|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:35:58 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 14, 2023 23:35:58 GMT 1
Wytykanie zabicie księdza który się nie przyznał do roli to jakiś wyższy poziom absurdu.
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:36:10 GMT 1
Post by Zagubiony on Mar 14, 2023 23:36:10 GMT 1
Wyniki ankiety -> 88,89% chciało wiedzieć kto zabił Oceniacza Akrobacji! ODPOWIEDŹ: SNAJPER PARZYSTY ZABIŁ OCENIACZA AKROBACJI Ale sabotaż, ja pierdolę!
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:36:42 GMT 1
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 14, 2023 23:36:42 GMT 1
Najlepsze jest to, że Jaworek chwilę przed tym strzałem pytal mnie co sądzę o Oceniaczu Akrobacji. No ale on nie może być tym snajperem
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:37:44 GMT 1
Post by parabole on Mar 14, 2023 23:37:44 GMT 1
za strzał props, ale za grę to byłbyś pewnie w kolejce przed ye mvp snajperow wezme w takim razie Za to jak juz przy tym jestesmy; jak gralbys inaczej? Moim glownym zalozeniem byla obrona roli, wiec planowalem gdzies tam pozostawac w cieniu bez wyraznego koloru tak dlugo jak to mozliwe. W ten sposob nie spadlbym od mafii, miasta, a drugi snajper ma lepsze cele tj. czerwonych i glony. No, myślę, że powinieneś podpytać innych po edycji, bo mogę mieć bias, ale: a) Twoja aktywizacja przypadła akurat na mnie, i była fatalna. O ile vibe był miastowy, o tyle zrobiłeś to ze straszną agresją i totalnie nie w porę, bo zarzuty oparłeś o tłumaczenie, że Magnusena trzeba było zajebać, bo zachował się jak mafia. No zachował się jak mafia, co przyznaje też cmentarz i reszta graczy. Więc o ile - w mojej opinii - mafioza by tak nie zrobił, o tyle to jest niestety to 'kurwienie logiki' za które później z Jacą się wzięliśmy u każdego gracza. Midgame byś na tym w mojej opinii przejechał, ale na tym etapie miałbyś ciężko z wytłumaczeniem co tam się zadziało; b) mafiacorner.boards.net/post/30587/thread - tutaj egze Ci wypunktował; c) mafiacorner.boards.net/post/30238/thread - za miło. jak robisz wjazd, to musisz przynajmniej pokazać, że Ty jesteś przekonany co do niego. nie musisz innych, ale chodzi o to, żeby było widać, że przynajmniej samemu autentycznie wierzysz w to co piszesz. A tutaj kop karate jak De Jong w finale MŚ z Hiszpanią, a potem też ta wymiana z egze i 'fajnie fajnie dajesz egze'; d) mafiacorner.boards.net/post/30294/thread - czyli dajesz 50% Takosowi, może mniej, ale ostatecznie uważasz, że by tak nie zrobił? znowu logika - jesteś pół na pół z lekkim odchyleniem, ale argumentujesz w drugą stronę; e) mafiacorner.boards.net/post/31259/thread - wracasz do - obiektywnie rzecz biorąc - skopanego przez się tematu i to akurat myślę, że wajbowo na props, ale przez to, że wcześniej brakło autentyczności, to komuś mogłeś lampkę zapalić; f) mafiacorner.boards.net/post/31230/thread - jak ciało obce; Generalnie IMO za późno wszedłeś w rozgrywkę, żeby się w niej dobrze odnaleźć, więc prowadziłeś właściwie same interakcje na podstawie innych, nie byłeś w środku, tylko gdzieś obok. Wydaje mi się, że tak półka niżej niż Wiadomo, niewinny. Nie byłbyś celem w glonobiciu, ale ktoś mógłby się na pewno zapytać - ale co Ty chcesz zaoferować miastu. Jeśli padasz często w pierwszym dniu, to myślę, że zaparzyłbym sobie filiżankę meliski, usiadł na spokojnie i zrobił jakąś miłą, sympatyczną kreację, i skupił się na przerzucaniu własnych przemyśleń w pierwszej kolejności, ale przemyśleń w które wierzysz - to nie musi być odkrycie roku i znalezienie mafii, ale mam na myśli dodanie jakiegoś wkładu w rozgrywkę który by Cię charakteryzował i nie forsował tempa zanadto. No i jeśli masz zamiar obronić rolę, to gwarantuję Ci, że ktoś gdzieś w tych rozgrywkach pomyśli, że wyglądasz, jakbyś chciał obronić rolę. Ja nie mam dużego doświadczenia jako rolny, właściwie raz byłem w mafii, bo poprzedniego nie liczę (XD), ale uważam, że najistotniejsze to wyciągnięcie z roli maksimum, ale bez zbytniego przełożenia na styl gry jeśli nie potrafisz jeszcze nim przekonująco manipulować.
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:38:43 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 14, 2023 23:38:43 GMT 1
Całe szczęście że jako det nie byłem w ogóle poważnym kandydatem do linczu, bo dałem jednak od siebie jakieś oznaki niewinności. Jakbym jako det jednak padł w d1 to bym miał do siebie pretensje, że nie zrobiłem czegoś więcej by mogli mnie chociaż roboczo odstawić na później.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:39:11 GMT 1
Post by parabole on Mar 14, 2023 23:39:11 GMT 1
Dlaczego Jasiu jest w mafii: - nie uznaje uniewinnień - podłapuje moje pomysły - uniewinnia bo tak, nie uniewinnia kiedy niewinnosc jest mocno widoczna (jak w dzisiejszych postach wiadomojakiego) Dlaczego Jan jest w mafii: - zadaje mnóstwo pytań pozorujących aktywność - marudzi na glony, których nie da się rozpracować (ma w szeregach glona więc dla niego z korzyscia jest by temat ich wybijania nie byl na glownej agendzie) - podrzucil snajperowi temat paraboli, wiedzac ze snajper jest skory do ryzykownych strzałów Ostatnim mafiozem jest glon, glon jest też snajperem, ale mafia nie może go wyjebać, bo wtedy glonów byłoby zbyt mało szkoda egzi, że nie chciałeś współpracować wcześniej, tylko jak obaj już jesteśmy nieboszczykami
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:39:23 GMT 1
Post by parabole on Mar 14, 2023 23:39:23 GMT 1
razem z jackiem byśmy własnie rozjebali janów
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:39:35 GMT 1
Post by parabole on Mar 14, 2023 23:39:35 GMT 1
JAKBY SNAJPER NIE BYŁ ZAKAŁĄ TEJ GRY I JEBANYM PARODYSTĄ
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:41:14 GMT 1
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 14, 2023 23:41:14 GMT 1
jakbyś nie robił tych pieprzonych paraboli pierwszego dnia, to może i bym Ci zaufał.
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:41:35 GMT 1
Post by Jill Bitten on Mar 14, 2023 23:41:35 GMT 1
Cześć. Dzięki za wspólną grę i Volvowi za mistrzowanie. Przeczytałem cmentarz. Fajnie widzieć takie osoby jak hello. Bardzo mi się nie podoba ta edycja (choć nie ze względu na setup, na który w pewnym miejscu narzekałem - to cofam), szczególnie w wykonaniu miasta, bo akurat mafia wydaje się grać dobrze. Moim zdaniem przegramy (najpewniej) nie dlatego, że mieliśmy pecha w kwestii rolnych, ani nie dlatego, że wielu miastowych odpadło za punkty, tylko dlatego, że po stronie miejskiej jak zwykle zbyt wiele rąk chce chwytać za kierownicę. Niestety dość dobrym podsumowaniem tej tendencji w naszej społeczności jest stwierdzenie, które i w tej edycji się sprawdza, że "cmentarz jak zwykle jest najmądrzejszy". Tu już jesteśmy martwi, ale zanim nas na ten cmentarz odprawią niestety wielokrotnie w rozgrywce też prezentujemy podobne podejście. Myślę, że to efekt kombinacji dwóch rzeczy: tego ile edycji większość z nas ma już za sobą, przez co czuje się "mocna" oraz tego, o czym napisał Sidor... że choć nie wiem jakich teorii byśmy nie dorabiali i ile czasu nad analizowaniem postów nie spędzili, w znacznej większości jest to dalej gra głównie intuicyjna. Biorąc pod uwagę % szans na zwycięstwo, który podał Volv obstawiam, że będzie jednak pewne zaskoczenie i coś czuję, że tym zaskoczeniem może być Karetka. Gdyby mafiozą z najsilniejszą pozycją w mieście na chwilę obecną był jeden z Janów to osobiście chyba jeszcze nie dawałbym im 80% szans na wygraną. Z kolei gdyby był to Faworek, byłoby to lekką ręką >90%. Bardzo podobała mi się gra Leosi, Łuczyka i egze oraz w sumie Gary'ego też - choć bardzo krótka. Z Faworkiem się jeszcze wstrzymuję, bo gry nie zakończył.
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:44:20 GMT 1
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 14, 2023 23:44:20 GMT 1
mvp snajperow wezme w takim razie Za to jak juz przy tym jestesmy; jak gralbys inaczej? Moim glownym zalozeniem byla obrona roli, wiec planowalem gdzies tam pozostawac w cieniu bez wyraznego koloru tak dlugo jak to mozliwe. W ten sposob nie spadlbym od mafii, miasta, a drugi snajper ma lepsze cele tj. czerwonych i glony. No, myślę, że powinieneś podpytać innych po edycji, bo mogę mieć bias, ale: a) Twoja aktywizacja przypadła akurat na mnie, i była fatalna. O ile vibe był miastowy, o tyle zrobiłeś to ze straszną agresją i totalnie nie w porę, bo zarzuty oparłeś o tłumaczenie, że Magnusena trzeba było zajebać, bo zachował się jak mafia. No zachował się jak mafia, co przyznaje też cmentarz i reszta graczy. Więc o ile - w mojej opinii - mafioza by tak nie zrobił, o tyle to jest niestety to 'kurwienie logiki' za które później z Jacą się wzięliśmy u każdego gracza. Midgame byś na tym w mojej opinii przejechał, ale na tym etapie miałbyś ciężko z wytłumaczeniem co tam się zadziało; b) mafiacorner.boards.net/post/30587/thread - tutaj egze Ci wypunktował; c) mafiacorner.boards.net/post/30238/thread - za miło. jak robisz wjazd, to musisz przynajmniej pokazać, że Ty jesteś przekonany co do niego. nie musisz innych, ale chodzi o to, żeby było widać, że przynajmniej samemu autentycznie wierzysz w to co piszesz. A tutaj kop karate jak De Jong w finale MŚ z Hiszpanią, a potem też ta wymiana z egze i 'fajnie fajnie dajesz egze'; d) mafiacorner.boards.net/post/30294/thread - czyli dajesz 50% Takosowi, może mniej, ale ostatecznie uważasz, że by tak nie zrobił? znowu logika - jesteś pół na pół z lekkim odchyleniem, ale argumentujesz w drugą stronę; e) mafiacorner.boards.net/post/31259/thread - wracasz do - obiektywnie rzecz biorąc - skopanego przez się tematu i to akurat myślę, że wajbowo na props, ale przez to, że wcześniej brakło autentyczności, to komuś mogłeś lampkę zapalić; f) mafiacorner.boards.net/post/31230/thread - jak ciało obce; Generalnie IMO za późno wszedłeś w rozgrywkę, żeby się w niej dobrze odnaleźć, więc prowadziłeś właściwie same interakcje na podstawie innych, nie byłeś w środku, tylko gdzieś obok. Wydaje mi się, że tak półka niżej niż Wiadomo, niewinny. Nie byłbyś celem w glonobiciu, ale ktoś mógłby się na pewno zapytać - ale co Ty chcesz zaoferować miastu. Jeśli padasz często w pierwszym dniu, to myślę, że zaparzyłbym sobie filiżankę meliski, usiadł na spokojnie i zrobił jakąś miłą, sympatyczną kreację, i skupił się na przerzucaniu własnych przemyśleń w pierwszej kolejności, ale przemyśleń w które wierzysz - to nie musi być odkrycie roku i znalezienie mafii, ale mam na myśli dodanie jakiegoś wkładu w rozgrywkę który by Cię charakteryzował i nie forsował tempa zanadto. No i jeśli masz zamiar obronić rolę, to gwarantuję Ci, że ktoś gdzieś w tych rozgrywkach pomyśli, że wyglądasz, jakbyś chciał obronić rolę. Ja nie mam dużego doświadczenia jako rolny, właściwie raz byłem w mafii, bo poprzedniego nie liczę (XD), ale uważam, że najistotniejsze to wyciągnięcie z roli maksimum, ale bez zbytniego przełożenia na styl gry jeśli nie potrafisz jeszcze nim przekonująco manipulować. Duzo dobrych uwag, dzieki!
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:50:21 GMT 1
Post by Sam Losco on Mar 14, 2023 23:50:21 GMT 1
No, myślę, że powinieneś podpytać innych po edycji, bo mogę mieć bias, ale: a) Twoja aktywizacja przypadła akurat na mnie, i była fatalna. O ile vibe był miastowy, o tyle zrobiłeś to ze straszną agresją i totalnie nie w porę, bo zarzuty oparłeś o tłumaczenie, że Magnusena trzeba było zajebać, bo zachował się jak mafia. No zachował się jak mafia, co przyznaje też cmentarz i reszta graczy. Więc o ile - w mojej opinii - mafioza by tak nie zrobił, o tyle to jest niestety to 'kurwienie logiki' za które później z Jacą się wzięliśmy u każdego gracza. Midgame byś na tym w mojej opinii przejechał, ale na tym etapie miałbyś ciężko z wytłumaczeniem co tam się zadziało; b) mafiacorner.boards.net/post/30587/thread - tutaj egze Ci wypunktował; c) mafiacorner.boards.net/post/30238/thread - za miło. jak robisz wjazd, to musisz przynajmniej pokazać, że Ty jesteś przekonany co do niego. nie musisz innych, ale chodzi o to, żeby było widać, że przynajmniej samemu autentycznie wierzysz w to co piszesz. A tutaj kop karate jak De Jong w finale MŚ z Hiszpanią, a potem też ta wymiana z egze i 'fajnie fajnie dajesz egze'; d) mafiacorner.boards.net/post/30294/thread - czyli dajesz 50% Takosowi, może mniej, ale ostatecznie uważasz, że by tak nie zrobił? znowu logika - jesteś pół na pół z lekkim odchyleniem, ale argumentujesz w drugą stronę; e) mafiacorner.boards.net/post/31259/thread - wracasz do - obiektywnie rzecz biorąc - skopanego przez się tematu i to akurat myślę, że wajbowo na props, ale przez to, że wcześniej brakło autentyczności, to komuś mogłeś lampkę zapalić; f) mafiacorner.boards.net/post/31230/thread - jak ciało obce; Generalnie IMO za późno wszedłeś w rozgrywkę, żeby się w niej dobrze odnaleźć, więc prowadziłeś właściwie same interakcje na podstawie innych, nie byłeś w środku, tylko gdzieś obok. Wydaje mi się, że tak półka niżej niż Wiadomo, niewinny. Nie byłbyś celem w glonobiciu, ale ktoś mógłby się na pewno zapytać - ale co Ty chcesz zaoferować miastu. Jeśli padasz często w pierwszym dniu, to myślę, że zaparzyłbym sobie filiżankę meliski, usiadł na spokojnie i zrobił jakąś miłą, sympatyczną kreację, i skupił się na przerzucaniu własnych przemyśleń w pierwszej kolejności, ale przemyśleń w które wierzysz - to nie musi być odkrycie roku i znalezienie mafii, ale mam na myśli dodanie jakiegoś wkładu w rozgrywkę który by Cię charakteryzował i nie forsował tempa zanadto. No i jeśli masz zamiar obronić rolę, to gwarantuję Ci, że ktoś gdzieś w tych rozgrywkach pomyśli, że wyglądasz, jakbyś chciał obronić rolę. Ja nie mam dużego doświadczenia jako rolny, właściwie raz byłem w mafii, bo poprzedniego nie liczę (XD), ale uważam, że najistotniejsze to wyciągnięcie z roli maksimum, ale bez zbytniego przełożenia na styl gry jeśli nie potrafisz jeszcze nim przekonująco manipulować. Duzo dobrych uwag, dzieki! Nie przyjmuj tych uwag tak bardzo do siebie. Monti w mafii to megaloman (z greki przyp. red.), który ma tendencję do przypisywania sobie wszelakiej racji, a sam wali dużo nielogicznych byków (jak każdy). XD Moim zdaniem dałeś w chuj radę w roli snajpera.
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:50:46 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 14, 2023 23:50:46 GMT 1
no antura już ego top wchodzi ^^
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:53:19 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 14, 2023 23:53:19 GMT 1
Duzo dobrych uwag, dzieki! Nie przyjmuj tych uwag tak bardzo do siebie. Monti w mafii to megaloman (z greki przyp. red.), który ma tendencję do przypisywania sobie wszelakiej racji, a sam wali dużo nielogicznych byków (jak każdy). XD Moim zdaniem dałeś w chuj radę w roli snajpera. Nie zgadzam się, opisujesz Montiego sprzed dziesięciu lat. A jak pisałem - co do snajpera się zgadzam, good work, Oceniacz pytał o samą grę. I ja chciałbym, żeby ktoś w końcu ten brak w logice wskazał XD
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:53:37 GMT 1
Post by Volverin on Mar 14, 2023 23:53:37 GMT 1
Cześć. Dzięki za wspólną grę i Volvowi za mistrzowanie. Przeczytałem cmentarz. Fajnie widzieć takie osoby jak hello. Bardzo mi się nie podoba ta edycja (choć nie ze względu na setup, na który w pewnym miejscu narzekałem - to cofam), szczególnie w wykonaniu miasta, bo akurat mafia wydaje się grać dobrze. Moim zdaniem przegramy (najpewniej) nie dlatego, że mieliśmy pecha w kwestii rolnych, ani nie dlatego, że wielu miastowych odpadło za punkty, tylko dlatego, że po stronie miejskiej jak zwykle zbyt wiele rąk chce chwytać za kierownicę. Niestety dość dobrym podsumowaniem tej tendencji w naszej społeczności jest stwierdzenie, które i w tej edycji się sprawdza, że "cmentarz jak zwykle jest najmądrzejszy". Tu już jesteśmy martwi, ale zanim nas na ten cmentarz odprawią niestety wielokrotnie w rozgrywce też prezentujemy podobne podejście. Myślę, że to efekt kombinacji dwóch rzeczy: tego ile edycji większość z nas ma już za sobą, przez co czuje się "mocna" oraz tego, o czym napisał Sidor... że choć nie wiem jakich teorii byśmy nie dorabiali i ile czasu nad analizowaniem postów nie spędzili, w znacznej większości jest to dalej gra głównie intuicyjna. Biorąc pod uwagę % szans na zwycięstwo, który podał Volv obstawiam, że będzie jednak pewne zaskoczenie i coś czuję, że tym zaskoczeniem może być Karetka. Gdyby mafiozą z najsilniejszą pozycją w mieście na chwilę obecną był jeden z Janów to osobiście chyba jeszcze nie dawałbym im 80% szans na wygraną. Z kolei gdyby był to Faworek, byłoby to lekką ręką >90%. Bardzo podobała mi się gra Leosi, Łuczyka i egze oraz w sumie Gary'ego też - choć bardzo krótka. Z Faworkiem się jeszcze wstrzymuję, bo gry nie zakończył. Jakościowy wpis! Cieszę się, że setup nie był jednym z minusów dla Ciebie.
Jako martwi wiemy, że jesteśmy niewinni Zawsze łatwiej analizować w zaufaniu i bez emocji bycia w temacie. Druga sprawa, gracze z jednej strony chcą chwytać za kierownicę, ale z drugiej robią to w sposób zbyt samolubny. Łatwo mówić X,Y,Z winni, trudniej budować jedność w mieście. To gra psychologiczna, ale również towarzyska, w której ważne są umiejętności miękkie. Brakuje osób, które powiedzą -> słuchajcie, Ty, ty i ty, jesteśmy raczej niewinni, zbudujmy jakiś konsensus tego, w którym kierunku powinniśmy zmierzać. W tej edycji znowu jest w mieście chaos, brak zaufania -> "bo ten jak dożyje do meczówki do odwalić", a ten to może robi mnie w chuja, jakieś asekuracje. Jaki to ma sens? No nie można tak, koniec końców TRZEBA komuś zaufać. I wtedy między sobą dyskutować, dlaczego ten niewinny, dlaczego ten może być winny. Brakuje niestety takiej spokojniejszej debaty w mieście.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:54:09 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 14, 2023 23:54:09 GMT 1
To tak jakbym napisał, że dzisiejszy Łuczyk łapie za chuje (po polsku) kolegów pod prysznicem.
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:55:58 GMT 1
Post by Ebenezer Rojt on Mar 14, 2023 23:55:58 GMT 1
Wciąż studiuję, mam na koncie - poza pracą dyplomową - tylko jeden tekst naukowy, który wciąż czeka na publikację. Zajmuję się ekonomią i iberystyką, a tekst naukowy był zasadniczo bardziej o prawie. Bliżej Keynesa czy Hayka? Żadnego w sumie. Keynesa nie lubię, bo był naburmuszonym capem (hehe!) i karierowiczem, który nie dopuszczał do siebie myśli, że nasz Polak-rodak, Michał Kalecki, opracował teorię popytu globalnego szybciej niż on i wcale nie jest takim cudotwórcą. Hayek zaś wydaje mi się za bardzo polityczny, ja wolę teorię, dlatego go nie czytam.
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:56:29 GMT 1
Post by Sam Losco on Mar 14, 2023 23:56:29 GMT 1
To tak jakbym napisał, że dzisiejszy Łuczyk łapie za chuje (po polsku) kolegów pod prysznicem. Nie za chuje, tylko za jajka.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:56:46 GMT 1
Post by parabole on Mar 14, 2023 23:56:46 GMT 1
To tak jakbym napisał, że dzisiejszy Łuczyk łapie za chuje (po polsku) kolegów pod prysznicem. Nie za chuje, tylko za jajka. To przepraszam.
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:57:44 GMT 1
Post by Ebenezer Rojt on Mar 14, 2023 23:57:44 GMT 1
Cześć. Dzięki za wspólną grę i Volvowi za mistrzowanie. Przeczytałem cmentarz. Fajnie widzieć takie osoby jak hello. Bardzo mi się nie podoba ta edycja (choć nie ze względu na setup, na który w pewnym miejscu narzekałem - to cofam), szczególnie w wykonaniu miasta, bo akurat mafia wydaje się grać dobrze. Moim zdaniem przegramy (najpewniej) nie dlatego, że mieliśmy pecha w kwestii rolnych, ani nie dlatego, że wielu miastowych odpadło za punkty, tylko dlatego, że po stronie miejskiej jak zwykle zbyt wiele rąk chce chwytać za kierownicę. Niestety dość dobrym podsumowaniem tej tendencji w naszej społeczności jest stwierdzenie, które i w tej edycji się sprawdza, że "cmentarz jak zwykle jest najmądrzejszy". Tu już jesteśmy martwi, ale zanim nas na ten cmentarz odprawią niestety wielokrotnie w rozgrywce też prezentujemy podobne podejście. Myślę, że to efekt kombinacji dwóch rzeczy: tego ile edycji większość z nas ma już za sobą, przez co czuje się "mocna" oraz tego, o czym napisał Sidor... że choć nie wiem jakich teorii byśmy nie dorabiali i ile czasu nad analizowaniem postów nie spędzili, w znacznej większości jest to dalej gra głównie intuicyjna. Biorąc pod uwagę % szans na zwycięstwo, który podał Volv obstawiam, że będzie jednak pewne zaskoczenie i coś czuję, że tym zaskoczeniem może być Karetka. Gdyby mafiozą z najsilniejszą pozycją w mieście na chwilę obecną był jeden z Janów to osobiście chyba jeszcze nie dawałbym im 80% szans na wygraną. Z kolei gdyby był to Faworek, byłoby to lekką ręką >90%. Bardzo podobała mi się gra Leosi, Łuczyka i egze oraz w sumie Gary'ego też - choć bardzo krótka. Z Faworkiem się jeszcze wstrzymuję, bo gry nie zakończył. Szukałem gdzieś Bo. Miałem w głowie Bitten, ale byłem bardziej skłonny stwierdzić, że Bo skrył się pod kreacją Shakeomat Biedronki. Dobra partia z Twojej strony, to raczej moja wina, że późno dostrzegłem Twoją niewinność.
|
|