|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:01:22 GMT 1
Post by Ebenezer Rojt on Mar 13, 2023 23:01:22 GMT 1
Ewangelista jaki zimny chuj po tym co odjebał. XD Widzę to i teraz w każdej edycji w której zagram zrobię wszystko żeby Cię zidentyfikować i zajebać. Wy jesteście kolegami z jednego wydziału, Monti.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:02:22 GMT 1
Post by parabole on Mar 13, 2023 23:02:22 GMT 1
Ewangelista jaki zimny chuj po tym co odjebał. XD Widzę to i teraz w każdej edycji w której zagram zrobię wszystko żeby Cię zidentyfikować i zajebać. Wy jesteście kolegami z jednego wydziału, Monti. A jaki Wy jesteście rocznik?
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:03:13 GMT 1
Post by Volverin on Mar 13, 2023 23:03:13 GMT 1
To nadal pozostawia opcje na proby wstrzelenia sie. Dodalbym zasade, ze post/glos, ktory ma chronic przed dostaniem punktow, musi byc do 19:50, zeby gracze mieli chociaz 10 minut zeby zareagowac. Dla mnie zmarzlik ewidentnie gral swoja smiercia (tj. jej domniemaniem). Ja bym też jednak dodał zasadę, że te posty muszą być merytoryczne. Niech MG ocenia, ale takie prześlizgiwanie się działa zdecydowanie na nerwy, bo jest duża grupa która się stara i poświęca wolny czas, są ludzie, którzy trochę grają a trochę nie mają czasu. A jest Kapibara, czy Mucha, którzy po prostu śmieją się ludziom w ryjce. Jak ma być dobra atmosfera, to ciężko o przyzwolenie na takie zachowanie, nawet jeśli tam siedzi jakiś ogar, który do D5 zdecydował się, że będzie tylko czytał. Jest bardzo dużo rzeczy do przegadania. Szczerze to będe proponował po edycji spotkanie się na kanale GŁOSOWYM na Discordzie, omówienie wielu kwestii formalnych. Tekstowo ludzie o wiele słabiej się dogadują często, jakieś nerwy niepotrzebne. Jak sobie porozmawiamy wszyscy to może z większym szacunkiem i omówi się ważne kwestie związane z regiem, z mechaniką gry, z przyszłymi edycjami, z propozycjami itp.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:03:56 GMT 1
Post by Ebenezer Rojt on Mar 13, 2023 23:03:56 GMT 1
Wy jesteście kolegami z jednego wydziału, Monti. A jaki Wy jesteście rocznik? No ja 2000, on 1992.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:05:06 GMT 1
Post by parabole on Mar 13, 2023 23:05:06 GMT 1
No na pewno jest to dobra edycja na przetarcie pewnych rzeczy, niemniej na pewno trzeba przegadać w jaki sposób zrobić tę grę możliwie ekspansywną i niehermetyczną bez krzywdy dla starych wyjadaczy, którzy poświęcają multum swojego czasu.
Na Twoim miejscu bym się nie obrażał o to co tam teraz piszą, bo to jednak obiektywnie rzecz biorąc zrozumiałe.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:05:21 GMT 1
Post by parabole on Mar 13, 2023 23:05:21 GMT 1
A jaki Wy jesteście rocznik? No ja 2000, on 1992. Ja 1995, to się idealnie rozminęliśmy.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:06:03 GMT 1
Post by parabole on Mar 13, 2023 23:06:03 GMT 1
Oj Sidor (bo to nie Lipszyc, nie?), obyś był w mafii, bo to zachowanie przy linczu horrendalne.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:06:40 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 13, 2023 23:06:40 GMT 1
Sidor niewinny będzie prawdopodobnie.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:07:14 GMT 1
Post by parabole on Mar 13, 2023 23:07:14 GMT 1
ye, a Ty się naprawdę tak na mnie obraziłeś, czy był to jednak element gry? Przyznam, że miałem z Tobą to samo co z Despero, bardzo ciężko było mi wejść na te same tony, bo sam grałeś bardzo wulgarnie przez większość czasu, więc jak wjechałeś jak ten Biały Paladyn z zarzutem, to też się rozjuszyłem.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:07:55 GMT 1
Post by parabole on Mar 13, 2023 23:07:55 GMT 1
Sidor niewinny będzie prawdopodobnie. No to popełnił gargantuiczny błąd za który zasłużył na odstrzelenie.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:15:55 GMT 1
Post by parabole on Mar 13, 2023 23:15:55 GMT 1
Anastazja po tym meltdownie niewinna ofc.
Ale sposobu gry kompletnie nie pochwalam, znowu mile do Pikachu.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:17:08 GMT 1
Post by parabole on Mar 13, 2023 23:17:08 GMT 1
Volverin, Jakieś szanse na przyspieszenie?
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:17:28 GMT 1
Post by Zagubiony on Mar 13, 2023 23:17:28 GMT 1
Ooo, o Tobie zapomniałem, Gary! Super gra, z miejsca u mnie nie do odwalenia, naprawdę nie wiem dzisiaj skąd te złe vibe w poprzedniej edycji, bo z przyjemnością się współpracowało i tylko szkoda, że tak krótko. Props! No ja nie wiem, ja wtedy miałem za bezgranicznie niewinnego Greena, z każdym postem bardziej, a Ty mi od początku nie grałeś + błędnie uniewinniłem Despero i Aldonę + stresy w robocie (a Twoja postać i postawa mi przypomniała gościa, z którym w pracy wojuję, więc się nałożyło) i wyszła taka chujnia. A dodatkowo ja naprawdę liczyłem, że napiszesz coś na tego Despero jak Cię 2 razy pytałem, wtedy miałeś szansę na to, że przejrzę na oczy. No ale ważne, że nie ma złej krwi i to zostaje w tamtej edycji. PS. Jak wtedy pisałem posta "idiota czy manipulant", to nie chodziło jedynie o jakieś wyzwiska, nawiązywałem do posta lowridera z jednej edycji, gdy dyskutował z liczem (akurat wtedy to low był w mafii), puszczałem mu oczko.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:18:27 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 13, 2023 23:18:27 GMT 1
Aaaa, moim zdaniem Anastazja właśnie się wkopuje. Ten Capibara to jakiś jego kumpel, razem chleją - tak pisał w temacie. Tymczasem teraz, choć Capibara zaczął trochę grać, każe mu wypierdalać. No jako niewinny moim zdaniem by tak nie robił, jak zjebany nie jest. Czyli to musi być udawana złość ze strony mafiozy. Byłbym bardzo zdziwiony, gdyby było inaczej. I w takiej sytuacji jednak wszystkie glony niewinne (Zmarzlika nie uważam za glona). Capibara to pshemo imo
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:19:48 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 13, 2023 23:19:48 GMT 1
W życiu bym nie powiedział że to on
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:22:45 GMT 1
Post by Zagubiony on Mar 13, 2023 23:22:45 GMT 1
No jeśli Capibara to Pshemo, to Capibara mafia a Anastazja niewinna. No ale Pshemo by grał takie gówno? Nie sądzę, moim zdaniem Pshemo to Karetka.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:23:34 GMT 1
Post by Volverin on Mar 13, 2023 23:23:34 GMT 1
Nie obrażam się zupełnie. Nie mam o co. Uważam, że prowadzę tę edycję dobrze, szczególnie mając wiedzę, której wy nie macie o tym co pewni gracze robili/robią. Mógłbym spokojnie wpłynąć na tę edycję, kogoś wykluczyć nawet (bo były/są podstawy), ale nie chcę tego robić. Koniec końców uważam, że nie warto, nawet jak regulamin mnie broni, to byłoby i tak kontrowersyjnie.
Anastazji nie biorę nawet na poważnie, mafia czy nie, bo gość takie nielogiczności wali, że głowa boli. To jest człowiek z niesamowicie gorącą głową, nakręca się, ma swoją wizję tego jak granie powinno wyglądać. Dlatego jak mam się z nim dogadać to chyba muszę z nim porozmawiać głosowo, bo tekstowo to jest mordęga:
1. Narzeka na glony -> przed edycją SAM ZAPROSIŁ TRZECH KUMPLI, dwóch poleciało za pasywność, trzeci to capibara xD Mówiłem mu, ŻEBY TEGO NIE ROBIŁ, bo edycja jest ZA DUŻA XD To zaczął po mnie cisnąć, że przecież chcę budować community, a robię problemy mimo że znalazł nowych graczy XD Nie rozumiejąc, że właśnie z myślą o nich nie chciałem żeby tu grali, bo wiedziałem co ich czeka. Dla takich graczy potrzebna jest osobna, o wiele mniejsza edycja, żeby wczuli się w klimat na spokojnie.
2. Narzeka na moje decyzje wynikające z regulaminu -> sam dwie edycje temu pozwolił graczowi glonować. Ów gracz napisał posty o treści "1" i "2" i tak sobie ten reg "abusował". Na koniec jeszcze przyznał, że by go nie usunął z rozgrywki (zrobił to jak miasto już wygrało), gdyby mafioza Słowacki nie został zlinczowany, żeby dać dograć grę. Czyli zrobiłby dokładnie to samo co ja teraz xD
Ja ze swoich decyzji jestem w miarę zadowolony. A to że regulamin ma dużą szarą strefę? To prawda. Niestety są gracze, którzy nagminnie tą szarą strefę próbują wykorzystywać. Nie rozumiem tego, ale cóż, jest jak jest.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:25:05 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 13, 2023 23:25:05 GMT 1
No jeśli Capibara to Pshemo, to Capibara mafia a Anastazja niewinna. No ale Pshemo by grał takie gówno? Nie sądzę, moim zdaniem Pshemo to Karetka. Pshemo chlał z Anturą w ten weekend, wystarczyło śledzić discorda
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:25:27 GMT 1
Post by parabole on Mar 13, 2023 23:25:27 GMT 1
Antura, po co Ty zapraszasz zioma do gry, widujesz się z nim, a on potem nie gra.
Generalnie jest to dla mnie chybiony pomysł, mimo, że wierzę, że nie gadasz z nim o rozgrywce itd - to jednak wypacza samą esencję gry forumowej. Mimo wszystko wrzuciłeś jakieś metainformacje, a potem przychodzi ten gagatek i se pisze Hyyyk, Hyyyk, do następnego.
Dlatego ja nawet nie przewidywałem glonobicia - abstrakcyjne mi się wydawało, że na tym etapie rozgrywki ktoś kto nie chce tylko trollować jeszcze nie odpadnie za punkty.
Dlatego Mucha, kapibara, guimo - sorry, ale shame on you, plujecie w twarz ludziom, którzy naprawdę tracili roboczogodziny, żeby mieć tu przyjemność z rozgrywki.
A co do Zmarzlika - daj sobie spokój chłopie jeśli jesteś snajperem. Napiszę to jeszcze pięć razy, ale jak chcesz grać w mafię, to może sobie posiedź ze dwie edycje na cmentarzu, pogadaj z ludźmi, zastanów się nad mechanikami. Teraz miasto musi odjebać Ciebie, potem zastanowić się nad Ewangelistą i tak dalej. Tylko z Twojego powodu poszedł na dno dzisiaj ye. Jeśli żaden nie jest w mafii, to odjebałeś pięciu niewinnych w tej grze.
Wszystko co mogło pójść źle poszło źle. Ksiądz nie powiedział, że jest księdzem. Drugi ksiądz przemycił, że tym księdzem jest. Teoretyczny snajper najpierw odjebał drugiego snajpera, a potem jednego z top nieruszalnych. Trochę to przypomina grę w roguelike, gdzie fun z katastrofy się pojawia, ale różnica polega na tym, że tam wyłączasz grę kiedy chcesz, a tutaj jednak inwestycja czasu okazała się potężna.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 23:27:04 GMT 1
Post by Zagubiony on Mar 13, 2023 23:27:04 GMT 1
No jeśli Capibara to Pshemo, to Capibara mafia a Anastazja niewinna. No ale Pshemo by grał takie gówno? Nie sądzę, moim zdaniem Pshemo to Karetka. Pshemo chlał z Anturą w ten weekend, wystarczyło śledzić discorda Śledziłem Discorda. Jakbym był złośliwy (a Volv poświadczy, że nie jestem i wcale nie wypominam mu błędów sprzed 9 lat ), to bym odpisał, że wystarczy czytać temat z grą. Ale nie jestem, więc wskażę ten post: mafiacorner.boards.net/post/31863, który mówi o pierwszej forumówce Capibary. Dla Pshemo nie jest to pierwsza mafia na forum.
|
|