Red
Gracz
|
Ogólny
Feb 25, 2023 21:30:44 GMT 1
Post by Red on Feb 25, 2023 21:30:44 GMT 1
Tu będzie.
|
|
|
Ogólny
Feb 25, 2023 21:32:03 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 25, 2023 21:32:03 GMT 1
Test
|
|
|
Ogólny
Feb 25, 2023 23:20:57 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 25, 2023 23:20:57 GMT 1
Jak coś sprawdzałem jak z uprawnieniami( typu pisanie prawidłowo zablokowane jest dla nieuczestniczących itp) i wszystko ok jest.
|
|
|
Ogólny
Feb 25, 2023 23:24:52 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 25, 2023 23:24:52 GMT 1
A co do kreacji która by mnie irytowała za samą obecność to by była Aldona Marciniak ale z powodów bardziej niezwiązanych z rozgrywką tylko ze sportami motorowymi Dla mnie akurat jako dziennikarka jest średnio przystępna i jakoś nie polubiłem jej za pracę w studiu F1 w polskich transmisjach( inna sprawa że dziennikarze w tej serii są w ogóle jakoś dla mnie mało przystępni i mam tylko jednego faworyta ale za to że ma swoje dojścia w padoku). Niemniej jestem ciekaw jak poprowadzi ktoś tą kreację. To piszę po prostu jako ciekawostkę.
|
|
|
Ogólny
Feb 26, 2023 10:05:35 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 26, 2023 10:05:35 GMT 1
Podzielę z wnioskami początkowymi.
Tak jak myślałem ktoś rozegra kreację Aldony Marciniak w taki sposób, że wkurwi trochę osób zwłaszcza swoim spamem Posłuży jako doskonały lep na mafiozów i nieostrożnych graczy jeśli jest niewinna. Dowalenie się do takich osób jest najłatwiejsze i pozwala pozorować aktywność. Na miejscu graczy sprawdzałbym przy większej ilości informacji kto w jaki sposób się do niej dopierdolił. Posłuży jako lep na mafię.
Jeśli jest winna to wyjdzie w następnych dniach. Niech sobie dalej postuje i niech inni ją zaatakują. Przy tak małej edycji odradzałbym na pewno kitranie się w swojej norze.
Ciekawostki: 1. Duet mafijny może próbować zagrać pod bronienie się nawzajem, ale wymaga to sporych umiejętności i nie wjebania się na obronie kolegi. 2. Mogą spróbować zrobić sztuczny konflikt. Nie mogą jednak siebie tak atakować by wina jednego wkopywała drugiego. 3. Atakowanie tych co słabo weszli w grę aby stworzyć jak najdłuższą kolejkę zanim prawdziwi mafiozi będą do odjebania.
Na miejscu niewinnych byłbym w tak małej edycji wyczulony mocniej kto jak do kogo się odnosi. Powtórka z gry Pana Tenorka jest bardzo prawdopodobna.
Mam nadzieję że moja ilość postów na cmentarzu nie będzie ci przeszkadzała Red dopóki nie mam kompana do pisania ^^ Tutaj też raczej dłuższe posty będę pisał zamiast kilka krótszych i bardziej wczuwam się w obserwatora.
|
|
Red
Gracz
|
Ogólny
Feb 26, 2023 11:14:52 GMT 1
Post by Red on Feb 26, 2023 11:14:52 GMT 1
Pisz pisz, to bardzo fajnie, że dzielisz się swoimi przemyśleniami
|
|
|
Ogólny
Feb 26, 2023 12:40:12 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Feb 26, 2023 12:40:12 GMT 1
Pierwsze odczucie to memvipi w mafii. Późniejszym popołudniem przyjrzę się dokładniej.
|
|
|
Ogólny
Feb 26, 2023 13:29:20 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 26, 2023 13:29:20 GMT 1
Na wieczór sobie też zostawię szczegółowe uwagi dotyczące graczy zwłaszcza że to sytuacja stresowa będzie. Na razie pozwolę sobie na takie ogólne uwagi bez wskazywania kto niewinny a kto mafia.
Tak jak pisałem Aldona służy w tym momencie jako lep na mafię. Do niej odniosły się 3 osoby: Anturaż, Most Valuable Player i Despero. W jaki sposób się do niej odnosili to sobie zostawię na później mając więcej materiału. Jeśli miałbym wskazywać to maksymalnie 1 mafioza tutaj będzie oraz nie wykluczam że w tej grupie wcale nie ma mafiozy. W takiej edycji mafia powinna być szczególnie ostrożna do takich osobników które można łatwo atakować zwłaszcza że wiemy kto gra w tej edycji z prawdziwych nicków
Uważam że rozgrywka nie jest przejrzysta mimo małej edycji. Natomiast stosując prawidła dotyczące G1 kategorycznie bym zabraniał w takim momencie głosować na 2-3 najaktywniejsze osoby w okolicach linczu. Ryzyko błędu jest za duże.
W kontekście analiz byłbym właśnie ostrożny wobec osób takich jak: General Raymund, Most Valuable Player. Na razie nie wskażę który z nich dla mnie bardziej podejrzany, ale to jest luźna uwaga w kontekście co pisałem wcześniej o grze ala Pan Tenorek.
Odradzałem już dzisiaj kitranie się w swojej norze i na razie robią to memvipi, Most Valuable Player, Glon.
|
|
|
Ogólny
Feb 26, 2023 15:04:31 GMT 1
Post by malyfarciarz on Feb 26, 2023 15:04:31 GMT 1
Zobaczmy jak moja czutka, ale pierwsze odczucie to Anturaż Mafia
|
|
|
Ogólny
Feb 26, 2023 19:35:38 GMT 1
Post by Volverin on Feb 26, 2023 19:35:38 GMT 1
Anturaż raczej niewinny, dla mnie najmocniej podejrzani memvipi i green69.
|
|
|
Ogólny
Feb 26, 2023 21:34:17 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 26, 2023 21:34:17 GMT 1
Odradzałem już wcześniej kitranie się w norce ale wygląda na to że taki memvipi nadal się chowa. Glon i Szuwarek też wyglądają na takich co wolą się schować i się nie wychylać. Niestety takich gagatków nie ma czasu wszystkich sprawdzić w takiej edycji. Najmocniej podejrzany z tej trójki jest memvipi w tym momencie.
Aldona jest ewidentnie niewinna. Nie widzę sensu gry w taki sposób jak ona robi. Rozumiem że takim zawodnikom do końca się nie ufa, ale to co robi da się w prosty sposób przeczytać. Wybranie wkurwiającej kreacji zwłaszcza u takiego zawodnika nie ma zupełnie sensu jakby był w mafii. Zaryzykuję stwierdzenie że niewinni są też Generał i Despero ( btw Generał miał fajny post odnoszący się do II wojny światowej i przełożył to na mafię ^^). Odpalanie kogoś z tej trójki to jest cudowanie się na herolincz w G1. Rozumiem tutaj nieufność Anturaża do Aldony ale niech wbije sobie do głowy że Aldona będzie prędzej niewinna niż winna. Nawet przy tak mocno obstawionej edycji to herolincze prawie w ogóle nie wyjdą na dobre. Jeśli Aldona jest w mafii to wystarczy jej pogratulować takiej gry ale ja tej mafijności jej nie kupuję po prostu.
Anturaż wskazuje na lekką niewinność w tym momencie, ale wolałbym go mocniej poczytać na miejscu innych zawodników. Rick też wygląda na niewinnego.
Z zawodnikami rodem green69/MVP/Kwiat Jabłoni nie wiem co robić. Musiałbym ich poczytać mocniej i poobserwować zwłaszcza jak zostaną poznane pierwsze kolorki.
|
|
|
Ogólny
Feb 26, 2023 21:49:33 GMT 1
Post by Volverin on Feb 26, 2023 21:49:33 GMT 1
Kwiat Jabłoni oczyszczam, bo w sumie jego top2 podejrzanych takie samo jak moje, to by było dziwne gdyby mafioza widział to samo co "miastowy" i typował prawdopodobnie wtedy dwóch niewinnych xD (bo atakowanie kolegi z mafii w takiej edycji to raczej samobójstwo) Interakcje na linii memvipi - green69 są dziwne, tutaj to przyznam do teraz nie rozumiem co się odwaliło: mafiacorner.boards.net/post/26044/threadmafiacorner.boards.net/post/26054/threadmafiacorner.boards.net/post/26057/threaddlaczego green napisał jednowyrazowego posta "memvipi", dlaczego memvipi mu odpowiedział, żę "nie ten temat, ale cieszę się, że odpowiadasz w taki sposób". Nie rozumiem tej całej interakcji, kompletnie bez kontekstu, może coś mi umknęło. Druga interakcja sprzed chwili: mafiacorner.boards.net/post/26307/threadmafiacorner.boards.net/post/26313/threadmafiacorner.boards.net/post/26317/threadgdzie słusznie zauważył MVP -> post greena69 mafijny. Do tego trochę jakby chciał podbudować pozycję memvipi. Klei mi się ładnie ta para memvipi + green69 na mafiozów Aczkolwiek są tam jakieś alternatywy typu Glon (choć naturalnie śmieszkował) czy jakiś Szuwarek (choć zbytnie wyjebanko raczej), ewentualnie jakaś mocna partia Despero, Grimesa. Jako że nie gram w edycji to nie będę się nad tym głowił obecnie, jeśli moi dwaj kandydaci polecą i okaże się, że nie trafiłem to wtedy wznowię poszukiwania
|
|
|
Ogólny
Feb 26, 2023 23:11:48 GMT 1
Post by malyfarciarz on Feb 26, 2023 23:11:48 GMT 1
Słaba czutka, ale bym ją zmienił (to był mój wniosek do 12 strony rozgrywki). Jeden z pierwszych postów wydał się mocno mafijny ale kolejne już miała miastowe flow
|
|
|
Ogólny
Feb 26, 2023 23:17:00 GMT 1
via mobile
Post by Anturaż on Feb 26, 2023 23:17:00 GMT 1
Ale zostałem zdradzony o świcie
|
|
|
Ogólny
Feb 26, 2023 23:25:16 GMT 1
Post by Anturaż on Feb 26, 2023 23:25:16 GMT 1
|
|
|
Ogólny
Feb 26, 2023 23:29:15 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 26, 2023 23:29:15 GMT 1
Dlatego nie lubię herolinczy w G1. Zawsze się kończą brzydkim strzałem w tył głowy by dany osobnik się nie wybronił.
|
|
|
Ogólny
Feb 26, 2023 23:30:37 GMT 1
Post by Anturaż on Feb 26, 2023 23:30:37 GMT 1
otóż to, ale po edycji i tak powiedzą, że dobre zagranie bo słabo grałem, zawsze lepiej umyć rączki
|
|
|
Ogólny
Feb 26, 2023 23:36:50 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 26, 2023 23:36:50 GMT 1
Dobrym zagraniem to był lincz na lajli w G1 w XXVI edycji czy na ljoekelsoey w XXIII oraz w XXIV na Kandydacie na Prezydenta RP. Takie persony nie wykazywały żadnej szansy na poprawę swojej sytuacji.
|
|
|
Ogólny
Feb 26, 2023 23:41:32 GMT 1
Post by Volverin on Feb 26, 2023 23:41:32 GMT 1
Ja nie wiem czy traktowałbym to jako herolincz. Glonów w tej edycji nie ma, każdy coś prezentuje. A tomus? Dla mnie może był niewinny, co nie oznacza, że grał dobrze. Za duża się zrobiła maniera wyjebanka, "bo za naturalność mnie oczyszczą", nie tylko u tomusia, ale też u niego. W edycji gdzie jest wystarczająco wielu nieznajomych taka gra nie przejdzie. A tym bardziej w edycji na 11 graczy. Jakie były super alternatywy do linczu na Anturażu? Z perspektywy miasta nie widzę takowych, optymalnie liczyłbym, że pójdą w memvipi, ale w praktyce na świeczniku specjalnie nie jest. Może były równorzędnie "dobre" opcje typu Aldona, ale nie widzę tu jakiegoś oczywistego babola ze strony miasta.
|
|
|
Ogólny
Feb 26, 2023 23:46:51 GMT 1
Post by Anturaż on Feb 26, 2023 23:46:51 GMT 1
zgadzam się absolutnie i gdyby taka propozycja linczu padła o 12, o 16, wcześniej w dzień - spoko. Ale ponieważ padła na pół godziny przed końcem, nie potrafię określić tego jako nic więcej jak debilny herolincz.
I zgadzam się z Tobą też w kontekście mojej gry. Nie pograłem za dobrze, rzeczywiście, nie było czasu żeby cokolwiek wnieść i pokazać. Ale nóż w plecy na pół godziny przed końcem to był błąd. I tyle.
|
|