią Orbisona. O to chodziło by zrobił bobek wobec niego jak największy smród.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 20:07:06 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 20:07:06 GMT 1
Post Bobka, który obrócił mnie dosyć przeciwko niemu. mafiacorner.boards.net/post/23181Eh. A moment, w którym obróciłem się przeciwko Bobkowi jest imo z perspektywy całej rozgrywki bardzo ważny. Czyli ten post Bobka był bardzo ważny i to jak na niego zareagowałem było ważne. Edit: Czym dalej od mojej śmierci tym bardziej uważam, że zagrałem spoko, ale też potencjalnie przegrałem miastu rozgrywkę. Zagrałbym trochę lepiej swój ostatni dzień i by to mogło dużo zmienić.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 20:13:06 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 16, 2023 20:13:06 GMT 1
„Teraz na mnie wyskakujesz?” to jest obrona z podręcznika antymafiozy xD Błagam, niech oni zauważą ten kontrast xD
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 20:19:37 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 20:19:37 GMT 1
Skubany trafił.
"mamy 7-2, jeżeli w trzech linczach nie trafimy mafiozy i ksiądz nie odjebie salta, to przejebaliśmy
założenia: gęgul addams tate italo niewinni meller bobek słowacki orbison fraser podejrzani
nie uwierzę kurwa w taki układ gwiazd, że mafia jest w składzie kofola sarius peterson orbison fraser kofola sarius peterson orbison/fraser +ktoś z oczyszczanej grupy
zostają konfiguracje: 2 z 3 z grupy meller/bobek/słowacki 1 z 3 plus orbison/fraser
najbardziej to ja bym chciał dzisiaj tego kurwa orbisona zajebać ale patrząc matematycznie wychodzi mi na to, że pewniej jest czyścić do skutku grupę meller/bobek/słowacki, trafiając można zrobić przerwę na orbisona
e: no i ta ostatnia jest chyba najbardziej prawdopodobna ale chuj z tym"
Teraz proszę niech będzie pewny siebie co jest bardzo trudne i niech wymusi to na mieście.
|
|