|
Ogólny
Feb 28, 2023 0:45:25 GMT 1
Post by Kwiat Jabłoni on Feb 28, 2023 0:45:25 GMT 1
Glon to typowy Garecjusz. Ano, ale lecę od początku i sprawdzam tropy, podekscytowałem się tym niewinnym memvipi. Fajnie byłoby tę mafię wyłapać.
Jak to widzisz obecnie?
Nie wczytywałem się dobrze w posty po mordzie na mnie, ale uważam, że miasto gra słabą edycję pod kątem gromadzenia pewnych niewinnych (i mam tu na myśli również siebie, bo gdyby nie mord, to byłbym podejrzewany przez Despero i Aldonę). Jedynym zawodnikiem, którego byłbym w stanie teraz uniewinniać, jest Grimes. Kolejna dobra partia Kshaqa, zarówno jeśli jest w mieście, jak i w mafii. Reszta? Generał miał potencjał na uniewinnienie, ale ostatnie godziny przed linczem strasznie słabe. Zrobił analizę Glona, potem coś pisał o MVP i Greenie, by zagłosować na Memvipi. Możliwe, że gdybym wczytał się logikę jego działania, to bym bardziej to zrozumiał, ale nie po to tworzy się tak długiego posta jak ten o Glonie, żeby potem zrezygnować z głosu na niego. Do tego ta wzmianka o Szóstym Bękarcie... Agnieszkę Osiecką Szósty Bękart wrobił całkowicie. Uważam więc, że istnieje jakaś psychologiczna natura Montiego, która sprawia, że mu ufam, co z kolei sprawia, że mu nie ufam. Okej - gdyby się po prostu odwołał do Szóstego Bękarta i napisał, że ten i ten gracz przypomina mu Szóstego Bękarta, to spoko. Ale on zrobił to trochę po to, żeby odkryć swoją tożsamość. Wyszło na dodatek bardzo tajemniczo. Green i MVP nie będą w stanie się uniewinnić najprawdopodobniej przez całą rozgrywkę. Glon jak zawsze ma problem z uniewinnieniem, bo ma za dużo kombinacji w głowie. Aldona, bo jest zbyt chaotyczna. Despero - jeśli dalej będzie grał po 10 piwach - też. Słabo to widzę. A w mafii jest oczywiście ktoś ze Ślizgu, skoro w opisie mordu na mnie znalazł się jakiś rapowy kawałek. W takim razie chyba Green.
|
|
|
Ogólny
Feb 28, 2023 0:49:43 GMT 1
Post by Kwiat Jabłoni on Feb 28, 2023 0:49:43 GMT 1
Widzę, że uniewinniacie Generała. Gdy śledziłem rozgrywkę do 18, też go miałem za niewinnego. W takim razie jutro poczytam to, co stworzył po 18.
|
|
|
Ogólny
Feb 28, 2023 0:56:31 GMT 1
Post by Volverin on Feb 28, 2023 0:56:31 GMT 1
Obrona Generała (która w zasadzie nie jest obroną, bo on nawet nie daje się zepchnąć do defensywy) jest nieosiągalna dla mafiozy, za dużo, za emocjonalnie i zbyt autentycznie.
Czyli green i kto drugi. Z czystej gry, nie patrząc na interakcje, to chciałbym powiedzieć, że MVP. Tylko że no właśnie, mafia green + MVP na pierwszy rzut oka mi się nie klei, bo było tam sporo konfliktów między nimi. Muszę do tego wrócić i ocenić.
Zostaje jeszcze Despero i Grimes. Podzielam Twoje zdanie o Grimesie, fajnie gra, raczej niewinny, a jak w mafii to kolejne MVP do kolegi powędruje.
Albo MVP, albo Despero do pary. Despero z logicznego punktu widzenia/z punktu widzenia interakcji z greenem pasuje o wiele bardziej. Ale również gra dość naturalnie. Zauważalny jednak u niego mniejszy wpływ na rozgrywkę niż w poprzedniej edycji + słabiej z logicznym myśleniem niż ostatnio. Ale to już chyba jutro będę kminił.
|
|
|
Ogólny
Feb 28, 2023 0:58:22 GMT 1
Post by Kwiat Jabłoni on Feb 28, 2023 0:58:22 GMT 1
Uważam, że popełniłem spory błąd, bo Memvipi to typowy kandydat na pierwszy lincz, ewentualnie drugi, jeśli gramy w ponad 20 osób. A w krótkiej edycji drugi lincz powinien otworzyć miastu szansę na wyciągnięcie szerokich powiązań, stworzenie nowej mapy gry, postawienie najaktywniejszych graczy pod ścianą. Dlatego powinienem pozostać przy Greenie.
Co prawda głosowałem w dniu pierwszym na Memvipi, ale nie namawiałem innych, co było błędem.
|
|
|
Ogólny
Feb 28, 2023 1:01:58 GMT 1
Post by Kwiat Jabłoni on Feb 28, 2023 1:01:58 GMT 1
Obrona Generała (która w zasadzie nie jest obroną, bo on nawet nie daje się zepchnąć do defensywy) jest nieosiągalna dla mafiozy, za dużo, za emocjonalnie i zbyt autentycznie. Czyli green i kto drugi. Z czystej gry, nie patrząc na interakcje, to chciałbym powiedzieć, że MVP. Tylko że no właśnie, mafia green + MVP na pierwszy rzut oka mi się nie klei, bo było tam sporo konfliktów między nimi. Muszę do tego wrócić i ocenić. Zostaje jeszcze Despero i Grimes. Podzielam Twoje zdanie o Grimesie, fajnie gra, raczej niewinny, a jak w mafii to kolejne MVP do kolegi powędruje. Albo MVP, albo Despero do pary. Despero z logicznego punktu widzenia/z punktu widzenia interakcji z greenem pasuje o wiele bardziej. Ale również gra dość naturalnie. Zauważalny jednak u niego mniejszy wpływ na rozgrywkę niż w poprzedniej edycji + słabiej z logicznym myśleniem niż ostatnio. Ale to już chyba jutro będę kminił. Ja się zdziwiłem, że Despero to ten sam gracz, co Coj. Znacznie mniej luzu. Możliwe, że to po prostu kwestia kreacji, ale do tego, że kryje się za nią Pshemo doszedłem tylko za pomocą eliminacji. W każdym razie w trakcie rozgrywki zaufałem Glonowi, który na podstawie paru rzeczy uniewinnił Despero. Nie ufam Glonowi w kwestii podejrzeń, ale w kwestii uniewinnień uważam, że gra znakomicie.
|
|
|
Ogólny
Feb 28, 2023 1:02:31 GMT 1
Post by Volverin on Feb 28, 2023 1:02:31 GMT 1
Z twoim stylem gry w tej edycji nie przepchnąłbyś greena. Na takiego zawodnika musiałbyś wytoczyć ciężkie działa, nie tylko go wskazywać. Natomiast z linczem na memvipi nie widzę nic złego, jedyne co to dzień wcześniej powinien się wydarzyć, a Anturaż żyć, ale w idealnym świecie nie żyjemy
|
|
|
Ogólny
Feb 28, 2023 1:13:10 GMT 1
via mobile
Post by Kwiat Jabłoni on Feb 28, 2023 1:13:10 GMT 1
To jednak ostatecznie ja zmieniłem nurt. Grimes napisał argumenty, ale oddał głos później. Pewnie gdyby nie moja zmiana, Grimes też by nie zagłosował. Na Greena z kolei tworzyła się koalicja w składzie ja, Generał i MVP, a pewnie ktoś jeszcze by dołączył.
Argumenty Grimesa na temat Memvipi czytałem w autobusie. Nie zgadzałem się z wieloma z nich, bo odnosiły się do tego jak Jose gra zawsze, ale nie chciałem już wprowadzać zamętu.
|
|
|
Ogólny
Feb 28, 2023 1:17:35 GMT 1
via mobile
Post by Kwiat Jabłoni on Feb 28, 2023 1:17:35 GMT 1
Dobrym zagraniem to był lincz na lajli w G1 w XXVI edycji czy na ljoekelsoey w XXIII oraz w XXIV na Kandydacie na Prezydenta RP. Takie persony nie wykazywały żadnej szansy na poprawę swojej sytuacji. Lincz na Kandydacie na Prezydenta RP to było akurat głupstwo, bo Kandydat napisałby milion śmiesznych postów w tej rozgrywce.
|
|
|
Ogólny
Feb 28, 2023 1:22:35 GMT 1
Post by Volverin on Feb 28, 2023 1:22:35 GMT 1
Jednak co innego zmienić nurt na memvipi, a co innego na greena. Byłby opór mocny dla tej kandydatury, bo i rywal by się umiejętnie bronił. Mógłbyś tego dokonać, nie mówię, że nie, ale na pewno to większy wysiłek niż to co zrobiłeś do tej pory w tej edycji - dużo pisania, wymian zdań i budowania argumentacji. Najważniejsze takiego zawodnika wystawić na świecznik wystarczająco mocno, przed tym jakbyś poleciał w mordzie to jakaś konkret analiza by się przydała, żeby zostawić wystarczająco dużo smrodu wokół niego.
|
|
|
Ogólny
Feb 28, 2023 1:24:51 GMT 1
Post by Volverin on Feb 28, 2023 1:24:51 GMT 1
Coraz bardziej skłaniam się do Despero w parze z greenem. Pasują. Despero jednak trochę za bardzo się miesza.
Jutro jeszcze się przyjrzę green + Despero / green + MVP. Ale gierka przegrana dla miasta.
|
|
|
Ogólny
Feb 28, 2023 1:35:36 GMT 1
Post by Volverin on Feb 28, 2023 1:35:36 GMT 1
Despero: 1) o wiele mniejszy wpływ na rozgrywkę niż mógłby i chciałby mieć jako miastowy 2) sporo dziur w logice 3) sporo miotania się, ale nie między podejrzanymi, a bardziej na zasadzie jakby nie czytał postów/nie czuł edycji 4) uniewinnianie greena bez argumentacji, green w jego kierunku też właściwie tyle co nic, pasuje na dwie mafie próbujące nie wchodzić sobie w drogę, nie robiące powiązań
Nie można powiedzieć, że Despero gra "mafijnie" w żaden sposób, nawet kilka fajnych zaczepek, reakcji. Ale są braki w grze.
|
|
Red
Gracz
|
Ogólny
Feb 28, 2023 3:00:21 GMT 1
Post by Red on Feb 28, 2023 3:00:21 GMT 1
Obrona Generała (która w zasadzie nie jest obroną, bo on nawet nie daje się zepchnąć do defensywy) Pan Generał Monti rozdaje hammerfisty w tej edycji, nie ma to tamto! Bronił się na początku, ale ostatnio to on decyduje o kierunku rozmów.
|
|
|
Ogólny
Feb 28, 2023 8:56:26 GMT 1
Post by Szarlej on Feb 28, 2023 8:56:26 GMT 1
Skończyłem czytać drugi dzień. Aż przyjemnie będzie poczytać na bieżąco.
Nie jestem przekonany co do tego Glona w mieście.
|
|
|
Ogólny
Feb 28, 2023 9:44:28 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 28, 2023 9:44:28 GMT 1
Na moje wreszcie wjechał konkret wykluczający wspólne mafiowanie MVP+Green. Tym bardziej Green mafia. Potem poczytam kto do Greena pasuje.
|
|
|
Ogólny
Feb 28, 2023 10:38:36 GMT 1
Post by Kwiat Jabłoni on Feb 28, 2023 10:38:36 GMT 1
Szybki typ: Green69 i Despero.
|
|
|
Ogólny
Feb 28, 2023 10:40:28 GMT 1
Post by Kwiat Jabłoni on Feb 28, 2023 10:40:28 GMT 1
Oczywiście taki zabawowy strzał raczej, bo nie wczytywałem się.
|
|
|
Ogólny
Feb 28, 2023 11:21:25 GMT 1
Post by Kwiat Jabłoni on Feb 28, 2023 11:21:25 GMT 1
Może wytłumaczę jak to było z Anturażem i mną. Tomus napisał do mnie w sobotę jakoś przed 20, że tworzy się szybka edycja i spytał czy nie chciałbym zagrać. Ja odpisałem, że tak i że ogarnę jutro, bo jestem na imprezie. Tomus jednak stwierdził, że trzeba zapisać się dzisiaj i uznał, że sam mnie zgłosi w takim razie, skoro ja za bardzo nie mogę. Potem jakoś w okolicach 22-23 napisał do mnie Red z prośbą o stworzenie kreacji, bo wszyscy już stworzyli i dałoby radę wystartować edycję już w sobotę. No to wszedłem, założyłem konto, poklikałem trochę w telefonie, a zaraz po tym organizator imprezy przyszedł do mnie i spytał się, czy gardzę towarzystwem, skoro używam tyle telefonu. Napisałem jeszcze jakiegoś pierwszego posta, a potem zniknąłem. Wracałem z imprezy do domu przed 6, wtedy wszedłem i napisałem coś kreacyjnego. Średnio zatem wszedłem w rozgrywkę, przez co zacząłem być podejrzewany. Niemniej zdziwiłem się, że Tomus wyleciał z tym tak szybko, bo nie czułem się zagrożony i byłem przekonany, że w razie gdyby zbierał się lincz na mnie, to byłbym w stanie się obronić. Ale to było zagranie typowo miastowe.
|
|
|
Ogólny
Feb 28, 2023 11:32:24 GMT 1
Post by memvipi on Feb 28, 2023 11:32:24 GMT 1
Tomus to pisał na discordzie, to było łatwe do rozkminienia ogólnie (już pomijam fakt, że stylówa postów taka, a nie inna). Jak już wyszło to, że tomus to Anturaż (czyli jak napisał, że wie, kim jesteś, a to się zgadzało z postem powyżej), to złapał mnie już wielki mindfuck, że gość, który zagrał super edycję Kuleszą tutaj uniewinnia tylko na podstawie tożsamości, to brzmiało totalnie absurdalnie/sztucznie/niepotrzebneie, tym bardziej że imo nie było chuja, żebyś poleciał w linczu w D1, a postowanie Anturaża było...
Ogólnie to gra miała się zacząć o 12 w niedzielę, Red to przyśpieszył w momencie, jak ja już byłem dawno w śpiulkolocie, więc pisanie postów dopiero rano to też nie byłby żaden problem.
W ogóle jak odpaliłem rano forum, a tu MVP zapierdala z moim avatarem - idealny początek xd
Na to, co dzisiaj przeczytałem, ale tak po łebkach, to próbowałbym podważać pozycję Generała (on strasznie dziwnie odpiera argumenty, plus buduje własne w sposób, z którego niekoniecznie coś wynika), MVP imo też się nie uniewinnił, Aldona chyba bardziej.
|
|
|
Ogólny
Feb 28, 2023 11:33:56 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 28, 2023 11:33:56 GMT 1
Wytworzyły się dwa bardzo niebezpieczne i narażone na błędy fronty. Generał+MVP oraz Green+Glon. Bardzo się dziwię Glonowi że nie chce przyjąć do wiadomości każdej możliwej konfiguracji przy Greenie i dodaje mu się tylko para z Aldoną. Mi ni chuja się kalkuluje para Green+Aldona. Ni chuja mi się klei skład kogokolwiek z Generałem. Przecież jego obrona przy której jeszcze wypuszcza ciężką artylerię nie pasuje do mafiozy zupełnie. Jakby tak się bronił mafioza to przejdzie on do legendy wręcz kiedykolwiek widziałem. Nie ma szans by mafia w taki sposób się broniła i atakowała. Jeżeli w czwórce Generał/MVP/Green/Glon nie ma żadnego mafiozy to gra została po prostu przegrana dużo wcześniej. Zacznę jednak od uniewinnień: -Aldona -Generał -Grimes Aldona zauważyła ciekawą rzecz że we wszystkich podejrzeniach temat Despero jest praktycznie pomijany.
Zostało 4 graczy i teraz już nie warto według mnie tworzyć kategorii mniej niewinni tylko lecieć metodą eliminacji. -Glon -Green -MVP -Despero Jeśli Glon jest naprawdę niewinny to mam nadzieję że zrobi redemption w swoim myśleniu i zacznie być bardziej dociekliwy. Przy czym opcja że jest z kimś w mafii niestety też się dodaje.
Zostają nadal: -Green -MVP -Despero Przy czym na to co dzisiaj pisałem wcześniej to MVP+Green się wykluczają w bytności w mafii. Jak ta para się okaże razem mafii to można im pogratulować po prostu zrobienie sobie takiego antagonizmu w którym prym przejęli niewinni.
Zostaje duet Green+Despero i MVP+Despero. Pal licho gdzie tu już błąd jest. Miasto w tej edycji jest bardzo zagubione, a ktokolwiek mocniej próbować liderować (Wodnik,Kwiat Jabłoni) dostawał od razu kulkę w łeb. Egze jako Karolina już kiedyś ostrzegał że w takich małych edycja dobrym pro tipem jest szybkie wybielenie mniej lub bardziej oraz trudniej być mafią przechodzącą obok rozgrywki ale będącą gdzieś zawsze w kolejce. W tej edycji miasto jest mocno rozbite i nie wróżę im zwycięstwa.
Skoro ja z Volvem nie biorą udziału w edycji mamy problem ze znalezieniem poprawnej dwójki, to skłócone ze sobą miasto tym bardziej ma bardzo ciężko ze znalezieniem właściwej mafijnej dwójki.
|
|
|
Ogólny
Feb 28, 2023 11:43:38 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Feb 28, 2023 11:43:38 GMT 1
Po tym co napisał MVP jestem skłonny uwierzyć, że w mafii jednak nie jest.
Zostaje mi green + ktoś. Pasowałby Despero. Ale kurczę pasuje też Aldona. Tak samo się omijają z greenem jak to robi para Despero-green, są wobec siebie neutralni/dość pozytywnie nastawieni. Aldona wydawała mi się po prostu naturalna i na wyjebanku, ale koniec końców to jest egze, gracz z wieloletnim doświadczeniem, stać go na taką grę przecież.
Nie potrafię wyobrazić sobie tej mafii bez greena, więc wariant Despero + Aldona zdecydowanie mniej popieram.
Chyba linczowałbym w kolejności green -> Aldona -> Despero.
|
|