|
Ogólny
Feb 17, 2023 16:10:10 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 16:10:10 GMT 1
W ogóle mocno mnie brzydzi to, co robi teraz Fraser. To jest oczywiście w chuj niewinne, ale prawie na takiej zasadzie, co granie samobójstwem. Julek nie będzie miał szans w meczówce przy tak grającym Fraserze, no chyba że ktoś na głowę upadnie.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 16:12:21 GMT 1
Post by Antura on Feb 17, 2023 16:12:21 GMT 1
Reagować?
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 16:13:10 GMT 1
Post by Antóra on Feb 17, 2023 16:13:10 GMT 1
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 16:13:42 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 16:13:42 GMT 1
W sumie technicznie spełnia regulamin, więc IMO to jest coś do przedyskutowania po grze.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 16:14:30 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 16:14:30 GMT 1
Dzięki, tego wcześniejszego nie doczytałem do końca i umknęło mi
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 16:14:35 GMT 1
Post by Antóra on Feb 17, 2023 16:14:35 GMT 1
Uważam, że nie. Bywały edycje, gdzie dokładnie tak samo grali mafiozi i nawet jeden został wykluczony, co ja uważałem za skandal (a byłem w mieście), więc tu trzymam się swojej opinii, można tak (nie)grać.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 16:15:00 GMT 1
Post by Antura on Feb 17, 2023 16:15:00 GMT 1
Etyka > Regulamin. Aczkolwiek ja miałem całkowicie inną interpretacje tych wydarzeń, bo uznałbym, że to nie pomaga Fraserowi, a przeszkadza w jego wizerunku tbh. Biorąc zwłaszcza pod uwage, że regularnie w każdej edycji sa mafie których jedynym celem jest bezaktywne glonowanie w ten sam sposób, który robi Fraser np. Leblanc
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 16:18:16 GMT 1
Post by Antóra on Feb 17, 2023 16:18:16 GMT 1
Etyka > Regulamin. Aczkolwiek ja miałem całkowicie inną interpretacje tych wydarzeń, bo uznałbym, że to nie pomaga Fraserowi, a przeszkadza w jego wizerunku tbh. Biorąc zwłaszcza pod uwage, że regularnie w każdej edycji sa mafie których jedynym celem jest bezaktywne glonowanie w ten sam sposób, który robi Fraser np. Leblanc Albo Włóczykij. Pani Frał wyleciała za taką grę. Natomiast ja też uważam taką grę za raczej mafijną, ale W TYM KONKRETNYM MOMENCIE jest ona akurat totalnie miastowa, bo pokazuje, że Fraser ma wyjebane na to, jak zostanie to odczytane.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 16:31:33 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 17, 2023 16:31:33 GMT 1
Ja uważam, że granie jako miastowy na zasadzie mam tak wyjebane, że aż mnie nie zlinczujecie to szkodliwość i nie uniewinniam w takich momentach graczy tylko wręcz ich atakuje w tej sytuacji miałem taką sytuację z Bobkiem. To że posłał sam na siebie totalnie mi wjechało na banie i zacząłem się mieszać, sam bym tak nigdy nie zagrał jako miasto. Ktoś może powiedzieć że sam grałem tak jako Tsoi pierwszego dnia i się tym uniewinniłem, ale paradoksalnie ja pierwszego dnia specjalnie grałem tak żeby to wyglądało na mafię i byłem zdziwiony, że już po 12 godzinach gry większość graczy mnie uniewinniła XDD Cel był odwrotny, zamierzałem sprowokować do linczu na mnie i w odpowiednim momencie zacząć się bronić i w ten sposób odkryć miastu mafię, wierzyłem, że będę w stanie się obronić jak coś.
No i uważam że to moje baitowanie pierwszego dnia pomogło paru graczom się uniewinnić a Kofola się na tym wsypał dosyć, chociaż on też w sumie wsypał się na jeszcze paru innych rzeczach, a nie tylko na mnie.
Italo znowu bardzo z rigczem. Strasznie mi się podoba opanowanie i rozsądek w jego grze. Nie dał sobie ani trochę wjechać na banię w tej edycji.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 16:41:05 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 16:41:05 GMT 1
Nie no, z tym bobkiem to było ewidentne prowo, ja byłem 100% pewien, że on to zmieni Ten tekst o tym, że nie zasługujecie na tego kolegę to IMO po prostu specyficzny typ humoru był.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 16:41:56 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 17, 2023 16:41:56 GMT 1
Cała moja kreacja to jest wzbogacenie postaci Grande o znajomość pojęcia Pressingu, zaplanowałem sobie, że zagram w ten sposób jeszcze zanim edycja została rozlosowana (Jako mafia grał bym to samo, przy poprzednim starcie już próbowałem to zrobić jako Spiegel, tylko nie zdążyłem się rozkręcić). Gdy grałem Grande, wiedziałem, że to jest ważne, żeby się uniewinnić, ale wtedy myślałem, że jest też priorytetem uniewinnić innych. Czyli w pewnym sensie mój kolega z drużyny nakładał pressing, a ja mu przeszkadzałem i zamiast docisnąć oponenta, to go broniłem. W tej grze uznałem, że mój win condition polega na akceptacji faktu, że tacy ludzie jak Red, Gary. Lowrider, etc, będą typować mafię lepiej niż ja, więc zamiast typować narobię wam tyle kontentu ile się da. Nastawiałem się na typowanie tak fatalnie, jak poprzednio. Pomyślałem więc. Jaki jest twój największy atut w tej grze. No i sobie odpowiedziałem. Bronienie się przed linczem. Uznałem więc, że zrobię to, co umiem, 0% zasobów poznawczych poświęciłem na szukanie mafii a 100% na to, żeby wyglądać jednocześnie jak najbardziej jak mafia i wkurwiać tych co mnie oskarżają i to była taka moja forma pressingu bez wywieraniu go i forma uzyskiwania autorytetu w mieście bez walki o niego. Jest nawet takie powiedzonko "To top from the bottom"
. Plan jednak nie do końca wyszedł, parę osób mnie zaatakowało, ale niespodziewanie jakoś pomimo starań okazało się po około 12 godzinach gry, że prawie każdy ma mnie za mieszkańca i nie umiem już za bardzo przyciągać podejrzeń, postanowiłem wtedy więc, że skoro zbudował mi się jakiś tam aurorytet w mieście to chociaż bardzo chciałem tego uniknąć, postaram się być jedną z tych osób, które swoimi wyborami mają na miasto dobry wpływ. No i teraz jesteśmy tu, gdzie jesteśmy. Do tego domyśliłem się, że Italo jest niewinny po jego ataku na Kofolę.
Ogółem pojęcia poznane w podsumowaniu Reda po ostatniej edycji były dla mnie bardzo ważne.
Uważam że pierwszego dnia może źle typowałem bo w Wednesday, ale też uważam że sporo kontentu użytecznego pomogłem miastu wygenerować, trochę też przyspamić, pewnie przesadnie, ale ciężko zachować idealny balans.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 16:45:27 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 17, 2023 16:45:27 GMT 1
W naszej mafii tam gdzie grałem bardzo często mi narzekali inni mocni gracze, że przeszkadzam miastu udając mafiozę i że jest to bardzo samolubna taktyka bo jedyną osobą, której to pomaga typować jestem ja sam. Uparcie jednak twierdzę, że jest to fajna taktyka jeżeli w odpowiednim momencie się wybronisz a inni gracze potrafią to wykorzystać.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 17, 2023 16:51:41 GMT 1
via mobile
Post by oaza on Feb 17, 2023 16:51:41 GMT 1
Znaczy, jak na osobę która tyle mówi o optymalnej grze pro-miasto to trochę się to nie klei xD
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 16:54:35 GMT 1
Post by Antura on Feb 17, 2023 16:54:35 GMT 1
Oboje udajemy bezrolnych i dzisiaj idziemy w Robinsona, a jutro w bobka Regulamin zabrania mi zgadzania się na własny lincz, ale skoro go tak przestrzegamy to jutro dzień rozliczenia się z bobem To rozumiem, że go wylecieć z gry? Śmianie się z regulaminu. Komentowanie decyzji mistrza. Zignorowanie ostrzeżenia o graniu samobójstwem, gdzie napisałem wprost - jeszcze jeden jakikolwiek taki post z kolejkowaniem siebie (cokolwiek) - wylatuje.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 16:57:38 GMT 1
Post by Antóra on Feb 17, 2023 16:57:38 GMT 1
Ale co to w ogóle jest za zabranianie pisania o własnym linczu? Czemu to ma być zabronione? Głos na siebie, ok, wiadomo że niedozwolone, ale przyjmowanie do wiadomości, że jest się w kolejce? Nawet jeśli taka jest prawda? Moim zdaniem ok.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 16:57:45 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 16:57:45 GMT 1
W sumie to nie jest do końca granie samobójstwem, to podchodzi trochę pod takie "jak się mylę, to wiem, że lecę następny", a takich postów było w tej edycji dużo, w tym niżej podpisanego xD
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 16:57:51 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 17, 2023 16:57:51 GMT 1
Kiedyś miałem taką edycję że udawałem mafiozę pół gry mając rolę lekarza (prawie mnie zabiło miasto) xDDD Potem zacząłem miastu mówić kto jest detektywem bo się domyśliłem kto nim jest (I faktycznie nim był). A potem obroniłem tego detektywa rolą lekarza, podałem miastu skład mafii i miasto wygrało.
Miałem 15 lat wtedy i to była taka moja pierwsza gra, po której zaczęto mnie brać na serio i ksywę Pshemo mi zaczęli przekręcać na Psyhemo. Wtedy grałem lepiej ogółem niż teraz, ale też tam byli słabsi gracze niż tutaj. Byłem też młody, dziki, nie liczyłem się z nikim i niczym i grałem na takim małoletnim wkurwie, który mi mocno ułatwiał podejmowanie decyzji.
Tutaj jeszcze nie czuję się na siłach czegoś takiego zagrać i chyba już nigdy taka arogancja mi nie wróci.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 17:01:26 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 17:01:26 GMT 1
Za bardzo się ciśnieniujesz @antura, w tej chwili niedanie im dokończyć partii w tym składzie bez jakichś emergency wypierdolek to zawracanie Wisły kijem. Każda taka eliminacja to będzie teraz de facto przedwczesny koniec gry i wywołasz tylko wkurw reszty graczy, którzy wytrzymali żywi tak długo.
Zapisuj sobie, co Ci się nie podoba i przedyskutujemy na koniec.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 17, 2023 17:04:33 GMT 1
via mobile
Post by oaza on Feb 17, 2023 17:04:33 GMT 1
Pojawił się kilka lat temu wpis do regu o zakazie taktycznego samobójstwa, żeby nie zabierać mafii mordu - to było potrzebne i miało sens. Tutaj niekoniecznie.
Niech grają.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 17:06:03 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 17, 2023 17:06:03 GMT 1
Generalnie jeżeli jesteś głównym tematem rozgrywki to każdy włącznie z mafiozami musi się o tobie wypowiedzieć. Jako że i ty znasz swoją rolę i mafia to po prostu patrzysz na wypowiedzi graczy na twój temat i oceniasz, które z tych wypowiedzi są pisane przez graczy, którzy wiedzą, że jesteś niewinny i tylko udają że cię podejrzewają lub nie podejrzewają. Uniewinniasz tych graczy, którzy nie mają pojęcia co ty odpierdalasz i są serio wkurwieni.
Plus ja po prostu zajebiście lubię być w centrum uwagi i lubię czuć że mogę zaraz umrzeć bo taka presja mi po prostu włącza mózg. Więc mi to naturalnie pasowało xD Ale tak jak mówię tutaj to trzeba trochę inaczej robić bo byście mnie za jaja powiesili jakbym zaczął grać tak jak kiedyś.
Dlatego mi się też bardzo łatwo jako mafia grało bo jako mafio mogłem po prostu robić to co zawsze robiłem jako miastowy. Udawać od początku mafiozę, podać im jednego lub 2 mafiozów i czekać na wygraną.
Zawsze też robiłem tak żeby po edycji otwarcie mówić innym graczom jaką stosowałem taktykę i dlaczego żeby musieć się bardziej rozwijać w kolejnych edycjach i żeby wymuszać na sobie nieobliczalność. Nigdy nie chciałem stać się graczem, który stał się ofiarą tego jak go postrzegają inni gracze. Zawsze chciałem mieć dookoła siebie atmosferę nieobliczalności.
|
|