|
Ogólny
Feb 27, 2023 22:13:37 GMT 1
Post by Volverin on Feb 27, 2023 22:13:37 GMT 1
Może mniej niewinnie, ale dalej myślisz dobrze. Mafia potrzebuje dwóch linczów na niewinnych, nie byłbyś poważnym kandydatem do żadnego.
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 22:15:41 GMT 1
Post by Szarlej on Feb 27, 2023 22:15:41 GMT 1
A ty Volverin z adminem nie widzisz aby przypadkiem kto jest mafiozo? :v Btw. nie wiem, czy codzienne mordy się sprawdzają przy tak małej edycji (biorąc pod uwagę, że gra jest bez ról - co akurat przy małych edycjach ma sens). Ale w sumie to mała edycja, więc na zakończenie będzie można wyciągać wnioski.
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 22:16:43 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 27, 2023 22:16:43 GMT 1
A ty Volverin z adminem nie widzisz aby przypadkiem kto jest mafiozo? :v Btw. nie wiem, czy codzienne mordy się sprawdzają przy tak małej edycji (biorąc pod uwagę, że gra jest bez ról - co akurat przy małych edycjach ma sens). Ale w sumie to mała edycja, więc na zakończenie będzie można wyciągać wnioski. W tej edycji wyjątkowo losowanie było po tożsamości i duet współpracujący nie ma tutaj mafijnego. Dopiero potem kreacje były tworzone. BTW ludzie chcieli szybkiej edycji ponieważ 9 marca rusza edycja Volva z proponowanymi rolami.
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 22:17:35 GMT 1
Post by Kwiat Jabłoni on Feb 27, 2023 22:17:35 GMT 1
Pewnie mafii wcale nie ma i to edycja eksperymentalna/dydaktyczna.
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 22:18:24 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 27, 2023 22:18:24 GMT 1
Szarlej mam do ciebie pytanie jak to się stało że nie potrafiłeś mnie rozpoznać dwukrotnie, bo mnie tym zaciekawiłeś i nie mogłeś uwierzyć że ja to ja ^^
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 22:18:43 GMT 1
Post by Volverin on Feb 27, 2023 22:18:43 GMT 1
Mafiozi gadają na discordzie, więc nie widzę. Codzienne mordy spoko, problem w tym, że 11 graczy i dwóch mafiozów to bardziej wymagający setup dla miasta niż mafii. Powtórzę statystykę z zagranicy: 13 graczy, 11vs2, winrate miasta 40% na dużej próbie A Antura chciał jeszcze trzeciego mafiozę wstawiać
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 22:19:14 GMT 1
Post by Volverin on Feb 27, 2023 22:19:14 GMT 1
Pewnie mafii wcale nie ma i to edycja eksperymentalna/dydaktyczna. To bym się trochę zdenerwował jednak. Raz już było coś takiego, wystarczy.
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 22:20:04 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 27, 2023 22:20:04 GMT 1
Brałem udział w takiej edycji i pod koniec miałem taką paranoję że szkoda mówić.
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 22:59:26 GMT 1
Post by Volverin on Feb 27, 2023 22:59:26 GMT 1
Redzio potwierdził mi, że ma mózg i mafia istnieje! Fantastyczna wiadomość. Jestem po lekturze postów Glona. Jak on jest w mafii w tej edycji, to pozostaje mi bić brawo. Nie widzę tam naprawdę niczego co mógłbym uznać za mafijne. Lecę dalej.
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 23:06:29 GMT 1
Post by Szarlej on Feb 27, 2023 23:06:29 GMT 1
Mafiozi gadają na discordzie, więc nie widzę. Codzienne mordy spoko, problem w tym, że 11 graczy i dwóch mafiozów to bardziej wymagający setup dla miasta niż mafii. Powtórzę statystykę z zagranicy: 13 graczy, 11vs2, winrate miasta 40% na dużej próbie A Antura chciał jeszcze trzeciego mafiozę wstawiać O tym właśnie mówię, codzienne mordy jako takie, przy większej edycji, są spoko, dużo się dzieje. Przy niewielkiej może być różnie. Emma Watson w dwóch ostatnich? Na pewno w ostatniej, nic a nic się nie poznałem, ale co było wcześniejszą? Bo chyba nie ta, której nazwy nie wolno wymieniać, co wcale się nie odbyła?
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 23:07:34 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 27, 2023 23:07:34 GMT 1
Mafiozi gadają na discordzie, więc nie widzę. Codzienne mordy spoko, problem w tym, że 11 graczy i dwóch mafiozów to bardziej wymagający setup dla miasta niż mafii. Powtórzę statystykę z zagranicy: 13 graczy, 11vs2, winrate miasta 40% na dużej próbie A Antura chciał jeszcze trzeciego mafiozę wstawiać O tym właśnie mówię, codzienne mordy jako takie, przy większej edycji, są spoko, dużo się dzieje. Przy niewielkiej może być różnie. Emma Watson w dwóch ostatnich? Na pewno w ostatniej, nic a nic się nie poznałem, ale co było wcześniejszą? Bo chyba nie ta, której nazwy nie wolno wymieniać, co wcale się nie odbyła? Właśnie o tej mówię ta co finalnie została przerwana ^^
PS. Dzięki za odnośnik do uniwersum Harrego Pottera
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 23:10:04 GMT 1
Post by Kwiat Jabłoni on Feb 27, 2023 23:10:04 GMT 1
Glon to typowy Garecjusz.
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 23:12:03 GMT 1
Post by Volverin on Feb 27, 2023 23:12:03 GMT 1
Mafiozi gadają na discordzie, więc nie widzę. Codzienne mordy spoko, problem w tym, że 11 graczy i dwóch mafiozów to bardziej wymagający setup dla miasta niż mafii. Powtórzę statystykę z zagranicy: 13 graczy, 11vs2, winrate miasta 40% na dużej próbie A Antura chciał jeszcze trzeciego mafiozę wstawiać O tym właśnie mówię, codzienne mordy jako takie, przy większej edycji, są spoko, dużo się dzieje. Przy niewielkiej może być różnie. Emma Watson w dwóch ostatnich? Na pewno w ostatniej, nic a nic się nie poznałem, ale co było wcześniejszą? Bo chyba nie ta, której nazwy nie wolno wymieniać, co wcale się nie odbyła? Ostatecznie rozbija się to o pytanie ile linczów na niewinnych musi zrobić mafia żeby wygrać. W tej edycji 4. Przy dwóch mafiozach akceptowalne, ustalamy te setupy troszkę pro-mafia, aczkolwiek im dalej w las i mafiozi będą seryjnie wygrywali to znowu wahadełko pójdzie w drugą stronę.
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 23:14:14 GMT 1
Post by Volverin on Feb 27, 2023 23:14:14 GMT 1
Glon to typowy Garecjusz. Ano, ale lecę od początku i sprawdzam tropy, podekscytowałem się tym niewinnym memvipi. Fajnie byłoby tę mafię wyłapać.
Jak to widzisz obecnie?
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 23:17:48 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 27, 2023 23:17:48 GMT 1
Na czutkę najprawdopodobniejsza dwójka dla mnie obecnie to Green i Glon przez sposób w jaki się odnoszą do generała. Dodatkowo napierdala w generała i MVP aby wepchnąć ich w kolejkę. Poza tym jest dziwna zbieżność typów Greena i Glona co do pary Generał/MVP. Zadziwia mnie pewność Glona do pary MVP i Generała, a zwłaszcza do tego drugiego. Przy generale mam dziwne wrażenie że jest casusem Wednesday czyli typem w który łatwo można napierdalać i nabijać punktów do bycia niewinnym.
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 23:18:41 GMT 1
Post by Szarlej on Feb 27, 2023 23:18:41 GMT 1
O tym właśnie mówię, codzienne mordy jako takie, przy większej edycji, są spoko, dużo się dzieje. Przy niewielkiej może być różnie. Emma Watson w dwóch ostatnich? Na pewno w ostatniej, nic a nic się nie poznałem, ale co było wcześniejszą? Bo chyba nie ta, której nazwy nie wolno wymieniać, co wcale się nie odbyła? Właśnie o tej mówię ta co finalnie została przerwana ^^
PS. Dzięki za odnośnik do uniwersum Harrego Pottera A właśnie, miałem pytać, co to za moda za pisanie jako tożsamość, kiedy mamy już ustalone prawdziwe konta? :v Względem tej anulowanej edycji, to ciężko cokolwiek powiedzieć, minął jeden dzień. Względem tej drugiej, cóż mogę powiedzieć, nie poznałbym cię za cholerę. Aczkolwiek, po linczu na mnie, już nie śledziłem na bieżąco.
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 23:22:52 GMT 1
Post by Szarlej on Feb 27, 2023 23:22:52 GMT 1
Pewnie mafii wcale nie ma i to edycja eksperymentalna/dydaktyczna. To bym się trochę zdenerwował jednak. Raz już było coś takiego, wystarczy. Która to była edycja?
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 23:23:13 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 27, 2023 23:23:13 GMT 1
To bym się trochę zdenerwował jednak. Raz już było coś takiego, wystarczy. Która to była edycja? XX rocznicowa
|
|
|
Ogólny
Feb 27, 2023 23:38:15 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 27, 2023 23:38:15 GMT 1
A co do dwójki której wymieniłem to na czujkę robiłem, ale daję tutaj sygnał że ktoś zamiast dwójki green/glon może być w mafii.
|
|
|
Ogólny
Feb 28, 2023 0:26:50 GMT 1
Post by Volverin on Feb 28, 2023 0:26:50 GMT 1
Mafia takie skoordynowane ataki prowadzi w meczówce, gdy trzeba za wszelką cenę odjebać jednego miastowego i wygrać. Ale dzień przed meczówką? Glon, który w zasadzie nie ma większych szans polecieć (bo jest przed nim MVP, Generał, Aldona), będąc w mafii, miałby stworzyć nagle jeden front z greenem i jechać po bandzie? Po co? Generał poleci niewinny, ogromne ryzyko, że miasto skonsoliduje się na greena i Glona w następnych dwóch linczach i przepierdalają wygraną grę.
Generał jest w opór niewinny, chryste, jak tak się broni mafioza to jest to najbardziej legendarna obrona mafiozy jakiej w swoim graniu w mafię uświadczyłem.
W tej chwili dla mnie Glon niewinny, ale nie dostrzegający winy greena i widzący winę w Generale. Green wie, że nawet jak Generał poleci i Green po nim, to potem za nim niewinny Glon i pograne. Mafia potrzebuje zaledwie dwóch linczów na niewinnych! To że green wjechał już właściwie va bank -> zlinczować Generała, sugeruje mi że drugi mafioza ma wygranko na wyciągnięcie ręki (albo green nie jest w mafii, ale to jak już pisałem wcześniej, nie ma sensu nawet rozważać, bo to totalne rozjebanko ze strony mafii i gierka i tak przegrana).
Aldonę przeczytałem właśnie i po prostu nie mogę uznać tej gry za grę mafiozy. Kompletny brak spiny na przestrzeni edycji, zero jakiegoś tryhardowania, tu nie ma mafijnego pchania swojej agendy, nic. Uda się złapać mafię to fajnie, nie uda się, trudno. Zlinczują mnie, spoko, nie zlinczują, okej. Tak mafioza nie gra, a szczególnie nie na finiszu.
Zostaje mi czwórka green, MVP, Despero, Grimes. Przy czym nie widzę w tej chwili jak mafia może istnieć bez greena w składzie.
green + MVP? Co przemawiało mi przeciw to konflikt między nimi. Muszę cofnąć się i sprawdzić progresję, na ile autentyczny był itp.
Despero, Grimes, kurczę, no sprawdzę ich.
Ciekawa edycja fest.
|
|