|
Ogólny
Feb 27, 2023 10:58:57 GMT 1
Post by Wodnik Szuwarek on Feb 27, 2023 10:58:57 GMT 1
trochę niezdrowe parcie z mojej strony wystąpiło pod koniec dnia jak już nie miałem wątpliwości, że znowu padne w mordzie i chciałem na siłe coś pograć
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 10:59:21 GMT 1
Post by Wodnik Szuwarek on Feb 27, 2023 10:59:21 GMT 1
ale ani się nie wstydzę, ani wielce nie żałuje
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 11:43:58 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 27, 2023 11:43:58 GMT 1
Przypomniało mi się coś co dotyczy jeszcze zeszłej edycji. Tomus jak ty w d0 wyczułeś że nie powinienem być tematem na d1? ^^
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 11:49:38 GMT 1
via mobile
Post by Anturaż on Feb 27, 2023 11:49:38 GMT 1
Niestety, rozczaruje Cię moja odpowiedź, ale już nie pamiętam teraz
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 13:35:14 GMT 1
via mobile
Post by Wodnik Szuwarek on Feb 27, 2023 13:35:14 GMT 1
Bardzo dobra gra Eneldo dzisiaj
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 14:24:54 GMT 1
via mobile
Post by Anturaż on Feb 27, 2023 14:24:54 GMT 1
A czepialiście się, jak mówiłem, żeby dać czas
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 14:27:17 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 27, 2023 14:27:17 GMT 1
Po południu ja tam się jeszcze rozpiszę jeśli chodzi o moje przemyślenia na ten moment.
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 18:15:39 GMT 1
Post by malyfarciarz on Feb 27, 2023 18:15:39 GMT 1
Ja już zapomniałem kto jak gra i nie potrafiłbym dopasować kreacji do prawdziwej tożsamości. Przydałoby się to odświeżyć, bo jednak jak już się wie kto kim jest to jakoś jest mi łatwiej będąc w mieście
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 18:31:37 GMT 1
Post by Szarlej on Feb 27, 2023 18:31:37 GMT 1
Btw. jak już gramy bez tożsamości, to można również zakazać podawania jej w testamencie - niech miastowi (i mafia) kombinują.
Dziś postaram się poczytać więcej. Dobrze widziałem, że lincz 1. i mord 1. odbyły się na 40 stronie? Bo jeśli tak, to z jednej strony spoko, mogę olać, ale z drugiej, źle to wróży dla planów ograniczenia spamu xD
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 18:35:59 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 27, 2023 18:35:59 GMT 1
Kawa na stole jest ( szkoda że nie koniak ) to mogę się rozpisać w przemyśleniami. Wczorajsza sytuacja była o tyle kuriozalna że poleciały dwie pewne niewinne osoby a u reszty można było znaleźć argumenty za niewinnością i za winą. Nie było zdecydowanego lidera, który by porządkował grę. Dzisiaj to próbuje robić Kwiat Jabłoni co świadczy na jego korzyść i jest prawdopodobnie niewinny.
Wrócę też do kwestii kto na początku się odnosił do Aldony. Byli to odpowiednio Anturaż, MVP i Despero. Jak wiemy Anturaż okazał się niewinny. Despero wygląda też na niewinnego z tej grupy. Został sam MVP. Co do MVP byłbym do niego ostrożny mocno z uniewinnianiem, ale kolor zielony przy jego nicku by mnie nie zdziwił. Tak jak kolor czerwony przy nicku MVP też by mnie nie zdziwił. W tym miejscu jeszcze sprawdzę czy byli inni zawodnicy co odnosili się do Aldony. Rick i Wodnik bronili Aldony na zasadzie by dać jej pograć. Ciekawe jest to że Wodnik padł w mordzie. Być może jest to bliźniacza sytuacja z poprzedniej edycji gdy mafia eliminuje sojusznika niewinnego by potem uwalić swój cel. Glon też odniósł się że Aldona nie powinna być celem na wczoraj. O generale zapomniałem ale klasyfikował ją na czerwono i memvipi pochwalił generała tutaj. Kwiat jabłoni też niezbyt chętny na pójście w Aldonę. Potem temat Aldony ucichł.
Wczoraj na 1,5 godziny przed linczem pisałem też kto się kitrał i byli to odpowiednio: Glon, memvipi i Wodnik. Wodnik padł w mordzie szybko się uniewinniając. Glon prawdopodobnie niewinny. Daje oddsy że jego gra będzie się poprawiać. Zostaje memvipi który ewidentnie ze swojej nory nie chce wyjść i wpłynąć na rozgrywkę mimo drugiego dnia gdzie większość próbuje analizy pisać i rozpracować pozostałych graczy pod względem koloru. On sobie grzecznie sobie analizuje i pisze aby zaznaczyć aktywność i znowu spierdolić.
Kto dla mnie niewinny w tym momencie: -Aldona -Despero -Kwiat Jabłoni -Rick Grimes Jeśli ktoś tej czwórki jest w mafii to brawa za super partię po prostu. Mniej niewinni -Glon -Generał Tutaj też na razie nie będę rozstrzygać kto z tej dwójki może być w mafii. Może zostawiają więcej smrodu ale też większa szansa u nich jest na niewinność niż na winę.
Moi podejrzani na ten moment: -MVP -memvipi -green69 Bardzo mnie dziwi że memvipi jest pomijany w rozważaniach jako potencjalny mafiozo. Zdecydowanie uważam że jeden z mafiozów mógł zagrać taktyką na przeczekanie by reszta sama się wybiła a drugi na linii frontu próbuje nastroje polaryzować. Volv tutaj wykazał, że interakcje na linii green-memvipi są dziwne. Co do samego MVP jestem bardzo ostrożny po prostu co do jego gry i mam wrażenie czasem że gra coś właśnie ale Pan Tenorek wstawiając posty Reda. U greena nie widzę elementów na których by był niewinny.
Mimo wszystko na miejscu miasta zacząłbym dzisiaj od memvipi, ponieważ tutaj jest największa szansa na trafienie mafiozy.
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 20:29:06 GMT 1
Post by malyfarciarz on Feb 27, 2023 20:29:06 GMT 1
Mnie osobiście Despero niczym nie urzekł, abym miał go za niewinnego
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 21:19:50 GMT 1
Post by Volverin on Feb 27, 2023 21:19:50 GMT 1
Niewinność memvipi potwierdza po raz kolejny, że mafiozi zrobili progres. Dwóch mocnych mafiozów w tej edycji, nie jeden.
Pierwszym dalej dla mnie green, ale kto drugi? Na chwilę obecną nie mam mocnego typu. Muszę chyba mocniej wgryźć się w edycję.
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 21:50:34 GMT 1
Post by Volverin on Feb 27, 2023 21:50:34 GMT 1
Moje założenia robocze: 1. green mafia -> jeśli nie, to mafiozi mnie totalnie wychujali i trudno, czapki z głów. Ale nie ma szans, że dałbym greenowi przeżyć do końca 2. skoro w mafii dwóch doświadczonych/dobrze radzących sobie w temacie zawodników, a nie mniej doświadczony mem + green, to szanse na ich wspólne uderzanie w siebie oceniam na bliskie zeru 3. poszukam drugiego mafiozy z założeniem, że jest co najmniej neutralny w stosunku do greena lub pozytywnie go ocenia
W takim razie na teraz (z pamięci, może się mylę, będę to sprawdzał) niewinny musi być Generał, Kwiat i MVP (on co prawda zszedł z greena w pewnym momencie, muszę to jeszcze raz ocenić)
Drugi mafioza jest więc w czwórce Aldona, Despero, Glon, Rick, ewentualnie MVP. Skłaniam się do kogoś z dwójki Aldona/Glon na tę chwilę, będę czytał.
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 21:51:23 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 27, 2023 21:51:23 GMT 1
1. Mafiozi mogli rzeczywiście się poprawić z grą przynajmniej większość. Gdy z dwóch mafiozów zagra fajnie to nagle miasto jest bez szans. 2. Niewinni niektórzy odwalają nieraz jakąś chujnię wydłużając kandydatów do linczowania przez co rzeczywiści mafiozi mają czas na budowanie pozycji. To prawda mamy silnych miastowych, ale często ci miastowi panikują w najgorszych momentach. Dodatkowo boją się wziąć odpowiedzialność za losy miasta w danym momencie zwłaszcza jak ktoś siądzie i wytknie pychę oraz pewność siebie. W ostatniej edycji Tate wziął sprawy w swoje ręce i przekonał pozostałych aktywnych niewinnych do zlinczowania mafiozy Słowackiego. Wcześniej to trwał tam wręcz kac moralniak i to co mi się osobiście nie podobało to że miasto zamurowane całkowicie było i straciło pewność siebie. Za bardzo chcą złapać mafiozę zamiast próbować porządkować grę i wyselekcjonować kandydatów, którzy nie dają oznak poprawy swojej sytuacji. Sam się na to łapałem w przeszłości i brakowało mi momentami chłodnej głowy by uporządkować myśli i spokojnie poczytać pozostałych gagatków. Zamiast tego cudowałem na herolincze d1/d2.
Dlatego teraz wolę popatrzeć w tak szybkiej edycji z boku i zobaczyć jak mi idzie bez mojego udziału analizować grę innych. Nawet jeśli się mylę w tych przemyśleniach to przynajmniej mogę się przyznać do pomyłki jak któryś gagatek się okaże niewinny. Zdarza się że się takiego źle się przeczyta lub po prostu zagra tak że ciężko jest go uniewinnić. Najważniejsza jest tutaj akceptacja że mają prawo się pomylić i nawet przy najlepszej dedukcji można popełnić błąd.
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 22:05:08 GMT 1
Post by Kwiat Jabłoni on Feb 27, 2023 22:05:08 GMT 1
No nie wierzę, co ja robię takiego, że muszę padać tak szybko.
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 22:05:17 GMT 1
Post by Anturaż on Feb 27, 2023 22:05:17 GMT 1
Mówiłem, żeby nie ruszać Kwiata
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 22:05:25 GMT 1
Post by Kwiat Jabłoni on Feb 27, 2023 22:05:25 GMT 1
Trzecia edycja z rzędu, w której nie wytrwałem do trzeciego dnia.
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 22:06:50 GMT 1
Post by Volverin on Feb 27, 2023 22:06:50 GMT 1
Czyli dobrze grasz green pierwszy drugi Despero może jednak, taka mi się lampka teraz zapaliła
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 22:08:07 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 27, 2023 22:08:07 GMT 1
Eneldo ja się nauczyłem akurat to akceptować że mnie odpalają w mordzie i staram się grać tak by zmaksymalizować szanse miasta zanim padnę ^^ Kiedyś to za samą niewinność by były te mordy. W ostatniej edycji i w tej anulowanej to mogę powiedzieć że już nie tylko za niewinność padam ^^
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 22:10:04 GMT 1
Post by Kwiat Jabłoni on Feb 27, 2023 22:10:04 GMT 1
Uważam, że w tej edycji grałem mniej niewinnie niż jako Lewandowski i Pietrowicz. Trochę celowo, trochę nie.
|
|